bejzbolka Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 22 hours ago, Ted said: Kolarov izgleda kao klasičan šaban, ali da zna fudbal zna. Ne treba veći dokaz od njegovog fudbalskog cv-a. Nema šanse da bi igrao tamo gde je igrao da je nemač pojma ili da nije umeo da nauči. NIje sve u izgledu. I Deki Stanković je, onako proćelav, tetoviran i u trenerka fazonu pored aut linije, izgledao kao prodavac šrafovske robe na buvljaku. Ali čovek zna znanje što se tiče fudbala, šta god odenuo i kakav god džibersko šabanski stil forsirao. Ok, ja da sam vlasnik nekog kluba ne bi bilo dozvoljeno da trener forsira buvljak stilove proleće-leto, već bi morao da izgleda u skladu sa renomeom kluba. Ali to se lako sredi kad neko zna znanje. Pozoveš ga i kažeš, vidi, može odelo, može pantalone i košulja, može pantalone i rolka, može pantalone i majica (al pristojna, ne sme da piše na njoj sex machine, ne može tigrasta, da budu nacrtane sise ili dupe i tako to), može i farmerke neke sa košuljom, može cipele, ne može sandale, papuče, kačkavaljke, isusovke i taj rad..... Meni je generalno zanimljiv taj fenomen ocene nekog sportiste ili trenera na osnovu fizickog izgleda ili ponasanja. Ili stereotip da ako je neko bio dobar igrac ne moze da bude dobar trener ili jos gore ne moze uopste da bude trener. Tako ljudi Zidana i posle osvojene tri Lige sampiona ne smatraju za trenera, jer to je zaboga Zidan, kako on moze da bude trener. A sto je bio tri puta prvak Evrope, jbg usralo ga. Tako i za Dekija Stankovica, kao kako on moze da bude trener, sta on zna o taktici. Mos' misliti, igrao veznog 15 godina u Italiji, pod Murinjom, Eriksenom i Mancinijem, realno kako neko takav moze da zna nesto o fudbalu i taktici. Al zato brate kad se pojavi lik kao Cokna, rolka, frizurica, deluje nacitano, strucno se izrazava, govori 5 jezika, taj zna sve o fudbalu. Nemam nista protiv Cokne, uzimam ga jer je zgodan primer za poredjenje. Moze i Nagelsman kao primer, lik nije sutnuo fudbalsku loptu, ali eto izgleda kao neki fudbalski Ilon Mask, lepo prica i to je dovoljno. Borjanu se vise od svih onih odbrana pamti to sto je ljakse i sto mu zena voli da malo podjebava po instagramu. Fudbal je ipak blizi nekom fizickom nego intelektualnom poslu, tako da je bar meni logicno da su oni koji se muvaju u i oko njega vise nalik fizikalcima, nego intelektualcima. 1
Ted Posted November 10, 2023 Posted November 10, 2023 14 hours ago, bejzbolka said: Meni je generalno zanimljiv taj fenomen ocene nekog sportiste ili trenera na osnovu fizickog izgleda ili ponasanja. Ili stereotip da ako je neko bio dobar igrac ne moze da bude dobar trener ili jos gore ne moze uopste da bude trener. Pa normalno je da ćeš ceniti nekoga na osnovu ponašanja. Mislim, šta je ponašanje, ako ne način na koji se predstavljaš u javnosti ili komunikaciji sa drugima. Pa onda dobiješ fidbek, pošto se radi o interakciji. I na forumu ceniš druge forumaše na osnovu ponašanja, načina ophođenja, granica koje sebi postavljaju ili ne postavljaju i tome slično. Kod ponašanja sportista ima i taj faktor što on u javnosti ne predstavlja samo sebe lično, već i klub za koji igra. Što dalje znači da svojim ponašanjem može da naruši, ne samo svoj, već i ugled kluba. Recimo ako je igrač nasilnik, alkoholičar, osuđivan za neko gnusno delo, to svakako ima posledica i po reputaciju kluba. Odevanje mu tu dođe kao neki formalni aspekt, ali takođe bitan. Mnogi klubovi imaju neki standardizovan autfit npr. kada se ide na gostovanja, kako bi se izbegle neugodne situacije koje mogu da prizađu zbog nečijeg antitalenta za odevanje, neukusa, ekstravagancije, nepoznavanja elementarnih pravila pristojnosti isl. Zamisli da ti krene igrač na gostovanje u nekoj šljaštećoj skupocenoj bundi, sa ogromnim zlatnim prstenjem na rukama i uskim kožnim pantalonama. Pošto mu je učini da je to baš kul. Ili mu je supruga/devojka iz sveta estrade pa ga oblači po pravilima svoje profesije ili naprosto želi da skrene pažnju javnosti. Naravno, ne treba ni preterivati. Vujošević je jednom dobio neku kaznu zato što je skinuo sako ili tako nešto. To je zastranjivanje na drugu stranu. Ne treba da budu pravila odevanja kao na kraljevskom dvoru, ali klubovi svakao imaju pravo da tu postave određena pravila. Na kraju krajeva, ako te plaćam nekim milionima, ne možeš da mi prigovaraš što zahtevam da u javnosti izgledaš pristojno, pa i tokom utakmice. U košarci takva pravila postoje, mislim da u EL, pa i ABA ligi nisam video da trener vodi utakmicu u trenerci. Verovatno tako vodi trening, što je opet normalno. 1
Ratamahatta Posted November 10, 2023 Posted November 10, 2023 (edited) Edited November 10, 2023 by Ratamahatta 8
Ted Posted November 10, 2023 Posted November 10, 2023 (edited) da, to je šabanija 1/1, školski primer još ako ima papuče dole.....milinica Edited November 10, 2023 by Ted
Profesionalac Posted November 10, 2023 Posted November 10, 2023 Ja se prijavljujem da nikada nisam čuo taj sterotip da dobri igrači ne mogu da budu treneri Šta više mišljenja sam da je većinsko raspoloženje za dobre bivše igrače da imaju predispozicije da budu dobri treneri (što se vidi i po količini takvih trenera početnika koji dobijaju šansu u klubovima znatno većeg renomea od sopstvenog trnerskog). 3
Jesper23 Posted November 10, 2023 Posted November 10, 2023 Vjerujem da se i previše očekuje od fudbalera, sportista an general. Nema ih baš puno koji su podjednako vremena posvetili razvoju uma i tijela. Puno obaveza oko treninga i utakmica, kreću se u takvom društvu, naročito u današnje vrijeme kad su kamere svuda, lako je ispasti šaban Uvjek se sjetim Dinara Bilyaletdinova, mislim da je čovjek magistar hemije, a imao top karijeru u Rusiji, čak stigao i do EPL. 1
Hamlet Strašni Posted November 10, 2023 Posted November 10, 2023 9 minutes ago, Jesper23 said: Vjerujem da se i previše očekuje od fudbalera, sportista an general. Nema ih baš puno koji su podjednako vremena posvetili razvoju uma i tijela. Puno obaveza oko treninga i utakmica, kreću se u takvom društvu, naročito u današnje vrijeme kad su kamere svuda, lako je ispasti šaban Uvjek se sjetim Dinara Bilyaletdinova, mislim da je čovjek magistar hemije, a imao top karijeru u Rusiji, čak stigao i do EPL. Он је машинац, колико видим. Неки смер за аутомобиле је завршио
assignment Posted November 10, 2023 Posted November 10, 2023 19 hours ago, Ratamahatta said: Rodic je u svoje vreme bio sasvim solidan EL igrac i fringe repstativac, jebale su ga povrede. Sad kad ga ne jebu povrede jebe ga sve ostalo Auu, ovo je jaka teza.... Da je bio solidan igrac za LS nebi sada bio u Zvezdi, po meni je u to vreme oporavka on bio manje zlo, jer smo na drugoj strani imali Gobeljica
warp Posted November 10, 2023 Posted November 10, 2023 1 hour ago, Profesionalac said: Ja se prijavljujem da nikada nisam čuo taj sterotip da dobri igrači ne mogu da budu treneri Šta više mišljenja sam da je većinsko raspoloženje za dobre bivše igrače da imaju predispozicije da budu dobri treneri (što se vidi i po količini takvih trenera početnika koji dobijaju šansu u klubovima znatno većeg renomea od sopstvenog trnerskog). Meni je delovalo da je Vladimir Jugović idealan kandidat za vrhunskog trenera po onome kakve je odluke donosio na terenu i pod kojim je trenerima radio u inostranstvu, ali jbg.... Možda je i bolje, verovatno bi bio jedan u nizu legendi koje smo "potrošili" 3
assignment Posted November 10, 2023 Posted November 10, 2023 50 minutes ago, Hamlet Strašni said: EL je Liga Evrope. Jes bre... Ali ne menja sustinu...
Ratamahatta Posted November 10, 2023 Posted November 10, 2023 (edited) Ali ko bi umesto Zidana dosao u Real i bio slusan i postovan od strane igraca, a da nije vec bio tamo? Ne mos staviti Cercesova da vristi na Benzemu gde da trci i sta da ne jede Sta da ga pitaju, jesu ladni Vladikavkaz i Inzbruk zimi? Edited November 10, 2023 by Ratamahatta 1
Ratamahatta Posted November 10, 2023 Posted November 10, 2023 (edited) 2 minutes ago, assignment said: Jes bre... Ali ne menja sustinu... Jbg, cojk 3x prezimio u LE, 3x igrao LS I nikad nije bio najgori igrac u timu, u nekim sezonama i naprotiv. Uvek je bio problem sto nema zamene za njega. Evo opet nema zamene za njega Edited November 10, 2023 by Ratamahatta 1
Ted Posted November 10, 2023 Posted November 10, 2023 5 minutes ago, Ratamahatta said: Uvek je bio problem sto nema zamene za njega. Evo opet nema zamene za njega ili, iz drugog ugla, problem je što nema kome da bude zamena 1
Recommended Posts