Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted

Nama je Stamenic bonus igrac.  Mozda i Mitrovic.   Ostali u prvoj postavi su “matorci”.

Posted

Jos par zapazanja sa utakmice:

- Mijailovic je stigao da blokira tri od cetiri suta Vojvodine prema golu Glazera (ne racunam jedan koji se jedva dokotrljao do Zvezdinog golmana).

- Krasoovi penali.:lolol: Lik ima neverovatno poverenje u svoju tehniku, bukvalno u trenutku suta podigne glavu da vidi kretnje golmana i onda je samo pusti na drugu stranu.

- Cumic lako moze biti najbolji igrac lige van Zvezde ili bar jedan od tri-cetiri najbolja.

- Bukari je, kao sto sam i do sada mislio, jos uvek najbolji igrac Zvezde.

• +1 2
Posted (edited)

Ali koje osveženje je imati  golmana koji igra dobro nogom . Sve lopte mu idu na igrača ,lepo dodaje bez panike i duge lopte odlične . Kad se setim Borjana i izbacivanja u aut , za njega je svako dodavanje od preko 10 metara bilo u bunar. Sve sto ide u njega brani rutinski ,odličan refleks. 
Ne bih se bunio da prodamo Kangvu i tu dovedemo nekog drugog igrača ako vec postoji ponuda ,treba videti šta će biti i sa Kangom . Ne znam zašto mali Nedeljković nije dobio šansu ,treba i njega forsirati ,nemamo krstenog domaćeg beka .

Sljivic bas fizicki jak za svoje godine , deluje da još uvek igra pod ručnom . Treba malo da se oslobodi .

Edited by elementary
  • +1 1
Posted (edited)

vidim da dosta hvalite Stamenića, pa jedno pitanje. možda i glupo, ali nisam pratio pomno priču oko njegovog dolaska. zapamtio sam da je došao iz neke Švedske ili Danske. interesuje me dal nastupa za neku reprezentaciju, odnosno dal može za Srbiju da igra?

Edited by Ted
Posted
11 minutes ago, Ted said:

vidim da dosta hvalite Stamenića, pa jedno pitanje. možda i glupo, ali nisam pratio pomno priču oko njegovog dolaska. zapamtio sam da je došao iz neke Švedske ili Danske. interesuje me dal nastupa za neku reprezentaciju, odnosno dal može za Srbiju da igra?

Не може. Игра за Нови Зеланд.  

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

kad je dolazio bila je priča da na forumima Kopenhagena slave što odlazi, ali eto tamo nije kliknuo a ovde  izgleda za sada este

Posted
10 hours ago, warp said:

Mislim i da koliko smo upoznali Bahara do sada, nije baš najsrećniji sa idejom da mu oba boka drže niski igrači, pa je protiv TSC-a ulazak Azarova kompenzovao Nedeljkovićem sa druge strane.

Nisam gledao prvenstvo za mlade na kome kažu da je stvarno bio dobar. Gruzijci su uvek bili izuzetno tehnički potkovani fudbaleri, jedan od najboljih igrača sveta trenutno je Gruzijac a isedamdesetih su snimili jedan od najlepših filmova o fudbalu ikada https://www.imdb.com/title/tt0275862/

Ok, ali korekcije su za LŠ potrebne na bokovima. Previse su Mitrovic i Bukari ofanzivni igraci i tanki defanzivci da bi igrali vingbekove protiv ozbiljnih ekipa...

Posted
1 hour ago, MiddleClass said:

Ok, ali korekcije su za LŠ potrebne na bokovima. Previse su Mitrovic i Bukari ofanzivni igraci i tanki defanzivci da bi igrali vingbekove protiv ozbiljnih ekipa...

Ima još mnogo do prve utakmice u grupi ali sam 99,99 % siguran da ako su zdravi Mitrović i Bukari počinju prvu utakmicu bez obzira na protivnika.

Nije slučajno što onaj Baharov pomoćnik onoliko učestvuje za vreme utakmice  i stalno nešto sugeriše igračima, razlog je rizična taktika koja zahteva apsolutnu disciplinu, tačno je da ni Mitrović ni Bukari nisu po vokaciji wing bekovi, ali i njihov zadatak protiv jačih timova nije da budu u odbrani jedan na jedan sa protivničkim krilom nego da ga isprate i nekako "usmere" na Dragovića levo i Degeneka desno. Ako disciplina popusti ovi najveći neće imati milosti i neće propustiti priliku da nas napune (Bahar je imao nekoliko visokih poraza sa istina igrački lošijim Makabijem, 2:7 protiv PSŽa i Totenhema, 1:6 protiv Benfike kući), ali isto tako nam i potencijalno donosi mogućnost da napadnemo na velikom prostoru sa pet brzih i tehnički obučenih igrača. 

Kontra neke uobičajene logike Mitrović će pre izgubiti mesto u domaćem prvenstvu jer je igrač koji užasno zavisi od prostora koji mu protivnik ostavlja (za razliku od Bukarija koji ima neverovatno ubrzanje iz mesta, njemu treba 30-40 metara da se zaleti i tada je stvarno kao metak što smo videli na turniru u Rusiji koji je odigrao fantastično). Ako ga protivnik zatvori često upada u nervozu i pokušava nešto što ne ume, zato mislim da će Azarov više dobijati šansu ako je protivnik zatvoreniji.

• +1 5
Posted
3 hours ago, MiddleClass said:

Ovo je starovremska zabluda koja se jos uvek nekako vuce u nasem fudbalu a odavno je prevazidjena, Gvardiola je jos u Barseloni demontirao u paramparcad. Defanzivne kretnje su stvar koncentracije, navika i motiva vise nego individualnih igrackih karakteristika. Ne postoji nijedan razlog zasto Mitrovic ne bi mogao da odigra solidnu defanzivu osim tog sto ga niko nije ucio da je igra. Brz je kao munja i moze da isprati svakog igraca, ima solidan frejm da moze da se gura, ima visinu da konkurise u skoku, fizicki je kompetentniji i od Viga i Azarova koji su nam nominalno najbolji bekovi. Individualne i timske odbrambene kretnje se nauce za par meseci, ako ti telo dopusta sve ostalo se na kraju svede na fokus i zelju. Niko od njega ne trazi da u odbrani igra stopera ili golmana, sve sto se od njega zahteva je da pokrije svoju stranu na obe strane terena.

Posted

FSS je doneo odluku o dvojnoj registraciji. To konkretno znaci da ce Lekovic, Nedeljkovic i Sljivic igrati i za Graficar i za Zvezdu, a Mituljikic, Knezevic i Prucev za Zvezdu i OFK. 

Cudi me da se Mijatovic ne pominje u tom kontekstu i da ce on samo za Zvezdu da igra. 

Po meni je ovo mozda i najbolja odluka koju je FSS doneo deceniju unazad jer to pruza mladim igracima da igraju u kontinuitetu a i dobijaju priliku i na visem nivou. Ovako do sada kad mlad igrac dodje u prvi tim sedi na klupi godinu dana i onda kad udje ocekuju se cuda, a oni nije igrao ko zna od kada... 

Naravno i ova odluka ce da se "politizuje" pa ce da se kuka kako je to u Zvezdinu korist, a ja mislim da je to u korist i to veliku mladih igraca. 

• +1 3
Posted

Prica se da smo kontaktirali Time Bakajoka i da on nije nezainteresovan. Propao je kao zeton u poslednjih godinu i nesto dana ali ako se bude vratio u najbolju formu kod nas to bi bio transfer kakav nismo mogli ni da sanjamo u poslednjih tridesetak godina. Strasan igrac. I igracki a i ovako strasan.:D

Posted

Koji Bakajoko, ovaj što je u Milanu bio na pozajmici? Nemoj brate - maler je kao Megvajer.

• Haha 1
Posted
57 minutes ago, dragance said:

Koji Bakajoko, ovaj što je u Milanu bio na pozajmici? Nemoj brate - maler je kao Megvajer.

Maler je kad ga gledas u konkurenciji igraca slicnog kvaliteta, nama bi i muceni Megvajer bio pojacanje iz snova.

• +1 1
Posted

Bas mi je ta misao prosla kroz glavu kad sam procitao tu vest :D

DA ovu vest procita navijac recimo Manceter Sitija pa da se smori. Oov je igrac u prajmu koji godinama igra u vrhunskim klubovima. I to ne statira, nego igra. A po profilu nama je on bas to sto nam treba... 

Zvuci svakako zanimljivo ova mogucnost koliko god da je istina ili ne. 

• +1 3
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...