Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted

Kangva je asistirao, al sve treba da pišu Krasou. 

Posted
6 hours ago, elementary said:

Ovi gube 3-1 i kakav bunker igraju , ne može da prodje lopta . 
Kraso daje ove golove na bazi qrca :) 

U akciji kad je Kangva pogodio stativu imali smo skoro pola minuta sedam igraca u njihovom sesnaestercu. Nije bio prekid, jednostavno smo pritiskali i pritiskali napred, oni se povlacili i povlacili i u jednom trenutku je 'ladno bilo 15 (7 + 8) igraca u boksu i golman Stamenkovic.:laugh: Ne secam se kada sam poslednji put video tako nesto a da nije korner ili neki prekid oko gola, od 22 igraca na terenu 16 je bilo u jednom sesnaestercu.

• +1 3
Posted

Lijepo je vidjeti blentavog Guelora ponovo na terenu, i dzo je najbolje.dobar bio. Rodica onaj mali izludio, Mitrovic mnogo losih rjesenja. Ipak dobra utakmica, 4.gola, dosta sansi.

• +1 1
Posted (edited)

Rekao bih da u istoriji fudbala (barem evropskog) nijedan tim nije toliko odskako od domaće konkurencije kao ove godine Zvezda u Srbiji.

Možda Kroacija za vreme Tuđmana

Edited by Nikodije
Posted

Celtc dok su policajci bili u četvrtoj ligi

Posted

Da, bravo. Pomislio sam možda Ajaks sredinom devedestih ali nije, gubili su utakmice u domaćoj ligi. 

Posted

Po meni Stamenić igrač utakmice lagano...

Juče se i nameračio da da gol u čemu ga je sprečila Krasoova potkolenica a takođe i taj dribling pre četvrtog gola je nešto što nismo viđali za ovo malo utakmica od njega. Usudio bi se da ga uporedim sa Rodrijem u smislu uloge u timu i velike fudbalske inteligencije, naravno da i on ima mnogo da radi, ali se čini da je dečko na dobrom putu. Kada se već gađam analogijom sa igraćima Sitija, u nekom idealnom scenariju Kanga bi uzeo ulogu Kovačića odnosno drugog najvažnijeg igrača sredine terena čiji bi procenat dodavanja bio blizu 100 posto bez suvišnog zadržavanja lopte, juče je zaličio na to, a i svidelo mi se što su ga saigrači par puta "preskočili" kada je krenuo da se "nudi" po svom običaju trčanjem prema igraču sa loptom. Poslednje upoređivanje sa Sitijem za danas :D je potpuno preslikana akcija kod izvođenja skraćenog kornera. Dva igrača zadužena za prekid stanu jedan naspram drugog i obojica se zalete ka lopti u isto vreme, Odbrana time do poslednjeg momenta ne zna da li će dobiti "ulaznu" ili "izlaznu" loptu u peterac pošto su potencijalni izvođači izraziti levak i izraziti dešnjak...meni interesantan detalj.

Što se tiče Mitrovića jasno mi je zbog čega iritira ljude, o njegovim manama smo više puta i pisali, ali malo smo ovde i preterali....jeste dosta puta i juče donosio loše odluke ali dao je gol a asistenciju mu je poništio Kangva koji umesto male mreže pogađa stativu.

Daleko više kritika za juče zaslužio je Bukari koji je uz Rodića bio najgori... Već je neko ispravno primetio da snosi najveću krivicu za gol Mladosti, a i u drugom poluvremenu su se Dragović i Stamenić pošteno izdrali na njega kad je onaj levi bek potpuno sam vukao loptu jedno 15 metara (istina usled terena i skromne tehnike nije zaličilo da je bilo opasnosti). 

Nemam nikakvu informaciju iz kluba ali mi se čini da je prelazni rok za nas završen i da nećemo posezati za paničnim kupovinama na mestu štopera iako nas (Nedo bog) u slučaju kartona ili povreda u LŠ čekaju moguća scenarija sa Rodićem, Milunovićem ili Spajićem u 11. Takođe je interesantno kako Bahar raspoređuje tri štopera koji su u 11, osim Rodića koji je obavezno levo, do sada je Mićko bio po pravilu srednji štoper a juče je to bio Dragović dok je Mijailović otišao desno...U onim utakmicama u Rusiji je takođe rotirao Erakovića i Dragovića levo i desno dok je Mijailović pre bio kao neki libero. odnosno služio kao osigurač kad ova dvojica krenu visoko i to je jako lepo izgledalo. Ne verujem da su te rotacije slučajne i verovatno zavise od stila protivnika, odnosno da li ćemo mi imati posed lopte od 70 posto (domaće prvenstvo)  ili protivnik (LŠ)....

Svaka čast i malom Mijatoviću za gol, uvek sam gotivio napadače koji iz tih muljanja u 16 iz prve opale u okvir gola pa je na golmanu da reaguju ili ne (Stamenković jbt...morao sam da guglam koliko ima godina, iz glave bi rekao 45)....

• +1 4
Posted
2 hours ago, Nikodije said:

Rekao bih da u istoriji fudbala (barem evropskog) nijedan tim nije toliko odskako od domaće konkurencije kao ove godine Zvezda u Srbiji.

Dinamo je više dominirao dvehiljaditih.

Za vreme Tuđmana Hajduk je 3 puta bio prvak, igrao četvrtfinale CL.

Posted
3 hours ago, Nikodije said:

Ili Steaua krajem osamdesetih. 

Posted
23 minutes ago, sigurnost said:

Dinamo je više dominirao dvehiljaditih.

Za vreme Tuđmana Hajduk je 3 puta bio prvak, igrao četvrtfinale CL.

Da, do 95. Krajem 90ih Kroacija je redovno imao 20+ bodova više.

Posted
54 minutes ago, fandorin said:

Ili Steaua krajem osamdesetih. 

Da, Steaua krajem 80ih, vezali su tri sezone bez poraza

Posted
1 hour ago, Nikodije said:

Da, do 95. Krajem 90ih Kroacija je redovno imao 20+ bodova više.

Poslednjih 18 godina, Dinamo 17 titula.

Gde češ veće dominacije.

Posted
4 hours ago, warp said:

Po meni Stamenić igrač utakmice lagano...

Kretanje Stamenica kod cetvrtog gola, pri onom rezultatu i u onoj fazi utakmice, nasi treneri treba da snime i da pustaju veznim igracima kako bi shvatili sta jedan vezni igrac sve moze da uradi da bi pomogao ekipi u fazi napada. Prvo je isao levo da napravi trougao sa Kangvom i jos jednim nasim igracem, posto ta akcija nije prosla povukao se na svoje mesto u sredini, trazio loptu i okrenuo stranu, onda je dodao i odmah utrcao na poziciju desnog krila, ponovo trazio loptu i dobio je, varkom tela se sklonio od jednog igraca, drugom proturio kroz noge, podigao glavu, video da je Kraso fintirao ulaz unutra i vratio se na penal i pokusao da mu doda loptu. Ostalo se desilo kako mora u onakvoj guzvi ispred gola ali kretanje Stamenica ceo minut pre gola je za udzbenike kako igra motivisan, inteligentan vezni igrac koji cita igru i pritiska tamo gde proceni da moze da se prodje.

Kanga je izgleda imao razgovor sa Baharom i trudi se mucenik da ispostuje. Tri puta u prvih pet minuta po ulasku je krenuo nazad ispred odbrane da trazi loptu i sva tri puta je, nakon sto je shvatio sta radi, brze-bolje potrcao napred i ostavio Stamenica i Kangvu da povuku akciju. Odigrao je odlicno to vreme sto je bio na terenu a posebno me odusevilo sto mu je publika priredila ovacije posle meca. Zasluzio je nas dobri Gabonac, jeste luda glava ali iz nekog razloga je prisvojio ovaj klub i jedino ovde daje sve od sebe.

Bahar mora da nauci Bukarija i Mitrovica strpljenju i timskoj disciplini kad su ovakve utakmice u pitanju. Oni obojica moraju da se naviknu na to da nece mnogo toga uraditi protiv bunkera jer se posebna paznja pridaje njihovim ubacivanjima iz drugog plana i odbrane im generalno nece dozvoljavati da se uopste okrenu licem prema golu, kamoli da krenu u dribling jedan na jedan. Juce se Mitrovic opet kritikovao po default-u a Bukari je bio jos gori jer je brzo izgubio zivce posto lopta nikako nije dolazila do njega u napadu. Ipak, sve i da stoji kao direk u napadu Bukari nam mnogo donosi jer je teziste odbrane uvek na njegovoj strani i tako ostaje vise prostora za ubacivanja i pravljenje viska u sredini. Imace on tu i tamo prilike jer nijedna odbrana ne moze da drzi koncentraciju 90 minuta ali mora da nauci da saceka pravi trenutak a da u medjuvremenu odradjuje zadatke u odbrani.

• +1 1
Posted

Juce su van protokola bili Azarov, Ado, Milunovic i Prucev, igraci od kojih se ocekivalo da budu ako ne u startnoj postavi ono bar na klupi.  Posebno me cudi odsustvo Azarova.  On moze komotno da menja Mitrovica posebno u utakmicama gde se igra protiv zgusnute odbrane.  Da li je prodaja u pitanju?  Ado je izgleda u Baharovom drugom planu.  Taj se igrac nije ni priblizio formi koju je imao dok je igrao za Serif.  Steta, nama bas treba Ado u formi kojou je imao.  Njegova akvizicija moze lako da bude promasaj ovog prelaznog roka.  Prucev je izgleda odbio dvojnu registraciju za OFKu.  Njegov status u klubu je ???.

Da pomenem da je moj utisak da je Mitrovic juce odigrao bolje nego protiv Vojvodine i Napretka.  Dao je gol, bio jos par puta u sansi.  Nije igrao bog zna sta, ali i on je, kao i Bukari, navlacio dvojcu protivnickih igraca kada je imao loptu.

Juce smo imali 2 situacije kad smo u kontri imali 3 na 2 i 3 na 3.  Oba puta smo fulali jer je teren usporio loptu.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...