Jump to content
Valk
Message added by Valk,

Topik Premier lige je posvećen našem dragom ArleKinu, koji više nije sa nama.

Nadamo se da se u džennetu čuje grmljavina topova sa Emirata, dok ti pikaš lopte na Hajberiju.

Featured Replies

Ah, Siti peti :happy:

• Replies 7.2k
  • Views 257.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Bilo čupavo, ali napolju sam. 😘

• Jean-Luc Picard
    Jean-Luc Picard

Ovo ovako više ne ide. Manji klubovi se moraju nekako zaštititi od bezobrazluka velikih. Paqeta navodno neće da igra protiv Bornmuta jer je ljut što smo odbili početnu ponudu Sitija. Ne može ovako. Ve

• Neka bude za Arlea 

Posted Images

3 minutes ago, kipo said:

Ah, Siti peti :happy:

I šampion sveta :mellow:

Kad odigraju zaostalu utakmicu, biće na čitava tri boda od vrha - sumrak bogova, konačno otkrovenje, Pepara razotkriven kao hohštapler...

i plus de bruyne ima novi friz!

1 hour ago, Mindaugas Žukauskas said:

Ok, pogledaću ponovo

Šta je bitno gledati, Odegardovu desnu nogu u prvoj sekundi videa. Vidi se jasno kako proklizava i to instinktivno prati leva ruka u želji da se povrati balans. Baš tada lopta se odbija od Salaha u tu ruku i to izgleda kao nekakva golmanska intervencija, jer je navodno Odegard bio svestan da Salahu ostaje cela strana prazna i da će on to u VAR eri sprečiti namernim igranjem rukom. Nema ovde nigde namere, samo puka borba za balans, a vi vidite dalje sa tom, po meni, činjenicom, ima li elemenata za penal. Rekao bih (krajnje objektivno) da nema, pogotovo u utakmici ovolike magnitude™.

7 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Šta je bitno gledati, Odegardovu desnu nogu u prvoj sekundi videa. Vidi se jasno kako proklizava i to instinktivno prati leva ruka u želji da se povrati balans. Baš tada lopta se odbija od Salaha u tu ruku i to izgleda kao nekakva golmanska intervencija, jer je navodno Odegard bio svestan da Salahu ostaje cela strana prazna i da će on to u VAR eri sprečiti namernim igranjem rukom. Nema ovde nigde namere, samo puka borba za balans, a vi vidite dalje sa tom, po meni, činjenicom, ima li elemenata za penal. Rekao bih (krajnje objektivno) da nema, pogotovo u utakmici ovolike magnitude™.

prve dve sekunde videa vriste: "penal kao kuca".

Edited by nenad

jer npr foden je namerno u nadoknadi vremena odvalio po cevanici protivnickog igraca u svom 16ercu i skrivio penal. znaci foden glup u var eri, odegard nije glup samo smotan

Cenim da smo dovoljno fudbalski edukovani na ovom topiku da razlikujemo polemiku oko namernog igranja rukom (legitimno) i polemiku oko namernog faula (nelegitimno).

20 minutes ago, nenad said:

prve dve sekunde videa vriste: "penal kao kuca".

Moguće da vrište ako nisi baš detaljan gledalac engleskog fudbala i onog što se sudi week in week out. Moguće da vrište

23 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Moguće da vrište ako nisi baš detaljan gledalac engleskog fudbala i onog što se sudi week in week out. Moguće da vrište

73922.original-6012.jpg

Virdžilije briljira iz nedelje u nedelju

1 hour ago, Weenie Pooh said:

I šampion sveta :mellow:

Kad odigraju zaostalu utakmicu, biće na čitava tri boda od vrha - sumrak bogova, konačno otkrovenje, Pepara razotkriven kao hohštapler...

Ma naravno, ali lijepo vidjeti

17 minutes ago, John Coltrane said:

Virdžilije briljira iz nedelje u nedelju

Rent free

1 hour ago, Mindaugas Žukauskas said:

Penal k'o kuća, nebitno je što nema namere, sam si objasnio, rukom je zaustavio loptu do koje bi Salah došao i našao se u izglednoj šansi, jer je cela strana bila prazna. 

Ah well, druga sezona zaredom gde Liverpul protiv Arsenala ne dobija čist penal zbog igranja rukom :fantom:

8 hours ago, copkillah said:

Penal k'o kuća, nebitno je što nema namere, sam si objasnio, rukom je zaustavio loptu do koje bi Salah došao i našao se u izglednoj šansi, jer je cela strana bila prazna. 

To sam karikirao Vinija, gde ispade da bi se Salah prošetao do gola (pričamo o ekipi koja nije rešila 5 vs 2), a ustvari je iskosa i ima dosta igrača Arsenala da to pokrpi:

Screenshot-20231224-081911.png

Pritom, kod ruke u kazanu, uvek bi se neko našao u izglednoj šansi, nije neki argument. Uglavnom se gledaju tri osnovne stvari: namera, proximity of the ball i ruka u neprirodnom položaju. Prve dve sam automatski odbacio nakon više puta pogledanog snimka, oko treće može da se diskutuje, ali i tu vidim gubitak balansa kao slamku spasa za Odegarda. Mnogo je to daleko od 'penal kao kuća', pre je 50:50 situacija, gde će neko dunuti, a neko ne. Uglavnom, VAR ovo verovatno ne ispravlja šta god se dosudi.

Moram reć da je teren bio kriminalno klizav, i da smo nažalost ostali uskraćeni za tehnički bolju utakmicu. Iako svega ostalog nije manjkalo.

Krucijalno za Odegarda je koliko mu je ruka bila "odručena" od tela. A onda dodajte i "štopovanje" istom...milion puta, kada su deljeni crveni kartoni, klizanje igrača se nije uzimalo kao olakšavajuća okolnost.

Back in the hole - samo je Shefild dao manje golova od nas.

pases to hojlund.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout