Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted
4 minutes ago, Milošica said:

Uživao sam sinoć. Pravi fudbal, brz, moderan.

Izraelac je zver od trenera.

Ovo je bukvalno i moj utisak od sinoc. Posle onakve utakmice stvarno skoro i da nema sta drugo da se kaze...

• +1 2
Posted
13 hours ago, Dimitrije said:

Ado ne deluje kao igrac koji mnogo obecava.  Nije ni senka igraca koji je igrao protiv nas i u grupi protiv Reala.

Pored očigledne renesanse fudbala koju je Bahar doneo, meni je potpuni izostanak Adoa u prvih 11 totalna misterija. A i kad udje nema tu ničega što smo gledali i očekivali. Niti diktira tempo niti je konkretan u odbrani. 

Posted (edited)

Deluje užasno prepadnuto.

Odnosno, vidi se iz aviona da ima štofa a onda napravi neku neopisuvu glupost, tipa doda protivniku u noge na pasu od tri metra.

Edited by Dankan Ajdaho
Posted

Ubila ga subotička depresija…

Deluje mi kao da ni Baharu ne paše, ali taj transfer je odavno bio spreman.

Posted

Kad je bio u formi i igrao redovno, bio je odličan. Blamaža koju je doživeo u Šerifu zbog transfera, pa onda JSL zajebavanja - i evo rezultata. Valjda se izdigne uskoro.

• +1 2
Posted
47 minutes ago, kralj said:

Meni on (Mijatović) isti Luka Jović. I po zalaganju i talentu. I konstituciji. Veoma me čudi da je posvećen i vredan. I juče kad je ušao, bukvalno bira da bude neki superkul tip koji se ne cima, ume da se otvori, ima talenta, al kao da mu je ispod časti da odsprinta u prazno da slučajno ne ispadne da je trčao uzalud. 

Kod presinga je još izraženije, onaj sprint Olinjike koji su golom nagradili štoper i golman Fjorentine, ovaj nikad ne bi pristao da istrči, reda radi bi izmarkirao i usmerio igrača sa loptom, slučajno da ne ispadne smešan. 

Opet, mali mi je uzorak, moguće da grešim, ali do sad takav utisak svaki put potvrđuje. 

Nijedan nas igrac ne bi onako uzeo loptu jer nijedan nema fizikalije Olajinke. Krakatilo je bukvalno u momentu kad je igrac Fiorentine krenuo da doda golmanu pruzio nogu i izbio mu je iz valjka. Ne znam odakle ti taj utisak za Mijatovica, ovo sto je igrao na pripremama usao je u bezbroj duela i popio batina za tri igraca. Ima on jos mnooooogo da radi na brojnim stvarima ali nije tacno ni da je netalentovan ni da je lelemud. Klince je, ukljucujuci i njega, sinoc malo pojela atmosfera sa tribina, pokusavali su neke nenormalne stvari i u zavrsnicama uglavnom igrali za sebe. Doci ce to na svoje.

Sto se visokog presinga tice, to je sinoc pocelo da nestaje ulaskom Nedeljkovica umesto Bukarija a potpuno nestalo kad je Bahar poslao gomilu klinaca na teren. To je ocekivano. Niti oni jos imaju takticku zrelost, niti hrabrost da rizikuju i ispadnu, niti tako cesto igraju zajedno da bi mogli da igraju organizovan presing. Sinoc su u jednom trenutku Lucic i Mijatovic ozbiljno pripretili zadnjoj liniji da bi se Mijatovic okrenuo desno i video da je Nedeljkovic jedno 30 metara daleko od svog igraca na nasoj desnoj strani i odustao od presinga. Nekoliko minuta iza toga je Kabic ispratio svog igraca po sirini i ostao na nasoj levoj strani, Fiorentina je odmah napravila visak i sansu sa desne strane jer je Nedeljkovic ostao sam protiv dva igraca (ocistio Spajic u korner). Presing nije lako igrati ne toliko zbog fizicke spreme vec zbog sinhronizacije tima.

A to da ti trcis prema igracu iako znas da ima opciju za sigurno dodavanje jer ti je saigrac odustao od presinga je alibi presing, besmisleno trosenje snage. Nista mi kod Bahara ne trcimo vise nego kod Stankovica, niti smo fizicki spremniji u ovoj fazi sezone nego sto smo bili kod njega, samo trcimo pametnije, organizovanije i trci ceo tim. Pogledaj samo koliko puta su kod Bahara nasi stoperi u presingu ispratili svog igraca preko sredine terena, to si kod Stankovica video ukupno nula puta. Presing ne moze da igra pola tima, kao sto ni zonu ne moze da igra pola tima, ceo tim igra ili jedno ili drugo. Kod Vladana Milojevica, na primer, smo u ranim sezonama igrali fenomenalnu zonu ali je ona padala kako se menjao tim i dovodjeni kvalitetniji igraci koji su imali dozvolu da ne trce. Dejan Stankovic je bukvalno jednom prilikom izjavio da postavlja tim tako da stiti Kataija od trcanja jer mu treba u zavrsnicama a covek mu igrao krilnog napadaca. Moze to ali ne kad u timu imas i Kangu, i Bukarija, i Ivanica, u jednom delu sezone i Kangvu, koji su svi takodje ispodprosecni defanzivci sto se koncentracije i pametnog trcanja tice. A onda kad vidis da to ne radi uvodis Srnica da ti igra u veznom redu jer neko mora da trci. Ta gomila kompromisa kosta nase trenere boljih rezultata, Bahar je u ciglo 4-5 utakmica pokazao koliko su oni stetni i bespotrebni. Pa, pogledaj samo Ivanica na sta lici kada je okruzen top igracima koji znaju da igraju fudbal i da se krecu, igra kao zmaj i vrlo ocigledno uziva u onome sto igra.

• +1 2
Posted
44 minutes ago, John Coltrane said:

Pored očigledne renesanse fudbala koju je Bahar doneo, meni je potpuni izostanak Adoa u prvih 11 totalna misterija. A i kad udje nema tu ničega što smo gledali i očekivali. Niti diktira tempo niti je konkretan u odbrani. 

Dva razloga, Stamenic je bolji igrac a Ado je imao pauzu od skoro dve godine ili potpunog neigranja ili igranja neobaveznog fudbala u losem timu. Izgubio je samopouzdanje, rutinu, previse kalkulise kod donosenja odluka a tada se obicno prave greske. No, za njega smo videli da moze, tako da ako i on i klub budu imali strpljenja trebalo bi da se vrati na svoje.

Posted
1 hour ago, Dankan Ajdaho said:

Sem što je Runi bio skoro 15 kila teži na skoro istu visinu, bio je jak kao bik, pa je mogao lako da otrese protivnike, Jovanović nije ni blizu toga. A uzgred Runi je bio i brži iako dosta korpulentniji.

Mijatovic je strasno jak. Jedan od razloga zasto je prvi dobio priliku od mladjih igraca je to sto sa 17 godina fizicki nimalo nije zaostajao za starijim igracima. Naravno da je Runi bolji igrac i ne uporedjujem njih dvojicu po kvalitetu, samo kazem da po stilu i konstituciji podseca na njega.

• +1 1
Posted

Kolubara ispala i zvanicno, CAS ih odjebao, tako da u nedelju pocinjemo.

• +1 2
Posted
16 hours ago, Milosh76 said:

Ima li prenosa u Italiji, sta kazu italijanski novinari?

Nije niko prenosio, a Fjorentina se medijski prati samo u Firenci i okolini u ovom delu godine. Ima danas poneki clanak u kom se daje rezultat uz objasnjenje da je Zvezda jak tim s formom podugnutom za pocetak prvenstva a Fjorentina dosla s plaze bez nekoliko najboljih igraca. I to ne kao da bi se umanjila zvezdina zasluga za odlican rezultat vec kao pitanje koliko smisla ima da se sastaju u prijateljskim utakmicama 2 tima sa toliko razlicitim stepenom priprema.

• Hvala 1
Posted

Inace @harper sve lepo objasnio u onom prvom postu nakon utakmice i dezavu na Real '87. Utisak mi je da ne zelim nikad vise bilo kojeg srpskog trenera na nasoj klupi. Ne zbog neznanja, vec zbog toga sto je to jedina mogucnost izbegavanja pritiska domace "javnosti" i "strucnjaka". Taj pritisak u samom startu treneru stavlja lanac s celicnom kuglom i to se nece nikada promeniti. Ali bez obzira na sve, Bahar je autenticni mamojebac, duboki naklon. Bez obzira na fantasticno vece, utisak je da su igraci viole dosli na laganu letnju prijateljsku tekmu i nasli se u autenticnom kosmaru prilicno popunjenjenog stadiona, nabrijanih gledalaca i jos nabrijanijih zvezdinih igraca koji su istrcali na teren sa idejom da je ovo sinoc bilo prvo kolo LS. Siguran sam da ce u Firenci sledeceg leta mnogo pazljivije planirati raspored letnjih pripremnih utakmica. Suma sumarum, odlicno samopouzdanje za sve "nas" uz rizik da se poleti previse visoko gde bi eventualni pad bio bolniji. Sto se mene licno tice, gledacu zvezdine prvenstvene utakmice nakon sigurno dobrih 20 i kusur godina.

• +1 6
Posted

Bas me zanima hoce li biti 10k protiv Vojvodine

• +1 1
Posted

Ne znam je li od 20 časova do 20.30, u tih pola sata, kroz Beograd prošao tornado, onaj što već nekoliko dana hara Balkanom, ili je ono bila Zvezda, to me interesuje.

Opet su tu poređenja sa nama iz 1991. godine. To je s jedne strane dobro, jer znači da tim vredi, ali ne treba nikog ni sa kim porediti, ovi momci su pokazali da su odlični na svoj način, u skaladu s ovim vremenom", rekao je Pančev za Sportal.

• +1 4
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...