Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted
8 minutes ago, adasevic said:

Moj glavni utisak od juce je teren... po onom potopu, teren je bio cakum pakum. Kad se setim kako je to izgledalo pre nekih 10tak godina kad padne mala kisica, a kaljuga do kolena, ovo sad stvarno pesma. 

Isti utisak, i žena i ja bač juče komentarisali u toku utakmice da je ovo nestvarno dobro

Posted
13 hours ago, harper said:

Opasan sportski karakter ima Izraelac, uvek je u utakmici i uvek prati sta se desava na terenu.

Baš mi je nešto bio drag kod drugog penala.

Razmišljam kako bi Borjan dotrčao da nešto odluči ko još da se upiše, a Glazer u pauzi uzeo loptu iza gola i valja je po rukama da ne zaboravi kakav je osjećaj.

• +1 1
Posted
9 hours ago, harper said:

Kako ja obozavam ovog coveka.

Za mene najbolji svih vremena u Zvezdi. 

Možda zato što mi je period 1978.-82. najlepši ikad.

• +1 1
Posted
1 hour ago, adasevic said:

Moj glavni utisak od juce je teren... po onom potopu, teren je bio cakum pakum. Kad se setim kako je to izgledalo pre nekih 10tak godina kad padne mala kisica, a kaljuga do kolena, ovo sad stvarno pesma. 

Koliko dugo smo uzdisali za takvim terenima koje smo gledali na TV u Premijer ligi, eto bar jednog takvog kod nas. Ja sam juce tek u jednom krupnom kadru Stamenica shvatio kolika kisa pada na stadionu, teren to nije pokazivao osim sto je lopta brze isla.

• +1 3
Posted
1 hour ago, kralj said:

Kad je Harper posle utakmice pisao o mladim igračima i njihovom eventualnom manjku kvaliteta u odnosu na narativ koji ih prati, setio sam se Pižonove priče o svom debiju. Sve stoji za evrogol na debiju Real Madridu, to je verovatno unikatno iskustvo, ali meni je njegov odnos sa Pavikom bio najupečatljiviji segment te priče. Uvek ima Lazarevića i Karasija koji će besno da viču "mali daj je", ali nisam siguran da danas ima ovih koji su u Pižonovom filmu igrali ulogu Pavike, iako mi Milunović i Dragović nimalo ne deluju kao nekorektni momci. Naprotiv. 

Sve to kažem jer mi ovi klinci deluju preplašeno. Gledam ovog Šljivića juče, to je neki alibi fudbal koji kao da za ultimativni cilj ima da proteknu ti minuti na terenu bez da se napravi greška. Verujem da od trenera ima podrušku i ohrabrenje, al od saigrača baš slabo. Velike su šanse da on nema Pižonov talenata, ali i da ga ima, ne bi on onakav gol ni u ludilu dao Vojvodini, a ne Real Madridu. Lučić je tek malo drskiji. 

Treba tu dodati i efekat navijača. I sam se sećam vremena kad su klinci bili i pre prvog izlaska na teren pozdravljani ovacijama i ostajali u najužem fokusu navijača. Svaki njihov kontakt sa loptom slavio bi se kao gol. 

Danas, na talasima navijanja, ja bih legao da odspavam. 

Nemaju razloga da budu preplaseni, imaju ogromnu podrsku i od strucnog staba i od starijih saigraca jer su na pripremama dupe odrali toliko da su sve impresionirali. Ima medju njima malo konkurencije, sa starijim igracima nemaju nikakvih problema. Jednostavno je razlika u tome sto oni spadaju u nekoliko stotina talentovanih igraca u Evropi u svojoj generaciji i ni po cemu se ne isticu u odnosu na ostale a Pizon je u svojoj generaciji bio jedan od samo nekoliko najvecih talenata na svetu. Pizon sad da sidje na teren u ovim godinama pet nasih najtalentovanijih klinaca ne bi mogli da mu uzmu loptu ceo minut. Pricao je Marovic svojevremeno kako je jednom Dzajic sisao dole na teren da ga zelja mine i malo muljao loptu sa igracima prvog tima. U cipelama na spic. Kaze da ih je bacao po terenu driblinzima kao kegle prvih par minuta dok je imao snage. A taj Marovic je bio deo generacije koja je osvojila KES. Govorimo o Dzajicu i Pizonu, to su ljudi koji spadaju u desetak najvecih jugoslovenskih igraca svih vremena.

Ne mislim da je Sljivic bio preplasen, mislim da on jos uvek nema konstituciju da iznosi duele protiv starijih i fizicki jacih igraca. Zivnuo je malo kad je Azarov zamenio Mitrovica jer mu je Gruzijac otvarao vise prostora pa mu ovi iz Napretka nisu stalno visili na ledjima. Ja sam juce ispizdeo kad je ona celava strvina skrljala Nedeljkovica jer znam te glave. Kurac bi taj smeo onako da kidise na Bukarija ili Krasoa jer njih ne bi mogao da naplasi. Klinci su na nasim terenima najmanje zasticeni igraci od svih, sudije najcesce na njima silje patku jer im je najlakse da se njima zamere. Zato sudije koje to rade, ukljucujuci i onu budalu koja je sudila juce, treba tuci kao volove u kupusu dok ne nauce da klinci moraju da imaju posebnu zastitu od takvih nitkovluka. Secam se kad je onaj mali Jankovic debitovao protiv Venstpilsa, izuo ga lik za dobrodoslicu posle 30 sekundi, ali mu je zato sudija smesta pokazao crveni karton i poslao ga u svlacionicu sa sve gadljivim izrazom lica.

• +1 1
Posted
2 hours ago, adasevic said:

Kad pomenu Borjana... Bi neka vest na Mondu kao secanje na utkamicu sa Kopenhagenom (valjda bila na taj dan). Pogledao sam snimak serije penala... 20 minuta traje, potpuno ludilo i sad kad gledam iako znam i kako se zavrsilo i da je davno proslo :) Treba to pogledati kad se dobije zelja za tovar po Borjanu. Cisto sporta radi. I ja se potpuno slazem da je on kod obicnih ljudi stvorio odredjenju dozu odbojnosti zbog tog slihtanja delijama, i generalno ponasanjem van terena, kao i da polslednje 2 godine to vise nije isti golman, ali to sto je radio u recimo prve tri sezone je razlog sto sad pricamo o tome da li cemo dobijati utkamice sa 4 ili 5 golova te da li ce nam iz drugog sesira u LS doci ova ili ona ekipa... 

Ziv bio, fala mu i sve najbolje. 

Meni nimalo nije smetalo to Borjanovo kurobecanje s Delijama, ne mislim ni da je toliko pao kao golman u odnosu na raniji period, malo mi je smetalo njegovo sirenje po svlacionici ali ne bi on to mogao da nismo imali skretnicara na klupi vec ozbiljnog trenera. Jednostavno, Glazer je sveukupno bolji golman i to je pocetak i kraj svake price o odlasku Borjana. Mi volimo malo da svakog igumana ispratimo cinicnim komentarom da ne mora da brine za manastir, ne treba to uzimati ljudima za zlo. Tim pre sto je ovaj iguman malo previse zaseo. Borjanove zasluge za Zvezdu niko pri zdravoj pameti ne moze da negira.

• +1 2
Posted
2 hours ago, sigurnost said:

Za mene najbolji svih vremena u Zvezdi. 

Možda zato što mi je period 1978.-82. najlepši ikad.

I meni, mozda zato sto sam bio beba kad je Dzajic bio u prajmu a ovi ostali giganti su igrali pre mog vremena. Pizon je sve radio zato sto je voleo, na instinkt i prirodni talenat, buduci da je bio i ostao "babo, babo, neko kuca" nivo opste inteligencije i obrazovanja. Ali taj talenat je bio monstruozan, ti vidis da on i sad kad prica o stvarima koje je radio a koje niko drugi nije mogao i ne moze prica kao da je to nesto sto se podrazumeva i sto moze svako. Njemu je jednostavno dolazilo prirodno da proturi igracu loptu kroz noge dvocifren broj puta na jednoj utakmici, da obidje celu odbranu pa se vrati da je obidje jos jednom, da ne da gol jer umire od smeha zbog nacina na koji je nasamario protivnickog igraca, da na treningu za opkladu iz onog polukruga ispred sesnaesterca iz deset pokusaja deset puta pogodi precku. Sa koliko odusevljenja on prica o kopackama i loptama koje mu samo nisu smetale i nisu ga ogranicavale, skapiras da on ne vidi u svojoj tehnici nesto sto ne moze vec u sredstvima koje koristi, Kaze lik - ej, kakva je bila ta engleska lopta, posaljes je tacno tamo gde hoces i ona tamo i ide. Nema tu podbacio, prebacio, pogresio, otisla levo, otisla desno, ako je dobra lopta ona ide tamo gde ja hocu.

Pizon je inace rodonacelnik cuvenog "pasa ispod zemlje", termina za pasove koji prodju gde niko drugi ne veruje da moze igla da prodje. Taj njegov zavrsni pas koji spaja igraca sa golom, to nikad ni pre ni posle njega nisam video. Koliko god je sve mogao s loptom, meni je uvek bila najuzbudljivija ta njegova sposobnost da provuce pas gde niko drugi nije mogao. Danas da igra svim ovim novim centarforovima koji nisu sifonjeri vec napadaju loptu u prostor, pravio bi svakom od njih ugovore od po 50+ miliona.

• +1 4
  • Hvala 1
Posted (edited)

Pižon je prava legenda. 

Meni je valjda prvi gol Zvezde koga se sećam onaj Pižonov protiv Bajerna u Beogradu 1979. kada im je svitlao u rašlje. Posle 2:0 za njih tamo vodili smo ovde 3:0 ali onda jebani Diter Henes dva gola dade. 

Edited by sasha
  • +1 3
Posted
2 minutes ago, sasha said:

Pižon je prava legenda. 

Meni je valjda prvi gol Zvezde koga se sećam onaj Pižonov protiv Bajerna u Beogradu 1979. kada im je svitlao u rašlje. Posle 2:0 za njih tamo vodili smo ovde 3:0 ali onda jebani Diter Henes dva gola dade. 

Cuvene godine kad smo 60 minuta igrali fudbal a onda preostalih pola sata prezivljavali u kontuzovanom stanju. To nam je bio trademark protiv ekipa iz ozbiljnih zemalja, kako nama tako i reprezentaciji.

Posted
26 minutes ago, renne said:

Stižu i nove stolice

... uz nadu da će na južnoj tribini biti montirane posle derbija. :naughty:

Treba ih pustiti da ih sami počupaju i naprave standardnu lomaču, a onda posle fino dođe nova garnitura.

Posted

Prvi derbi je na JNA, kod nas se igra u februaru, cini mi se. Stolice su postavljene zbog LS.

• +1 1
Posted
2 hours ago, harper said:

I meni, mozda zato sto sam bio beba kad je Dzajic bio u prajmu a ovi ostali giganti su igrali pre mog vremena. Pizon je sve radio zato sto je voleo, na instinkt i prirodni talenat, buduci da je bio i ostao "babo, babo, neko kuca" nivo opste inteligencije i obrazovanja. Ali taj talenat je bio monstruozan, ti vidis da on i sad kad prica o stvarima koje je radio a koje niko drugi nije mogao i ne moze prica kao da je to nesto sto se podrazumeva i sto moze svako. Njemu je jednostavno dolazilo prirodno da proturi igracu loptu kroz noge dvocifren broj puta na jednoj utakmici, da obidje celu odbranu pa se vrati da je obidje jos jednom, da ne da gol jer umire od smeha zbog nacina na koji je nasamario protivnickog igraca, da na treningu za opkladu iz onog polukruga ispred sesnaesterca iz deset pokusaja deset puta pogodi precku. Sa koliko odusevljenja on prica o kopackama i loptama koje mu samo nisu smetale i nisu ga ogranicavale, skapiras da on ne vidi u svojoj tehnici nesto sto ne moze vec u sredstvima koje koristi, Kaze lik - ej, kakva je bila ta engleska lopta, posaljes je tacno tamo gde hoces i ona tamo i ide. Nema tu podbacio, prebacio, pogresio, otisla levo, otisla desno, ako je dobra lopta ona ide tamo gde ja hocu.

Pizon je inace rodonacelnik cuvenog "pasa ispod zemlje", termina za pasove koji prodju gde niko drugi ne veruje da moze igla da prodje. Taj njegov zavrsni pas koji spaja igraca sa golom, to nikad ni pre ni posle njega nisam video. Koliko god je sve mogao s loptom, meni je uvek bila najuzbudljivija ta njegova sposobnost da provuce pas gde niko drugi nije mogao. Danas da igra svim ovim novim centarforovima koji nisu sifonjeri vec napadaju loptu u prostor, pravio bi svakom od njih ugovore od po 50+ miliona.

Kum grobar je zafrkavao mog oca da mi je dao ime po Pizonu :D

Posted
1 hour ago, Milosh76 said:

Prvi derbi je na JNA, kod nas se igra u februaru, cini mi se. Stolice su postavljene zbog LS.

Ma znam, nego imaju običaj da naprave lomaču na jugu u poslednje vreme pa rekoh da nam olakšaju rad. Win win. :D

Prevideo sam da se prva igra na JNA.

Posted (edited)
1 hour ago, Arthur Kirkland said:

Kum grobar je zafrkavao mog oca da mi je dao ime po Pizonu :D

Maj ćale je kumiću dao ime Vladimir po Pižonu.

Taj period 78.-82. sa finalom Kupa UEFA, čuvenim dvomečom sa Bajernom u 3. kolu kupa UEFA i 2 četvrtfinala Kupa šampiona dolazi posle čistke koje je napravio Branko Stanković.

Posle razočaravajuće sezone i 77/78 katastrofe od Borusije 0:3 i 1:5, Džaja završava karijeru, Bleki i Sead Sušić odlaze u Ameriku, Srba Stamenković, Jelikić, pa i File padaju u drugi plan.

Zvezda samo 18 meseci posle katastrofe igra finale Kupa UEFA sa Borusijom, gde je poražena sklopim nesrećnih i čudnih okolnosti, da ne pominjem sudiju Mikelotija.

Ovo Barakovo čišćenje me podseća na Branka Stanković. 

Edited by sigurnost
  • +1 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...