Dimitrije Posted August 10, 2023 Author Posted August 10, 2023 (edited) 24 minutes ago, harper said: U prethodnih pet godina samo poslednje je Partizan uzeo vise bodova (4 : 8), cetiri godine pre toga nije bio ni blizu Zvezdinih bodova. Sto se azerbejdzanskih timova tice, igrali smo vrlo skoro s jednim od njih, boljim timom od Sabaha, na celu sa vasim najvecim pojacanjem. Jeste bila prijateljska utakmica, vise za nas koji smo tek poceli ozbiljnije pripreme nego za njih. Igrali smo sa kombinovanim timom i odvalili ih od zivota. Nije toliko do Partizanovog rezultata, desavaju se takve stvari, ono sto me je iznenadilo je katastrofalna igra, nemoc i potpuno odsustvo ambicije da se na kraju malo vise pritisne i mozda uradi nesto. Mi smo Nefci u prvom poluvremenu dok nam je igrao jaci tim rasturili i oduvali sa terena, delovali su kao da bi se borili za opstanak u nasoj ligi. Sabah je danas izgledao kao bolji tim od Partizana i to dosta bolji tim. A to nije realno, oni ne samo da nisu bolji tim vec su dosta losiji po kvalitetu. Krace receno, ovom Zvezdinom timu ne bi mogla da se desi ovakva blamaza od igre. Iz vrlo jednostavnog razloga, Zvezda ima ozbiljnog trenera na klupi a vi imate Duljaja. Zvezda kada je gubila od Rendzersa 3-0, izgledala je kao ravnopravan a u pojedinim segmentima i kao bolji protivnik. U Beogradu su isli na pobedu do poslednje sekunde i kada je bilo jasno da je prolaz nemoguc. Isto vazi i za utakmicu protiv Milana. Jednostavno, Zvezda je vise motivisan i bolje organizovan tim od Partizana mada razlika u kvalitetu igraca nije (bila do sada) tako velika. To se ne vidi u derbijima jer se igra na noz, posebno Partizan. Ali u evropskim utakmicama prednost je ocigledna u korist Zvezde. Ne slazem se da je Sabah slabijeg kvaliteta od Partizana. Pre svega brzi su, fizicki jaci, bolji u duelu i u skoku. Uz to su i agresivni i motivisani. Mozda nemaju igrace kvaliteta Nahtka i Meninga, ali imaju ujednaceniji tim dok u Partizanu ima ozbiljnih dunstera koji potiru kvalitet dobrih igraca. Nadam se da u revansu Partizan 'poludi' i uspe da prodje makar i na penale. Edited August 10, 2023 by Dimitrije
sigurnost Posted August 10, 2023 Posted August 10, 2023 3 minutes ago, harper said: Gledao si u Zvezdi i Predraga Rajkovica a on je, po mom misljenju i po tome u kakvim klubovima brani, bolji golman od Borjana. Borjan je, naravno, daleko znacajniji za klub ali Rajkovic je bolji golman. Po onome što su pružili u Zvezdi: Borjan 100 bodova, Rajković 1 bod.
harper lee Posted August 10, 2023 Posted August 10, 2023 5 minutes ago, samo_opusteno said: Sabat je bolji tim od Nefcija, imali su 13 bodova vise u prvenstvu. Iznenadjujuce su dobri za klub osnovan pre 6 godina, pitanje je zasto nijedan nas manji tim ne moze ovako da odigra u evropi. Nije da imaju neke skupe igrace, svi stranci su im potpuni anonimusi. Ni mi nismo nikad imali ovakvu statistiku u derbiju, 15-2 sutevi, 9-0 korneri... Da, sad sam video da je Sabah bio drugi a Nefci treci u ligi prosle godine, na drugom mestu je bio podatak da je Nefci bio drugi.
kralj Posted August 10, 2023 Posted August 10, 2023 5 minutes ago, sigurnost said: Po onome što su pružili u Zvezdi: Borjan 100 bodova, Rajković 1 bod. Borjan je definicija nepouzdanog golmana. Sa loptom očajan, prima svakakve golove, ali ume i da odbrani što mnogo bolji golmani od njega ne mogu. Golman za autsajderske klubove. Svaki skaut bi na osnovu viđenog u Zvezdi pre uzeo Rajkovića. Školovaniji je, talentovaniji i pouzdaniji. To su ključni parametri za dobrog golmana. Naravno, to ne menja činjenicu da je u datim okolnostima svakako Borjan poslužio svrsi kako bi teško pošlo za rukom Rajkoviću. To mu niko ne može oduzeti.
Nikodije Posted August 10, 2023 Posted August 10, 2023 14 minutes ago, samo_opusteno said: Sabat je bolji tim od Nefcija, imali su 13 bodova vise u prvenstvu. Iznenadjujuce su dobri za klub osnovan pre 6 godina, pitanje je zasto nijedan nas manji tim ne moze ovako da odigra u evropi. Nije da imaju neke skupe igrace, svi stranci su im potpuni anonimusi. Ni mi nismo nikad imali ovakvu statistiku u derbiju, 15-2 sutevi, 9-0 korneri... Zato što naši manji klubovi forsiraju domaće propalitete. Gledam TSC, njima je levi bek Nemanja Petrović, najgori levi bek u istoriji fkp, a desni bek Cvetković, najgori desni bek u istoriji fkcz. Ljudi nisu u stanju da centriraju, vezni ne mogu 3 sekunde da zadrže loptu, totalni dunsteraj. Takav bi bio i Sabah da igra sa 11 Azera, ali su ipak probrali neke dobre strance i to liči na nešto.
harper lee Posted August 10, 2023 Posted August 10, 2023 (edited) 17 minutes ago, Dimitrije said: Ne slazem se da je Sabah slabijeg kvaliteta od Partizana. Pre svega brzi su, fizicki jaci, bolji u duelu i u skoku. Uz to su i agresivni i motivisani. Mozda nemaju igrace kvaliteta Nahtka i Meninga, ali imaju ujednacniji tim dok u Partizanu ima ozbiljnih dunstera koji potiru kvalitet dobrih igraca. Nadam se da u revansu Partizan 'poludi' i uspe da prodje makar i na penale. Ma, slabiji su, Profo. Ovog Letica koji je rasturao Partizan verovatno se ne secaju ni ove nase Meraklije sa foruma, iako je igrao za njih. Mislim da je Partizan preko kurca usao u utakmicu a onda ti je dzaba sav kvalitet koji posedujes, tesko je vratiti se u dobar ritam. Severina mislim da nije video ni Jovanovica ni Filipovica celu utakmicu osim dvogledom. Bar deset puta je Sabah pravio istu akciju i deset puta im je proslo, rasire igru u poslednjoj liniji da izvuku sve linije Partizana na uzak prostor u duzini od oko 30 metara a onda dijagonalom naprave visak, obicno na svojoj levoj strani gde je Letic utrcavao u taj prostor a Severina ga je ispratio ukupno 0 puta. Duljaj tu nije pravio korekcije do kraja utakmice a nije ni imao kako osim izmenama, kad igrac bojkotuje igru u odbrani branis se sa igracem manje i to je to. Mozes da pomeris ovog ili onog iz sredisnjeg dela terena ali odakle god da pomeris igraca otvara ti se rupa na drugom mestu. Pri cemu ni to njihovo dodavanje ispred svog gola dok se ne nameste na programiranu akciju prednji igraci Partizana nisu pokusavali ni da poremete, kamoli napadnu. Nemoguce je da to Duljaj nije video, realnije je da igraci nisu hteli da se potrude. Edited August 10, 2023 by harper
harper lee Posted August 10, 2023 Posted August 10, 2023 4 minutes ago, Nikodije said: Zato što naši manji klubovi forsiraju domaće propalitete. Gledam TSC, njima je levi bek Nemanja Petrović, najgori levi bek u istoriji fkp, a desni bek Cvetković, najgori desni bek u istoriji fkcz. Ljudi nisu u stanju da centriraju, vezni ne mogu 3 sekunde da zadrže loptu, totalni dunsteraj. Takav bi bio i Sabah da igra sa 11 Azera, ali su ipak probrali neke dobre strance i to liči na nešto. Cvetkovic i Petrovic su protiv Brage izgledali sto puta bolje od Filipovica i Antica koji trenutno igraju u Partizanu i igrali su protiv tima koji je za tri klase ispod nivoa Brage. 3
sigurnost Posted August 10, 2023 Posted August 10, 2023 2 minutes ago, kralj said: Borjan je definicija nepouzdanog golmana. Sa loptom očajan, prima svakakve golove, ali ume i da odbrani što mnogo bolji golmani od njega ne mogu. Golman za autsajderske klubove. Svaki skaut bi na osnovu viđenog u Zvezdi pre uzeo Rajkovića. Školovaniji je, talentovaniji i pouzdaniji. To su ključni parametri za dobrog golmana. Naravno, to ne menja činjenicu da je u datim okolnostima svakako Borjan poslužio svrsi kako bi teško pošlo za rukom Rajkoviću. To mu niko ne može oduzeti. Tomislav Ivković je posle Zvezde napravio veliku evropsku karijeru. Možda najveću od svih golmana Zvezde poslednjih 40 i kusur godina. Iz Zvezde je najuren, pošto je zahvaljujući i njegovim bravurama u jesenjem delu prvenstva 84/85 ekipa u jednom trenutku bila poslednja na tabeli. Borjan je po uticaju na ekipu, rezultat i onom što je pružio dok je branio u Zvezdi, za mene, najbolji golman Zvezde od Velikog Dike do danas. Njegova prednost je što do 1992. uloga golmana u Zvezdi nije bila posebno bitna.
harper lee Posted August 10, 2023 Posted August 10, 2023 19 minutes ago, sigurnost said: Po onome što su pružili u Zvezdi: Borjan 100 bodova, Rajković 1 bod. A da procitas post koji citiras? Sta je ko pruzio u jednom klubu je jedna stvar, ko je bolji igrac nesto sasvim drugo. Na primer, Donald je pruzio Zvezdi mnogo vise od Luke Milivojevica ali Donaldu je Zvezda vrhunac karijere a Luka je bio kapiten Premijerligasa.
kralj Posted August 10, 2023 Posted August 10, 2023 Ok, verovatno si u pravu. Bio je dugo tu, kapiten, naosvajao se titula, tim bio u Evropi redovno i dugo, uz to imao ogromne zasluge za neke važne pobede. Ali recimo onaj gol u Monaku na početku utakmice... Može golmanu da ispadne lopta u gol, da mu pređe preko noge u ispucavanju, da je kilavo primi, ali ne može onakav gol dobar golman da primi.
harper lee Posted August 10, 2023 Posted August 10, 2023 1 minute ago, kralj said: Ok, verovatno si u pravu. Bio je dugo tu, kapiten, naosvajao se titula, tim bio u Evropi redovno i dugo, uz to imao ogromne zasluge za neke važne pobede. Ali recimo onaj gol u Monaku na početku utakmice... Može golmanu da ispadne lopta u gol, da mu pređe preko noge u ispucavanju, da je kilavo primi, ali ne može onakav gol dobar golman da primi. Borjan je odlican golman, nema tog golmana na svetu kojem ne moze da se pronadje par supackih golova koje su primili. Bio bi jos bolji da je hteo da radi na sebi ali koliko je radio najbolje govori to u kakvim klubovima je proveo karijeru. Jeste on znacajan za Zvezdu ali i njemu ce Zvezda biti i ostati najveca stvar u karijeri.
sigurnost Posted August 10, 2023 Posted August 10, 2023 4 minutes ago, harper said: A da procitas post koji citiras? Sta je ko pruzio u jednom klubu je jedna stvar, ko je bolji igrac nesto sasvim drugo. Na primer, Donald je pruzio Zvezdi mnogo vise od Luke Milivojevica ali Donaldu je Zvezda vrhunac karijere a Luka je bio kapiten Premijerligasa. To što je Luka Milivojević bio kapiten premijerligaša, Dejan Stanković legenda Lacija ..., Rastko Cvetković NBA igrač🤣, možda je bitno za te klubove, ali mene posebno ne tangira.
harper lee Posted August 10, 2023 Posted August 10, 2023 1 minute ago, sigurnost said: To što je Luka Milivojević bio kapiten premijerligaša, Dejan Stanković legenda Lacija ..., Rastko Cvetković NBA igrač🤣, možda je bitno za te klubove, ali mene posebno ne tangira. Da ali tangira raspravu o tome da li je neko bolji ili losiji igrac, sto je jedino vazno. To sta mene ili tebe tangira ili ne je nevazno.
kralj Posted August 10, 2023 Posted August 10, 2023 10 minutes ago, harper said: Borjan je odlican golman, nema tog golmana na svetu kojem ne moze da se pronadje par supackih golova koje su primili. Bio bi jos bolji da je hteo da radi na sebi ali koliko je radio najbolje govori to u kakvim klubovima je proveo karijeru. Jeste on znacajan za Zvezdu ali i njemu ce Zvezda biti i ostati najveca stvar u karijeri. Primio je on na desetine šupačkih golova i na desetine lopti ispucao jako i nikome. Primao je nažalost i golove koji nisu plod loše koncentracije i procene. Eno pogledaj gol o kome govorim (a setio bih se još par vrlo brzo), to se dobrim golmanima ne dešava. Tu skaut ozbiljne ekipe koji je došao da ga gleda odlazi na pečenje.
sigurnost Posted August 10, 2023 Posted August 10, 2023 3 minutes ago, harper said: Da ali tangira raspravu o tome da li je neko bolji ili losiji igrac, sto je jedino vazno. To sta mene ili tebe tangira ili ne je nevazno. Za mene je Vladimir Petrović najbolji igrač Zvezde kojeg sam ja gledao. Kad pogledaš njegovu karijeru posle Zvezde, tja.., skoro pa ništa. Kad govorim o najboljem golmanu ili igraču Zvezde u obzir uzimam samo ono što je pružio u Zvezdinom dresu. Naravno sve je samo moj subjektivni osećaj. Pižona sam u Zvezdi gledao od svoje 6. do 13. godine. I bio potpuno opčinjen. Ništa me kasnije nije moglo oduševiti kao Pižon. Ni Bari generacija koja je klasa za sebe. 1
Recommended Posts