Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted (edited)
15 hours ago, Ted said:

realno, nije ni mogao da isporuči nešto naročito do kraja oktobra. to što ekipa nije usvirana i naštimovana i što ima neki kiks nije razlog da se čitava priča završi. prvo prolazno vreme mu je u decembru, kada se završava ovaj ligaški deo Evrope, drugo mu je u maju kada se završava prvenstvo. to što Terzić ide okolo i priča kako mu klub puca na vrh Evrope i duva se preko svake mere, to je njegov problem a ne trenerov. kad bi se do tih visina dolazilo sa malo većom investicijom u igrački kadar i u roku od par meseci posle te investicije, pa imao bi 100 top klubova u Evropi.

mogli bi da se ugledate na ekipe koje trpe trenere malo više i duže. npr. Arsenal ili Liverpul. Arteta ne bi sastavio šest meseci u Arsenalu da se Terza i Mrkela pitaju. sreća njihova pa se ne pitaju. i Klop bi bio bivši odavno. on je imao celu jednu noćna mora sezonu, prethodnu, pa nije pedaliran. a nije ni napravio najveći uspeh tri meseca pošto je došao.

ispade da su vam više štete nego koristi doneli ti pripremni mečevi. Fiorentina naročito. evo ih ljudi pri vrhu Serie A, dobili Napoli u gostima, svima je bilo jasno da je rezultat te utakmice bio van pameti i zdravog razuma. ali bi se očekivao od ljudi koji vode klub poput Zvezde da ne odlepe na tako nešto i gadno se istripuju.

Potpuno se slažem sa svim iskazanim, nema tu mnogo spora. Potrebno je strpljenje i nadam se da se nećemo zeznuti sa nekim ishitrenim odlukama. Niko nije pričao o radiklanim promjenama. Ovdje je riječ o padu forme i tom trendu se ne nazire kraj. Izgledali smo kao ekipa, bilo je nekih fudbalskih elemenata gdje smo izgledali kao koherentna cjelina, radili smo dosta stvari timski, prije svega se tu misli na presing i iznošenje lopte kroz pas igru. Čak smo i u defanzivi stajali u formaciji, kretnje nisu bile savršene, ali smo bar uspjevali se vratiti nazad i stati u formaciju. Sad nismo u stanju ništa od toga da uradimo, postavlja se pitanje ko je kriv za to. Slabiji smo i defanzivno i ofanzivno i to je vidljivo golim okom. Da li je on prerano gurnuo u vatru Hvanga i Šerifa? Da li je to poremetilo krvotok ekipe? Da li je odlazak Erakovića slomio tu desnu stranu koju je on držao i omogućivao Bukariju da odlazi napred bez velikih kazni? Vjerovatno sve skupa, a na sve to je evidentan i pad ključnih igrača ekipe a to su Dragović i Stamenić. Mora se vidjeti šta je uzrok svemu tome i šta Bahar planira da uradi, možda da se nešto promjeni.

Svi navedeni treneri su bili kritikovani i zaslužili su kritiku, niko od njih nije aboliran od kritike, niti treba da bude.

12 hours ago, MeanM@ said:

Zidanje kuce postupkom i materijalima koji se ponavlja decenijama i uigravanje tima od 11 (polu)igraca koje ne poznajes, u ligi i okruzenju koje ne poznajes…isto skroz, nema sta.

Kad ovako nesto cita covek nista bolje od ovoga i ne zasluzujemo. Ko nas jebe

Metafora rođače, nisam ja rekao da kuća mora biti izgrađena do kraja, ne pričamo o postavljanju krova, već o postavljanju temelja. Temelj smo imali, sad je na tom mjestu rupa. Red je da se vidi šta je razlog svemu tome. Progresivan rast je bio očekivan, ali kod nas je progresivan pad, to je problem. Rani je period još, zato se valjda i razgovara. Po tebi bi Bahara trebalo tapšati po ramenu i reći svaka čast majstore, radiš super posao? Čovjek je gubio 3:0 od Voždovca, to treba uspjeti sa onakvom ekipom. Nije sve u redu i to treba istaći, govorimo o argumentovanoj kritici, a ne o odrubljivanju glave. 

Edited by Jesper23
  • +1 2
Posted

ja koliko sam ispratio, poraz protiv Voždovca spada u kategorij onih kada lopta neće u gol, a protivnik šutne tri puta ka golu i da tri gola. takve utakmice se dešavaju, naravno ne vrlo često. odnosno, stvarali ste šanse i igrali, ali je protivnik sve kažnjavao, makasimalno efikasno. kolike sam utakmice Partizana gledao kada mi samo što nismo poveli, pogađali prečke i stative, i onda ide neka kontra ili greška odbrane i gubiš. pa onda frka, približava se kraj, ajmo ajde svi u napad. nekad preokreneš, nekad izvučeš nerešeno, a nekada i izgubiš.

protiv Čukaričkog je već bila druga priča. a tu je igrao i faktor podloge. zaista je sramota na šta liči teren Čukaričkog. eve pre neki dan, mislim da je baš trener Voždovca javno ispizdeo i rekao kako tamo realno nema uslova da se igra fudbal. čak je rekao nešto tipa da će utkamicu da obriše sa kompa i da neće ni da je analizira pošto nema smisla. to je objektivan problem, ne samo vama, nego svakome ko želi da pobeđuje kroz igru, pas, kombinatoriku. osvajanje bodova, pa i titule, ovde zavisi i delom od toga kako će ekipa da pregura tekme u neuslovima, kaljuzi isl. sećam se utakmice Partizana protiv Javora u Ivanjici. bukvalno se igralo na nekakvoj ledenoj ploči, gde nije bilo moguće kontrolisati loptu normalno i gde su pasovi umeli da imaju neke neverovatne putanje. ovakvi neuslovi verovatno zahtevaju malo drugačiji pristup igri, više dugačkih lopti, preskakanje igre i neke modifikacije koje ovaj vaš stručni štab jop nije apsolvirao.

2 minutes ago, Jesper23 said:

Potpuno se slažem sa svim iskazanim, nema tu mnogo spora. Potrebno je strpljenje i nadam se da se nećemo zeznuti sa nekim ishitrenim odlukama. Niko nije pričao o radiklanim promjenama. Ovdje je riječ o padu forme i tom trendu se ne nazire kraj. Izgledali smo kao ekipa, bilo je nekih fudbalskih elemenata gdje smo izgledali kao koherentna cjelina, radili smo dosta stvari timski, prije svega se tu misli na presing i iznošenje lopte kroz pas igru. Čak smo i u defanzivi stajali u formaciji, kretnje nisu bile savršene, ali smo bar uspjevali se vratiti nazad i stati u formaciju. Sad nismo u stanju ništa od toga da uradimo, postavlja se pitanje ko je kriv za to. Slabiji smo i defanzivno i ofanzivno i to je vidljivo golim okom. Da li je on prerano gurnuo u vatru Hvanga i Šerifa? Da li je to poremetilo krvotok ekipe? Da li je odlazak Erakovića slomio tu desnu stranu koju je on držao i omogućivao Bukariju da odlazi napred bez velikih kazni? Vjerovatno sve skupa, a na sve to je evidentan i pad ključnih igrača ekipe a to su Dragović i Stamenić. Mora se vidjeti šta je uzrok svemu tome i šta Bahar planira da uradi, možda da se nešto promjeni.

Svi navedeni treneri su bili kritikovani i zaslužili su kritiku, niko od njih nije aboliran od kritike, niti treba da bude.

za tempiranje i pad forme svakako odgovara trener. i tu nema spora. to je nešto što Baharu ide na račun i što on mora da pegla. kritike u tom pravcu su osnovane. meni se samo čini da je kroz medije počela kampanja odnsno specijalna novinarska operacija na temu "zli stranac, napi su bolji". što svakako nije dobro.

odlazak Erakovića očigledno je poremetio ekipu više nago što je bilo očekivano. ali trener nije mogao da spreči njegov odlazak. Hvang i Šerif su dobrano plaćeni i ulaze u kategoriju ovih pojačanja od kojih postoji očekivanje da odmah pokažu pun efekat. nije to nemoguće, ali nije uvek ni moguće. sa druge strane to su i igrači koji imaju očekvanje da će odmah da igraju. dosta je tu očekivanja koja treba zadovoljiti u kratnom vremenskom periodu.

moje mišljenje je da će Zvezda dosta bolje da izgleda na proleće.

• +1 5
Posted (edited)
13 minutes ago, Ted said:

za tempiranje i pad forme svakako odgovara trener. i tu nema spora. to je nešto što Baharu ide na račun i što on mora da pegla. kritike u tom pravcu su osnovane. meni se samo čini da je kroz medije počela kampanja odnsno specijalna novinarska operacija na temu "zli stranac, napi su bolji". što svakako nije dobro.

odlazak Erakovića očigledno je poremetio ekipu više nago što je bilo očekivano. ali trener nije mogao da spreči njegov odlazak. Hvang i Šerif su dobrano plaćeni i ulaze u kategoriju ovih pojačanja od kojih postoji očekivanje da odmah pokažu pun efekat. nije to nemoguće, ali nije uvek ni moguće. sa druge strane to su i igrači koji imaju očekvanje da će odmah da igraju. dosta je tu očekivanja koja treba zadovoljiti u kratnom vremenskom periodu.

moje mišljenje je da će Zvezda dosta bolje da izgleda na proleće.

To je i ključ kritike, barem se nadam da je tako. Svaki drugi put je pogiben, barem po mom mišljenju. Postavljanje nekog ultimatuma ovakvom treneru je besmisleno i siguran sam da toga nije ni bilo. Postavlja se pitanje kako je i taj Kraso reagovao na instant ubacivanje Šerifa u startnu postavu, a momak je do tad igrao fenomenalno i bio je ključna karika naše igre uz Ivanića. Zaista ne vidim nikakav razlog za sklanjanje, naročito ne zbog lika koji je tek došao. Možda je i to poremetilo neke odnose u svlačionici, tu su sad nezadovoljni i Kanga/Kangva, sve to on mora da izbalansira. Stamenić je zaslužio šamarčinu zbog performansa protif YB. Dešava nam se konstantno da veznjaci ne isprate igrača koji utrčava iz drugog plana i dobijamo gol, desilo se protiv Sitija kod prvog gola Alvareza, a desilo se i protiv YB kod gola Maleša. To je nedopustivo, naročito na postavljenu odbranu i govori o neučešću veznog reda u defanzivnim poslovima i to bi trebalo da bude taktički pismeniji deo veznog reda, nije to Ivanić koji ima dosta ofanzivnih zadataka već je to par centralnih veznih koji ne prati svoje igrače. Dosta je tu još sitnica, kao da se sve nadovezalo, nadajmo se da će se nekako pregurati ova jesen.

Edited by Jesper23
  • +1 2
Posted

U sredu, 17. oktobra, igramo kup-utakmicu protiv Trajala u Krusevcu.  To znaci da vecina od reprezentativaca nece da igra. 

Posted

stigla kazna, za lajpcig 10k manje na tribinama..

Posted (edited)

Nek isprazne zapad :fantom:

edit: za to vreme u Briselu dvojica ubijenih navijača Švedske. Al’ neka, nek UEFA globi nas zbog zakrčenih prolaza…

Edited by John Coltrane
Posted
4 hours ago, John Coltrane said:

Nek isprazne zapad :fantom:

edit: za to vreme u Briselu dvojica ubijenih navijača Švedske. Al’ neka, nek UEFA globi nas zbog zakrčenih prolaza…

Zbog zakrčenih prolaza smo kažnjeni novčano, a smanjenje kapaciteta je zbog "diskriminatorskog ponašanja" šta god to značilo. I TSC je kažnjen zbog toga. 

Posted
5 hours ago, fandorin said:

Zbog zakrčenih prolaza smo kažnjeni novčano, a smanjenje kapaciteta je zbog "diskriminatorskog ponašanja" šta god to značilo. I TSC je kažnjen zbog toga. 

Još uvek znam da čitam, nije mi potreban tumač.

Posted
5 hours ago, fandorin said:

Zbog zakrčenih prolaza smo kažnjeni novčano

Ja sam se, posle par decenija, zajebao ponesen euforijom i otišao na sever - zatekao se u jednom od zakrčenih prolaza; posle sat vremena laktanja, držanja mase na leđima i iščekivanja hejselsko-hilzborškog scenarija sam jedva nekako izašao i otišao kući... Od utakmice mi je glavni utisak štrokavi degenerik ispod čijeg pazuha mi je bila glava, koji je sve vreme klao šiptare i jebao majke akterima na terenu.

• +1 1
  • Haha 3
  • Tužno 2
Posted
11 hours ago, John Coltrane said:

Još uvek znam da čitam, nije mi potreban tumač.

izgleda nešto nisi dobro protumačio ubistvo 2 Švdjana i Belgiji, koga bi ti tu kaznio?

Posted
2 hours ago, levi said:

izgleda nešto nisi dobro protumačio ubistvo 2 Švdjana i Belgiji, koga bi ti tu kaznio?

Dok sam replicirao Shaqu izašla mi notifikacija na mobu sa tom vesti o ubitvu u Briselu pa sam u editu prokomentarisao u kontekstu UEFA-inog licemerstva.

U tom trenutku sam mislio da je u pitanju napad belgijskih huligana, neka ulična tuča, ali se kasnije u vestima pominjao teroristički napad i da su navijači proveli skoro 3 sata na stadionu zbog obezbedjivanja područja za sigurnu evakuciju.

• +1 2
Posted

Pesic retard u intervjuu za Mocart pljuje redom.

• +1 4
Posted

Pesic retard ponovo pokazuje kakvo je smece od covjeka, da je smece od igraca to smo znali cim se pojavio na terenu.

• +1 2
  • Hvala 1
Posted

Ali da stavlja Dragovica u sranje izjavom da mu je ovaj rekao da je losa atmosfera u svlacionici to je preterano serem mu se u usta.

• +1 6
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...