Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted

Azarov je danas zaigrao dobro.  Odlican tehnicki.  Dobar na malom prostoru.  Protiv bunkerasa znacajnije bolji i korisniji od Mitrovica.

• +1 3
Posted
24 minutes ago, harper said:

Sudija je unistio utakmicu u drugom poluvremenu, toliko je cascavao Napredak svirajuci im svaki kontakt da je na kraju bila situacija kad nije svirao jedno padanje a svi igraci oba tima stali i okrenuli se u cudu prema njemu. Naravno, ovom celavom majmunu iz Napretka je sve dozvoljavao pa nije ni cudo sto je lik na kraju pokusao da ozbiljno skrlja Nedeljkovica onim startom. Na kraju je jos i zaspao, ocigledan korner je dosudio kao gol-aut. Nije mi jasna svrha postojanja ovakvih debila medju sudijama, vrati ga u trecu ligu pa neka sudi tamo gde mu je i mesto.

Ali, kad Rodicu padne klapna to je cirkus. On nema neki izmedju mod da igra rutinski, kad se iskljuci iz utakmice donosi odluke kao da mu je IQ manji od 50. Kod dve ozbiljne sanse Napretka oba puta je on taj koji je razmisljao da li je ostavio ukljucenu ringlu pre nego sto je posao na utakmicu. Neverovatan lik, nije mu dugo trebalo da se vrati u svoj "vidi, odakle ovaj igrac ovde" rezim.

Posed preko 70%, rezultat 4:0, njihov golman 0 odbrana a Glazer 5.:laugh:

Kraso je nasao ligu po svojoj meri gde moze da ne trci a da bitno utice na rezultat i da ga publika obozava. Ali je majstor samo takav, da je rodjen 40 godina ranije igrao bi u Realu.

Setkanje Stamenica ne vredi i ne treba dalje pokusavati. Na Ivanicevom mestu je bio bas los, kako ga je Bahar vratio pozadi smesta je postao najbolji igrac na terenu.

Stamenić je u prvom poluvremenu igrao ono što inače igra Kangva. 

• +1 1
Posted
27 minutes ago, MiddleClass said:

8k po onom pljusku?

Malo previše. Odokativno možda 3.5k + 2.5k sjever i zapad, i nešto sitno ispod krova na istoku.

Krov na zapadu prokišnjava malo, ili bar na onom mjestu gdje je mene lupalo u glavu.

• +1 1
Posted
1 hour ago, fandorin said:

Stamenić je u prvom poluvremenu igrao ono što inače igra Kangva. 

Tacno.  Lucic je igrao ono sto igra Ivanic.

Posted

Jos dve stvari.

Prvo, Lucic mora malo da smanji dozivljaj, da razmislja kad je na terenu i da ne trci na svaku loptu kao na fudbalu ispred zgrade. Znanje ima, karakter ima, motivaciju ima, sad samo sve to treba da ukalupi taktickom promisljenoscu i koncentracijom. Hajde sto je zasmetao Krasou u prvom poluvremenu da se bolje namesti na loptu jer mu je utrcao ispred nosa pa odustao kad ga je (kasno) video, desava se, ali negde na pocetku drugog poluvremena smo imali kontru tri na tri, Bukari je povukao kroz sredinu a Lucic je bukvalno sve vreme trcao u ofsajdu. Na kraju je Bukari odustao i dodao na drugu stranu Mitrovicu koji je, ocekivano, pokusao sam i izveo jednog "pavkova" za siromasne, slabijom nogom je sutnuo pet metara od gola.

Drugo, nerealno je s kolikom koncentracijom brani Glazer. Mi smo u prvom poluvremenu imali skoro 80% posed a na utakmici verovatno daleko preko 70%, svaki put kad je Napredak zapretio sutem na gol Glazer je bio potpuno spreman i fokusiran. Dve od tih pet lopti koje je pokupio su bile dosta komplikovane za odbraniti, jedan dobro plasirani sut sa 18 metara i ovu situaciju jedan na jedan sa napadacem u koju ga je uterao nezainteresovani Rodic. Nije lako golmanu koji stoji i kisne daleko od centra zbivanja skoro celu utakmicu da uvek bude u fokusu kad ga odbrana iznenada proda pa mora da vadi kestenje iz vatre. Opasan sportski karakter ima Izraelac, uvek je u utakmici i uvek prati sta se desava na terenu.

• +1 5
Posted
14 minutes ago, Dimitrije said:

Tacno.  Lucic je igrao ono sto igra Ivanic.

Zapravo je Kraso igrao ono sto obicno igra Ivanic a Lucic je bio na njegovom mestu. Ali da, Stamenic je igrao na mestu gde obicno igra Kangva.

• +1 1
Posted

Mitrovic vec drugu takmicarsku utakmicu igra slabije nego na pripremama.  Razlog je verovatno taj sto smo na pripremama igrali protiv timova koji ne igraju bunker i gde ima dosta slobodnog prostora kada nas tim krene u kontru, sto omogucava Mitrovicu da dobro koristi svoje glavno oruzje - brzinu.  Medjutim, kada je ispred njega zid protivnickih fudbalera, on nema sposobnost kao Bukari da izdribla i prodje slalomom kroz protivnicku odbranu.  Umesto toga, Mitrovic pokusava da udje u sredinu, namesti loptu na desnu nogu i raspali prema golu.  Ti njegovi pokusaji u najvecem broju slucajeva zavrse kao odbici o protivnickoe igrace.   Mislim da u utakmicama gde se protivnik uglavnom brani, da je Azarov je bolje resenje kao krilni bek od Mitrovica.  Azarov nije brz kao Mitrovic (ali nije ni spor) ali ima repertoar fudbalskih vestina (dribling, pas) bolji od Mitrovica, sto je korisnije kada se igra protiv zgusnute odbrane.

• +1 4
Posted

Kako ja obozavam ovog coveka.

• +1 6
Posted
3 hours ago, Dimitrije said:

Mitrovic vec drugu takmicarsku utakmicu igra slabije nego na pripremama.  Razlog je verovatno taj sto smo na pripremama igrali protiv timova koji ne igraju bunker i gde ima dosta slobodnog prostora kada nas tim krene u kontru, sto omogucava Mitrovicu da dobro koristi svoje glavno oruzje - brzinu.  Medjutim, kada je ispred njega zid protivnickih fudbalera, on nema sposobnost kao Bukari da izdribla i prodje slalomom kroz protivnicku odbranu.  Umesto toga, Mitrovic pokusava da udje u sredinu, namesti loptu na desnu nogu i raspali prema golu.  Ti njegovi pokusaji u najvecem broju slucajeva zavrse kao odbici o protivnickoe igrace.   Mislim da u utakmicama gde se protivnik uglavnom brani, da je Azarov je bolje resenje kao krilni bek od Mitrovica.  Azarov nije brz kao Mitrovic (ali nije ni spor) ali ima repertoar fudbalskih vestina (dribling, pas) bolji od Mitrovica, sto je korisnije kada se igra protiv zgusnute odbrane.

Kod Bahara ce izgleda prednost imati fizicki kompetentni igraci a Azarov to nije, pre ce biti prodat ako dodje dobra ponuda nego sto ce da se ustali u prvom timu. Mada, ako Mitrovic nastavi ovako ne bi me zacudilo da Gruzijac dobije prednost u domacoj ligi jer ima bolju loptu i generalno kvalitetnije razmislja.

Meni se kod Mitrovica ne dopada to sto je izuzetno neinteligentan i sebican igrac. Hajde sto cim izgradi nekakvu poziciju, pa makar ona i ne bila toliko povoljna, uvek gleda da sutne, mnogo je veci problem to sto siri ruke i prikenjava saigracima u svakoj bogovetnoj prilici ako je igde blizu gola a ne dobije loptu. Pri cemu se ne krece pametno i po pravilu siri ruke bezveze jer ionako skoro nikad nije otvoren za pas. Bukari se slicno ponasa ali Bukari ima kvalitet da prodje kroz shumu igraca, da zabije gol iz neke bizarne pozicije kao sinoc i najcesce ne dodaje kad izadje iz driblinga, sto mozda ima veze s tim da nema dovoljno koncentracije i pregleda igre kad je u duelu da vidi saigrace u boljoj poziciji. Mitrovic to nema, on je prilicno jednodimenzionalan igrac i "dirbling" mu se sastoji iz toga da gurne loptu i pretrci protivnika. Te "ja pa ja" navike Bahar mora pod hitno da nivelise kod njega. Igrac ako ne proba nikada nece nista ni uraditi, nije problem ponekad da zaglavinja, ali ne sme od toga da pravi svoj fudbalski princip.

Generalno je u napadu otimacina za golove i sreca je da napred imamo Ivanica i Krasoa koji to malo pokrivaju zrelim fudbalskim rezonom ali i Mitrovic, i Bukari, i Olajinka, i Lucic moraju malo da povedu racuna o tome da ce biti jos dosta utakmica i da ne moraju bas na silu da guraju ka golu ako ima boljih opcija. Te se navike jako tesko iskorenjuju. A ova sirenja ruku i prikenjavanja da sam trener bih zabranio jer obicno nerviraju saigrace i stvaraju losu klimu. Nikom od tih igraca ne visi mesto u timu da moraju tako da se dokazuju. Prvih 11 se manje-vise zna, izmene se manje-vise znaju, uopste nema potrebe da se igraci nerviraju jer na jednoj ili dve utakmice nisu oni dali gol vec neko drugi. Ionako ako nastavimo da ovako punimo, a nema razloga da ne nastavimo, svi ce na kraju na svom kontu imati gomilu golova.

Posted

Navodno je po Italijanima Luka Jovic blizu CZ. Ne znam sta da mislim o ovom potencijalnom transferu. Veoma skup igrac za ono sto moze da donese, posto je vec dugo na fudbalskoj stranputici. S druge strane, njegovo dovodjenje bi moglo da poremeti neki vec nadjeni balans u ekipi sto se minutaze tice.

Posted

@harper

Da se nadovezem na tvoja dva posta o Glazeru i Pizonu

Glazer radi samo ono sto bi golman i inace trebalo da radi, fokusiran na utakmicu, bez koketiranja sa publikom, dodvoravanje severu i slicno serendanje sto je bilo svojstveno Borjanu (hvala mu za sve ali vec dugo to nije bio isti golman, promena je usledila u pravi cas jer je bilo blizu da nas opasno ukanali). Za sada mi jedino deluje kao nedostatak Glazerovo linijasenje sto mi je cudno jer decko ima visinu i odlicno se postavlja prilikom napada protivnika, ali dobro, mlad je, moze to da otkloni.

Imao sam prilike da upoznam Pizona na svadbenom veselju cerke jednog od igraca iz njegove generacije, koliko je to jedan obican covek i koliko voli Zvezdu, sto ti kazes ne mozes da ga ne volis. Slikao se ko god da mu je zatrazio, pricao sa svima, show. Dodje ti da zadavis onog Koprivicu sto je pokusao onako da ga namesti na promociji knjige.

• +1 4
Posted

Moj glavni utisak od juce je teren... po onom potopu, teren je bio cakum pakum. Kad se setim kako je to izgledalo pre nekih 10tak godina kad padne mala kisica, a kaljuga do kolena, ovo sad stvarno pesma. 

Ove utakmice u domacoj ligi jesu losije u odnosu na pripremne pre svega zbog stila igra nasih protivnika. Iskreno, ja ne vidim kako ce neko da izbegne sudbinu Vose i Napredka, sem eventualno ako uslovi za igru budu bili kako vec znaju da budu zbog losih terena i mogucnosti da se dodatno ubije tempo i igra. Prvi ispit na tu temu imamo vec u narednom kolu kada gostujemo u Lucanima. 

Steta je sto ce svega par ekipa probati sa nama da se nadigrava koliko toliko i sto cemo cesce vidjati po 11 igraca protivnika u svom 16ercu, nego na nasoj polovini, ali ni to nije novost. Zato ce i utisak biti da resavamo na individualni kvlaitet neke utakmice, ali to i jeste kljuc za razbijanje bunkera. Jedino sto meni nece nikako biti jasno zasto je bolje izgubiti sa 5-0, nego recimo sa 9-2. Mislim, da kada bi makar pokusali da igraju fudbal da bi i te kako mogli da nam naprave probleme. Napredak je juce imao 2-3 solidna i jedan bas dobar pokusaj koji nije realizovao. 

• +1 2
Posted

Kad je Harper posle utakmice pisao o mladim igračima i njihovom eventualnom manjku kvaliteta u odnosu na narativ koji ih prati, setio sam se Pižonove priče o svom debiju. Sve stoji za evrogol na debiju Real Madridu, to je verovatno unikatno iskustvo, ali meni je njegov odnos sa Pavikom bio najupečatljiviji segment te priče. Uvek ima Lazarevića i Karasija koji će besno da viču "mali daj je", ali nisam siguran da danas ima ovih koji su u Pižonovom filmu igrali ulogu Pavike, iako mi Milunović i Dragović nimalo ne deluju kao nekorektni momci. Naprotiv. 

Sve to kažem jer mi ovi klinci deluju preplašeno. Gledam ovog Šljivića juče, to je neki alibi fudbal koji kao da za ultimativni cilj ima da proteknu ti minuti na terenu bez da se napravi greška. Verujem da od trenera ima podrušku i ohrabrenje, al od saigrača baš slabo. Velike su šanse da on nema Pižonov talenata, ali i da ga ima, ne bi on onakav gol ni u ludilu dao Vojvodini, a ne Real Madridu. Lučić je tek malo drskiji. 

Treba tu dodati i efekat navijača. I sam se sećam vremena kad su klinci bili i pre prvog izlaska na teren pozdravljani ovacijama i ostajali u najužem fokusu navijača. Svaki njihov kontakt sa loptom slavio bi se kao gol. 

Danas, na talasima navijanja, ja bih legao da odspavam. 

• +1 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...