Ted Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 (edited) 2 minutes ago, fandorin said: E, da, @Tede šta su kačkavaljke? evo definicija sa Vukajlije, da se ne upuštam je u definisanje "Kožne muške cipele, veoma popularne '80-ih godina koje su uglavnom nosili šoferi, 'armonikaši, gastarbajteri i dr. Odlikuje ih prednji deo sa resicama ili isprepletenim kožnim kaišićima. I dan danas su ostale u modi među 'čobanskim' življem." Edited November 9, 2023 by Ted
Meduzalem Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 3 hours ago, Ted said: evo definicija sa Vukajlije, da se ne upuštam je u definisanje "Kožne muške cipele, veoma popularne '80-ih godina koje su uglavnom nosili šoferi, 'armonikaši, gastarbajteri i dr. Odlikuje ih prednji deo sa resicama ili isprepletenim kožnim kaišićima. I dan danas su ostale u modi među 'čobanskim' življem." Ja mislio kroksice. 1
Lo Zingaro Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 20 hours ago, samo_opusteno said: ne znam ima li potrebne licence. Koji ce mu kurac, dacete mu je ti i ostali sipkasi..
Lo Zingaro Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 19 hours ago, Ted said: Kolarov izgleda kao klasičan šaban, ali da zna fudbal zna. Ne treba veći dokaz od njegovog fudbalskog cv-a. Nema šanse da bi igrao tamo gde je igrao da je nemač pojma ili da nije umeo da nauči. NIje sve u izgledu. I Deki Stanković je, onako proćelav, tetoviran i u trenerka fazonu pored aut linije, izgledao kao prodavac šrafovske robe na buvljaku. Ali čovek zna znanje što se tiče fudbala, šta god odenuo i kakav god džibersko šabanski stil forsirao. Ok, ja da sam vlasnik nekog kluba ne bi bilo dozvoljeno da trener forsira buvljak stilove proleće-leto, već bi morao da izgleda u skladu sa renomeom kluba. Ali to se lako sredi kad neko zna znanje. Pozoveš ga i kažeš, vidi, može odelo, može pantalone i košulja, može pantalone i rolka, može pantalone i majica (al pristojna, ne sme da piše na njoj sex machine, ne može tigrasta, da budu nacrtane sise ili dupe i tako to), može i farmerke neke sa košuljom, može cipele, ne može sandale, papuče, kačkavaljke, isusovke i taj rad..... Pa kad se vratio u Sampdoriju pocetkom ove godine, ponovo je usao u sako i odelo. Valjda ga domovina restartuje i preobrazi u ultra sabana. 1
adasevic Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 Meni je ova utakmica sa Lajpcigom bila uzasna. Za 3 klase losija od one u Nemackoj. Ne mogu da kazem da se igraci nisu trudili, ali je pristup i psiholoska priprema utakmice bila uzasavajuca. Mozda ce zvucati cudno ali meni deluje da je ceo raspad usledio posle ponovnog ubacivanja Micka na poziciju desnog beka. Prosto ne mogu da shvatim da bilo ko ko se bavi fudbalom ozbiljno posle ovoliko utakmica moze da ne primeti da on to ne moze da igra i da svako ko nas je makar jednom gledao ima da postavi igru tako da nas unakazi preko njega. I eto, opet, Micko desni bek. I gle cuda unakazise nas u prvih 15 minuta po toj strani. Ali gore od toga sto su nas isprobijali je to sto je i ono malo samopouzdanja koje smo imali palo u vodu kad su nas onako saterali u misiju rupu... Nije to bila jedina greska, ali je bila okidac da sve ostale dodju do jos veceg izrazaja. Ne razumem ni pokusaj da Kraso igra na poziciji Serifa, sa idejom da se bunari na njega... pa naravno da ce svi da ga pljuju, kad covek sidrasa ne moze da igra sve i da hoce. Imam utisak da je Barak pokusao da vrati neku postavku sa pocetka sezone ali posto to bas nije moglo skorz da se uklopi da je malo improvizovao i ispade potop. Jos uvek mi nije jasno kako je na poluvremenu bilo samo 1-0. I pored toga, nisam pristalica menjanja po svaku cenu, pa ako smo i pojeli g sa Baharom, treba da ga jedemo do kraja kako valja. Nemam utisak da Bahar nema pojma, vise da je pogubio konce, a to se da popraviti. Skidanje glave ako ne valja ce svakako biti epilog pre ili kasnije, nije zurba.
samo_opusteno Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 20 minutes ago, Poludziber said: Pa kad se vratio u Sampdoriju pocetkom ove godine, ponovo je usao u sako i odelo. Valjda ga domovina restartuje i preobrazi u ultra sabana. Ali makar nije dziber, a ni poludziber. Da ustanes kad o njemu pricas, dziberu. 1 1
Lo Zingaro Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 2 minutes ago, samo_opusteno said: Ali makar nije dziber, a ni poludziber. Da ustanes kad o njemu pricas, dziberu. Deki ti li si?
Ratamahatta Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 (edited) Za 2 i po godine u Zvezdi Stankela ostario 15 Bio lep kad je doso, otisao kao s Perspica Edited November 9, 2023 by Ratamahatta 4
copkillah Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 1 minute ago, Ratamahatta said: Za 2 i po godine u Zvezdi Stankela ostario 15 Bio lep kad je doso, otisao kao s Perspica misliš, shimpr bi ga stavio na listu onih koje moli da se ne kače na Perspicu? 1
Ted Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 26 minutes ago, adasevic said: I pored toga, nisam pristalica menjanja po svaku cenu, pa ako smo i pojeli g sa Baharom, treba da ga jedemo do kraja kako valja. Nemam utisak da Bahar nema pojma, vise da je pogubio konce, a to se da popraviti. Skidanje glave ako ne valja ce svakako biti epilog pre ili kasnije, nije zurba. to možda sam staromodan, ali ja volim da znam prvih 11. Bahar, čini se, to nije uspeo da pronađe ili ima neku drugu koncepciju koja za sada nije prodisala. da bi stvari funkcionisale drugačije morao bi da imaš igrače koji su mnogo raznovrsniji, odnosno koji mogu da pokriju više pozicija. znači ne da figuriraju ili se muče kao Isus (vaš Mićko) već koji mogu taktički i tehnički da daju ono što se očekuje. pada mi na pamet Interov Dimarko. čovek može da igra levog beka, levo krilo, i na obe pozicije u centru odbrane. realno. može celu levu stranu da pokrije u nekim taktičkim postavkama. Rodić npr. nije ni blizu tome. a Dimarko je Interov klinac bio, tamo je krenuo iz omladinaca, pa se malo šetao po slabijim klubovima u Italiji, bio i u Austriji ili Švajcarskoj, tu negde po lokalu, i sad je tu gde je. legitiman igraš za LŠ. pitanje je zašto naše škole ne mogu da proizvedu Dimarka nego samo Rodića. jasno, to je igrač koji sada vredi verovatno 40 ili 50 miliona i Zvezda može samo da sanja o tom kalibru. ali kada bi mogla da proizvede nešto slično, to bi bila jedina šansa. ili recimo Damfris, slična priča samo desno (i ne igra u centru odbrane). ali desnu stranu hendla odlično. ili recimo igrači Nordsjelanda, pored kojih su Partizanovi igrači istog uzrasta izgledali kao usporeni film. Danci imaju saradnju sa nekom školom fudbala u Gani valjda, pa im odatle dolaze talentovani klinci. i to je opcija ako ne možeš sam da napraviš modernog fudbalera. dokle god škole budu šatncale Rodiće i Mićka, nema tu nekog leba. nije to kvalitet ni za LE. a o kupovini igrača poput Dimarka i Damfrisa mogu samo da maštaju naši klubovi.
Ratamahatta Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 (edited) Rodic je u svoje vreme bio sasvim solidan EL igrac i fringe repstativac, jebale su ga povrede. Sad kad ga ne jebu povrede jebe ga sve ostalo Primili smo isti zgoditak kao u Sitiju™, da nisu protivnici sutirali ranije nasi bi se povlacili bar do peterca cekajuci sut Izadji u blok ili na njega majku mu boziju, stani zamrzni korak sacekaj da se nabije u tebe, ili bar napravi faul, sta mu pustas... Ali dobro, bar su nasi centarhalfovi uspeli da evoluiraju od onih srpskih kljusina i buzdovana starog kova™ kao sto su Psiholjub, Dudic, Pecelj, Miladinovic, Tutoric i jos neki koji izbacuju loptu u Grocku pri najmanjoj naznaci pritiska protivnika Edited November 9, 2023 by Ratamahatta
Ted Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 6 minutes ago, Ratamahatta said: Rodic je u svoje vreme bio sasvim solidan EL igrac i fringe repstativac, jebale su ga povrede. Sad kad ga ne jebu povrede jebe ga sve ostalo možda ga pozove Sferopulos 1 7
Recommended Posts