Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted

nepopularno misljenje.

ma kako to zvucalo, sto se ozbiljnijeg fudbala tice, mislim da bukari i mitrovic guse ovu formaciju. da serem malo, mislim da zvezdi treba jos jedan stoper u liniji sa tri pored degeneka i dragovica. jos jedan ozbiljan u veznom redu. isto tako, mozda bi prodaja bukarija ako mu je primarna pozicija wing back  i premestanje mitrovica na desnu stranu, a oslobadjanje leve za azarova imalo pozitivan efekat. mijailovic je prespor za ozbiljniji fudbal to je sigurno.

zvezda sa ovom formacijom sumnjam da moze nesto u ligi sampiona, sto je pretpostavljam to glavni cilj za iskorak napred.

cena bukariju posle lige sampiona na ovoj poziciji tesko da moze da poraste.

glazer

degenek  novi stoper/   dragovic

spajic

mitrovic/nedeljkovic                                   azarov

pokojni vigo                                               

stamenic

krsten cm /                          ivanic

kraso

kraso/                      olajinka/

bukari                        bukari

Posted
7 minutes ago, triple_nippled said:

nepopularno misljenje.

Da. Prodati najboljeg igraca, prebaciti drugog krilnog igraca sumnjivog kvaliteta na slabiju stranu i ubaciti beka koji nije impresionirao trenera ne moze biti nikakvo drugacije misljenje nego nepopularno. Tim pre sto je Bahar vec probao Bukarija u spicu sa Olajinkom na pripremnim utakmicama protiv jacih protivnika, sto znaci da ga vidi na vise razlicitih pozicija u zavisnosti od formacije i jacine protivnika.

Problem Zvezde sa Ligom Sampiona nije u formaciji vec u cinjenici da je to takmicenje u ovom trenutku kvalitetno vise od onoga sto mozemo da ponudimo u bilo kojoj formaciji. Ne treba zaboraviti da mi dva puta zaredom nismo prosli kvalifikacije protiv ekipa koje su odigrale ispodprosecno u LS i nisu nista znacajno uradile. Pojacali smo tim i promenili filozofiju igre s namerom da budemo konkurentniji a ne konkurentni jer bi nam za tako nesto bio potreban mnogo veci budzet. Da smo hteli da igramo srpskoligasku trakalicu sa pet igraca pozadi ne bismo doveli Bahara vec Milojevica.

• +1 3
Posted

Dosta si masio sa prvih 11.

Glazer je neprikosnoven, naravno.

Imas Mijailovica i oko njega Dragovic i Degenek, to ti je zacementirano.

Desno Bukari, levo Mitrovic. Tu vuce promaja, a opet necemo biti toliko ofanzivni u LS.

Stamenic i Ivanic su zacementirani na sredini, kao i Kraso i Olajinka u napadu. Trazi se drugi centralni vezni uz Stamenica, dal Kangva ili Kanga ili neko pojacanje.

Meni se cini da je malo kasno sa pojacanja, do LS ima oko mesec dana.

Cak i kad bi doveli klasicnog napadaca, ne vidim ko bi ispao iz tima.

• +1 1
Posted (edited)

Vidim Matić ide u Ren, ne ulazeći u to da li se njemu dolazi u Srbiju, bio bi jako dobar i fudbalski i strateški potez da se igrač takvog renomea dovede u klub. 

Sumnjam da će u Renu nešto naročito da zaradi. 

Edited by kralj
Posted
1 minute ago, Milosh76 said:

Dosta si masio sa prvih 11.

Glazer je neprikosnoven, naravno.

Imas Mijailovica i oko njega Dragovic i Degenek, to ti je zacementirano.

Desno Bukari, levo Mitrovic. Tu vuce promaja, a opet necemo biti toliko ofanzivni u LS.

Stamenic i Ivanic su zacementirani na sredini, kao i Kraso i Olajinka u napadu. Trazi se drugi centralni vezni uz Stamenica, dal Kangva ili Kanga ili neko pojacanje.

Meni se cini da je malo kasno sa pojacanja, do LS ima oko mesec dana.

Cak i kad bi doveli klasicnog napadaca, ne vidim ko bi ispao iz tima.

U principu je jedino bilo ozbiljnog interesovanja za Drkusica koji je dosta mlad ali dokazan stoper ali Soci trazi 3 miliona tako da tesko da ce tu biti nekog posla ako ne smanje cenu. Mijailovic je prijatno iznenadio na pripremnim utakmicama ali bojim se da ce se vrlo brzo videti da je to samo bilo iznenadjenje ali ne i dugorocno resenje. On i Rodic su juce opasno podbacili u igri jedan na jedan protiv igraca kakvi su za nekoliko klasa ispod napadaca LS. Sto se parnjaka Stamenicu tice, nece tu biti lako naci dobro resenje za relativno male pare jer Kangva i Kanga uopste nisu losi igraci i taj koji dodje bi morao da bude bar za klasu iznad njih dvojice.

Takodje, mi jos nismo prodali sve sto treba da prodamo da bismo bez stresa redovno placali i ovaj roster koji imamo, bez daljih prodaja svako dalje pojacavanje ce biti dosta rizicno. Za Azarova imamo lepu ponudu i ovo sto ne igra ima vise veze s tim nego sto Bahar misli da ne moze da bude resenje za levog wing beka, bar u domacoj ligi.

Posted (edited)
19 minutes ago, harper said:

Problem Zvezde sa Ligom Sampiona nije u formaciji vec u cinjenici da je to takmicenje u ovom trenutku kvalitetno vise od onoga sto mozemo da ponudimo u bilo kojoj formaciji

bas tako. nasli smo se u drustvu kome ne pripadamo. uzeli pare/uzeli su pare i sad se valja dokopati lige evrope. ne znam da li su jos uvek ista pravila kao prosle godine. domaca liga nije pitanje. uz povoljan zreb mozemo se necemu nadati. u suprotnom, sve osim 0-0-6 je vise nego uspeh. domaca liga, naravno sve pobede i dva remija sa partizanom.

ne kazem da ga treba prodati, kao sto sam napisao, mozda treba pomeriti krasoa liniju nazad, a bukarija gurnuti u napad sa olajinkom.

Edited by triple_nippled
Posted

Prodao bih sve za koje imamo ponuda, osim za prvih 11 i ovih par klinaca koji ulaze. Dakle, Azarov, Prucev, Lekovic, ako hoce Milunovic da ide slobodno. Sa Spajicem videti kako je zaista...

Bice "rasprodaja" oko 20og avgusta, bice i prodaja i raskidanja i pozajmica.

Ceo nas visak, ukljucujuci i drvenariju Srnica i Gobeljica, bili bi pojacanja i za TSC i Cuku, samo sto niko nece da im placa to sto imaju kod nas.

Posted (edited)

Adaptiraće se Bukari formacijski. On se u domaćoj ligi oseća sa razlogom superiorno i prilično arogantno i taktički neodgovorno pristupa tim utakmicama. Takođe u 3-5-2 zadnji vezni moraju dosta da razmišljaju i da ne igraju po šablonu. Npr. Mitrović nikada ne ostavlja promaju za sobom kakvu ostavlja Bukari. Mora to da se ima u vidu pri pozicioniranju Stamenog i Kangve. Juče smo gol zbog toga primili, jer je posle očajnog pasa, Bukari nastavio napred i dozvolio protivniku da najjednostavnijim single pasom napravi čist višak na 30 metara od gola. 

Ja mislim da ovaj tim može prijatno da iznenadi protiv jačih, čak mi je i ohrabrujuće što se forma tempira. Voleo bih samo da ovi klinci još više daju (iako je to na pristojnom nivou). Oni nema šta da kalkulišu. 

Edited by kralj
Posted
8 minutes ago, triple_nippled said:

bas tako. nasli smo se u drustvu kome ne pripadamo. uzeli pare/uzeli su pare i sad se valja dokopati lige evrope. ne znam da li su jos uvek ista pravila kao prosle godine. domaca liga nije pitanje. uz povoljan zreb mozemo se necemu nadati. u suprotnom, sve osim 0-0-6 je vise nego uspeh. domaca liga, naravno sve pobede i dva remija sa partizanom.

ne kazem da ga treba prodati, kao sto sam napisao, mozda treba pomeriti krasoa liniju nazad, a bukarija gurnuti u napad sa olajinkom.

Ne vredi suditi o igrama Bukarija i Mitrovica po tome sta pokazuju u nasoj ligi, moracemo da sacekamo LS. Nije slucajno to sto su obojica bili odlicni u Rusiji gde smo igrali protiv pravih ekipa a najgori bili juce po onom sranju od terena. Ideja ovakvih wing bekova je da igraju u oba pravca iz dubine gde njihove motoricke sposobnosti dolaze do izrazaja i gde vecinu vremena provedu oko centra i odatle napadaju brisan prostor. Mi dubinu protiv nasih ekipa nemamo je se one povuku svejedno pa ako Bukari i Mitrovic ne odu napred onda ne ucestvuju u napadu a kad odu napred ceka ih dupli blok. Sinoc sam napisao, u jednom trenutku smo pola minuta bili sa sedam igraca u sesnaestercu Mladosti protiv njihovih osam i golmana. Mozes da imas brzinu i snagu kao Mbape, dzabe kad nemas gde da krenes. Zato Kraso koji igra na kliker i ima superiornu tehniku ovoliko profitira u domacoj ligi a Bukari i narocito Mitrovic se muce.

Ekipe iz LS se nece prilagodjavati nasoj igri (ispucavanje iz zadnje linije i napad krilnih igraca na drugu loptu) jer to vise niko od ozbiljnih ekipa ne igra, izgledace to sasvim drugacije nego sto je izgledalo juce. I za dobro i za lose po nas.

Posted

Slažem se sa Harperom, treba dodati i da je Ivanić u odnosu na Lučića upgrade koji se najviše projektuje upravo na Bukarija i Mitrovića. 

Posted
1 minute ago, harper said:

Ekipe iz LS se nece prilagodjavati nasoj igri

ovo. sredinu ce pokriti nekako tri stopera i stamenic i ostali iz sredine. ali kako sa ekipama koje imaju agresivne full back-ove i krilne napadace? prosto mislim da bukari i mitrovic, koji su krilni napadaci, nemaju te defanzivne navike, tj da im ih jos uvek nije usadio bahar.

u svakom slucaju, sve je ovo u domenu teorije, dok ne krene liga sampiona, ne mozemo znati. ali onaj gol lucanaca je onako, bas indikativan

Posted
8 minutes ago, kralj said:

Adaptiraće se Bukari formacijski. On se u domaćoj ligi oseća sa razlogom superiorno i prilično arogantno i taktički neodgovorno pristupa tim utakmicama. Takođe u 3-5-2 zadnji vezni moraju dosta da razmišljaju i da ne igraju po šablonu. Npr. Mitrović nikada ne ostavlja promaju za sobom kakvu ostavlja Bukari. Mora to da se ima u vidu pri pozicioniranju Stamenog i Kangve. Juče smo gol zbog toga primili, jer je posle očajnog pasa, Bukari nastavio napred i dozvolio protivniku da najjednostavnijim single pasom napravi čist višak na 30 metara od gola. 

Ja mislim da ovaj tim može prijatno da iznenadi protiv jačih, čak mi je i ohrabrujuće što se forma tempira. Voleo bih samo da ovi klinci još više daju (iako je to na pristojnom nivou). Oni nema šta da kalkulišu. 

Bukari jeste kasnio da pokrije igraca ali visak je napravljen jer je Mijailovic u duelu ispao na sredini terena a Rodic je cuvao Dragovicu ledja umesto da se okrene oko sebe i markira igraca koji mu je utrcavao iza ledja. Greska jednog igraca na 70 metara od gola ne pravi razliku osim ako se na nju ne nastavi niz daljih gresaka. Rodic je juce bio kritican, tek ulaskom Degeneka smo se malo stabilizovali pozadi, a ni Mijailovic se nije proslavio protiv onog crnog centarfora koji ga je dobijao u svakom duelu. Bahar trazi brze stopere upravo zbog LS, to moze da bude problem protiv domacih ekipa koje imaju bandere na spicu.

Posted

Nisi obratio pažnju. Bukari je odigrao loš pas na našoj polovini i krenuo ka sredini iako je mogao lepo da ostane pored igrača koji mu je bio na 5 metara. Ostavio je Mijailovića sa dva plava, bilo je dobro to prvo dodavanje, a Bukari je ostao bez igrača izgubljen u prostoru i vremenu. 

Posle jeste moglo da se bolje odreaguje, ali ne može da se striktno markira 3 na 3 u kaznenom. Na kraju krajeva, klinac je frajerski dao gol glavom sa penaltika. 

Posted
2 minutes ago, triple_nippled said:

ovo. sredinu ce pokriti nekako tri stopera i stamenic i ostali iz sredine. ali kako sa ekipama koje imaju agresivne full back-ove i krilne napadace? prosto mislim da bukari i mitrovic, koji su krilni napadaci, nemaju te defanzivne navike, tj da im ih jos uvek nije usadio bahar.

u svakom slucaju, sve je ovo u domenu teorije, dok ne krene liga sampiona, ne mozemo znati. ali onaj gol lucanaca je onako, bas indikativan

Znas kako, ja mislim da mi treba da uzivamo u LS i da damo sve od sebe pa sta uradimo. Zavisice dosta i od zreba. Mi sad da krenemo da menjamo svakog igraca jer ima ove ili one nedostatke samo cemo izginuti finansijski a necemo promeniti nista u odnosu na konkurenciju. Zvezda vec sada ima sasvim dobar tim, usudio bih se reci neobicno dobar tim za nase prilike, neki Drkusic ili neki veznjak bolji od Kangve ce samo cementirati kvalitet u domacim uslovima ali nam nece bog zna sta doneti u LS. Za nas je mnogo vaznije da afirmisemo bar tri-cetiri klinca (Bahar je inace trazio jos jednog iz Graficara, Andriju Maksimovica, da trenira s prvim timo i dodje na dvojnu registraciju) i da osvojimo titulu jer ce sledece godine premije od LS otici na 40% preko ovoga sto sada klubovi dobijaju.

Sto se Evrope tice uz neki povoljan zreb i ludilo Marakane mislim da ovaj tim ima potencijal da se preko treceg mesta prosvercuje u LE, ako nas zreb bas ne bude zajebao. To bih smatrao sasvim dobrim rezultatom ali ne iskljucujem i neka pozitivna iznenadjenja ako nam zreb bude bas povoljan. Mi smo igrajuci relativno preko kurca, protiv defanzivno orijentisanih protivnika i uz ogromnu sebicnost i samoisticanje napadaca dali 13 golova u prva tri kola. Ozbiljan je ovo tim.

• +1 1
Posted
5 minutes ago, kralj said:

Nisi obratio pažnju. Bukari je odigrao loš pas na našoj polovini i krenuo ka sredini iako je mogao lepo da ostane pored igrača koji mu je bio na 5 metara. Ostavio je Mijailovića sa dva plava, bilo je dobro to prvo dodavanje, a Bukari je ostao bez igrača izgubljen u prostoru i vremenu. 

Posle jeste moglo da se bolje odreaguje, ali ne može da se striktno markira 3 na 3 u kaznenom. Na kraju krajeva, klinac je frajerski dao gol glavom sa penaltika. 

Gledao sam tu situaciju bar deset puta. Bukari je prosto zakasnio da se vrati, taj pas koji je dao nije promenio nista jer je posle bilo jos par dodavanja igraca Mladosti pre nego sto je izbacen pas za ovog crnog centarfora ali nije Mijailovic ostao 1 na 2 vec je zakasnio u kontakt i zaplivao u prazno. I naravno da moze da se markira tri na tri u sesnaestercu (zapravo je ovde bilo dva na dva), samo sto Rodic ponekad treba i da razmislja sto mu tesko pada. Bukari je zakasnio na centarsut ali ne i na potencijalni prodor, Mijailovica nije bilo nigde u kadru. S ovim nacinom igre koji Bahar forsira nijedan igrac ne sme da bude daleko od protivnika koji je opcija za pas, ne branim Bukarija ali to je bila kljucna greska. Sve i da Bukari i Mitrovic igraju sa maksimalnom koncentracijom uvek ce se desiti par puta da nece stici da se vrate posle napadackih akcija, to je prosto slabost ove formacije. Zato Bahar trazi stopera a ne bekove, ta trojica pozadi sluze kao korekcija za slucaj da winb-back ispadne.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...