Dimitrije Posted November 13, 2023 Author Posted November 13, 2023 Salu na stranu, ne vidim kako Zvezdin tim moze da se vrati u formu za mesec dana. Svi pokazatelji ukazuju da je timu potrebno fundamentalno resetovanje a to nije moguce ako narednih mesec dana moraju da igraju dva puta nedeljno utakmice od kojih im cela sezona zavisi. Jedina pomoc moze da stigne od Partizana ako pocne da gubi bodove sto verovatno nece da se desi. Partizan deluje sampionski jer pobedjuje u utakmicama kada izgleda da ce da prospe bodove. Tako se osvaja titula. Prisetimo se samo prosle sezone kada nas je Silja dva puta vadio iz bule u poslednjim minutima utakmica u Novom Pazaru i Nisu. Tada smo delovali samnpionski iako je Cokna sedeo na klupi a Silja bio jedan od negativaca koje su navijaci voleli da grde i psuju.
Dimitrije Posted November 13, 2023 Author Posted November 13, 2023 Just now, Ted said: iskreno, ako bi on pao sa vlasti toliko bi me bilo briga za fudbal, da mislim da bi mi bilo sasvim sve jedno ko će šta da osvoji. to bi bio događaj koji po značaju nadilazi bilo kakvo prvenstvo i titulu. u kontekstu večitih, oni su obitavali u raznim sistemima, obitavaće i u tom, eventualnom, novom. sa kakvim pozicijama, ostalo bi da se vidi. propasti neće, pušteni niz vodu neće biti. verovatno bi osujećeni bili oni koji sada lagodno žive i isisavaju novac iz večitih. kao što je verovatno da bi ih zamenili neki drugi. Pad bi doneo kratkorocno zadovoljstvo kod znacajnog dela gradjana Srbije (ukljucujuci tu i moju malenkost). Ali to bi se ubrzao zavrsilo svadjama i raspadom s konca i konopca sakupljenih koalicija i saveza sastavljenih od dunstera i mrsomuda. Srbiji nema ni institucije koje funkcionisu, ni politicare koji mogu da ih nacine funkcionalnim, a ni narod koji je politicki pismen i drustveno odgovoran da ne dozvoli dunsterima i lovcimau mutnom da nastave istu praksu vodjenja drzave. 3
Shaq Posted November 13, 2023 Posted November 13, 2023 54 minutes ago, Ted said: za mesec i i po svašta može da se desi....čak i da Vučič ne bude na vlasti sve moze da se desi, samo to ne.. na stranu sto ocigleno nemas predstavu koliko fkp a pogotovo kkp zavise od vucica.. 1
Dimitrije Posted November 13, 2023 Author Posted November 13, 2023 Secate li se u kakvoj smo euforiji bili krajem jula i pocetkom avgust? Te da cemo se prosetati domacom ligom i sve utakmice resavati u prvom poluvremenu. Te da cemo se sa Lajpcigom klati za drugo mesto u nasoj LS grupi. Divili smo se nikada bolje uradjenom prelaznom roku, a nova pojacanja su doprinela nasem divljenju su se isticala golovima, kilometrima pretrcanim u utakmici i bravuroznim odbranama na pripremnim utakmicama. Velicali smo Bahara i njegov strucni stab kao kvalitativni napredak u odnosu na oba Milojevica i Stankovica. Da ne pricam koliko je Terzic hvalio svog "konja" i proklamovao zlatni vek Zvezde i suprtematiju u odnosu na ostatak srpskih klubova. Bahar je, s druge strane, zracio samopouzdanje do tacke usijanja, koja se ponekad granicila sa arogancijom, Pred utakicu protiv Vozdovca na pitanje kako ce njegov tim igrati na krovu trznog centra po vestackoj travi, odgovorio je da ce to biti dobra prilika da se na poluvremenu skokne do trznog centra i nesto kupi. A onda se dogodila katastrofa, pa ubrzo jos jedna, i otada Zvezdin tim deluje izgubljeno, Barak duboko zamisljen i pometen, a navijac duboko razocarani i ljuti. Zvezdin brod plovi bez kapetana i kormilara, nose ga morske struje i susret sa hridinama je sve blizi. Ponekad sam u toj nasoj euforiji pomisljao sta ako se desi raspad sistema i tim se propisno obruka. Prizivao sam slucaj jednog engleskog kluba (Vila cini mi se) jos pre drugog svetskog rata koji je posle osvojene titule pokupovao najbolje engleske igrace ocekivajuci dugogodisnju dominaciju u engleskom klupskom fudbalu. Desilo se suprotno, klub je ispao u nizi rang takmicenja. Kako bi to lepo rekao Njegos: "Velja kruska u grlo zapadne." Da sam znao sta nas ceka, ovim stihom bih otvorio temu za ovu sezonu. Srecom, nece me vise niko terati da ubuduce otvaram nove topike o Zvezdi.
dragance Posted November 13, 2023 Posted November 13, 2023 9 minutes ago, Dimitrije said: Secate li se u kakvoj smo euforiji bili krajem jula i pocetkom avgust? Te da cemo se prosetati domacom ligom i sve utakmice resavati u prvom poluvremenu. Te da cemo se sa Lajpcigom klati za drugo mesto u nasoj LS grupi. Divili smo se nikada bolje uradjenom prelaznom roku, a nova pojacanja su doprinela nasem divljenju su se isticala golovima, kilometrima pretrcanim u utakmici i bravuroznim odbranama na pripremnim utakmicama. Velicali smo Bahara i njegov strucni stab kao kvalitativni napredak u odnosu na oba Milojevica i Stankovica. Da ne pricam koliko je Terzic hvalio svog "konja" i proklamovao zlatni vek Zvezde i suprtematiju u odnosu na ostatak srpskih klubova. Bahar je, s druge strane, zracio samopouzdanje do tacke usijanja, koja se ponekad granicila sa arogancijom, Pred utakicu protiv Vozdovca na pitanje kako ce njegov tim igrati na krovu trznog centra po vestackoj travi, odgovorio je da ce to biti dobra prilika da se na poluvremenu skokne do trznog centra i nesto kupi. A onda se dogodila katastrofa, pa ubrzo jos jedna, i otada Zvezdin tim deluje izgubljeno, Barak duboko zamisljen i pometen, a navijac duboko razocarani i ljuti. Zvezdin brod plovi bez kapetana i kormilara, nose ga morske struje i susret sa hridinama je sve blizi. Ponekad sam u toj nasoj euforiji pomisljao sta ako se desi raspad sistema i tim se propisno obruka. Prizivao sam slucaj jednog engleskog kluba (Vila cini mi se) jos pre drugog svetskog rata koji je posle osvojene titule pokupovao najbolje engleske igrace ocekivajuci dugogodisnju dominaciju u engleskom klupskom fudbalu. Desilo se suprotno, klub je ispao u nizi rang takmicenja. Kako bi to lepo rekao Njegos: "Velja kruska u grlo zapadne." Da sam znao sta nas ceka, ovim stihom bih otvorio temu za ovu sezonu. Srecom, nece me vise niko terati da ubuduce otvaram nove topike o Zvezdi. Polako i da zvanično završimo sa evropom i titulom, pa te neće niko terati na otvaranja teme. U slučaju da se neko čudo ipak desi, onda ti nema bežanja od dužnosti.
*edited by mod Posted November 13, 2023 Posted November 13, 2023 Ne znam da li je pritisak ili je samo baksuzluk, ali svaki put kada se neko iz kluba (Terza, Marin, Dragović) oglasio o tituli, protivnicima ili generalno najavljivao uspehe usledio je kiks. Sad se javio i Bata Đora, mada za njega ne znam da li ima neku funkciju u klubu.
dragance Posted November 13, 2023 Posted November 13, 2023 Ima i pritiska i baksuzluka. Hvala kurcu, bata Djora nema nikakvu funkciju u upravi i može samo da kenja o “domaćim stručnjacima” i celom sistemu obrazovanju trenera u Srbiji koje je lično upropastio.
gone fishing Posted November 13, 2023 Posted November 13, 2023 ma tvorzić je svojom izjavom, pred početak sezone, da mezimici nema ko da parira u ligi, da su nedorasli protivnici najveći problem mezimice, probudio inat u igračima nedorasle konkurencije, koja je sad rešila da se rastrčitm - ipak ti igrači sebe smatraju profesionalcima, koji su krvavo radili da dođu do prvog tima nekog superligaša, da bi bez reakcije, pustili da jedva prosečan bivši štoper piša po njihovim karijerama... 2
dragance Posted November 13, 2023 Posted November 13, 2023 Jeste, baš je zbog toga, a ne rasula unutar svlačionice.
Dimitrije Posted November 13, 2023 Author Posted November 13, 2023 Puvao se Terzic jos od doba Vladana Milojevica pa se nije tako drasticno kiksiralo. Terzic je ocekivao, a i vecina nas Zvezdasa, da ce sa Baharom i ovim skupim igrackim akvizicijama da napravi instant uspeh. Zasto nije, bog ce ga znati. Nije Bahar tako los trener da sa dobrim igracima ne ume da bar u srpskom prvenstvu bude "kaznena ekspedicija", ako su to vec mogli Cokna i Stankovic - treneri pocetnici. Jednostavno, tim je izgubio hemiju koju je imao na samom pocetku sezone. Mozda je razlog sto su vecina novodoslih igraca pa i sam Bahar gledali u LS kao primarno takmicenje a domacu ligu kao sekundarno, nadajuci se da za ovo drugo nece moci mnogo da oznoje guzice da bi odrzali dominaciju. Ako je tako, ta racunica se pokazala kao pogresna. Da su dominirali u domacoj ligi, sa vecim samopouzdanjem bi ulazili u meceve LS pa bi mozda i mogli da zarade jos koji bod. Ovako, ulaze u svaki mec ili kao posrani, ili se useru u toku meca cim im protivnik da gol. Kako bilo, eksperiment koji je mnogo obecavao je izgleda propao.
dragance Posted November 13, 2023 Posted November 13, 2023 (edited) Davno sam rekao, a sada još više siguran, da je sve krenulo naopako prodajom Erakovica. Tu se izgubilo na čvrstini i samopouzdanju. Jebi ga. Kasno je sada. Edited November 13, 2023 by dragance
John Coltrane Posted November 14, 2023 Posted November 14, 2023 9 hours ago, gone fishing said: ma tvorzić je svojom izjavom, pred početak sezone, da mezimici nema ko da parira u ligi, da su nedorasli protivnici najveći problem mezimice, probudio inat u igračima nedorasle konkurencije, koja je sad rešila da se rastrčitm - ipak ti igrači sebe smatraju profesionalcima, koji su krvavo radili da dođu do prvog tima nekog superligaša, da bi bez reakcije, pustili da jedva prosečan bivši štoper piša po njihovim karijerama... Ovaj post je za nekadašnju rubriku™ SZD. 1
Shaq Posted November 14, 2023 Posted November 14, 2023 9 hours ago, dragance said: Davno sam rekao, a sada još više siguran, da je sve krenulo naopako prodajom Erakovica. Tu se izgubilo na čvrstini i samopouzdanju. Jebi ga. Kasno je sada. nema veze sa erakovicem.. nakon vozdovca nesto se desilo™, sta tacno, dobro je cuvana tajna.. i na to kako se cuje, ni finansije nisu bas sjajne™.. no iako imamo kvalitet na papiru, to sto se desilo pod velom tajne deluje da ne moze da se ispravi, i samo se ceka da se i u praksi desi, da teoretski ostanemo i bez lige evrope i domacice..
kralj Posted November 14, 2023 Posted November 14, 2023 Optimizam na početku je, ruku na srce, bio napregnut. Gledao sam utakmice protiv Fenervahče i Fiorentine, to su bile revijalne utakmice sa potpuno nemotivisanim protivnicima. Nisu one mogle da posluže kao indikator u kakvoj je formi ekipa, ali su bile dobar nagoveštaj o načinu na koji Bahar želi da mu tim igra. Početak domaće lige je bio dobar, ali ne baš toliko dobar kako se i ovde moglo pročitati. Nekoliko utakmica rešeno je na samom početku sumnjivim penalima i crvenim kartonima. Onda kreće sunovrat iz koga se pod ovim trenerom tim sigurno neće oporaviti. Uvek sam protiv smene trenera u prvih godinu dana, tim pre što mislim da je Bahar dobar trener sa modernijim pristupom, metodologijom i načinom kako želi da mu tim igra od svih prethodnika. Verujem da bi ekipa proigrala i većina igrača napredovala da je ostao motivisan i posvećen. Nažalost, od prvog (ili drugog) kiksa kreće intenzivno osporavanje i priprema gvozdene garote od koje, ne da ga klub nije zaštitio, nego je i inicirao hajku. Užas u zavičaju je dodatno uticao da dobijemo trenera koji je danas bezvoljan, brlja, luta u svemu i jedva čeka da se ovo završi. Šteta. 1
bejzbolka Posted November 14, 2023 Posted November 14, 2023 (edited) 22 minutes ago, kralj said: Optimizam na početku je, ruku na srce, bio napregnut. Gledao sam utakmice protiv Fenervahče i Fiorentine, to su bile revijalne utakmice sa potpuno nemotivisanim protivnicima. Nisu one mogle da posluže kao indikator u kakvoj je formi ekipa, ali su bile dobar nagoveštaj o načinu na koji Bahar želi da mu tim igra. Početak domaće lige je bio dobar, ali ne baš toliko dobar kako se i ovde moglo pročitati. Nekoliko utakmica rešeno je na samom početku sumnjivim penalima i crvenim kartonima. Onda kreće sunovrat iz koga se pod ovim trenerom tim sigurno neće oporaviti. Uvek sam protiv smene trenera u prvih godinu dana, tim pre što mislim da je Bahar dobar trener sa modernijim pristupom, metodologijom i načinom kako želi da mu tim igra od svih prethodnika. Verujem da bi ekipa proigrala i većina igrača napredovala da je ostao motivisan i posvećen. Nažalost, od prvog (ili drugog) kiksa kreće intenzivno osporavanje i priprema gvozdene garote od koje, ne da ga klub nije zaštitio, nego je i inicirao hajku. Užas u zavičaju je dodatno uticao da dobijemo trenera koji je danas bezvoljan, brlja, luta u svemu i jedva čeka da se ovo završi. Šteta. Sa prvim delom posta se u potpunosti slazem, sa drugim ne. Bahar da je dobar trener uvideo bi vec jednom da sam sebe sabotira. Ovaj tim cak i da igra bez ikakvog plana, mogao bi na individualni kvalitet da dobija utakmice. Ali pod uslovom da igraci mogu da spoje bar dve utakmice zajedno i na istim pozicijama. On kad bi preuzeo Mancester siti i krenuo sa ovim suludim rotacijama, razjebao bi sve za dva meseca, ne bi mogli Barnli da dobiju. Te njegove titule po Izraelu me ne zanimaju, a jos manje me zanima to sto filozofira na konferencijama i lepo prica. Tako je Murinjo Jankovic bio slatkoreciv, opsiran u analizama, vazio je za "modernog" trenera, sta god to znacilo, a na terenu nije mogao da dobije ni OFK Beograd. Jos manje mogu da se slozim da ga uprava sabotira. Dobio je sve igrace koje je trazio, data mu je sloboda da cak precrta neke igrace koji su dovedeni kao top pojacanja (Ado, Azarov, pa i Vigo), da posalje Borjana (koji kakav god da je zaduzio nas je) u Slovan, doveden mu i golman kakvog je trazio. Terzic mu je letos napravio marketing kao da je Gvardiola. Izdato saopstenje nakon TSC da stoje uz njega. Ne znam kako jos mogu da mu pomognu. Drugi su smenjivani za mnogo manje stvari. Pizon je kao legenda kluba bio smenjen kao prvi na tabeli. Edited November 14, 2023 by bejzbolka 1
Recommended Posts