Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted (edited)

E da, Borjan opasno brani penale. Tu je od naših i Mustafa bio genijalan, ali Borjan je možda i za nijansu bolji. 

Edited by kralj
Posted
Just now, sigurnost said:

Za mene je Vladimir Petrović najbolji igrač Zvezde kojeg sam ja gledao. Kad pogledaš njegovu karijeru posle Zvezde, tja.., skoro pa ništa.

Kad govorim o najboljem golmanu ili igraču Zvezde u obzir uzimam samo ono što je pružio u Zvezdinom dresu.

Naravno sve je samo moj subjektivni osećaj.

Pižona sam u Zvezdi gledao od svoje 6. do 13. godine. I bio potpuno opčinjen.

Ništa me kasnije nije moglo oduševiti kao Pižon.

Ni Bari generacija koja je klasa za sebe.

Ne mozes Pizona da uzimas kao reper, kao ni bilo kojeg drugog igraca iz ranijih generacija. Oni su igrali u Jugoslaviji do 28. godine tako da su najbolje godine karijere provodili u domacim klubovima. Pri cemu govorimo o vremenu kada je 30 godina bila neka granica kada si vec jednom nogom bio u penziji. Nije ni Dzajic uradio ne znam sta u inostranstvu a vazi za verovatno najboljeg srpskog igraca ikada. Stankovic i Vidic su svoje karijere pravili nakon sto su kao klinci otisli iz Zvezde, normalno je da ce im spic karijere biti u klubovima u kojima su proveli najbolje fudbalske godine. I nije to samo u Zvezdi, u svim klubovima je tako. Moca Vukotic je za mene olicenje fudbala i istinska legenda Partizana ali po individualnim uspesima ne moze da se meri sa Mijatovicem.

Nije fer danas vrednovati igrace na osnovu kriterijuma koji su postojali u proslosti. Nije da oni nisu dali Zvezdi mnogo jer su igrali slabo ili nisu hteli, prosto nisu imali priliku da ostave ozbiljniji trag jer su odlazili isuvise rano. Ja zato koristim razlicite atribute za razlicite stvari. Ako je neko bolji, u smisli da je talentovaniji i kvalitetniji, onda kazem da je bolji. Ako je neko vise pruzio u Zvezdi onda kazem da je uticajniji. I Rajkovic i Borjan su bivsi golmani Zvezde, ko je bolji golman od njih ne odlucuje njihov ucinak u jednom klubu.

Posted (edited)
25 minutes ago, Arthur Kirkland said:

Jedna od najvecih blamaza zvezdinih uprava ( a nije ih bilo malo ) je Pizonova smena u trenutku kada je imao dva boda viska u odnosu na FKP i dovodjenje Kratka Ostanica. Nije stvar u tome da bi Pizon uspeo da osvoji titulu jer ne bi ( FKP je bio dovoljno kvalitetniji da ne sumnjam da bi je osvojili ), vec u tome da smo legendu kluba i verovatno najveceg zivog zvezdasa medju bivsim igracima (koliko god bilo glupo to meriti ) najurili kao pseto zbog dovodjenja jednog takvog trenerskog bezveznjaka koji pritom nije ostvario zacrtano.

Šta je on na čisto zvezdaštvo (ma koliko ovo otrcano zvučalo u 99% slučajeva, u ovom slučaju istinsko) iz onako ultra-nekvalitetnog tima je prosto neverovatno. Za mene je vrhunac toga bilo vođstvo od 2:0 i polušansa za treći gol protiv tada nemerljivo kvalitetnije Slavije iz Praga.

Edited by VoodooDerina
  • +1 1
Posted
23 minutes ago, VoodooDerina said:

Šta je on na čisto zvezdaštvo (ma koliko ovo otrcano zvučalo u 99% slučajeva, u ovom slučaju istinsko) iz onako ultra-nekvalitetnog tima je prosto neverovatno. Za mene je vrhunac toga bilo vođstvo od 2:0 i polušansa za treći gol protiv tada nemerljivo kvalitetnije Slavije iz Praga.

Da nam nisu polomili Gumu, jednog od boljih aktera te utakmice, i da Blazic nije zasrao onaj zicer pri rezultatu od 2-0, svasta je moglo da bude.  Ali slazem se, u tom timu su samo Lazetic i Ninkov bili fudbaleri.  Ostalo konfekcija i dunsteraj.

Posted
Jedna od najvecih blamaza zvezdinih uprava ( a nije ih bilo malo ) je Pizonova smena u trenutku kada je imao dva boda viska u odnosu na FKP i dovodjenje Kratka Ostanica. Nije stvar u tome da bi Pizon uspeo da osvoji titulu jer ne bi ( FKP je bio dovoljno kvalitetniji da ne sumnjam da bi je osvojili ), vec u tome da smo legendu kluba i verovatno najveceg zivog zvezdasa medju bivsim igracima (koliko god bilo glupo to meriti ) najurili kao pseto zbog dovodjenja jednog takvog trenerskog bezveznjaka koji pritom nije ostvario zacrtano.
И то му јајаре Лукић и Аџић нису ни јавили него је чуо од своје жене која је начула неке приче.
Стока неопевана. И наравно Аџа преко кума кРатка враћао коцкарске дугове.

Sent from my SM-G998U using Tapatalk

• +1 2
Posted

Gdje su sada Lukić i Adžić?

Nestali su, i nekako mi nevjerovatno (doduše ne znam zašto) da su se iz svega nekako "jeftino" izvukli.

Posted

Adžić je SD pančevačkog Železničara. Lukić je, verujem, u Sopotu. 

• +1 1
Posted

U Lučanima igramo za 2 sata, nema još postava.

Posted

Glazer; Dragović, Mijailović, Rodić; Bukari, Stamenić, Kangva, Lučić, Mitrović; Olajinka, Kraso.

Klupa: Popović, Vasiljević, Nedeljković, Degenek, Spajić, Šljivić, Kanga, Mijatović, Leković, Kabić, Nikolić.

Posted

Hmm, nema Azarova.  Da ne misle da ga prodaju?

Posted

Je li Katai trenira uopšte?

Posted
3 minutes ago, James Marshall said:

Je li Katai trenira uopšte?

Rekoše da trenira ali da je daleko od bilo kakve pomisli da igra. Nešto sa leđima, opasno zateglo. Ukoliko je istina sve to.

Pročitao sam i da trenira odvojeno.

• Hvala 1
Posted
20 hours ago, harper said:

Ne mozes Pizona da uzimas kao reper, kao ni bilo kojeg drugog igraca iz ranijih generacija. Oni su igrali u Jugoslaviji do 28. godine tako da su najbolje godine karijere provodili u domacim klubovima. Pri cemu govorimo o vremenu kada je 30 godina bila neka granica kada si vec jednom nogom bio u penziji. Nije ni Dzajic uradio ne znam sta u inostranstvu a vazi za verovatno najboljeg srpskog igraca ikada. Stankovic i Vidic su svoje karijere pravili nakon sto su kao klinci otisli iz Zvezde, normalno je da ce im spic karijere biti u klubovima u kojima su proveli najbolje fudbalske godine. I nije to samo u Zvezdi, u svim klubovima je tako. Moca Vukotic je za mene olicenje fudbala i istinska legenda Partizana ali po individualnim uspesima ne moze da se meri sa Mijatovicem.

Nije fer danas vrednovati igrace na osnovu kriterijuma koji su postojali u proslosti. Nije da oni nisu dali Zvezdi mnogo jer su igrali slabo ili nisu hteli, prosto nisu imali priliku da ostave ozbiljniji trag jer su odlazili isuvise rano. Ja zato koristim razlicite atribute za razlicite stvari. Ako je neko bolji, u smisli da je talentovaniji i kvalitetniji, onda kazem da je bolji. Ako je neko vise pruzio u Zvezdi onda kazem da je uticajniji. I Rajkovic i Borjan su bivsi golmani Zvezde, ko je bolji golman od njih ne odlucuje njihov ucinak u jednom klubu.

Mislim da se ne razumemo najbolje.

Iznosim samo moje lične impresije.

Pižon najbolji svih vremena- gledam ga očima deteta, potpuno opčinjen njegovom magijom. Čovek zbog kojeg sam zavoleo Zvezdu. Ne mogu izdvojiti ni jednu njegovu utakmicu. Jednostavno sve. Možda gol Bajernu u Beogradu i gol Partizanu, čuveni "još ga daje", kad je predriblao 4 ili 5 grobara i jedno 3 puta bacao Borotu lažnjakom pre nego što je dao gol. 

Borjan najbolji golman kojeg sam gledao u Zvezdi- gledam ga već kao matorac i sabiram 2 i 2.

Uticaj na ekipu, dužina karijere u Zvezdi, kvalitet odbrana.

Za mene nema boljeg.

Predrag Rajković je za mene tek tip kojeg je onaj mesar Drinčić probušio u derbiju.

• +1 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...