Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted

Volio bih da Mijatovic iskoraci u narednoj sezoni :)

Posted
58 minutes ago, harper said:

So true. Onaj sut sto mu je isao iznad glave koji je skinuo levom rukom je odbrana kakvu odavno nisam video na nasim terenima. Neverovatno brzo vidi lopte i brzo reaguje na njih.

Sad mi je jasnija pojava onoliko izraelaca po nalozima fkcz na društvenim mrežama koji su u fazonu "Opustite se i uživajte" i "Polako. još ništa niste videli"

Posted
1 hour ago, warp said:

Treba biti realan i shvatiti da je prava fudbalska tragedija što će se ovaj Zvezdin "ferari" lomatati po domaćim rupama i oranicama ,nema nikakve dileme da će neki Železničar Pančevo ili Radnik napraviti bolji rezultat od Fiorentine večeras, a moguće je i da se ova mašina ponekad u blatu i zaglavi.

Radi se o jednostavnoj činjenici da će ovi rezultati prestraviti domaće "fudbalske pregaoce" na čelu domaćih timova pa ćemo gledati do sad neviđene "duple blokove" i nabijanje lopte preko stadiona, ovo što smo videli od TSCa pre neki dan biće pojam otvorene igre , pa takvi protivnici i ne mogu da inspirišu neke svemirske partije i rezultate, a da ne pričam o tome da je jedna od osnova Baharove taktike oduzimanje lopte na protivničkoj polovini što će biti nemoguće izvesti ako protivnik ne želi da ima loptu u posedu....uopšte....

Mi smo i sa slabijim timovima od ovog osvojili nekoliko poslednjih titula prakticno bez poraza, oranice ili ne. Jedino sto ce biti steta je sto cemo retko gledati dobar fudbal iz razloga koje si naveo ali igramo sa sest veoma ofanzivnih igraca, od toga dva krila koji igraju po dubini iz pozadine, tako da dupli blokovi nece puno pomagati. Takodje, Bahar ce tesko dopustiti da mu ekipa udje preko kurca u utakmicu i da ih dobija peske, sto je umeo da bude slucaj prethodnih godina. Naravno, bice utakmica kad realizacija bude isla kilavo i kad ce se pobedjivati na misice, bilo ih je i do sada, ali ja realno ne ocekujem da imamo vise problema nego sto smo imali prethodnih sezona. Ima tu igraca koji godinama igraju domacu ligu i znaju kako se pobedjuje na takvim terenima i protiv takvih protivnika.

Na Marakani ce, pogotovo sa ovom novom travom, sve ekipe imati problema da se odbrane od nas jer osim sto je teren ogroman sada je i veoma brz a ekipa nam je tehnicki superiorna u odnosu na konkurenciju. Plus sada imamo ozbiljne fizicke specimene u napadu, sve sto Olajinka bude imao manje od 20 golova u domacoj ligi smatracu podbacajem.

• +1 1
Posted
Kakva god da je Fiorentina, ovo je svemirski fudbal. 

Crknite batadjoristi, ovo je prava Zvezda. Baš kao što [mention=33]harper[/mention] reče, ovo sam samo jednom gledao, i to protiv Reala sa onih 4:2!
И против гробара истог пролећа. ТакоÑ'е 3:0 за пола сата као против Реала. Овако је само Ð'аскетова Звезда газила брзином, без шпица сидраша, непојмљиво за то време.

Sent from my SM-G998U using Tapatalk

Posted
2 hours ago, MiddleClass said:

Volio bih da Mijatovic iskoraci u narednoj sezoni :)

Mislim da on ima najmanji kapacitet za iskorak od svih mladih igrača u timu.

Premali, nedovoljno eksplozivan, nedovoljno dobra tehnika, nema ni jedan element koji bi mu omogućio da "iskoči".

Lošija varijanta Luke Jovića.

• +1 2
Posted
1 minute ago, Dankan Ajdaho said:

Mislim da on ima najmanji kapacitet za iskorak od svih mladih igrača u timu.

Premali, nedovoljno eksplozivan, nedovoljno dobra tehnika, nema ni jedan element koji bi mu omogućio da "iskoči".

Lošija varijanta Luke Jovića.

Decko je 2005. godiste, polako s tim zakljuccima. Uzgred, on poseduje odlicnu tehniku, ima jako nisko teziste, veoma dobar sut i odlican pregled igre. Za poziciju koju igra eksplozivnost mu i nije nesto posebno potrebna ali nije ni spor ni trom, to nisko teziste i nabijena gradja mu omogucavaju da snagom stice prednost u duelu i kontrolise posed. Po tome dosta podseca na Runija, vrlo su slicni po konstituciji. Mijatovic je veliki talenat i ozbiljan radnik, napravice vecu karijeru od svih ovih Zvezdinih klinaca osim mozda od Stamenica i vrlo verovatno Sljivica.

Ne verujem da ce nesto posebno iskociti bas ove godine jer je velika konkurencija na njegovoj poziciji. Na poziciji sekundarnog napadaca Bahar koristi Krasoa i Bukarija, Katai treba da se oporavi a i on konkurise za to mesto, to su sve ne samo odlicni vec i veoma vazni igraci za ovaj tim. Plus nisam siguran da smo potpuno odustali od dovodjenja jos jednog napadaca. Ali to da Mijatovic "nema nijedan element koji bi mu omogucio da iskoci" jednostavno nije tacno. Naprotiv, vec je na sebe skrenuo ozbiljnu paznju brojnih skauting izvestaja po Evropi. Ovo dole je klip njegovih poteza od pre nekih godinu dana dok je jos bio u Graficaru a u medjuvremenu je dosta napredovao.

• +1 1
Posted

Inace, Kraso je u srpski fudbal vratio odavno zaboravljenu vestinu da lopte koje malo odskacu uvede rano u dribling tako sto ih poklapa odozgo, to nisam video na nasim terenima ne pamtim otkad. Protiv Fenera se tim trikom oslobodio igraca koji ga je cuvao pre nego sto je asistirao Olajinki a i sinoc je kod gola koji je dao na istu foru korigovao nesto slabiji prijem kako ne bi izgubio korak, namestio je na slabiju nogu i sutnuo.

Lik stvarno ima fantasticnu tehniku, ona lopta koju je dao Bukariju pre penala je misaona imenica za svakog naseg igraca osim za Dusana Tadica. U sustini to je jednostavan pas ali ga treba nabazdariti da ima pravac, fels i odmerenu jacinu tako da saigracu udje u korak kako moze samo da naleti na loptu i ode s njom. Slican pas iz noge je poslao Ivanicu kod prvog gola protiv Nefcija samo na jos vecu duzinu. Fudbal postaje strasno jednostavna igra kad imas osecaj u nozi i ne samaras loptu vec je doziras, to tako jednostavno izgleda ali pravi veliku razliku. Bas plemenit igrac, nije mi bas najjasnije kako smo uspeli da ga dovedemo. I to dzabe.

• +1 3
Posted
4 hours ago, Ćenta said:

nisam ni sumnjao u to čim sam čuo da mu je u stručnom štabu kondicioni trener čovjek koji je vježbao fizičku spremu izraelske vojske .

:laugh: :isuse:

• Haha 1
Posted

Nas kondicioni trener je doveden jos prosle sezone iz Vose, a taj Izraelac je asistent, a jeste bio u specijalnim jedinicama u Izraelu.

Bahar ima ozbiljan strucni stab, koji mu zavrsava ogroman posao. Bukvalno timski rad, gde se zna ko sta radi i kako i zasto.

Formalni trener golmana priprema prekide, recimo.

Bice jos boljeg fudbala ove sezone...

Posted
41 minutes ago, Milosh76 said:

vrlo verovatno. pogledao sam sinoć tekmu, doduše do nekog 65 minuta. prijateljske su malo smor za gledanje generalno, pošto u drugom poluvremenu ima 150 izmena, pa se izgubi dinamika i postane teško za gledanje. ali ono što sam video zaista je izgledalo impresivno, ako se ima u vidu da je prikazano od jednog Srpskog kluba. ne umanjuje to ni činjenica da ovo sigurno nije najbolja Fiorentina. ja nisam siguran ni da bi ta najbolja sinoć izvukla barem nerešeno. ali kažem, nije to bitno.

euforija se velika podigla i kapiram da ja vama bitno i važno da se to ne izduva sa nekim prvim neuspehom ili kiksom. a i do toga mora da dođe, po definiciji. i prošle godina je bila euforija, ali se izduvala kad je naleteo ovaj Bahar. ove godine ste još bolji, ali bolje je i takmičenje u kome ćete igrati Evropu, a tamo mnogi odavno igraju ovo što Zvezda pokušava. u svakom slučaju biće interesantno.

• Haha 1
Posted
1 hour ago, Milosh76 said:

Nas kondicioni trener je doveden jos prosle sezone iz Vose, a taj Izraelac je asistent, a jeste bio u specijalnim jedinicama u Izraelu.

Bahar ima ozbiljan strucni stab, koji mu zavrsava ogroman posao. Bukvalno timski rad, gde se zna ko sta radi i kako i zasto.

Formalni trener golmana priprema prekide, recimo.

0_17-who-is-americaw1200h630.webp

• Haha 1
Posted
8 hours ago, harper said:

Po tome dosta podseca na Runija, vrlo su slicni po konstituciji.

Sem što je Runi bio skoro 15 kila teži na skoro istu visinu, bio je jak kao bik, pa je mogao lako da otrese protivnike, Jovanović nije ni blizu toga. A uzgred Runi je bio i brži iako dosta korpulentniji.

Posted

Meni on (Mijatović) isti Luka Jović. I po zalaganju i talentu. I konstituciji. Veoma me čudi da je posvećen i vredan. I juče kad je ušao, bukvalno bira da bude neki superkul tip koji se ne cima, ume da se otvori, ima talenta, al kao da mu je ispod časti da odsprinta u prazno da slučajno ne ispadne da je trčao uzalud. 

Kod presinga je još izraženije, onaj sprint Olinjike koji su golom nagradili štoper i golman Fjorentine, ovaj nikad ne bi pristao da istrči, reda radi bi izmarkirao i usmerio igrača sa loptom, slučajno da ne ispadne smešan. 

Opet, mali mi je uzorak, moguće da grešim, ali do sad takav utisak svaki put potvrđuje. 

• +1 1
Posted
8 hours ago, harper said:

Inace, Kraso je u srpski fudbal vratio odavno zaboravljenu vestinu da lopte koje malo odskacu uvede rano u dribling tako sto ih poklapa odozgo, to nisam video na nasim terenima ne pamtim otkad. Protiv Fenera se tim trikom oslobodio igraca koji ga je cuvao pre nego sto je asistirao Olajinki a i sinoc je kod gola koji je dao na istu foru korigovao nesto slabiji prijem kako ne bi izgubio korak, namestio je na slabiju nogu i sutnuo.

Lik stvarno ima fantasticnu tehniku, ona lopta koju je dao Bukariju pre penala je misaona imenica za svakog naseg igraca osim za Dusana Tadica. U sustini to je jednostavan pas ali ga treba nabazdariti da ima pravac, fels i odmerenu jacinu tako da saigracu udje u korak kako moze samo da naleti na loptu i ode s njom. Slican pas iz noge je poslao Ivanicu kod prvog gola protiv Nefcija samo na jos vecu duzinu. Fudbal postaje strasno jednostavna igra kad imas osecaj u nozi i ne samaras loptu vec je doziras, to tako jednostavno izgleda ali pravi veliku razliku. Bas plemenit igrac, nije mi bas najjasnije kako smo uspeli da ga dovedemo. I to dzabe.

Ta akcija kod petog gola je bila klasična promocija modernog fudbala. Prvo dobar presing na našoj levoj strani, pa onda Bukari kalkuliše i ostavlja prostor za dodavanje ka levom beku, da bi to brzinom kompenzovao i uzeo loptu. Prvom do Ivanića, onda presudna odluka i strašan Mićkov pas ka Krasou, ovaj na pure osećaj spaja čoveka koji je na početku uzeo loptu sa golom... Jedino što je ovaj mufljuz isfolirao penal. 

Posted

Uživao sam sinoć. Pravi fudbal, brz, moderan.

Izraelac je zver od trenera.

• +1 3
  • Wub 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...