Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted

Bahar je otputovao za Izrael.  Verovatno da se vidi sa porodicom.  To ce donekle da mu olaksa brige i da mu da vreme da razmisli sta ce (i ako ce) dalje sa Zvezdom.  Vraca se u petak.  Ja ne misli da je Bahar slatkoreciv i prodavac magle.  Naprotiv, on je veoma stur na recima, delom zbog loseg engleskog, delom zbog stoicke prirode.  Mislim da je profesionalac, koji voli rad i disciplinu ali koji se nije snasao u Zvezdi.   Nije Bahar jedini dobar trener koji je doziveo neuspeh u Zvezdi.  Zeman i Bajevic su najsveziji primeri.  Zvezda hoce instant uspehe i kada to ne ostvari, uprava je spremna da na trenera pokrene ulicare i da pobuni svlacionicu protiv njega.   Bahar nije trebalo da preuzme Zvezdu kada je znao da uprava od njega ocekuje sigurnu duplu krunu i dobre rezultate u Evropi, a on nije bio dovoljno upoznat sa klubom, sa stanjem u domacem fudbalu i sa psihopatologijom zvezdasa.

• +1 2
Posted

A kako da odbije Bahar ponudu da ima garantovanu LS, I budžet za Balkan u ravni da Dinamom, možda i jači ove godine. Plus Terzino veličanje slike kluba, podrške javnosti, političkog vrha. I ja bi preuzeo takav tim. Verujem da su mu dali i veću lovu nego što je imao da bi ostavio porodicu i došao ovde.

Zaista interesantno šta se dešava, voleo bi da znamo više.

Šta god da je, Borjan trlja ruke i plaća zlatom gospodju što mu je napravila Baharovu vudu lutkicu i bocka je dva puta nedeljno. :D :D

Posted

Babe jedne, naravno da uzimamo titulu lagano... :fantom:

• +1 5
Posted

ja sam već pisao o tome, verovatno na ovom topiku, da nije svaki trener za svaki klub i da odsustvo rezultata ne znači nužno da se radi o diletantu ili nestručnjaku i tome slično. tako da može da se ispostavi se radi o lošoj proceni menadžmenta, ne u vezi kvaliteta trener, a nego u vezi toga da li može da radi u klubu poput Zvezde. a može da se ispostavi i da je samo potrebno više vremena da bi se uklopio ovde. što je opet pogrešna procena menadžmenta ako se traži instatnt rezultat.

• +1 3
Posted

Traženje instant rezultata u smislu da imaš novog trenera i 5-6 novih nosilaca igre nosi sa sobom veliku mogućnost neuspeha. Ima mnogo većih klubova sa 20ak puta većim budžetima, tradicijom, većom bazom navijača i prepunim tribinama nezadovoljnih navijača, pa drže po par godina trenere uprkos tome što bi se u guzicu šutirali da imaju Zvezdine rezultate. Ne kažem da Bahara treba držati po svaku cenu, sada je kasno za to, nema u ovom klubu vizije i strategije, a čelnici se ponašaju u skladu sa stranačkim nepisanim statutom i koji svaki izazov, ma kako kompleksan bio, posmatraju kao da treba sutra da se nacrtaju na mitingu sa deset sigurnih glasača. 

• +1 1
Posted

Dobar trener je onaj sto natera igrace da igraju za njega, da im ne pada tesko neki poraz zbog publike, kluba ili sebe, vec zbog trenera, kao deca kad zavole ucitelja pa placu kad ovaj ode u drugu skolu. Gledajuci ga na kzs i ovako kakav je pored klupe na terenu, ne deluje mi kao neko za koga ce igraci da ginu, pogotovo ako je tacno to sto je neko ovde rekao da cesto komunikaciju sa igracima ostavlja pomocnicima. Tako se bar cini na osnovu ovo malo informacija, da se ogradim

• +1 1
Posted

Za Baharove ideje i filozofiju fudbala, Zvezda nema igrace. Fale zadnji vezni, tipa Levi (onaj sto je sad u Japanu), i fale 2 prava moderna ving beka ili makar obicna beka.

Ako je tacno da nudi neko 10+M evra za Bukarija prodati ga odmah. Navodno neki Arapi zele Ivanica, za njega bi mi bilo zao da ode, a opet zasluzio je da uzme bolesne pare od njih.

A sa tim parama moglo bi da se kupe bar 3 igraca koja nam fale. Samo sto nema nikog sa mozgom da kupi ono sto nam zaista treba.

Posted
38 minutes ago, Milosh76 said:

Za Baharove ideje i filozofiju fudbala, Zvezda nema igrace. Fale zadnji vezni, tipa Levi (onaj sto je sad u Japanu), i fale 2 prava moderna ving beka ili makar obicna beka.

Ako je tacno da nudi neko 10+M evra za Bukarija prodati ga odmah. Navodno neki Arapi zele Ivanica, za njega bi mi bilo zao da ode, a opet zasluzio je da uzme bolesne pare od njih.

A sa tim parama moglo bi da se kupe bar 3 igraca koja nam fale. Samo sto nema nikog sa mozgom da kupi ono sto nam zaista treba.

Zaboravljas da mi ne kupujemo sta nam treba nego kupujemo bilo sta od agenata sa kojima imamo kombine za izvlacenje para.

• +1 3
  • Hvala 1
Posted

Zvezda ima dvojcu zadnjih veznih, Mijailovica i Ada.  Nisu bog-zna-sta, ali Mijailovic mnogo bolje igra kao zadnji vezni nego kao stoper ili krilni bek.  Ado je igrac koji je skrajnut jos na pripremama.  Jednogodisnja pauza se odrazil na njegovu formu ali on nece da udje u bilo kakvu formu ako ne igra.  Ado je kao igrac Serifa pokazao da moze da bude vrlo dobar i u utakmicama LS.  Uostalom, jos uvek ga pozivaju da igra za reprezentaciju Gane.  Od bekova smo imali Azarova i Viga, kojih smo se ratosiljali i ostali su samo Nedeljkovic, Rodic i Nikolic.  Po meni je greska da su prodali Azarova (a sacuvali Mitrovica) a nije trebalo da skrajne Viga i da na desnom beku eksperimentise sa Mijailovicem.  Prema tome, Barak je imao igrace za svoju filozofiju.  Nisu neki kvalitet, ali bolji su nego eksperimentisanje sa Mijailovicem na beku i stoperu ili Nikolicem na levom beku kada je covek izrazit desnjak.

Posted

Mijailovic je igrao desnog beka tako sto je trcao do pola terena i vrlo retko prelazio pola i to u vreme kad nije bilo nikog drugog da igra na toj poziciji, osim Degeneka koji je po vokaciji stoper, a moze da pokriva i tu poziciju, kao na SP recimo. Zasto mu ne igra Degenek to mi je misterija.

Ista prica i sa levim bekom, samo sto tamo "igra" Nikolic kad Rodic vise nema snage ni da se skine u civilstvo, a to je obicno posle 45 minuta.

A Ado je u Spartaku dokazao da ima neku zicu, ali je igrao sa dunsterima, pa nije pokazao mnogo. Sa mnogo ozbiljnijim igracima i trenerima, ocigledno ni na treningu nije bio bog zna sta.

A tu se zaboravlja i tuzba koja je mozda i jedan od uzroka zasto Ado ne igra.

Posted

Nedeljkovic je cesto igrao desnog beka u pripremnim utakmicama i to dobro.  Zasto je u takmicarskim odlucio da proba sa Mijailovicem?  Konacno je stavio Nedeljkovica da igra desnog beka sto se pokazalo kao dobro, ali steta je vec bila napravljena. 

Posted

Milion puta napisano... Nedeljkovic i Mijatovic su igrali za Graficar na dvojnu registraciju.

Posted

Primjetio sam da Kosta ima solidan centaršut, nije to neki vrhunski nivo ali barem mu lopte ne lete na drugu stranu šesnaesterca, može to i mora mnogo bolje, ali barem se vidi neki napredak kod dečka

Posted

Kako je dodao, Srbe ne zanima sukob na Bliskom Istoku, ali su "veoma neutralni, vole Izraelce i podržavaju ih".

"Objasnili smo im da smo mi dobri u toj priči i da oni žele da nas pobiju. Objasnio sam im da nije sve što je u medijima tačno", zaključio je šef struke crevno-belih.

Posted
3 hours ago, samo_opusteno said:

šef struke crevno-belih.

:fantom:

• Haha 3
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...