Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, Jesper23 said:

Dvije stvari se na ovom topiku često ponavljaju.

1. Kako Bahar zbog sukoba Izraela i Palestine nije u stanju 100% da se posveti svom poslu. Ugovorna obaveza je jasno, a valjda je i ljudski reći da psihički nisi u stanju "trenutno" da vodiš ekipu, pa raskineš ugovor ili se pronađe neko "privremeno" rješenje. Do sada to nije uradio što znači da on smatra da je sposoban da radi svoj posao ili svjesno prihvata rizik da isti rada a da nije u cjelosti fokusiran. Moderan fudbal je biznis i to ozbiljan biznis, plaćen si da isporučiš, a ako to ne uradiš letiš.

to ako shvtaš biznis kao neku mehaniku, dehumanizovano, na liniji robovlasništva. realno je da se pokaže razumevanje za određene lične probleme koje neko ima a nije ih skrivio. drugo bi bilo da se trener opija ili drogira pa se onesposobio za rad. ovo su objektivne okolnosti koje neminovno utiču na ljude. kada je čovek u takvoj situaciji, a oseti podršku od okruženja, pa i poslovnog, sigurno će da zalegne da ispuni svoj deo dogovora. sa i sam Terzić sigurmno nije u najboljim danima života, kad su mo uba sina zaglavila pritvor. bez obzira što je za to sam kriv, pošto izgleda je je odgajio kretene a ne ljude. ljegova ljudska tragedija je i veća od Baharove.

on još uvek nigde nije fulao, a ne verujem da se ugovorom obavezao da neće izgubiti ni jednu utakmicu u domaćem prvenstvu, da će imati gol razliku 208-4 ili da će da pegla protivnike u LŠ.

večiti bi trebalo da izađu iz začaranog kruga u kome su stalno u potrazi za trenerom spaiocem. što podrazumeva da prethodno dođeš u situaciju da neko treba da te spašava. Bahar je došao kao spasilac, pošto je onaj prethodni bio nikakav, za par meseci je postao problem i sad se opet traži spasilac. to je jedna loša beskonačnost. večitima treba spas od kriminalnih uprava, koje klub teraju na ivicu ambisa, pa ga onda kao spašavaju, da bi ga na kraju opet poterali ka ambisu.

• +1 1
Posted

Večitima trebaju sponzori, sugar daddy-ji :D poput Avramovića ili Arapa, ne glejzera ili sličnih domaćih pilićara sa ambicijom da zarade od upravljanja klubom, i direktan plasman u lš, vidimo kako se navijači primaju na drugorazredno

takmičenje kakvo je Evroliga, čim su osetili da su im klubovi konkurentni u istom, redovna 1/8 finala i poneko 1/4 finale i igranje svake godine u lš i mogao bi isti trener da radi godinama u klubu :happy:

Posted (edited)

Bahar nije dosao kao spasilac vec kao nadgradnja.  Neko ko bi uspeo da iz grupne faze LS odvede klub u prolecni deo takmicenja u Evropi, bilo LE bilo LS.  Zato je dobio za nase prilike prilicno skupa pojacanja.  Ja nemam zamerke na igre tima u LS jer igra protiv dosta jacih i iskusnijih protivnika (Siti i Lapcig) i jednog protivnika (JB) koji je u priblizno istom rangu kao Zvezda.  Rezultati su bolji od ocekivanih; nije bio torpedovanja sa 5+ golova u mrezi; protiv Lajpciga su u jednom delu utakmice igrali egal i imali inicijativu i sanse, a protiv JB je nereseno zasluzeno jer su oba tima imala sanse da pobede.  Imam problem sa igrom u domacem sampionatu.  Deluje vrlo neubedljivo jos od kraja septembra kada smo izgubili od Vozdovca.   Od tada, odigrali smo jos 7 utakmica u prvenstvu i to uglavnom lose uz puno kikseva i 8 izgubljenih bodova, malo datih i puno primljenih golova.  

Edited by Dimitrije
Posted
12 minutes ago, gone fishing said:

Večitima trebaju sponzori, sugar daddy-ji :D poput Avramovića ili Arapa, ne glejzera ili sličnih domaćih pilićara sa ambicijom da zarade od upravljanja klubom, i direktan plasman u lš, vidimo kako se navijači primaju na drugorazredno

takmičenje kakvo je Evroliga, čim su osetili da su im klubovi konkurentni u istom, redovna 1/8 finala i poneko 1/4 finale i igranje svake godine u lš i mogao bi isti trener da radi godinama u klubu :happy:

e baš će takvi investitori da se zalepe za Srpsku fudbalsku ligu :D

Abramovič je verovatno mogao, kad su ga torpedovali iz Engleske, da dođe u prijateljsku i bez sankcija Srbiju. ali čisto sumnjam da mu je tako nešto bilo i u primisli, odnosno Srpski fudbal. pre bih  mogao da zamislim da će da grune pare u neku Tursku i neki klub tamo, veliko tržište. ako ga uopšte fudbal i interesuje više.

Posted (edited)

Na prošlogodišnjih 11 tvorzić je ovog leta potrošio dodatnih 15 Milki samo na obeštećenja, simpppatizeri očekuju da tako skupa ekipa lagano pobeđuje, na suvi kvalitet 15 dovedenih stranaca, da bi ovakve rezultate imao i limeni, samo što bi radio za 100x manju platu :happy:

Edip tede naravno da nisam mislio na romana, za navedene rezultate  bi bilo dovoljno i bogatstvo tajkuna Đilasa i Šolaka :D

Edited by gone fishing
  • Tužno 1
Posted
6 minutes ago, Dimitrije said:

Bahar nije dosao kao spasilac vec kao nadgradnja.  Neko ko bi uspeo da iz grupne faze LS odvede klub u prolecni deo takmicenja u Evropi, bilo LE bilo LS.  Zato je dobio za nase prilike prilicno skupa pojacanja.  Ja nemam zamerke na igre tima u LS jer igra protiv dosta jacih i iskusnijih protivnika (Siti i Lapcig) i jednog protivnika (JB) koji je u priblizno istom rangu kao Zvezda.  Rezultati su ocekivani; nije bio torpedovanja sa %+ golova u mrezi, protiv Lajpciga je su u jednom delu utakmice igrali egal i imali inicijativu i sanse ce), a protiv JB je nereseno zasluzeno jer su oba tima imala sanse da pobede.  Imam problem sa igrom u domacem sampionatu.  Deluje vrlo neubedljivo jos od kraja septembra kada smo izgubili od Vozdovca.   Od tada, odigrali smo jos 7 utakmica u prvenstvu i to uglavnom lose uz puno kikseva i 8 izgubljenih bodova, malo datih i puno primljenih golova.  

Zvezdi treba nadogradnja, ali ne na mestu trenera, nego na pozicijama menadžmenta. ova ekipa u upravi je očigledno dostigla svoj plafon i dalje ne može. trener može, eventualno, nekom čarolijom ili vanrednim umećem da te izgura jedne sezone iznad tvog objektivnog kvaliteta. ali da te tamo drži konstantno. nema šanse. za to bi bilo potrebno da čitav klub, kao organizacija, ode na neki viši nivo.

mislim da je Zvezda mogla da ima odličnu i dugoročnu priču sa Stankovićem. neki moj zaključak je da ima šlifa i da može puno da napreduje. za njegova vakta je Zvezda počela da igra Evropske utakmice na nivou za koji bi se moglo reći da je visok i to je mogao da bude projekat na duge staze. ali sa Terzićem i družinom to neće moći, ko god da je trener. oni su više poslovni model "hoću sve i hoću odmah", "ne može nam niko ništa jači smo od sudbine" i tome slično. kafansko-slavsko-domaćinski menadžment, svakako ne uprava koje će klub da digne na viši nivo.

Posted

Napravljena je i nadgradnja u menidzmentu dovodjenjem Marina, medjutim ostatak vrhuske nije po meri.  To je populisticka bagra slicna danasnjoj vladajucoj vrhuski ali to je ono sto u Srbiji ima prodju jos od XIX veka.  Ne mislim da je Stankovic bio neko ko je svoju buducnost vezao za Zvezdu.  Vrebao je priliku da dobije ponudu iz Italije, pa da spakuje kofere, cak i kada je ponuda bila od kluba koji je srljao prema Serie B.  Drugo, Stankovic je tri puta fulao priliku da se kvalifikuje za grupnu fazu LS iako su sva tri protivnika na kojima se sapleo bili slabiji od Zvezde.  To mu je tesko palo, kao sto je isto tako tesko palo Zvezdinoj upravi pa je saradnja naprecac zavrsena posle ispadanja od Makabija.  On je sa Zvezdom imao nekoliko dobrih utakmica u LE (Liberec, Braga, Milan) ali nista spektakularno ili znacajnije u odnosu na prethodnika.  Najznacajniji Stankovicev doprinos je unapredjenje Zvezdine igre u odnosu na prethodnika.  Taj napredak se poceo da gubi u vreme M. Milojevica mada su rezultati ostali manje-vise isti.  Stankovic je najvise zabrljao sa gradnjom mostruoznih gradjevina u okolini Slavije i na Vracaru i to ga je kod mene zauvek izbrisalo iz grupe Zvezdinih fudbalera i trenera koje simpatisem, ali to vec nema veze sa fudbalom vec sa njegovim dziberlukom, bezobrazlukom i alavoscu.

• +1 2
Posted

Sutra kvota na nas 1.01. Mislim da to nikad nisam video.

• Haha 2
Posted

Lament nad Dejanom Stankovićem, koji nije izlazio iz dupeta navijačima, u momentu kad ti isti navijači "postrojavaju" Bahara i prvotimce :isuse:

• +1 3
Posted
3 hours ago, Dimitrije said:

Napravljena je i nadgradnja u menidzmentu dovodjenjem Marina, medjutim ostatak vrhuske nije po meri.  To je populisticka bagra slicna danasnjoj vladajucoj vrhuski ali to je ono sto u Srbiji ima prodju jos od XIX veka.  Ne mislim da je Stankovic bio neko ko je svoju buducnost vezao za Zvezdu.  Vrebao je priliku da dobije ponudu iz Italije, pa da spakuje kofere, cak i kada je ponuda bila od kluba koji je srljao prema Serie B.  Drugo, Stankovic je tri puta fulao priliku da se kvalifikuje za grupnu fazu LS iako su sva tri protivnika na kojima se sapleo bili slabiji od Zvezde.  To mu je tesko palo, kao sto je isto tako tesko palo Zvezdinoj upravi pa je saradnja naprecac zavrsena posle ispadanja od Makabija.  On je sa Zvezdom imao nekoliko dobrih utakmica u LE (Liberec, Braga, Milan) ali nista spektakularno ili znacajnije u odnosu na prethodnika.  Najznacajniji Stankovicev doprinos je unapredjenje Zvezdine igre u odnosu na prethodnika.  Taj napredak se poceo da gubi u vreme M. Milojevica mada su rezultati ostali manje-vise isti.  Stankovic je najvise zabrljao sa gradnjom mostruoznih gradjevina u okolini Slavije i na Vracaru i to ga je kod mene zauvek izbrisalo iz grupe Zvezdinih fudbalera i trenera koje simpatisem, ali to vec nema veze sa fudbalom vec sa njegovim dziberlukom, bezobrazlukom i alavoscu.

Rezultati za vreme M Milojevica nisu bili kao pod Stankovicem. Zavrsio je grupu u Ligi Evrope kao poslednji, dok je Deki dva puta prosao, prvi put kao prvi, drugi put kao prvi.

• +1 1
Posted (edited)

Tako je...

Stankovićeva jedina mana je što je Terzić dva puta morao da otkazuje već zakupljene termine za proslavu ulaska u LŠ.

Ali to je finansijski klub dosta i koštalo, barem u smislu kad kladioničar kaže izgubio sam sto evra jer mu nije prošao jedan par na uloženih 200 din :fantom:

Edited by warp
Posted
50 minutes ago, bejzbolka said:

Rezultati za vreme M Milojevica nisu bili kao pod Stankovicem. Zavrsio je grupu u Ligi Evrope kao poslednji, dok je Deki dva puta prosao, prvi put kao prvi, drugi put kao prvi.

Stankovic je bolji trener bez diskusije.  Medjutim, ispadanje od Apoela, Serifa i Makabija su mu ozbiljni minusi.  Milojevic je preuzeo tim koji je bio prilicno deprimiran ispadanjem od Makabija.  Morao je da uci u hodu, prilagodjava tim svojim zamislima i istovremeno igra ziheraski da ne izgubi trku za titulu.  Njegov tim je u LE igrao dobro u Beogradu ali lose u gostima.  Od njega se ocekivalo da sacuva titulu i to je uspeo.  Za to mu hvala.

Posted
8 hours ago, Dimitrije said:

Stankovic je bolji trener bez diskusije.  Medjutim, ispadanje od Apoela, Serifa i Makabija su mu ozbiljni minusi.  Milojevic je preuzeo tim koji je bio prilicno deprimiran ispadanjem od Makabija.  Morao je da uci u hodu, prilagodjava tim svojim zamislima i istovremeno igra ziheraski da ne izgubi trku za titulu.  Njegov tim je u LE igrao dobro u Beogradu ali lose u gostima.  Od njega se ocekivalo da sacuva titulu i to je uspeo.  Za to mu hvala.

Prošle godine bi i ja sačuvao titulu. Klub ne bi ništa koštalo, a meni bi puno značilo.

• Haha 2
Posted

A malo dati Baharu kredita da se adaptira na nivi klub i novu lugu , to nista... Fino je na kzs sam iznio dosta stvari koje su uticale na losije rezultate u domacici. 

Sam mu zamjeram dosta stvari, mislim da  remi protiv TSC vecinom ide na njegovu dusu (pogresna postavka, kasne izmjene, jebeni skot Rodic), ali samo radom na duze staze mozemo istinsku napredovati u smislu igre, a samim tim i razultata. Tako da bih ga ja licno ostavio do kraja ugovora 

• +1 4
Posted (edited)

Pa sest meseci je vec u klubu. Zenga je isto bio stranac, pa se prosetao kroz ligu. Protiv mnogo jaceg Partizana nego sto je ovaj danas.

Edited by bejzbolka
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...