Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted

Terzic lovu od buduce zarade od UEFA "proda" nekoj banci/firmi/"prijatelju kluba" uz odgovarajucu proviziju, cim se zavrsi sezona.

Od toga klub "zivi" do decembra, pa napravi neki transfer, pa do juna funkcionise, pa opet ispocetka.

Ovo sto se desava ovih dana je rasprodaja tima, mada su cifre jako dobre.

Problem je kad odu Mijatovic, Nedeljkovic, Ivanic, Bukari, Dragovic... Tim je bar 50% gori nego na pocetku sezone. Ako se tu dodaju  recimo Kraso i Hvang, to je onda ogroman problem.

Posted

Za klub koji, na papiru, nije privatni - posluje kao privatni biznis nekoga ko ne očekuje sportske uspehe, već je tu da plasira robu. Da uzme što jeftinije, a proda što skuplje uz nadu da će ubosti 1-2 dobra igrača.

Ništa drugo Terzi nije bitno, već novac za sebe, sa vlast i “prijatelje kluba”. Ostalo je samo da se Vlasi ne dosete.

• +1 2
  • Hvala 1
Posted

Ode baksis i u Terzicev dzep, ali gro zaradjenog novca odlazi u kasu SNS.

• +1 2
Posted

Odgledao sam utakmicu.  Utisak je - tja, ni dobar ni los.  Nije mi jasna uloga igraca kao Serif i Kahvic.  To su centarfori tipa Pankov ali i jedan i drugi ne ulaze u sanse.  Doduse Kahvic je skocniji pa u sesnaestercu moze da posalje dobre povratne lopte glavom, dok je Serif agilniji izvan sesnaesterca.  Sve u svemu, obojica nula golova, nula sansi, Kahvic asistencuja kod drugog gola.  Levi bek Radivojevic odigrao solidno ali treba videti kakav je protiv jacih protivnika.

Posted

Kangvica gol za Zambiju

Posted (edited)
On 16. 1. 2024. at 21:18, Ted said:

realno, ponuda od 8m evra za Bukarija je vrhunska...

Zvezda je puno para potrošila na projekat koji baš i nije uspeo rezultatski i sigurno joj odgovara da minuse pegla dobrim prodajama. ima predimenzionisan i preskup tim za lokalne uslove, a ima i igrača koji su u nekom piku, pa će teško za njih dobiti ponude bolje nego sada (tipa Ivanić, Bukari). plus ima novog trenera i pitanje je šta njemu od svih tih igrača treba.

sve sve, al da ovo napise fen partizana..

na stranu terza lopina..

fk zvezda je na ovaj projekat sada vec prosle godine ulozila cirke 15m.. od ls je dobila 35m.. ajde nek proda nedeljka za 10m.. to je opet plus 35m, bez tih po tebi potrebnih™ prodaja, jos 8m za mijata, 8m za bukarija itd..

pa me interesuje, kako to kkp ne mora nista da prodaje, a od zarade ne pokriva ni pola budzeta, a nagrada za osvajanje el je manja od plate lideja?

opet kazem, na stranu terza lopina, al ti si taj koji je pokrenuo temu o bezuspesnim™ projektima?:fantom:

Edited by Shaq
  • +1 2
Posted

Pankov je stoper, Pavkov je napadac...jednako losi/dobri na svojim pozicijama.

Posted

Pavkov je DOSLOVNO Gerd Miler za sve ono što se zove centarfor u klubu.

• +1 2
Posted (edited)

Svaka vama cast sto jos pisete o FK.... Pratim FK od sredine 80tih. Bari vrhunac, posle toga rat, beda sunovrat, sve se to pretrpelo.

Ali, veliko ali.... Svaki put, kada je klub krenuo u nekom dobrom pravcu, mi same sebe sjebemo jer ljakse i krimosi vode klub.... Piksi je bio tu, Robi je bio tu, Zenga i Zeman su bili tu, dobri igraci su bili tu.  I nakon koraka napred, uslede dva unazad :twak:

Edited by assignment
  • +1 2
Posted (edited)
On 18. 1. 2024. at 0:33, Shaq said:

opet kazem, na stranu terza lopina, al ti si taj koji je pokrenuo temu o bezuspesnim™ projektima?:fantom:

možda nisam bio dovoljno jasan. priča je u kontekstu ponude za Bukarija i ponuda koje se sada dobijaju. rezultatski neuspeh se odnosi na Evropu, pošto je činjenica da je u poslednje dve sezone dosta novca potrošeno na igrače, a razultat je bio neprolazak grupe i ispadanje iz Evrope. toliki novac nije sigurno trošen da bi se osvojio kup ili prvenstvo, pošto bi to bilo apsurdno, odnosno ne iziskuje tolika ulaganja da bi se ostvario cilj. stoga je i logično da se nastali minusi nastoje pokriti prodajama igrača za koje postoje dobre ponude, a koje prodaje svakako neće ugoziti konkurentnost na lokalu. da postoji neki problem sa kešom ukazuje i vest da je Zvezda pozajmljivala, ne sećam se sada, 10 ili 12 miliona evra, od nekakve privatne firme, odnosno da je unapred utrošila trećinu kolača od LŠ. a pridošli igrači imaju i plate koje sigurno nisu male, plus je doveden (za lepe pare) pa oteran novi stručni štab (neizvesno je koliko po tom osnovu postoje obaveze), pa je doveden novi. 

sve je to objektivno tako i to može da napiše i navijač Partizana ili bilo kog kluba na planeti Zemlji.

Edited by Ted
Posted (edited)

Pa i nije objekivno, a ni racionalno..

Vise nego dovoljno je 35m od ls i 10m za nedeljka, da ne moras jos da prodajes i bukarija za 8, mijata za 10 its..

ne kazem da nam trebaju za domacu ligu, al za 6 meseci su kvalifikacije ciji prolazak donosi 70+m, a i tada ce taj bukari i mijati imati tu vrednoat pa ih prodavaj kad si te prodaju...

Dok prodajom bukarija, krasoa, mijata u ovom momentu, bez dovodjenja adekvatnih zamena koje se ne bi ni dovodile, tj dovodili bi ih tamo pred pocetak kvalifikacijai to neke nespremne levake, sto automaski znaci nista od 70+m .. a to onda i dalje znaci jos dublje propadanja i zabadanje u srpski mulj..

Edited by Shaq
  • Hvala 1
Posted (edited)

ima tu još dosta faktora. za početak tu je i sam igrač. npr. ako Bukari i/ili Kraso žele da idu i na to se mora računati. zadržavanje igrača koji želi da ide može da dovede do toga da od njega nećeš dobiti ni 50% od njegovih mogućnosti (ali ćeš isplaćivati 100% od plate). ja ne znam da li je takva situacija sa nekim od igrača Zvezde, ali to je realno, dešava se i mora se i to uzeti u obzir, ukoliko postoji takva želja na strani igrača.

od onoga što je po medijima objavljivano, ja sam stekao utisak da bi Dragović želeo da ide. ne mogu naravno da tvrdim, ali mi se tako čini. ljudi u klubu to znaju sigurno, pa i sa tim treba računati. moguće da je i kod Ivanića slična situacija, dečko je jako dugo tu, pretpostavljam da je voljan da zaigra u nekoj Italiji, Španiji isl, ako dobije ponudu. hoću reći, nije samo bitno da su igrači tu, nego i da žele da budu tu.

imaš i faktor promene kompletnog stručnog štaba i činjenicu da je tu sada trener drugačijeg profila. u praksi to obično znači i prekompoziciju tima, odnosno malo veći broj odlazaka i dolazaka igrača.

tako da, šta je racionalno se meri ne samo po tome ko je tu i ima važeći ugovor, već i na osnovu nekih drugih parametara.

Edited by Ted
Posted

Kurac će prodati Bukarija nakon sinocnjeg meča. Ušao u 80 minutu  - izašao u 88 nakon što je skrivio gol :isuse:

Posted

Bukarijev menadzer rekao da Osman nema nista protiv toga da zaigra u Rusiji...

Posted

Putuj, Osmane!

• +1 1
  • Haha 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...