Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted
24 minutes ago, John Coltrane said:

Ovo je jednostavno kontradikotorno jer igrači koji ne trče u oba smera ne mogu biti medju onima koji najviše predju za 90min. Ako se složimo da ga odbrana ne zanima, onda se Kangina kretnja svodi na oko centra i još 20m u napred do ispred i oko 16m protivnika. Za mene je to pešačenje.

Nije da ne trči u oba smera nego je nonšalantan i nedovoljno agresivan u odbrambenim duelima. Dodatak koji mu ne ide u prilog, a neko je već pomenuo je da vrlo često gubi loptu u opasnoj zoni, prečesto rekao bih. Ne želi da se reši lopte ispucavanjem nego pokušava da otvori kontru, a nije baš na nivou top evropskih igrača tipa Kantea koji su redovno u stanju to da rade. 

• +1 3
Posted

da li je realno da su nam ovi zemljoradnici iz bačke topole toliko masakrirali tim da je upitno da li ćemo imati dovoljno odbrambenih igrača u derbiju

Posted
Just now, fandorin said:

Nije da ne trči u oba smera nego je nonšalantan i nedovoljno agresivan u odbrambenim duelima. Dodatak koji mu ne ide u prilog, a neko je već pomenuo je da vrlo često gubi loptu u opasnoj zoni, prečesto rekao bih. Ne želi da se reši lopte ispucavanjem nego pokušava da otvori kontru, a nije baš na nivou top evropskih igrača tipa Kantea koji su redovno u stanju to da rade. 

Pa kad bi pojurio protivničkog igrača kome je nepotrebnim pasom "prodao" loptu, možda bi se moglo i reći da trči u oba pravca. On proda loptu i digne ruke, kurcobolja level PRO.

Posted

Možda Stamenić vaskrsne napokon. Neka odigra utakmicu života pa da se vrati na velika vrata. Lepo je počeo, a onda neverovatno propao pod Baharom.

Posted
3 minutes ago, dragance said:

Možda Stamenić vaskrsne napokon. Neka odigra utakmicu života pa da se vrati na velika vrata. Lepo je počeo, a onda neverovatno propao pod Baharom.

A gde je lepo počeo? Kod koga je lepo počeo?

Pročitaj zadnjih par stranica, molim te.

• +1 2
Posted
5 minutes ago, John Coltrane said:

A gde je lepo počeo? Kod koga je lepo počeo?

Pročitaj zadnjih par stranica, molim te.

Prvih nekoliko mečeva je odigrao fantastično. Šta se posle desilo u njegovoj glavi sa samopouzdanjem je upitno.

Posted
3 hours ago, Milosh76 said:

Od debila poput Jankosana, Kosana, Kratka Ostanica, onog bolida Ostojica, Kristica, svakako nije gori.

Covek se prosto nije snasao, a daleko od toga da je los trener.

Spisak trenera FKCZ

http://www.crvenazvezdafk.com/sr/bivsi-treneri

Zato sam rekao poslednjih 10 godina. Od Slaviše Stojanovića na ovamo.

• +1 4
Posted

Konacno se ponovo pise o fudbalu a ne o Terzicu i parama.

Kada bih napravio rezime Zvezdine igre u prva cetiri kola, rekao bih da ima dosta dobrih stvari ali isto toliko stvari koje nisu dobre.  Dobro je sto Zvezda pobedjuje i sto je svaku narednu utakmicu odigrala bolje nego prethodne.  Gol razlika 11:2 je vrlo dobra.  Znacajno je da imamo igraca koji igra dobro u kontinuitetu od pocetka drugog dela sezone - rec je o Kangi - i da se Serif oslobodio psiholoskog pritiska i poceo da doprinosi igri i golovima, i sudelovanju u napadu i odbrani.  Golmani nam dobro brane, sto se donekle odrazava na dobru gol razliku i cetiri pobede zaredom.  Kada smo zapoceli seriju od ove cetiri utakmice, sva cetiri tima su bila u gornjem delu tabele.  Ispostavilo se da su Vozdovac i Pazar u znacajnom padu forme (bez pobede i samo jednim osvojenim bodom od nastavka sezone) pa se pobede protiv njih ne mogu smatrati vecim uspesima.  S druge strane, Cukaricki i TSC igraju u formi i tu smo morali da se dobrano potrudimo da pobedimo iako rezultati deluju ubedljivo.  S druge strane, vecinu golova smo postigli iz prekida (od toga 5 penala), iz gresaka protivnika, iz individualnih kvaliteta nasih igraca, a vrlo malo (ako ista) iz nasih uigranih akcija.  To brine.  Malo primljenih golova ukazuje na to da je "Miloje utegao odbranu."  Mislim da nije, odbrana je i dalje suplja, a neverovatno je sta su propustili Cukaricki i TSC da nam ne zabiju vise od jednog gola.  Hvala Glazeru (a i Popu protv Vozdovca) sto si izvadili lopte koje smo svi videli u mrezi.  Kao i pod Baharom, i pod Milojem bolujemo od iste boljke - da je vezni red daleko ispred zadnje linije u fazi odbrane.  To stvara prostor protivniku da se ubaci u tu prazninu i pripreti.  Zbog toga igraci iz zadnje linije deluju smeteno i lose postavljeni ali krivica je cesto sto se Bukari, Olejinka, Mijailovic i Kanga sporo vracaju nazad i sto se mnogo ne trude da osujete potivnicke igrace.  S druge strane, Rodica i Spajica lopta vuce napred pa ako izgubimo loptu, njihovi protivnici nemaju cuvare, posebno kada je u Pitanju Rodic koji se sporo vraca nazad.

Sto se tice Miloja, on je, kako kaze Harper, "one trick pony".  Trenuni trik mu je Kanga kome je prepustio kljuceve rukovodjenja igrom.  Dogod Kanga bude dirigovao igrom kako treba, dotle Zvezda moze da pobedjuje (u domacim takmicenjima).  Protivnik koji zaustavi ili iznervira Kangu, ima u rukama kljuceve pobede.  Drugi aspekt Milojeve igre je da pokusa da obezbedi dobar rezultat u prvom poluvremenu i onda rutinski da privede kraju utakmicu u drugom, prepustajuci inicijativu protivniku, cesto sa svih 11 igraca iza lopte u fazi odbrane, bez mnogo ambicija da postigne vise golova.  U prve tri utakmice, Zvezda je imala vodjstvo od 2-0 nakon prvog poluvremena i u drugom poluvremenu golove dala posle prekida (korner i Serifova frljoka u Pazaru i penal protiv Cukarickog).  Lazetic je na to racunao, pa je namerno igrao bunker u prvom poluvremenu s nadom da sacuva dobar rezultat, pa da u drugom krene ofanzivnije, na pobedu kada se Zvezda potrosi.  Imali smo dosta srece jer je vrlo lako moglo da se to desi da odbrana TSC nije pravila gluposti.  Ako se uporedi sa Baharom, Milojev uspeh je da je psiholoski primirio tim i da je pobedio protivnike od kojih je Bahar izgubio 8 bodova.  Medjutim, ne vidim napredak u kvalitetu igre kod Miloja a ucinak mladih igraca (osim obaveznih bonusa) je nemerljiv u poredjenju sa Baharovim.  Doduse Miloje ima imperativ da osvoji titulu i zbog toga ce da igra sa iskusnijim igracima po svaku cenu.  Bahara titula nije opterecivala, eksperimentisao je sa igracima i postavom, cesto neuspesno, i zato je ispao iz tima.

Sto se tice Derbija, bice tesko.  Partizan je u seriji dobrih rezultata, pocevsi od poslednjeg derbija, zaseo je u vrhu tabele i nema nameru da ga ispusta.  Ova sezona im je sansa da povrate titulu.  Oni su u prva cetiri kola, za razliku od Zvezde, igrali sa slabijim protivnicima - poslednja cetvorka na tabeli.  Mucili su se uglavnom na losim terenima u Ivanjici i Surdulici.  Mi cemo bez Dragovica i/ili Spajica biti ozbiljno hendikepirani.  Sa Djigom i dva priucena stopera (Mijailovici Rodic) u zadnjoj liniji bicemo izuzetno ranjivi, posebno to sto ce nam Bukari i Olejinka biti krilni igraci ciji je ucinak u odbrani minimalan.  Sumnjam da ce pokusati sa Milunovicem jer i on vuce neku povredu a i vec duze vreme ne igra u takmicarskim utakmicama.  Jedina sansa da pobedimo je da Partizan ili ima slab dan ili da se raspucamo pa da sve sto sutnemo u gol Partizana udje u mrezu a Partizan da manje od nas.  Nisam mnogo optimistican kada je derbi u pitanju.  Moje osecanje mi kaze da je ove sezone titula Partizanova.

• +1 5
  • Hvala 1
Posted

Dobrodosao nazad ;)

• +1 1
  • Wub 1
Posted

Kad se setim Piksija u Zvezdi prvo mi padne na pamet promašen penal u finalu kupa 88. Krenuo sam da histerišem i bacam kućni inventar, pa sam tada dobio prve ozbiljnije batine.

Tada sam plakao zbog penala, danas me je sramota zbog penala koji se sviraju za Zvezdu.

• Tužno 2
Posted

Svidja mi se kako su poredjali golove, ta dva protiv Milana, i cela ta atmosfera na tri utakmice je neko raskrsce. Posle je bilo logicno, da se moze na vrh Evrope. Bio sam na severu kada je pogodio tu precku i nekoliko trenutaka je bilo kao u vakumu ili zamrznuto, a svi su vikali i skakali jedni po drugima. Mislim da je bio najveci huk ikad, i to po danu, nije pao mrak jos

• +1 2
Posted

Srecan nam rodjendan :heart:

• +1 2
  • Wub 3
  • Hvala 2
Posted
On 3.3.2024. at 23:04, villiem said:

Svidja mi se kako su poredjali golove, ta dva protiv Milana, i cela ta atmosfera na tri utakmice je neko raskrsce. Posle je bilo logicno, da se moze na vrh Evrope. Bio sam na severu kada je pogodio tu precku i nekoliko trenutaka je bilo kao u vakumu ili zamrznuto, a svi su vikali i skakali jedni po drugima. Mislim da je bio najveci huk ikad, i to po danu, nije pao mrak jos

Ja sam taj drugi dan bio bas u tom cosku na jugu pored kaveza. Dejo se jos nije ni okrenuo da doda a ostatak akcije se vec video. Majstorija kao takva.

• +1 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...