Ted Posted October 6, 2023 Posted October 6, 2023 (edited) ne kažem da je to nužno konkretan slučaj, ali nekada se čini da je istina da nije svaki klub za svakog trenera. odnosno, da ima trenera koji će u određenoj sredini da daju vrhunski rezultat, a u drugačijoj sredini da podbace. i to pod istim ili sličnim uslovima u smislu kvaliteta igračkog kadra, budžeta itd. tako da nije dovoljno samo da se gleda šta je neki trener uradio u svom klubu, već mora da se ceni i kako bi se taj isti uklopio u tvoju sredinu. dovođenje Bahara u Zvezdu dosta ličli na čuvenu stratgiju večitih da dovode one koji su ih na neki način sjebali. recimo Bahar je sprečio Zvezdu da uđe u LŠ. jednom ste dovodili nekakvog špica iz Javora ili tako negde, koji vam je strpao dva ili tri gola na jednoj utakmici. Partizan je često ciljao i dovodio igrače iz klubova sa kojima je igrao. to se obično vezivalo sa nepostojanjem normalnog i ozbiljnog skautinga, pa se isti uglavnom svodio na krug onih koji ti se nacrtaju pred očima u žrebu. po mom mišljenju rano je da se daje ocena da je Bahar primašaj. mnogo rano. očigledno je da imate problem sa igrom, a i sa rezultatima. ali po meni to nije najveći problem. najveći problem jeste očekivanje uprave (Terzića) da bude instant rezultat. to naravno stvara veći pritisak na sve aktere, pa i na igrače i stručni štab, a nekada taj pritisak može da bude i kontraproduktivan. nije čudo što ste najbolje rezultate pravili kada ste imali trenera na duže staze, odnosno prvog Milojevića. pa ste napravili neku bazu igrača, pa se to nadograđivalo. realno i sa Dejanom Stankovićem ste dobro izgledali, naročito u Evropi. recimo one tekme protiv Milana, pa revanš protiv Rendžersa, pa čak i prva utakmica protiv Rendžersa gde je poraz bio nezasluženo visok i nerealan. moje skromno mišljenje je da bi najbolja varijanta za vas bila da je Stanković ostao i da je napravljen neki kontinuitet. Bahar sigurno neće napraviti ništa ako se stvori situacija da mu je svaka sledeća utkmica odlučujuća za ostanak na klupi. to se retko kada završi ostankom trenera na klupi. a po medijima kao da se stvara ili priziva takva situacija. pisao sam i pre početka sezone da će Baharov problem biti što se u jednom takmičenju (domaćem) podrazumeva da mora biti ubedljivo prvi, a u drugom se podrazumeva da mora da se dočepa proleća u Evropi. sve to u situaciji kada on dolazi u nepoznatu sredinu i kada se u značajnoj meri rekonstruiše tim. šta ja znam, takve stvari obično zahtevaju i neko vreme, odnosno ne mora da znači da izostanak instatnt rezultata znači i da je cela priča trula. ali obično biva da neko nema živaca ili volje da to vreme omogući. pa se onda treneri smenjuju kao čarape. Edited October 6, 2023 by Ted 6
Milosh76 Posted October 6, 2023 Posted October 6, 2023 19 minutes ago, Ted said: Bahar sigurno neće napraviti ništa ako se stvori situacija da mu je svaka sledeća utkmica odlučujuća za ostanak na klupi. Mislim da njega zabole sta pisu debili poput Balerine & Retarda iz koje god tzv redakcije dolazili. On ima 2 cija ove sezone: Prvi je titula, drugi je iskorak u Evropi. Ako dobije 3 puta Derbi i 3 puta TSC titula je izvesna, cak je dovoljno da ima veci broj pobeda nego neresenih i da nijednu ne izgubi. Jer ako TSC i Partizan odigraju nereseno sve svoje utakmice, to odgovara Zvezdi. Posle Kragujevca ide Javor u BG pa pauza. Posle toga verujem da ce biti mnogo bolja forma nego u septembru. 1
Dimitrije Posted October 6, 2023 Author Posted October 6, 2023 Tede, slozio bih se sa vasim argumentima da je Bahar doveden na duze staze, da podmladi tim koji bi za par godina bio kompetativan u Evropi. Medjutim, Bahar je doveden da ove godine u LS postigne rezultate koji omogucuju Zvezdi da igra na porolece ili u nokaut fazi LS ili nokaut fazi LE. Posle spektakularnog pocetka, Barahov tim je naglo pao u formi, izgubio igru i Barah deluje da ne zna kako da izvuce tim iz krize. Izgubio je dve domace utakmice zaredom na gostovanju, na domacem terenu jedva pobedjivao slabe protivnike, i konacno, nije uspeo da pobedi u utakmici LS protiv najslabijeg protivnika u grupi na domacem terenu. Sanse da se prezimi u Evropi su znatno umanjene a sansa da se sacuva titula mogla bi da ode u nepovrat ukoliko Zvezda nastavi da igra lose i gubi bodove od pacera. Neuspeh u Kragujevcu (poraz ili nereseno) znacio bi 6-7 bodova zaostatka za Partizanom a taj zaostatak bi mogao da naraste i do 10 do kraja jesenje sezone. To bi bio totalni neuspeh i krah Zvezdinog tima u ovoj sezoni cime bi Barahova misija bi bila neuspesno okoncana. Nadam se da Zvezda u Kragujevcu pobedom napravi preokret i otpocne novu seriju dobrih igara ali vise strepim nego sto se nadam.
Ted Posted October 6, 2023 Posted October 6, 2023 (edited) @Milosh76 mislim da je sasvim izvesno da će Zvezda osvojiti titulu. kada bih se kladio, kao što ne radim, stavio bih pare na ovo. koliko god hoćeš. mada verujem da je kvota bedna. možda to neće biti kako su Terza i Mrkela maštali, sa 30 bodova viška i gol razlikom +150, ali to realno nije ni bitno. Edited October 6, 2023 by Ted
kud u maglu Simoviću Posted October 6, 2023 Posted October 6, 2023 baraku je učinjena medveđa usluga odlaganjem utakmice sa tsc-om, posle je usledilo odlaganje derbija zbog dana žalosti gvardiola i anćeloti ne bi mogli da utegnu tim koji odigra dve utakmice za 19 dana, pa sad i pauza zbog reprezentacije 3
Dimitrije Posted October 6, 2023 Author Posted October 6, 2023 Ne znam da li je medvedja usluga ili nije. Sa timom u losoj formi mogao je obe utakmice da izgubi.
Eleniko Posted October 6, 2023 Posted October 6, 2023 4 hours ago, roux senyurt said: ko je ovaj tekstopisac pantitj
Ted Posted October 6, 2023 Posted October 6, 2023 (edited) 33 minutes ago, Dimitrije said: Tede, slozio bih se sa vasim argumentima da je Bahar doveden na duze staze, da podmladi tim koji bi za par godina bio kompetativan u Evropi. Medjutim, Bahar je doveden da ove godine u LS postigne rezultate koji omogucuju Zvezdi da igra na porolece ili u nokaut fazi LS ili nokaut fazi LE. Posle spektakularnog pocetka, Barahov tim je naglo pao u formi, izgubio igru i Barah deluje da ne zna kako da izvuce tim iz krize. Izgubio je dve domace utakmice zaredom na gostovanju, na domacem terenu jedva pobedjivao slabe protivnike, i konacno, nije uspeo da pobedi u utakmici LS protiv najslabijeg protivnika u grupi na domacem terenu. Sanse da se prezimi u Evropi su znatno umanjene a sansa da se sacuva titula mogla bi da ode u nepovrat ukoliko Zvezda nastavi da igra lose i gubi bodove od pacera. Neuspeh u Kragujevcu (poraz ili nereseno) znacio bi 6-7 bodova zaostatka za Partizanom a taj zaostatak bi mogao da naraste i do 10 do kraja jesenje sezone. To bi bio totalni neuspeh i krah Zvezdinog tima u ovoj sezoni cime bi Barahova misija bi bila neuspesno okoncana. Nadam se da Zvezda u Kragujevcu pobedom napravi preokret i otpocne novu seriju dobrih igara ali vise strepim nego sto se nadam. gotovo je izvesno da je doveden iz ovih razloga. ali mali problem u toj priči jeste što tako nešto ne bi mogao da garantuje ni Anćeloti da je došao na klupu Zvezde. najpre iz razloga što se zahteva da se sa timom koji je po nivou kvaliteta tim za LE (i to ne za vrh LE) napravi neki rezultat u LŠ. to je vrlo težak zadatak i u mnogome zavisi i od žreba, odnosno sreće. da je žreb bio drugačiji, pa nemestio grupu sa npr. Barselonom/Realom, Lajpcigom i Newcastlom to bi bilo faktički neizvodljivo. ne Baharu, nego bilo kome. Zvezda je značajno ojačala tim, ali budimo realni, to su pojačanja iz Češke, druge Francuske lige, Grčke, Danske. u kombinaciji sa zatečenim strancima koji su došli iz Rusije ili odakle već i domaćim igračima od kojih jedino Dragović ima iskustvo i kvalitet na potrebnom nivou. za Srpske uslove to je top tim, apsolutni favorit. za Evropske uslove to je tim koji ne može da garantuje prolaz grupe LŠ, bilo kakav da je žreb. realno, Zvezda je prejaka za domaću ligu i preslaba za LŠ,. možda zvuči paradokslano, ali deluje da je taj tim neodgovarajuć za sva takmičenja u kojima učestvuje. u jednom je previše jak, u drugom je previše slab. količina uloženog novca je apsurdno velika ako je cilj domaća titula, ali je u isto vreme i previše mala ako je cilj da se prođe grupa u LŠ. Zvezdina mera je LE, ali je nevolja što se do tamo stiže preko LŠ, a to pojačava mogućnost da se do LE ne dođe uopšte. kompenzacija za to jeste lep novac koji omogućava samo igranje LŠ, ali to je kompenzacija za onoga ko će taj novac da vidi. za navijača to ne znači puno, navijač želi rezultat i lep fudbal. što se tiče muka u domaćem prvenstvu, mislim da je to prolaznog karaktera. izgubio je i Siti dve utakmice za redom pa neće da se raspadne ili izgubi šanse da osvoji PL. i dalje je prvi favorit iako je konkurencija neuporedivo jača i ozbiljnija u odnosu na onu koja Zvezda ima kući. ni Partizan ni TSC ni Čukarički nemaju timove koji mogu da izdrže trku sa Zvezdom na duže staze, a ovo je tek početak trke. tako da je najrealnije da neko od njih bude ispred Zvezde na početku, manje je realno da će biti ispred na sredini, a najmanje je realno da će imati nekakvu prednost u finišu. Edited October 6, 2023 by Ted 6
kud u maglu Simoviću Posted October 6, 2023 Posted October 6, 2023 9 minutes ago, Dimitrije said: Ne znam da li je medvedja usluga ili nije. Sa timom u losoj formi mogao je obe utakmice da izgubi. da se tako nešto i dogodilo onda bi morala da usledi nakakva reakcija terzića. tim odlaganjem je on sebi kupio vreme jer bi ga reakcija(otkaz baraku) skupo koštala 2
Dimitrije Posted October 6, 2023 Author Posted October 6, 2023 Zvezdi je za prolaz u nokaut LE bila potrebna jedna pobeda i jedna neresena. To se ocekivalo protiv YB. Propala je sansa u Beogradu. Ostaje nada da pobede u Bernu, ali to je mnogo teze nego u Beogradu.
Dimitrije Posted October 6, 2023 Author Posted October 6, 2023 7 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: da se tako nešto i dogodilo onda bi morala da usledi nakakva reakcija terzića. tim odlaganjem je on sebi kupio vreme jer bi ga reakcija(otkaz baraku) skupo koštala Ja tu politiku ne kontam (to kome Terzic polaze racune isl.) a i ne interesuje me. Na osnovu forme ekipe, losi rezultati protiv TSC i Partizana su bili vrlo moguci. Ako je Terzic odista odlagao te utakmice, onda je to uradio da bi sacuvao Baraka i tim od totalnog raspada.
roux senyurt Posted October 6, 2023 Posted October 6, 2023 53 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: baraku je učinjena medveđa usluga odlaganjem utakmice sa tsc-om, posle je usledilo odlaganje derbija zbog dana žalosti gvardiola i anćeloti ne bi mogli da utegnu tim koji odigra dve utakmice za 19 dana, pa sad i pauza zbog reprezentacije mislim da je sa jedne strane zvezdi dobro doslo neigranje utakmica, narocito derbija, jer je pritisak posle vozdovca, cuke i mancestera bio veliki (znam da niko nije ocekivao pobedu zvezde u engleskoj, ali ipak zajebana je navijacka/menadzerska/"novinarska" populacija) a ona trojica novih igraca su imala vise vremena da se adaptiraju na novi grad i tim. sa druge strane da, bas se nije dugo igralo, 11 dana cini mi se
Shaq Posted October 7, 2023 Posted October 7, 2023 6 hours ago, Dimitrije said: Zvezdi je za prolaz u nokaut LE bila potrebna jedna pobeda i jedna neresena. To se ocekivalo protiv YB. Propala je sansa u Beogradu. Ostaje nada da pobede u Bernu, ali to je mnogo teze nego u Beogradu. problematika slucaja je sto je izvesnije je da cemo pobediti u bernu nego li osvojiti prvenstvo..
Hamlet Strašni Posted October 7, 2023 Posted October 7, 2023 Nije Terzić odložio celo kolo u kome je bio derbi
kud u maglu Simoviću Posted October 7, 2023 Posted October 7, 2023 18 minutes ago, Hamlet Strašni said: Nije Terzić odložio celo kolo u kome je bio derbi naravno da nije, niti sam to i rekao
Recommended Posts