harper lee Posted August 12, 2023 Posted August 12, 2023 2 minutes ago, Dimitrije said: Ne bi tim igrao mnogo drugacije. Stamenic bi imao istu ulogo kao sto je ima. Jedino bi Mijailovic imao zadatak da zatvara rupe kada se protivnik probije po bokovima. Da je Erakovic u timu, ne bih koristio Mijailovica kao zadnjeg veznog. Medjutim, osim Dragovica, svi nasi stoperi su konfekcija, a neki ni toliko. Profo, u ovom vasem postu je tacno taj problem koji jebe nase mudrace od trenera i nacin na koji razni srnici i gobeljici zavrsavaju na terenu igrajuci utakmice kojima nisu dorasli. Vi ste zamislili jednu potencijalnu situaciju i to pokusavate da resite guranjem Micka u vezni red, sto znaci da bi neki drugi igrac morao iz tima. A taj drugi igrac mozda ima neke druge osobine veznog igraca koje su vazne u nekim drugim situacijama o kojima niste razmisljali. Ceo zivot gledam jednu istu utakmicu, bilo srpskih klubova ili reprezentacije, gde selektori i treneri krenu s tim mudrijasenjem pa onda kad kola krenu nizbrdo pojedu govno i vrate najjaci tim, sto obicno bude prekasno. Rupa mi je ovde, nece Katai da trci, daj da ubacim Srnica da mu pokriva ledja a za Kangvu ima vremena, tu je domaca liga, Azarov mi je fizicki slab, ne moze da skoci, dobro je sto imam Gobeljica koji moze i na levog beka, nema veze sto ne zna ali moze da se gura, da skoci, napravi faul. To su tacno ti kompromisi koji se uvek zavrse tako sto Srnic napravi glup penal, Gobeljic jos gluplji crveni karton a Simic Veljko sa sve svojim taktickim zadacima izadje kao popishan u 37. minutu bitne utakmice jer se pokaze kao igrac manje na terenu. Sto smo svi znali da ce biti i pre utakmice. Nema od toga nista. Poenta je da 11 najboljih igraca na terenu igra punom snagom i takticki odradjuje sve sto se trazi od njih i to je ono sto Bahar trazi od igraca. Neko ce uvek biti slabiji u odbrani, neko slabiji u napadu ali 11 najboljih igraca je 11 najboljih igraca, tim se ne oslabljuje u kvalitetu bez neke preke potrebe. Ko ne moze da istrci utakmicu ili ne zeli da disciplinovano sprovodi taktiku nije u 11 najboljih igraca ali to je nesto drugo, sve dok 11 najboljih igraca mogu i zele i jedno i drugo nema potrebe da se tim menja. 4
Dimitrije Posted August 12, 2023 Author Posted August 12, 2023 Razumem ja vasu poentu i slozio bih se da je zadnja trojka jaca (sa Erakovicem). Ali stoperi su nam slabiji deo tima. Sa Mickom na zadnjem veznom, ispao bi Kangva koji je isto slaba tacka u veznom redu (gubi koncentraciju, slabo sludeluje u odbrani, dugo se namesta na sut kada ima priliku). Ja bih voleo da Ado igra a ne Micko, ali Ado nije ono sto je bio. Uostalom, necu da kukam ni ako izadjemo sa istom postavom kao do sada, sa jednim defanzivnim veznim - Stamenicem. Kako igramo do sada, ja sam zadovoljan.
harper lee Posted August 12, 2023 Posted August 12, 2023 13 minutes ago, Dimitrije said: Razumem ja vasu poentu i slozio bih se da je zadnja trojka jaca (sa Erakovicem). Ali stoperi su nam slabiji deo tima. Sa Mickom na zadnjem veznom, ispao bi Kangva koji je isto slaba tacka u veznom redu (gubi koncentraciju, slabo sludeluje u odbrani, dugo se namesta na sut kada ima priliku). Ja bih voleo da Ado igra a ne Micko, ali Ado nije ono sto je bio. Uostalom, necu da kukam ni ako izadjemo sa istom postavom kao do sada, sa jednim defanzivnim veznim - Stamenicem. Kako igramo do sada, ja sam zadovoljan. Ispao bi Kangva iz veznog reda, na njegovo mesto dosao Mijailovic koji je uzasan u organizaciji napada i nesiguran u pasu, na njegovo mesto bi dosao neki drugi stoper iz ovog sto imamo a nijedan za sada nije pokazao da je bolji od njega. Dakle, zbog jedne zamisljene situacije gde bi Micko pomogao kao vezni igrac oslabili smo se na dve pozicije. Kazem, to su zablude nasih trenera koje skoro nikad ne prodju. Zapravo, mnogo cesce ukanale i ono sto bi tim mogao da odigra. Glazer - Degenek, Dragovic, Mijailovic - Bukari, Stamenic, Kangva/Kanga, Mitrovic - Ivanic - Kraso, Olajinka, u formaciji 3-4-1-2. To je nas najjaci tim i taj tim treba da pocne sve utakmice, osim ako u medjuvremenu ne dovedemo neke bolje igrace ili prodamo nekog od ovih iz prvog tima. Sve drugo je nepotrebno tumbanje radi tumbanja.
Dimitrije Posted August 12, 2023 Author Posted August 12, 2023 Dobar sastav, posebno ako Kanga zaigra u formi u kojoj smo navikli da ga gledamo. Na pocetku priprema mislio sam da je steta da Kangvu prodaju buduci da je Kanga igrao jako lose. Sada, nisam ubedjen da je Kangva bolja opcija od Kange. Videcemo kako ce Kanga da se pokaze u nastavku sezone ako dobije minutazu.
harper lee Posted August 12, 2023 Posted August 12, 2023 8 minutes ago, Dimitrije said: Dobar sastav, posebno ako Kanga zaigra u formi u kojoj smo navikli da ga gledamo. Na pocetku priprema mislio sam da je steta da Kangvu prodaju buduci da je Kanga igrao jako lose. Sada, nisam ubedjen da je Kangva bolja opcija od Kange. Videcemo kako ce Kanga da se pokaze u nastavku sezone ako dobije minutazu. Realno nas najbolji sastav u ovom trenutku. Ako Bahar uspe da im usadi disciplinu i odgovornost u igri ovo je sasvim, sasvim kompetentan tim. Za koliko to ce zavisiti od mnogo stvari ali ne moze se reci da nespremni i nekompletni ulazimo u sezonu. Da smo uspeli da se dokopamo i ovog Drkusica bilo bi jos bolje ali jebeni Soci, platili su ga 200 hiljada a traze 3 miliona. Bili smo spremni da odresimo kesu za njega ali realno ne vredi toliko da placamo 3 miliona obestecenje. Decko je hteo da dodje.
Dimitrije Posted August 12, 2023 Author Posted August 12, 2023 Imam utisak da sa Drkusicem jos nije gotovo. Ako prodaju Azarova (i/ili Lekovica), mozda odrese kesu.
Dimitrije Posted August 12, 2023 Author Posted August 12, 2023 (edited) Uzgred, ko bi mogao da ulazi sa klupe? Pozadi Spajic, Rodic, Miluinovic; u centralnom veznom redu Kanga ili Kangva (zavisi ko je starter); po bokovima Nikolic, Azarov (ako ostane), Nedeljkovic, u ofanzivi Katai, Lucic, Mijatovic, Sljivic(?). Edited August 12, 2023 by Dimitrije
harper lee Posted August 12, 2023 Posted August 12, 2023 2 minutes ago, Dimitrije said: Imam utisak da sa Drkusicem jos nije gotovo. Ako prodaju Azarova (i/ili Lekovica), mozda odrese kesu. Moguce ali ne bih voleo da daju tri miliona za igraca od 23 (skoro 24) godine koji tesko da kod nas moze da dobije takvu cenu u prodaji osim ako nas bas ne usere u LS. Oni su procenili da nam se zuri pa su nabili cenu, nasi nisu ni hteli da razgovaraju o 3 miliona i stvar je ostala na tome, pregovori su za sada prekinuti.
Dimitrije Posted August 12, 2023 Author Posted August 12, 2023 Za 3 miliona je Ren kupio Matica, igraca sa poduzim pedigreom.
Dimitrije Posted August 12, 2023 Author Posted August 12, 2023 ... ali i sa vec pozutelom krstenicom.
harper lee Posted August 12, 2023 Posted August 12, 2023 2 minutes ago, Dimitrije said: Uzgred, ko bi mogao da ulazi sa klupe? Pozadi Spajic, Rodic, Miluinovic; u centralnom veznom redu Kanga ili Kangva (zavisi ko je starter); po bokovima Nikolic, Azarov (ako ostane), Nedeljkovic, u ofanzivi Katai, Lucic, Mijatovic, Sljivic(?). Manje-vise to je to, Kabicu ce trebati jos vremena a Prucev se nije nametnuo. Meni je to sto su u konkurenciji klinci mnogo draze nego da su umesto njih "vojnici kluba koji mogu na sve pozicije i cekaju kao zapete puske". Jeste rizicno, ti klinci jos nisu dobacili ni do domace lige kad je gusto a kamoli LS, ali sest matorijih igraca + golman Popovic, dakle 18 igraca je neki optimum s obzirom na to da ima bas dosta klinaca koji su u konkurenciji. Bahar za sada ne rotira mnogo od pocetka jer uigrava tim a i nema potrebe, igramo jednom nedeljno, kad krene LS ocekujem da se to promeni i da ce neki igraci iz prvog tima cesce odmarati.
Dimitrije Posted August 12, 2023 Author Posted August 12, 2023 Sta se cuje za Lekovica, ostaje ili odlazi? Meni je on "mixed bag", ima fizikalije (visok, skocan, jak) ali je sporac.
harper lee Posted August 12, 2023 Posted August 12, 2023 25 minutes ago, Dimitrije said: Sta se cuje za Lekovica, ostaje ili odlazi? Meni je on "mixed bag", ima fizikalije (visok, skocan, jak) ali je sporac. Ako stigne ponuda prodace ga, interesovanja ima a ima i jos mladjih talentovanih stopera na koje se veoma ozbiljno racuna u buducnosti.
Dimitrije Posted August 12, 2023 Author Posted August 12, 2023 (edited) Mi te mlade i talentovane stopere brzo prodamo (Djuric u Domzale, sada izgleda Lekovic). Jedino je Erakovic ostavio ozbiljan trag u prvom timu. Dobar igrac i zao mi je sto je otisao, ali to je bilo neminovno. A i Spajica smo prodali kada je imao 20. Pa Cosica kada je imao 17. Edited August 12, 2023 by Dimitrije
harper lee Posted August 12, 2023 Posted August 12, 2023 5 minutes ago, Dimitrije said: Mi te mlade i talentovane stopere brzo prodamo (Djuric u Domzale, sada izgleda Lekovic). Jedino je Erakovic ostavio ozbiljan trag u prvom timu. Dobar igrac i zao mi je sto je otisao, ali to je bilo neminovno. A i Spajica smo prodali kada je imao 20. Pa Cosica kada je imao 17. Mi mlade i talentovane igrace prodajemo nevezano za poziciju, stoperi nam idu od ruke jer obicno jos kao mladi imaju fizikalije kakve skauti prepoznaju kao dobar materijal. To se nece promeniti, vazno je samo da pojacamo reputaciju kao klub kako bismo prodavali za vece pare. Nema teorije da zadrzis igraca za kojeg interesovanje pokazu veci klubovi iz jacih liga. Sutra da stignu visemilionske ponude za sve ove mlade igrace na koje Bahar racuna svi ce da odu, ne treba se zavaravati oko toga. Ne vazi to samo za nas vec i za mnogo bogatije klubove koji igraju u najjacim ligama. Zato je meni ovaj set up sa jakim timom bez previse domacih matoraca koji nemaju kvalitet ali sa gomilom klinaca koji dobijaju sansu redovno najbolji moguci za klubove kao sto je Zvezda. Partizan se tu svojevremeno malo preigrao zbog alavosti njegovih uprava, oni su prodavali fenomenalno i pravili odlicne igrace ali vrlo malo od te zarade su investirali da ojacaju prvi tim i bilo je samo pitanje trenutka kada ce im se to obiti o glavu. Zvezda kad bi dobacila do nivoa Partizanovih prodaja osvajala bi domacu ligu sledecih 30 godina i svake godine bila sve jaca i jaca u odnosu na konkurenciju. Opasan je Terzic kriminalac, taj ne radi na sitno i ima vece ambicije. Dovoljno je uporediti ovaj tim sa onim koji je igrao protiv Krasnodara i pokrenuo ovu renesansu pa shvatiti koliko se tim igracki promenio za poslednjih 6-7 godina. 1
Recommended Posts