Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted

Ako se onaj clanak o rekonstrukciji Marakane bazira na cinjenicama, onda to moze da znaci da se odustalo od gradnje Nacionalnog stadiona.  Doduse ~200 mil evra mi se cini previse za rekonstrukciju osim ako ne misle da naprave prakticno nov stadion.  S druge strane, 200 miliona evra je premalo za predlozeni Nacionalni stadion.

Ja sam licno prisustvovao gotovo svim utakmicama1970-ih na Marakani gde je bilo blizu 100 000 gledalaca.  Moj utisak je da je najvise bilo protiv Karl Cajsa; tu se talasalo i na jugu i na severu.  Protiv Ferencvarosa nisam imao problema da celu utakmicu propratim sedeci na severu.  Bio je i jedan derbi gde je bilo blizu 100 000 gledalaca, samo se ne secam ni koji ni rezultata (mozda 2:0 za nas?).

• +1 2
Posted
13 minutes ago, Dimitrije said:

Bio je i jedan derbi gde je bilo blizu 100 000 gledalaca, samo se ne secam ni koji ni rezultata (mozda 2:0 za nas?).

1979 u poznu jesen, najveća gužva na derbijima ikada. puno talasa i na severu i na jugu.

Posted

Jedan od retkih slobodnih termina za ovo odlozeno kolo i Derbi je 6.12. 😂

A sve se moze resiti da se kolo odigra u cetvrtak, umesto u sredu, a naredno u nedelju i ponedeljak.

Posted
38 minutes ago, Eleniko said:

1979 u poznu jesen, najveća gužva na derbijima ikada. puno talasa i na severu i na jugu.

Nisam bio na tom, vec sam bio otisao u SAD.  Bio je jedan pre toga.

Posted
31 minutes ago, Milosh76 said:

A sve se moze resiti da se kolo odigra u cetvrtak, umesto u sredu, a naredno u nedelju i ponedeljak.

Ne bi bilo zgodno da se igra u nedelju/ponedeljak pred utakmicom sa YB.  Moglo je da se odigra sutra jer dan zalosti nije trebalo da se poglasava.

Posted (edited)
34 minutes ago, Milosh76 said:

eh, zašto jednostavno kad može komplikovano :) 

realno, za tili čas napravljena je ujdurma od prvenstva. iskreno, ne razumem ni razlog za odlaganje tsc-zvezda, a vidim da je i čukarički odložio sa nekim, napredak valjda. i Siti i WH i Ferancvaroš su igrali za vikend. nakon toga bespotrebno dizanje prašine sa derbijem, ultimatumi o neigranju utakmice i onda odlaganje čitavog kola za nedefinisan datum, a sve je moglo da se odloži za jedan dan.

i sad imamo klubove koji "kasne" dve utakmice i to klubovi koji imaju zgusnut raspored zbog Evrope, a ostali će da kasne jednu utakmicu. sve to bez ikakvg realnog razloga i potrebe. bukvalno sve je moglo da se odigra bez ikakvih problema.

Edited by Ted
Posted

Ako su vec morali da odlazu mogli su ceo raspored da pomere za nedelju dana a da se kolo koje je trebalo da se igra sutra odigra u subotu.

Posted
1 hour ago, sigurnost said:

ono sto mi je otac pricao: 1. ferencvaros, 2. WBA, 3. borusija 1979. 

njegovi utisci sa zapada.

moji utisci: 1, real 1987. sever, partizan 1989. sever, barselona 1982. zapad.

Ja bio na severu. Kad sam to preziveo zivecu hiljadu godina. Na severu je bila veca guzva nego u gradskom prevozu devedesetih, onako nesto u zivotu nisam video ni pre ni posle toga.

• +1 2
Posted (edited)
7 minutes ago, Ted said:

eh, zašto jednostavno kad može komplikovano :) 

realno, za tili čas napravljena je ujdurma od prvenstva. iskreno, ne razumem ni razlog za odlaganje tsc-zvezda, a vidim da je i čukarički odložio sa nekim, napredak valjda. i Siti i WH i Ferancvaroš su igrali za vikend. nakon toga bespotrebno dizanje prašine sa derbijem, ultimatumi o neigranju utakmice i onda odlaganje čitavog kola za nedefinisan datum, a sve je moglo da se odloži za jedan dan.

i sad imamo klubove koji "kasne" dve utakmice i to klubovi koji imaju zgusnut raspored zbog Evrope, a ostali će da kasne jednu utakmicu. sve to bez ikakvg realnog razloga i potrebe. bukvalno sve je moglo da se odigra bez ikakvih problema.

Protiv sam da Zvezda odlaze utakmice jer ima ogroman roster upotrebljivih igraca ali kad su TSC i Cukaricki u pitanju uopste me ne cudi. Nasi igraci nisu navikli na tako visok ritam utakmica i ovi evropski mecevi protiv jacih protivnika ih urnisu. Posle nase utakmice protiv Liverpula na Pavkovdan pola tima bukvalno nije moglo da hoda od raznih upala misica i istegnuca, danima su se oporavljali od toga.

Edited by harper
  • +1 1
Posted (edited)

Najgora guzva sto se mene tice je bila na derbiju na JNA negde sredinom 1960-h.  Na stadionu je bilo preo 60 000 gledalaca.  Na severu (gde su tada bili navijaci Partizana) pukla je ograda i grdan narod je bio povredjen i provalio na atletsku stazu.  Na jugu (gde su bili Zvezdasi) je pretilo da se ponovi ono sto i na severu.  U jednom trenutku, na samom pocetku utakmice, milicija je izdala komandu da se preskace ograda na jugu i da se navijaci smeste na atletsku stazu.  Tako sam tu utakmicu odgledao sa atletske staze.  Bilo je hladno, pocetak prolecn sezone, sneg je ociscen ali ga je bilo na atletskoj stazi.  Srecom, pobedili smo 2-1.  Cini mi se da su golove postigli Dzaja (ili Bora) i Prljincevic.  Jedna od poslednjih Sekijevih derbija.

Edited by Dimitrije
  • +1 2
  • Hvala 1
Posted
3 minutes ago, harper said:

Protiv sam da Zvezda odlaze utakmice jer ima ogroman roster upotrebljivih igraca ali kad su TSC i Cukaricki u pitanju uopste me ne cudi. Nasi igraci nisu navikli na tako visok ritam utakmica i ovi evropski mecevi protiv jacih protivnika ih urnisu. Posle nase utakmice protiv Liverpula na Pavkovdan pola tima bukvalno nije moglo da hoda od raznih upala misica i istegnuca, danima su se oporavljali od toga.

Zvezdi ce ovo odlaganje da doje glave.  Skoro 2 nedelje bez utakmice.  Prvu takmicarsku cemo odigrati protiv Radnickog K. u subotu 7. oktobra.   Radnicki je slab protivnik.  Zatim sledi YB.

Posted
5 minutes ago, Dimitrije said:

Najgora guzva sto se mene tice je bila na derbiju na JNA negde sredinom 1960-h.  Na stadionu je bilo preo 60 000 gledalaca.  Na severu (gde su tada bili navijaci Partizana) pukla je ograda i grdan narod je bio povredjen i provalio na atletsku stazu.  Na jugu (gde su bili Zvezdasi) je pretilo da se ponovi ono sto i na severu.  U jednom trenutku, na samom pocetku utakmice milicija je izdala komandu da se preskace ograda na jugu i da se navijaci smeste na atletskoj stazi.  Tako sam tu utakmicu odgledao sa atletske staze.  Bilo je hladno, pocetak prolecn sezone, sneg je ociscen ali ga je bilo na atletskoj stazi.  Srecom, pobedili smo 2-1.  Cini mi se da su golove postigli Dzaja (ili Bora) i Prljincevic.  Jedna od poslednjih Sekijevih derbija.

Srecna vremena kad je derbi mogao da se odigra sa navijacima na atletskoj stazi a da nikom ne fali dlaka sa glave. Da tako nesto sada pokusaju gostujuci tim ne bi ziv izasao sa stadiona.

Posted
2 minutes ago, harper said:

Protiv sam da Zvezda odlaze utakmice jer ima ogroman roster upotrebljivih igraca ali kad su TSC i Cukaricki u pitanju uopste me ne cudi. Nasi igraci nisu navikli na tako visok ritam utakmica i ovi evropski mecevi protiv jacih protivnika ih urnisu. Posle nase utakmice protiv Liverpula na Pavkovdan pola tima bukvalno nije moglo da hoda od raznih upala misica i istegnuca, danima su se opporavljali od toga.

ja sve to razumem, ali kako bih ti rekao.....to je njihov problem, a ne opšti. većina problema koje imamo, na ovaj ili onaj način, vezana je za činejenicu da se pravila "savijaju" kako bi se zadovoljio neki partikularni interes ili trenutna potreba. uvek to naravno bude podvedeno pod "interes Srpskog fudbala", kako bi imalo finu glazuru.

sa druge strane, ko hoće u Evropsko kolo, trebalo bi da prihvati i takav ritam i ta pravila. ne možemo mi ovde da serendamo kako smo Bajern ili Barsa, ili to hoćemo da budemo, a da se ponašamo ovako, ko pilićari iz nekog seoskog kluba. ako ti prija kinta koja stiže na račun Evrope, a prija ti, onda mora da ti prija i takav ritam. jedno s drugim ide.

treneri sigurno ne vole ova odlaganja. Petrić prošle sezone nije hteo da odlaže neku utakmicu, uprava je odložila. što je još gore, u odloženom terminu smo i izgubili tu utakmicu i to kući. siguran sam da i Bahar ne bi bio za odlaganje, ali ga verovatno niko ništa nije ni pitao.

ovo se naročito odnosi na klub Zvezdinog kvaliteta i rostera. najverovatniji ishod da ste igrali ove dve utakmice bi bio dve pobede. po kvalitetu koji posedujete i širini rostera. ko je u kakvoj formi to zaista nije relevantno, jer se utakmice nikada ne odlažu zato što neko nije u formi ili je u lošoj formi. u ovom derbiju, koga neće biti, mi bi mogli u dupe da se šutiramo ako bi bod osvojili.

Posted
Just now, Ted said:

ja sve to razumem, ali kako bih ti rekao.....to je njihov problem, a ne opšti. većina problema koje imamo, na ovaj ili onaj način, vezana je za činejenicu da se pravila "savijaju" kako bi se zadovoljio neki partikularni interes ili trenutna potreba. uvek to naravno bude podvedeno pod "interes Srpskog fudbala", kako bi imalo finu glazuru.

sa druge strane, ko hoće u Evropsko kolo, trebalo bi da prihvati i takav ritam i ta pravila. ne možemo mi ovde da serendamo kako smo Bajern ili Barsa, ili to hoćemo da budemo, a da se ponašamo ovako, ko pilićari iz nekog seoskog kluba. ako ti prija kinta koja stiže na račun Evrope, a prija ti, onda mora da ti prija i takav ritam. jedno s drugim ide.

treneri sigurno ne vole ova odlaganja. Petrić prošle sezone nije hteo da odlaže neku utakmicu, uprava je odložila. što je još gore, u odloženom terminu smo i izgubili tu utakmicu i to kući. siguran sam da i Bahar ne bi bio za odlaganje, ali ga verovatno niko ništa nije ni pitao.

ovo se naročito odnosi na klub Zvezdinog kvaliteta i rostera. najverovatniji ishod da ste igrali ove dve utakmice bi bio dve pobede. po kvalitetu koji posedujete i širini rostera. ko je u kakvoj formi to zaista nije relevantno, jer se utakmice nikada ne odlažu zato što neko nije u formi ili je u lošoj formi. u ovom derbiju, koga neće biti, mi bi mogli u dupe da se šutiramo ako bi bod osvojili.

Ne razumem da li pricas o odlaganju pojedinacnih utakmica po zahtevu klubova ili o ovom odlozenom kolu. Ako pricas o ovom prvom kazem ti sta je razlog zasto bi TSC ili Cukaricki to trazili. Ovo drugo samo idiot moze da poveruje da je neki klub, makar to bila i Zvezda, odlozio citavo kolo. Politicka visa sila.

Posted
13 minutes ago, harper said:

Srecna vremena kad je derbi mogao da se odigra sa navijacima na atletskoj stazi a da nikom ne fali dlaka sa glave. Da tako nesto sada pokusaju gostujuci tim ne bi ziv izasao sa stadiona.

... i moji pirotski padezi.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...