Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted

Zenit je do sad uglavnom otaljavao te meceve s nama i igrao sa pola gasa. Juce su izasli u najjacem sastavu sa 6 Brazilaca nabrijani da razbiju LS ekipu i protiv naseg kombinovanog tima odigrali egal poluvreme. Sve sto su napravili uglavnom je doslo kao posledica Kanginog budalesanja. U drugom vec jesu bili solidno bolji, ali u svakom slucaju, utakmica se bas dosta razlikovala npr. od one Cokna vs Ludogorec od pre 5-6 meseci. Tada smo za poluvreme dobili 3 laka komada, a bili zreli za 7.

• +1 1
Posted

I drugom su bili bolji jer smo istumbali tim izmenama. 

Posted (edited)
34 minutes ago, FPLS said:

Zenit je do sad uglavnom otaljavao te meceve s nama i igrao sa pola gasa. Juce su izasli u najjacem sastavu sa 6 Brazilaca nabrijani da razbiju LS ekipu i protiv naseg kombinovanog tima odigrali egal poluvreme. Sve sto su napravili uglavnom je doslo kao posledica Kanginog budalesanja. U drugom vec jesu bili solidno bolji, ali u svakom slucaju, utakmica se bas dosta razlikovala npr. od one Cokna vs Ludogorec od pre 5-6 meseci. Tada smo za poluvreme dobili 3 laka komada, a bili zreli za 7.

Zapravo su i u prvom i u drugom poluvremenu bili dosta bolji nekih petnaestak minuta, na samom pocetku prvog i sredinom drugog poluvremena, ovo drugo je koincidiralo sa periodom pre i prvih nekoliko minuta nakon izmena kljucnih igraca za nasu organizaciju igre. Zenitova ekipa igra zajedno vec neko vreme, mi smo se prakticno tek okupili i poceli da igramo nesto novo i trebace nam jos mnogo vremena da usvojimo odredjene automatizme u igri. Sinoc smo nadoknadjivali trudom i zeljom igraca da se nametnu Baharu pa je izgledalo bolje nego sto realno jeste u ovoj fazi priprema, a realno je da mi tek treba da odigramo prvu utakmicu u najjacem sastavu.

Zenit je mocna ekipa koja je, kao sto si napisao, zaista zelela da pokaze klasu i igrala vrlo agresivno (tri zuta kartona u prvih 20 minuta od kojih dva zbog akumuliranih faulova) sa idejom da nas satera u cosak i razbije odmah na pocetku. Prednjacili su Brazilci.

Edited by harper
  • +1 2
Posted

bicemo kratko cebe za dosta objektivno jacih  protivnika. ako nam ovo bude nacin igre u evropi, ja se necu ljutiti i na pokoje rasturanje od strana fudbalskih azdaja

Posted

Lijepa je ovo juce bilo, kolege.prije s.u sve to fino iskomentarisali, opazili, ono sto je.meni najdrazi utisak je da nakon jako dugo vremena jedva cekam sledecu Zvezdinu utakmicu.

• +1 6
Posted

Glazer me je oduševio. Ne sećam se kada smo imali boljeg golmana uopšte. Samo, jedna stvar mi se možda pričinila. Ostao je na liniji par puta, iako je mogao da interveniše ranije.

Ne kažem da je linijaš, ali ovo malo što sam ga video mi se tako učinilo.

Svakako je apgrejd naspram Borjana.

Posted

Da ne kenjam previše, sigurno je i do toga što još ne poznaje svoje saigrače dovoljno.

Posted
20 minutes ago, warp said:

Pre devet godina za vreme WC u Brazilu, Harper i Vini (čini mi se) ukazali su mi između redova kako blage veze o fudbalu nemam, a povod je bio Dirk Kajt i njegovo mesto u timu Holandije....Kritiku sam teško podneo :D, i devet godina se suzdržavam od komentarisanja na forumu, a svaku utakmicu od tad gledam na drugačiji način.

Srećom i standard mi se popravio pa su nam televizori velikih dijagonala i lako se može videti kretanja igrača bez lopte, btw kod gola Zenita Mitrović je zajebao, kaskao je na tri metra pored igrača koji je nosio loptu 30 metara a na kraju i doneo loptu u 16...Sve ostalo je bilo skoro pa savršeno, Glazer kao četvrti igrač sredine terena, Mijailović kao libero, Nedeljković - Hakimi za siromašne....

Poenta je da ova Zvezda nema veze sa timom od pre desetak meseci koji je igrao prijateljsku sa Zenitom, a ključna razlika je u sposobnosti fudbalera (a naročito trenera i stručnog štaba) da odgovori zahtevima modernog fudbala. Takođe ovakav pristup praktično preko noći menja koncepciju iz "daj da nas usere da uzmemo neki bod u grupi LŠ" u "daj da nas usere žreb pa da prođemo grupu",

Sa moje strane ideja da se igra fudbal biće podržana kupovinom sezonske prvi put od 1992 godine.

Ovaj post kao da si pisao da uzmes sto vise lajkova. Igrali smo mi fudbal i pod Stankovicem ali ok, pohvalno je sto uzimas sezonsku makar je takav vid elitizma i gloryhuntinga meni odbojan. 

Posted

Gde su nam sada Vujadin, Filip i Gobelja da zapale baklju, ti pravi vojnici :cry:

• +1 3
  • Haha 1
Posted

Vujadin je na klupi juče bio…

Posted
3 minutes ago, dragance said:

Gde su nam sada Vujadin, Filip i Gobelja da zapale baklju, ti pravi vojnici :cry:

Bitno je da su bili gde treba kad ti je klub bio ruina, bez njih sad ne bi mogao da se lozis na Krasoa. 

• +1 2
  • Haha 2
Posted
5 minutes ago, dragance said:

Glazer me je oduševio. Ne sećam se kada smo imali boljeg golmana uopšte. Samo, jedna stvar mi se možda pričinila. Ostao je na liniji par puta, iako je mogao da interveniše ranije.

Ne kažem da je linijaš, ali ovo malo što sam ga video mi se tako učinilo.

Svakako je apgrejd naspram Borjana.

Jeste linijas, videlo se to na klipovima. Pisao sam o tome kad je dosao. Ali ono sto je njegova najveca prednost u odnosu na Borjana je sto je mlad golman pred kojim su tek najbolje golmanske godine a igra kod trenera koji ne samo sto ga je izricito trazio vec poklanja posebnu paznju radu sa golmanima. Izgleda je i dobar momak i da se brzo uklopio, kad je odbranio onaj prvi zicer pola ekipe je skocilo na njega da mu cestita i da ga grli. Inace dosta podseca i po stilu a malo i po izgledu na De Heu.

Generalno, ovo je onaj iskorak koji smo zeleli i ocekivali kad je Vladan Milojevic dosao ali ocigledno je da Stankovic nije bio taj. Ne samo sto smo promenili i menjamo igru po zahtevima modernog fudbala, takodje smo doveli nekoliko igraca u najboljim godinama koji ako se pokazu u Ligi Sampiona mogu ozbiljno da skoce u ceni. Znam da nije popularno a i ja ne volim kad je klub vise preduzece za prodaju nego fudbalski klub ali pod uslovom da se dobro pokazemo u LS i da Terzic nastavi da drzi cenu igracima, sto radi vec par godina, mogli bismo ozbiljne pare da zaradimo od ovog tima. Stabilan i zapazen ucesnik LS drugacije prodaje igrace nego klub u dugovima koji zivi uglavnom od prodaje. Ovi stranci ce zeleti da iskoriste klub kao odskocnu dasku a ima i nekoliko interesantnih mladih igraca koji bi mogli da naprave dobru cenu jer imaju trenera koji ih uci pravim stvarima, ukljucujuci i Glazera.

Jeste da malo trcim pred rudu posle jedva 90 minuta prijateljske utakmice ali ne pamtim kada mi se poslednji put ovoliko dopalo ono sto vidjam od igraca Zvezde i igracki, i fizicki, i motivaciono.

• +1 7
Posted

fudbalski navijac ne mora poznavati fudbal, niti biti objektivan u svojim kritikama igraca ili trenera. 

borjanu, srnicu, pesicu, miloju, gobelji i ostalim zelim sve najbolje u zivotu i karijeri. daj boze da zaigraju za real i psz i zarade hiljadu miliona svaki. mislim da su i ovde zaradili dobar novac i da ce im ta zarada pomoci da prebrode sav dusevni bol koji im je nanet kritikama neobjektivnih navijaca. 

• +1 3
Posted
20 minutes ago, roux senyurt said:

fudbalski navijac ne mora poznavati fudbal, niti biti objektivan u svojim kritikama igraca ili trenera. 

borjanu, srnicu, pesicu, miloju, gobelji i ostalim zelim sve najbolje u zivotu i karijeri. daj boze da zaigraju za real i psz i zarade hiljadu miliona svaki. mislim da su i ovde zaradili dobar novac i da ce im ta zarada pomoci da prebrode sav dusevni bol koji im je nanet kritikama neobjektivnih navijaca. 

Fudbalski navijac takodje nece sve ove nabrojane igrace da stavlja u istu kategoriju. Miloje je dao najvise i otisao kao gospodin kad njegov trenerski pecat vise nije mogao da prati ambicije Zvezde i novac koji nam je svojerucno zaradio. Odmah uz njega je Borjan koji je verovatno najzasluzniji igrac pojedinacno za ovaj rast Zvezde ali nije znao da povuce rucnu i gledao je da naplati svoju reputaciju i onde gde se to ne naplacuje. Srnic, Pesic i Gobeljic su zasluzni koliko i Jovancic, Milic, gardisti i slicna ekipa, kao i ovima sto su otisli i njima odavno nije bilo mesto u Zvezdi.

Uzgred, oni su vec odlicno zaradili u Zvezdi. Borjan nije imao niti ce imati 800 hiljada platu u karijeri. Super je sto je veliki navijac, kapiten., zasluzni radnik i tako to ali sve je on to uredno naplatio nenormalno velikom platom za golmana u nasim uslovima. Tu platu je zasluzivao dok nije poceo da prima golove iz kornera i trosi vreme na svadje sa trenerom.

• +1 6
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...