Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted
7 hours ago, red star forever said:

Meni se sve čini da bi mi bili ok sa izdanjem u Evropi da ne štucamo ovoliko u domaćem prvenstvu. 

Ne znam, mozda i vecina bi, ja licno ne bih. Nisam bio zadovoljan ni prosle godine iako smo uzeli duplu krunu. Meni je prolece u LE, parametar uspesne ili neuspesne sezone. Prosto, koeficijent je neumoljiv i Zvezda kao klub sa ogranicenim resursima mora da drzi konstantu dobrog koeficijenta kako bi se odrzala na ovom nivou, a za neki napredak i da ne govorim. Okej bi bilo da smo dobili neku pretesku grupu kao ranijih godina, ali YB smo morali proci.

• +1 1
Posted

I Olimpijakos smo morali proci, ali oh well

Zli domaci stranac nije imo muda da puca penal 

Posted
18 minutes ago, Ratamahatta said:

Olimpijakos nismo morali proci, bili su bolje kotirani. Bili smo bolji u dvomecu ali su oni za razliku od YB uzeli bod u ostalim utakmicama. 

Posted
46 minutes ago, Ratamahatta said:

I posle Olimpijakosa Milojevic se pokupio i otisao. Niko ni tada nije bio zadovoljan ispadanjem. Uprkos tome sto je titula bila maltene vec obezbedjena u decembru.

Posted (edited)

Na tamou™ pise da Serif nije dao nijedan gol

:laugh:

Nisu jos pisali da je snimio duet s Neneh Cherry 

Edited by Ratamahatta
Posted (edited)

Pizon..

Zvezda je u svih pet utakmica u Ligi šampiona igrala dobar fudbal i nije bivala inferiorna u odnosu na rivale, što je ozbiljan iskorak kada se pogledaju prethodne sezone. Jesmo tada osvajali i četiri i tri boda u Ligi šampiona, ali smo realno u svim ostalim mečevima bili “vreća za punjenje” bez snage da se suprotstavimo. Po prvi put Zvezda igra ravnopravno u Ligi šampiona.

Dodaje da je dobitak iz poraza u Bernu prisustvo na terenu Zvezdine dece.

– Promašili smo sedam stopostotnih prilika i po svim parametrima bili bolji rival. Nismo zaslužili poraz, ali to je fudbal. Ono što posebno hrabri je to da je Zvezda na terenu sinoć imala pet klinaca, u važnoj utakmici Lige šampiona. Tu su Lučić, Stamenić i Điga koji su 2002. godište, a zatim i još mlađi, Nedeljković i Mijatović koji su rođeni 2005. godine. Zvezda je ove sezone podmladila tim kao nikad do sad.

https://www.maxbetsport.rs/rec-zvezdine-zvezde-u-bernu-je-placen-ceh-napravljen-minulih-sezona-482780/?fbclid=IwAR2uPHcqcgvHYsTEzE2nhp8qOXPhm4pkgqa6__tlRtq-feCHNCo9Y91XGTc

Edited by Milosh76
  • +1 8
  • Haha 1
Posted

Imao sam mogućnost da pričam sa Pižonom prije godinu dana (možda malo jače) i oduševio me je čovjek. Nije bio klasičan dupeuvlakač, konstatovao je očigledno loše stvari i djelovalo mi je da nije Tvorzina podguzna muva i da priča iz srca. Tad je konstatovao očigledno i rekao da moramo napraviti promjenu, ali je i rekao da će za promjenu mentailteta i stila igre trebati dosta vremena i da ništa ne dolazi preko noći. Tad je i pomenuo malog Maksimovića kao veliki projekat kluba.

• +1 2
Posted

Pa to što je Miloje otišao, ne znači da tako treba. Ima i većih klubova od Zvezde, sa većim ulaganjima, sa više očekivanja, navijača, sponzora... Ima, za ime čuda i većih neuspeha od izgubljene utakmice protiv YB uz 7 mrtvih promašenih šansi. Na dnevnoj bazi bude. Pa opet naučili ljudi. Ima od koga da se nauči. 

• +1 2
Posted

Ne slazem se sa Pizonom. Nije tacno da smo u svim utakmicama osim onih gde smo uzeli bodove bili vreca. Po mojoj proceni bilo je 7 dobrih utakmica (u odnosu na kvalitet rivala) a to su Napoli obe, Liverpul kuci, Psz kuci, Olimpijakos obe i Bajern tamo. 

Drugo, mi smo u ta dva ucesca imali tezak peh sa grupama i 5 od 6 ekipa je bilo elitno. Protiv jedine "normalne" ekipe smo bili bolji u dvomecu. 

Ovaj put smo imali u grupi YB, najslabiju ekipu koju cemo ikada imati u LS, i RB koji jako stuca u bundesligi i protiv kog se moglo do boda na Marakani. 

Jedina ekipa nivoa onih 5 je Siti i to smo izgubili prihvatljivim rezultatom iako tu nista nije bilo ravnopravno kako rece Pizon i oboren je rekord u broju suteva. 

Nemam nista protiv ako neko hoce da se zavarava da je ovo bilo dobro ali bih ipak uzeo u obzir okolnosti. Nikada laksa grupa, mi nikada skuplji i sad je kao dobro sto nas nisu nabili a ostalo je prostora i za to. 

• +1 3
  • Haha 1
Posted
1 hour ago, Ratamahatta said:

+1. I sad nam ta picketina vodi klub. Mrkela 2.0

Posted (edited)
35 minutes ago, kralj said:

Pa to što je Miloje otišao, ne znači da tako treba. Ima i većih klubova od Zvezde, sa većim ulaganjima, sa više očekivanja, navijača, sponzora... Ima, za ime čuda i većih neuspeha od izgubljene utakmice protiv YB uz 7 mrtvih promašenih šansi. Na dnevnoj bazi bude. Pa opet naučili ljudi. Ima od koga da se nauči. 

Opet kazem, ti klubovi sto imaju desetine i stotine miliona evra ce lako da isplivaju posle jedne-dve ili cak nekoliko losijih sezona. Prosto, ulozice ogromnu lovu i napraviti konkurentan tim. Mi ni ovaj nas tim ne mozemo da zadrzimo bez uspesnih sezona u Evropi. Nase poslovanje mora da bude sa manje rizika, nego nekog Celzija, Ajaksa, Benfike. Mi moramo sitnim koracima da idemo napred i da minimizujemo potencijalnu stetu, jer nemamo lovu da se vadimo, ako ne krene dobro. Zato je ova sezona izuzetno opasan eksperiment. I finansijski i rezultatski. I moze da napravi stetu za buducnost, ako se nesto ne preduzme hitno. Mi nemamo tri sezone da cekamo da proradi Bahar, ako uopste i proradi.

Edited by bejzbolka
Posted (edited)
50 minutes ago, samo_opusteno said:

Ne slazem se sa Pizonom. Nije tacno da smo u svim utakmicama osim onih gde smo uzeli bodove bili vreca. Po mojoj proceni bilo je 7 dobrih utakmica (u odnosu na kvalitet rivala) a to su Napoli obe, Liverpul kuci, Psz kuci, Olimpijakos obe i Bajern tamo. 

Protiv Bajerna tamo je bilo otprilike kao protiv Sitija, realno 8-1, zavrseno 3-0

Protiv Napolija smo poceli da igramo fudbal u drugom nakon sto smo primili 3 komada u prvom. Fun fact, taj Benov gol im je i falio za prolaz dalje ispostavice se

Ovde smo jedva presli centar, izlezavali se i imali 1 solidan pokusaj

PSZ kuci je bila revijalna tekma, a i tu smo odigrali dobro 15 minuta

Olimpijakos nas je ovde skolovao dok nisu dobili crveni negde oko 60', do kraja smo ih okrenuli + su imali mrtvu sansu za 1:2 negde oko 85' taman pred nas drugi gol 

Tekme tamo se i ne secam na sta je licila, osim dva penala i nekih intervencija Borjana u drugom

Od Liverpula bi mozda opet primili dosta komada da je Staridz dao ono s 5 metara sto je poslao u kuruz na pocetku

Dosta smo imali srece™, isto kao sto neki dan nismo 

Ali u tih 7 tekmi ne znam da li smo vezali 5 minuta igre na protivnickoj polovini ne racunajuci prekide 

Edited by Ratamahatta
  • +1 4
Posted
6 minutes ago, bejzbolka said:

Opet kazem, ti klubovi sto imaju desetine i stotine miliona evra ce lako da isplivaju posle jedne-dve ili cak nekoliko losijih sezona. Prosto, ulozice ogromnu lovu i napraviti konkurentan tim. Mi ni ovaj nas tim ne mozemo da zadrzimo bez uspesnih sezona u Evropi. Nase poslovanje mora da bude sa manje rizika, nego nekog Celzija, Ajaksa, Benfike. Mi moramo sitnim koracima da idemo napred i da minimizujemo potencijalnu stetu, jer nemamo lovu da se vadimo, ako ne krene dobro. Zato je ova sezona izuzetno opasan eksperiment. I finansijski i rezultatski. I moze da napravi stetu za buducnost, ako se nesto ne preduzme hitno. Mi nemamo tri sezone da cekamo da proradi Bahar, ako uopste i proradi.

A istina je zapravo na skroz drugoj strani. Šta god da ovaj klub uradi, od onih Džajinih milionskih investicija u klozetsku infrastrukturu, preko fantomskih plata Igora Mijovića, pa sve do najuspešnije sezone u istoriji koju smo završili sa rashodima od 50 miliona, koje god dunstere dovodili, koliko god ih preplaćivali, ovaj klub se ne obazire na realnost, uvek će da figurira kao "konstruktivni element moderne srpske državnosti", i ko god je u prilici će da ga unižava i ponižava. Da drugi klubovi imaju taj luksuz "manjeg rizika" na koji je osuđena Zvezda i poslovanje koje se svodi na to da će  se, u najgorem slučaju, opet povući neki "prijatelj" kluba za kredit od 10 miliona, na mesto trenera bi dovodili drugare iz detinjstva da evociraju uspomene sa menadzerskih PC simulacija.

Uostalom, postoje i manji klubovi od Zvezde. Eno npr. u Championshipu. Njima bi ulazak u EPL rešio sve mnogo efikasnije nego što ulazak u CL rešava Zvezdi (da se pravimo na trenutak da je Zvezda normalan klub i da prethodni pasus ne postoji), ulažu u to ime velike pare, pa opet samo potpun ludak menja trenera posle 3-4 meseca. I tamo to navijači traže,, traže i u najvećim klubovima, nisu problem navijači, problem je uprava.

• +1 5
Posted
6 minutes ago, Ratamahatta said:

Protiv Bajerna tamo je bilo otprilike kao protiv Sitija, realno 8-1, zavrseno 3-0

Protiv Napolija smo poceli da igramo fudbal u drugom nakon sto smo primili 3 komada u prvom. Fun fact, taj Benov gol im je i falio za prolaz dalje ispostavice se

Ovde smo jedva presli centar, izlezavali se i imali 1 solidan pokusaj

PSZ kuci je bila revijalna tekma, a i tu smo odigrali dobro 15 minuta

Olimpijakos nas je ovde skolovao dok nisu dobili crveni negde oko 60', onda smo ih okrenuli + su imali mrtvu sansu za 1:2 negde oko 85' 

Tekme tamo se i ne secam na sta je licila, osim dva penala i nekih intervencija Borjana u drugom

Od Liverpula bi mozda opet primili dosta komada da je Staridz dao ono s 5 metara sto je poslao u kuruz na pocetku

Dosta smo imali srece™, isto kao sto neki dan nismo 

Ali u tih 7 tekmi ne znam da li smo vezali 5 minuta igre na protivnickoj polovini ne racunajuci prekide 

Olimpijakos nas je tamo razneo. Potpuna kontrola, doduse, milijardu nebitnih pasova, ali i brdo šansi, Borjan imao dan, stative... 

Liverpul je jedina utakmica iz tog perioda koja će se pamtiti. Više kao mitološka pobeda, nego po dobroj igri. Podseća me na Kup Borca BL kad je Karalić uhvatio živ penal Piksiju.

U svakom slučaju ne znam šta Bijela čeka. Prva scena Pavkov sedi u bifeu "Brale", pije 4. vinjak, ljudi ga nagovaraju da ipak ode na utakmicu, on na kraju jedva pristane, da 4 gola, pobedimo 4:3 i ima 3 brata - svi bolesni.

• +1 1
Posted
11 minutes ago, kralj said:

A istina je zapravo na skroz drugoj strani. Šta god da ovaj klub uradi, od onih Džajinih milionskih investicija u klozetsku infrastrukturu, preko fantomskih plata Igora Mijovića, pa sve do najuspešnije sezone u istoriji koju smo završili sa rashodima od 50 miliona, koje god dunstere dovodili, koliko god ih preplaćivali, ovaj klub se ne obazire na realnost, uvek će da figurira kao "konstruktivni element moderne srpske državnosti", i ko god je u prilici će da ga unižava i ponižava. Da drugi klubovi imaju taj luksuz "manjeg rizika" na koji je osuđena Zvezda i poslovanje koje se svodi na to da će  se, u najgorem slučaju, opet povući neki "prijatelj" kluba za kredit od 10 miliona, na mesto trenera bi dovodili drugare iz detinjstva da evociraju uspomene sa menadzerskih PC simulacija.

Uostalom, postoje i manji klubovi od Zvezde. Eno npr. u Championshipu. Njima bi ulazak u EPL rešio sve mnogo efikasnije nego što ulazak u CL rešava Zvezdi (da se pravimo na trenutak da je Zvezda normalan klub i da prethodni pasus ne postoji), ulažu u to ime velike pare, pa opet samo potpun ludak menja trenera posle 3-4 meseca. I tamo to navijači traže,, traže i u najvećim klubovima, nisu problem navijači, problem je uprava.

Ne bih rekao. Zvezda je debelo plaitila lose poslovanje u prethodnim decenijama. Kao da se zaboravilo da 10 godina nismo prisli evropskim takmicenjima i da je situacija 2016, 2017 izgledala bezizlazno. Ne secam se da nam je drzava nesto pomogla tada, jedne sezone nismo uspeli ni da obezbedimo licencu za evro takmicenja. Stadion je izgledao kao da je gadjan napalmom.

Digli smo se ISKLJUCIVO dobrim radom Vladana Milojevica i njegovog strucnog staba u prve dve sezone od njegovog dolaska u klub. A pogledala nas je i fortuna protiv Krasnodara. Nikakav Terzic, Vucic i ostala zgadija nije ucestvovala u tome. Oni su se tek posle ukljucili da se zakite tudjim radom. Terzicu mogu da priznam samo to sto je doveo Milojevica u klub. Kasnije je Deki fino nastavio da vozi po utabanoj stazi, ja sam bio zadovoljan njegovim radom. Prosla i ova sezona su pad i varate se ako mislite da Zvezda vise ne moze da se vrati na onaj period pre Krasnodara. Moze da bude i gore.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...