kralj Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 Pa dobro, sad je Zvezda politički uzvišena sa Terzom mesijom i eto razloga za slavlje armije navijača. Jbt, kao da čitam reakciju na Vučićeve prezentacije ekonomskih parametara. Dobar post JM-a sve u svemu. Zvezda jeste u vreme Lukića bila u najvećoj buli. To je nulta tačka ove uprave i Borjanove generacije. 1
sigurnost Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 7 minutes ago, kralj said: Pa dobro, sad je Zvezda politički uzvišena sa Terzom mesijom i eto razloga za slavlje armije navijača. Jbt, kao da čitam reakciju na Vučićeve prezentacije ekonomskih parametara. Dobar post JM-a sve u svemu. Zvezda jeste u vreme Lukića bila u najvećoj buli. To je nulta tačka ove uprave i Borjanove generacije. Jel tada kad je bila u najvećoj buli Zvezda bila politički unižena? Ili je lošije trenirala? 1
pantelia Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 Ali to je fora, ne pljucka niko. Svim igracima u periodu 2017-2019, na celu sa Borjanom zelim sve najbolje u zivotu. Pre neki dan sam video Miloja na Kosutnjaku, poklonio mu se i zahvalio. I mislim da je to nesto sto bi svaki navijac Zvezde trebalo da uradi. To ne abolira Borjana od svih gluposti koje je pravio u poslednje 2 godine (neko je postavio snimak penala iz Kopenhagena, Borjan vidno mrsaviji nego sto je sad), Zuleta i Vujadina od govnarija u svlacionici, Rodica zato sto se hvata za reklame da bi se nadisao posle 5 minuta svake utakmice. Ali bez obzira na to, svima njima hvala gde culi i gde ne culi. Inace, meni je Rodic najdrazi od cele generacije, zato sto je zamenio najgoreg levog beka na svetu, Noja Andjelkovica 3
Barrister Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 10 hours ago, kralj said: Pa naravno da su ispred kad je prvenstvo uniženo, a Evropa pristupačnija. U današnje vreme bi Vidić i Stanković iz Zvezde otišli sa 14 godina. Stanković je sa Zvezdom razneo Nemačkog osvajača kupa koji će u istom sastavu dogodine osvojiti Salataru i igrao egal dvomeč sa Ronaldovom Barselonom. Da su timovi iz prošlosti imali Salzburge i Kopenhagene kao prepreku za CL, a ne Milan sa Kakom, Nestom, Pirlom i Ševčenkom i Balakov Leverkuzen koji će netom posle Zvezde igrati finale, vijorila bi se mušema svakog leta. Naravno, pitao bi se i Partizan koji u to vreme izbacuje Njukasl sa Širerom, a danas se bruka sa nekakvim Kipranima. Al ako ćemo "po učinku" u klubu onda ih Srnić šije jer ima titula kao njih dvojica, Pižon i Džaja zajedno, koga briga za kontekst. Terzić kao da je uspeo da ubedi nekoga da su ovi timovi Zvezde nešto posebno (najbolji od Barija, u ovom veku, itd). A ono je samo Partizan do kraja politički unižen, a pravila u Evropskim takmičenjima igrom slučaja donela za protivnike ekpipe iz drugog fudbalskog ešalona i sa njima kofer para. Mi bre ne možemo da prodamo igrača u klub čije ime možemo da pročitamo. Treba se potruditi pa napisati ovoliku gomilu gluposti na jednom mestu. Ne mogu se Milan i Bajer izdvajati i biti izgovor za Ekeren, Arsenal Kijev, Rozenborg, Liberec, debakle od PSV, Zenita itd. No kad je ideologija ispred logike dobije se ovakva gomila nebuloza.
sigurnost Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 (edited) 42 minutes ago, Barrister said: Treba se potruditi pa napisati ovoliku gomilu gluposti na jednom mestu. Ne mogu se Milan i Bajer izdvajati i biti izgovor za Ekeren, Arsenal Kijev, Rozenborg, Liberec, debakle od PSV, Zenita itd. No kad je ideologija ispred logike dobije se ovakva gomila nebuloza. Bajer se ne može izdvojiti jer nas je tamo odvalio 3:0 , igrajući trening meč, dok je Muslin forsirao nesrećnog Spalevića. Ispadanje od Rozenborga nije sramota, a pobeda nad PSVom je uz pobedu nad Romom i Liverpulom najveća Zvezdina evropska pobeda posle 1992. Edited August 8, 2023 by sigurnost
kralj Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 Koja ideologija? 😆 Podsetio si me na PSV. Taj tim je u polufinalu te godine ispao od Milana na gol u gostima. U Beogradu su bili na konpcima. Moja ideologija je kasnije rasprodala taj tim po Španiji, Engleskoj, Nemačkoj, Francuskoj, dok danas šaljemo kapitena u Slovačku, a najvećeg talenta od početka renesanse u ratnu zonu.
Barrister Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 6 minutes ago, sigurnost said: Bajer se ne može izdvojiti jer nas je tamo odvalio 3:0 , igrajući trening meč, dok je Muslin forsirao nesrećnog Spalevića. Ispadanje od Rozenborga nije sramota, a pobeda nad PSVom je uz pobedu nad Romom i Liverpulom najveća Zvezdina evropska pobeda posle 1992. Ispadanje od Rozenborga jeste sramota zbog načina na koji smo ispali, jer u dva meča nismo šansu stvorili, pri čemu smo dobar deo prvog meča igrali sa igračem više, ali je Muslin izabrao da čuva 0:0 pred revanš u Beogradu. PSV sam naveo zbog debakla u revanšu.
Arthur Kirkland Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 Kad smo kod Liverpula i te senzacionalne pobede, da li neko stariji ( tipa @Dimitrije kao vrv najstariji ovde ) moze da se seti trijumfa ex yu tima nad potonjim prvakom Evrope u toj sezoni? Ako izuzmemo naravno osvajace iz Barija, to nekako polovicno dodje ona Zvezda sto je imala 1-0 i iskljucenje Virdisa protiv Milana pre prekida meca u 60 i nekom minutu.
Barrister Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 22 minutes ago, kralj said: Koja ideologija? 😆 Podsetio si me na PSV. Taj tim je u polufinalu te godine ispao od Milana na gol u gostima. U Beogradu su bili na konpcima. Moja ideologija je kasnije rasprodala taj tim po Španiji, Engleskoj, Nemačkoj, Francuskoj, dok danas šaljemo kapitena u Slovačku, a najvećeg talenta od početka renesanse u ratnu zonu. Ona koja se zasniva na stavu da su ekipe iz prve decenije 21. veka bile odlične jer su se zasnivale na domaćim perspektivnim igračima, i da su njihova ispadanja od Libereca sa duplim porazima bolji rezultat od 5:1 protiv tog istog Libereca ili da je poslednje mesto sa 0 bodova u grupi Uefa Kupa bolji rezultat od prvog mesta u grupi Evropa lige. A ovo oko prodaja je dodatna nebuloza. Nemanja Vidić kao kapiten i najbolji igrač je otišao u 10. plasirani tim ruske lige, toliki je bio rejting te Zvezdine ekipe. Eraković je otišao u prvoplasirani tim iste te lige.
kralj Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 Ništa ja tebe ne razumem. Jel Eraković bolji od Vidića onda?
Barrister Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 (edited) Ne razumeš ti sam sebe, to je veći problem. Izbaciš gomilu gluposti u pokušaju da dokažeš da su porazi bolji od pobeda, nemaš šta smisleno da odgovoriš, pa pokušavaš da budeš duhovit. Ti si napisao da je pokazatelj kvaliteta prodaja igrača, pa kad ti se predoči da je jedan Vidić iz te ekipe otišao u tim iz donjeg dela tabele ruskog prvenstva, a Eraković u prvoplasirani tim, sad bi da se bavimo ko je bolji igrač, a u stvari ti je već napisano da je pokazatelj rejtinga te ekipe to što je jedan Vidić završio u 10. plasiranom timu ruske lige. Edited August 8, 2023 by Barrister 1 1
harper lee Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 Ta ekipa iz sredine devedesetih sa Pericom i Stankovicem je jos uvek bila veoma dobra ali sve posle je bio jedan opasan spust nizbrdo, nevezano za to sto su se povremeno pojavljivala velika imena i igrane neke odlicne utakmice. Mala pauza je bila ona generacija koju je vodio Zenga ali to je kratko trajalo i posle nas dodatno ukanalilo. Argument tipa "e, ali u tom timu je igrao Vidic" je besmislen, jedan ili par "Vidica" na 11 igraca tesko moze da zamaskira cinjenicu da su svi ostali bili epski balvani, sto su rezultati u Evropi i pokazivali. Da li je ovo najbolji tim Zvezde od Barija, kao sto Terzic izjavljuje radi licne promocije, ili nije to cemo tek videti kad se zavrsi ovogodisnja kampanja u LS. Mozda nije najbolji ali da spada u bolje to je vec sada vrlo izvesno. Individualno je poneki igrac koji je igrao ranije sigurno bio bolji od vecine igraca iz danasnjeg tima ali ovaj tim ima veliki broj kompetentnih igraca u svim linijama, ima izbalansiran kvalitet i ako nastavi sa igrama iz pripremnog perioda ili jos kvalitetnijim od toga, a prirodno je da se to ocekuje jer je tada tim tek bio selektiran i sklopljen, mogao bi da igra zapazenu ulogu makar u Ligi Evrope. Kad kazem zapazenu mislim na to da ostane u konkurenciji i za prolece i da pruzi ozbiljan otpor timovima iz prve kategorije evropskog fudbala. Zvezda ove godine ima zaista ozbiljan tim, steta je samo sto igra u nikad neozbiljnijoj ligi pa nikada necemo ni znati koji mu je realan domet. Dragovic, Ivanic, Bukari i Kraso imaju ozbiljan kvalitet, Glazer i Stamenic ozbiljan talenat, Degenek je reprezentativac Australije, to je vec sedam igraca koji bi mogli da igraju u nekom slabijem timu iz najjacih liga bez problema a neki od ovih mladjih ce verovatno i igrati. Plus su tu Olajinka, Katai, Mitrovic, Kangva koji su sasvim upotrebljivi igraci debelo iznad nivoa nase lige. To je ceo jedan tim. A onda pogledas kakvi su sve igraci bili prvotimci u tim ranijim generacijama i shvatis da najveci deo iz te grupe moze samo da prica unucima da su igrali u Zvezdi jer nista ni pre ni posle toga nisu uradili u karijeri. 4
VoodooDerina Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 5 hours ago, Arthur Kirkland said: Kad smo kod Liverpula i te senzacionalne pobede, da li neko stariji ( tipa @Dimitrije kao vrv najstariji ovde ) moze da se seti trijumfa ex yu tima nad potonjim prvakom Evrope u toj sezoni? Ako izuzmemo naravno osvajace iz Barija, to nekako polovicno dodje ona Zvezda sto je imala 1-0 i iskljucenje Virdisa protiv Milana pre prekida meca u 60 i nekom minutu. Zanimljivo u exYU samo timovi iz Srbije su to uspevali, Partizan-Real 3:0 u prvoj sezoni KEŠ-a 1955/56. i Vojvodina-Seltik 1:0 u sezoni 1966/67, 1
VoodooDerina Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 (edited) Takođe, zanimljivo je da nijedan exYU tim nikada nije pobedio u tom trenutku aktuelnog prvaka Evrope (ako ne računamo Zvezdu 91/92. naravno). Doduše priliku je imao samo Vardar u svom jedinom nastupu u elitnom takmičenju, ali ih je Porto pregazio 3:0 i 0:3. Edited August 8, 2023 by VoodooDerina
kralj Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 7 hours ago, harper said: Ta ekipa iz sredine devedesetih sa Pericom i Stankovicem je jos uvek bila veoma dobra ali sve posle je bio jedan opasan spust nizbrdo, nevezano za to sto su se povremeno pojavljivala velika imena i igrane neke odlicne utakmice. Mala pauza je bila ona generacija koju je vodio Zenga ali to je kratko trajalo i posle nas dodatno ukanalilo. Argument tipa "e, ali u tom timu je igrao Vidic" je besmislen, jedan ili par "Vidica" na 11 igraca tesko moze da zamaskira cinjenicu da su svi ostali bili epski balvani, sto su rezultati u Evropi i pokazivali. Da li je ovo najbolji tim Zvezde od Barija, kao sto Terzic izjavljuje radi licne promocije, ili nije to cemo tek videti kad se zavrsi ovogodisnja kampanja u LS. Mozda nije najbolji ali da spada u bolje to je vec sada vrlo izvesno. Individualno je poneki igrac koji je igrao ranije sigurno bio bolji od vecine igraca iz danasnjeg tima ali ovaj tim ima veliki broj kompetentnih igraca u svim linijama, ima izbalansiran kvalitet i ako nastavi sa igrama iz pripremnog perioda ili jos kvalitetnijim od toga, a prirodno je da se to ocekuje jer je tada tim tek bio selektiran i sklopljen, mogao bi da igra zapazenu ulogu makar u Ligi Evrope. Kad kazem zapazenu mislim na to da ostane u konkurenciji i za prolece i da pruzi ozbiljan otpor timovima iz prve kategorije evropskog fudbala. Zvezda ove godine ima zaista ozbiljan tim, steta je samo sto igra u nikad neozbiljnijoj ligi pa nikada necemo ni znati koji mu je realan domet. Dragovic, Ivanic, Bukari i Kraso imaju ozbiljan kvalitet, Glazer i Stamenic ozbiljan talenat, Degenek je reprezentativac Australije, to je vec sedam igraca koji bi mogli da igraju u nekom slabijem timu iz najjacih liga bez problema a neki od ovih mladjih ce verovatno i igrati. Plus su tu Olajinka, Katai, Mitrovic, Kangva koji su sasvim upotrebljivi igraci debelo iznad nivoa nase lige. To je ceo jedan tim. A onda pogledas kakvi su sve igraci bili prvotimci u tim ranijim generacijama i shvatis da najveci deo iz te grupe moze samo da prica unucima da su igrali u Zvezdi jer nista ni pre ni posle toga nisu uradili u karijeri. Da, bilo je svega i svačega za ovih 30-ak godina. Ja bih dodao i Muslinov tim sa Bunjevčevićem i Drulićem, koji iako nije igrao nešto naročito atraktivan fudbal, bio je taktički pre svega, ali i individualno, dovoljno jak da izbaci Lestera i pobije se sa Seltom i Dinamom za Ligu Šampiona. Ovaj tim za sada obećava. Otežavajuća okolnost je ovo nesrećno domaće prvenstvo. Da li zbog bednog kvaliteta ili protekcije (rekao bih da ima i jednog i drugog), utakmice prestaju da budu takmičarske od nekog 3. minuta, a igrači igraju sa takvim entuzijazmom, da se više raduju golovima na Soniju nego na utakmici. U svakom slučaju, sviđa mi se što Bahar forsira moderan fudbal, tempo i to što ima mladih igrača, na čelu sa Stamenim. Dovedeni su na mesto dunstera, ako ništa, igrači koji u teoriji mogu da igraju ove Baharove sisteme i to je već samo po sebi ohrabrujuće. Za kvalitet nisam siguran, svi naši igrači bi morali da napreduju da bi došli do nekog korektnog evropskog tima iz jače lige. Stamenić mi deluje kao najbliži tom nivou. Ivanić je možda na nekoj donjoj granici, ali eto još nisu uspeli da namaknu 4-5 miliona ni za njega. Biće zanimljivo pratiti, ne znam koliko ću izdržati uz ovaj svinjac od domaće lige, ali ova evropska sezona će biti vanredno važna i indikativna. Ja bih bio zadovoljan da pokažemo dovoljno kvaliteta i hrabrosti da se bar pobijemo sa najboljima. Tužno je što je trebalo da dođe Izraelac da bi to uradio sa klubom čija je istorija ako nešto ima, onda je to odsustvo respekta prema velikim klubovima. Kod prethodna dva trenera to smo imali samo u tragovima u duelu sa Milanom. Simbol najvećih Zvezdinih pobeda bio je igrač koga smo se jedva otarasili, na sveopštu radost. Pavkov je refleksija lepote i kvliteta Stankovićevog i Milojevog fudbala.
Recommended Posts