triple_nippled Posted August 12, 2023 Posted August 12, 2023 10 minutes ago, harper said: da afirmisemo bar tri-cetiri klinca nedeljkovic mnogo pokazao cini mi se. azarova nekako ne mogu da prezalim. mislim da decko bas vredi. lekovic isto. mijatovic. sljivica i lucica cini mi se imamo previse. talenata tog profila koji su se ugasili. neka gresim. serem. prosto ima prostora da se kenja dok ne pocne liga sampiona. ovo nase blato nije nikakav reper. u svakom slucaju, sve ovo deluje pozitivno, pa samim tim i ambicije navijaca rastu.
Dimitrije Posted August 12, 2023 Author Posted August 12, 2023 30 minutes ago, triple_nippled said: ovo. sredinu ce pokriti nekako tri stopera i stamenic i ostali iz sredine. ali kako sa ekipama koje imaju agresivne full back-ove i krilne napadace? prosto mislim da bukari i mitrovic, koji su krilni napadaci, nemaju te defanzivne navike, tj da im ih jos uvek nije usadio bahar. u svakom slucaju, sve je ovo u domenu teorije, dok ne krene liga sampiona, ne mozemo znati. ali onaj gol lucanaca je onako, bas indikativan Moguce je da ce u Evropi igrati sa dvojcom defanzivnih veznih: Stamenicem i Mijailovicem (ja sam se nadao sa Adoom umesto Mijailovica). Stoperi bi u tom slucaju bili Dragovic, Degenek i novi stoper ili Rodic ili Spajic ili Milunovic. Sumnjam da ce sa Lekovicem da igra u Evropi (a mogu i da ga prodaju). U vezi bandera u spicu u domacim timovima, njima uvek moze da parira Milunovic i zbog visine i zbog dobre igre u skoku.
Milosh76 Posted August 12, 2023 Posted August 12, 2023 Tesko, posto to ni na jednoj utakmici nije probao, a tandem Stamenic-Mijailovic se nije dobro pokazao.
Dimitrije Posted August 12, 2023 Author Posted August 12, 2023 5 minutes ago, triple_nippled said: nedeljkovic mnogo pokazao cini mi se. azarova nekako ne mogu da prezalim. mislim da decko bas vredi. lekovic isto. mijatovic. sljivica i lucica cini mi se imamo previse. talenata tog profila koji su se ugasili. neka gresim. serem. prosto ima prostora da se kenja dok ne pocne liga sampiona. ovo nase blato nije nikakav reper. u svakom slucaju, sve ovo deluje pozitivno, pa samim tim i ambicije navijaca rastu. "Nase blato" ne valja ali cinjenica je da su sva tri tima protiv kojih smo igrali pokusavala da nam se suprodstave. Nisu skinuli gace kada su izasli na teren. Dokle god protivnici pruzaju otpor i pokusavaju da nam umuvaju gol, dotle nas tim mora da igra angazovano i to je u datim okolnostima dobro.
harper lee Posted August 12, 2023 Posted August 12, 2023 5 minutes ago, Dimitrije said: Moguce je da ce u Evropi igrati sa dvojcom defanzivnih veznih: Stamenicem i Mijailovicem (ja sam se nadao sa Adoom umesto Mijailovica). Stoperi bi u tom slucaju bili Dragovic, Degenek i novi stoper ili Rodic ili Spajic ili Milunovic. Sumnjam da ce sa Lekovicem da igra u Evropi (a mogu i da ga prodaju). U vezi bandera u spicu u domacim timovima, njima uvek moze da parira Milunovic i zbog visine i zbog dobre igre u skoku. Bahar ce igrati isto i u LS, ako bude drugacije ja licno cu biti veoma razocaran. Ako spremas ekipu za neku igru, znas sta hoces, izabrao si igrace da to igras i imas u glavi najjacih 11, onda igraj to sto si zamislio i sto si trenirao. Ta navika nasih trenera da mudruju previse i tumbaju igrace i formacije u zavisnosti od protivnika prodje jednom u sto puta, to niko ozbiljan ne radi.
harper lee Posted August 12, 2023 Posted August 12, 2023 Obratite paznju na igraca sa brojem 99, njega je Bahar trazio da se prikljuci prvom timu.
kralj Posted August 12, 2023 Posted August 12, 2023 (edited) Nisi u pravu. Mijailović je ostao sa dva igrača i stao između njih, tako se uči i tako je najbezbolnije u većini slučajeva. Posle je krenuo ka igraču kome je išao pas, signalizirajući Bukariju da krpi na krilu ono što je zasrao. Sve je posledica pogrešnog pasa, nije prošlo 20 sekundi do gola. Pogledaj kretanje Bukarija, nisam sad vraćao opet, ali ako nisam baš nešto prezupčio, otišao je od ovog crnca bez ikakvog smisla i tu je Mijailovića primorao da improvizuje i bira manje zlo. 2 na 2 il 3 na 3, moguće da sam pogrešio, ne menja suštinu, mislio sam da je tamo na suprotnom krilu uletao još jedan i da ga je Mitrović ispratio. Inače sam potpuno siguran da bi Bukari u Ligi Šampiona ovo pokrio na vreme. Edited August 12, 2023 by kralj
harper lee Posted August 12, 2023 Posted August 12, 2023 2 minutes ago, kralj said: Nisi u pravu. Mijailović je ostao sa dva igrača i stao između njih, tako se uči i tako je najbezbolnije u većini slučajeva. Posle je krenuo ka igraču kome je išao pas, signalizirajući Bukariju da krpi na krilu ono što je zasrao. Sve je posledica pogrešnog pasa, nije prošlo 20 sekundi do gola. Pogledaj kretanje Bukarija, nisam sad vraćao opet, ali ako nisam baš nešto prezupčio, otišao je od ovog crnca bez ikakvog smisla i tu je Mijailovića primorao da improvizuje i bira manje zlo. 2 na 2 il 3 na 3, moguće da sam pogrešio, ne menja suštinu, mislio sam da je tamo na suprotnom krilu uletao još jedan i da ga je Mitrović ispratio. Evo je situacija na 4 minuta od pocetka snimka pa neka svako sudi po onome sto vidi. Na kraju krajeva nije ni toliko bitno, 1
pantelia Posted August 12, 2023 Posted August 12, 2023 Ne znam sta je sa Spajicem i zasto se on ne proba, on je protiv Fiorentine odigrao odlicno kada je usao. Meni se cini da je bolje resenje od Rodica (gore valjda i ne postoji), mada ko zna u kakvom je stanju. Ne mogu da se setim da li je igrao protiv Vojvodine. 2
VoodooDerina Posted August 12, 2023 Posted August 12, 2023 Bukarijev gol 80%, Rodićev 15% i Mijailovićev 5%
Dimitrije Posted August 12, 2023 Author Posted August 12, 2023 Spajic verovato jus uvek nije 100% zadravstveno fit. Teren u Lucanima nije bio dobar za njega.
harper lee Posted August 12, 2023 Posted August 12, 2023 31 minutes ago, pantelia said: Ne znam sta je sa Spajicem i zasto se on ne proba, on je protiv Fiorentine odigrao odlicno kada je usao. Meni se cini da je bolje resenje od Rodica (gore valjda i ne postoji), mada ko zna u kakvom je stanju. Ne mogu da se setim da li je igrao protiv Vojvodine. Pokazao je znake zivota ali tesko da je bio odlican. Protiv Zenita je neodlucnoscu napravio najbolju sansu za Ruse a i protiv Fiorentine je jednom zakasnio da reaguje. Baharu za ovo sto igra trebaju ne samo cvrsti vec i hitri stoperi koji mogu da igraju jedan na jedan. Pretpostavljam da je sporost razlog zasto kao centralnog stopera ne koristi ni Spajica ni Milunovica iako su obojica mnogo bolji defanzivci od Rodica. Than again, od ovakvog Rodica je i saobracajni znak bolji defanzivac. Od Spajica jos uvek ocekujem mnogo ali veliko je pitanje u kakvom je stanju i koliko ga je povreda unazadila kao igraca. Ne bi bio prvi igrac koji posle teske povrede ne bi bio na istom nivou kvaliteta.
harper lee Posted August 12, 2023 Posted August 12, 2023 Inace sam gledao malo TSC - Radnicki KG i ucvrstio se u uverenju da je svaki los teren zlocin prema fudbalu i prema igracima i da pod najhitnije treba eliminisati iz Superlige svaki klub koji nije u stanju da obezbedi ne pristojan vec dobar teren. Dva domaca tima, ne bog zna kako kvalitetna, dosta se gresilo u elementarnim stvarima iz neznanja ali dosta brz fudbal, gomila sansi na obe strane, veoma dobar ritam za nase prilike. Utakmica uopste nije licila na fudbal dve ekipe iz nase lige samo iz jednog jedinog razloga, zato sto se igrala na odlicnom terenu. Pre par godina FSS je dao ozbiljne pare da se tereni modernizuju i doteraju, tako je Spartak napravio lep teren (koji nije dugo trajao zbog loseg odrzavanja), tacno bih svaki klub koji je uzeo te pare a teren im je bedan izbacio iz lige. 1
Dimitrije Posted August 12, 2023 Author Posted August 12, 2023 1 hour ago, harper said: Bahar ce igrati isto i u LS, ako bude drugacije ja licno cu biti veoma razocaran. Ako spremas ekipu za neku igru, znas sta hoces, izabrao si igrace da to igras i imas u glavi najjacih 11, onda igraj to sto si zamislio i sto si trenirao. Ta navika nasih trenera da mudruju previse i tumbaju igrace i formacije u zavisnosti od protivnika prodje jednom u sto puta, to niko ozbiljan ne radi. Ne bi tim igrao mnogo drugacije. Stamenic bi imao istu ulogo kao sto je ima. Jedino bi Mijailovic imao zadatak da zatvara rupe kada se protivnik probije po bokovima. Da je Erakovic u timu, ne bih koristio Mijailovica kao zadnjeg veznog. Medjutim, osim Dragovica, svi nasi stoperi su konfekcija, a neki ni toliko.
Recommended Posts