Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted

Upravo gledam Bajern Junajted i kontam koliko bi nam izlet u Mančester bio prijatniji da smo završili sa njima u grupi. 

• +1 1
Posted (edited)

da se ne lažemo, tekma je imala onaj vajb kada znaš ko će da pobedi (ne zato što je namešteno), bez obzira koji je trenutni rezultat. barem takav je bio moj utisak. činjenica da je Zvezda vodila na poluvremenu samo je doprinela zanimljivosti tekme. da je bilo 3 ili 4-0 za Siti na poluvremenu, a moglo je, ne bi bilo tako interesantno. naravno, sve to sa aspekta nekoga ko je gledao nezainteresovan za rezultat. vama je svakako tekma teže pala za gledanje.

gledao sam malo Barsu i Antverpen, tamo je već bilo gaženje/guženje i neprijatno za gledanje za nekoga ko navija za Belgijance. ne što je Barsa dala 5 komada, a mogla je komotno i 10, već što je Antverpen izgledao baš jadno, ako uporedimo njihov i Zvezdin nastup i jačinu protivnika. moguće da je Antverpen lošiji od Zvezde, ne pratim ih, al baš su izgledali kao zalutali u takmičenje.

u svakom slučaju vama su 3 boda u narednoj tekmi obavezna. a i realna. ali neće biti lako, vrlo su se solidno držali protiv Nemaca Bojsi

Edited by Ted
  • +1 1
Posted
11 minutes ago, Hobbit slayer said:

Upravo gledam Bajern Junajted i kontam koliko bi nam izlet u Mančester bio prijatniji da smo završili sa njima u grupi. 

Jedino sto bi oni usli umesto Lajpciga pa bi nam uleteo neki Bajern. Ali da, bilo bi mnogo lakse.

Posted

Scekic propusta Derbi, jer je dobio crveni karton kao rezervni igrac :lolol:

• Haha 1
Posted

Jel minimalna kazna za direktan crveni dva meca?

Posted

Mislim da jeste..da je dobio 2 zuta, dobio bi 1 utakmicu

• +1 1
Posted

Kontam da je nakon Sitija mnogo lakše igrati sa ostalom boranijom, oni su level iznad u odnosu na kompletan fudbalski svijet. Ima na yt snimak Tilemans i Gimaraeš micd up, kamera na dresu tih igrača, kakav je to tempo, u pitanju je bila prijateljska Vila-Njukasl. Treba to samo pogledati, kojom brzinom se vrši pritisak na igrača sa loptom, kako mu se šematski zatvaraju opcija, kako se saigrači nude za pas, pozicioniranje, raspored, postavka igre, ma genijalnost. Siti je u tom presingu šampion, mogu misliti kako je bilo našim igračima, naročito akd su bili zbijeni na mali prostor unutar naše polovine. Gledao sam malo snimak i vidim stalno višak na stranam i onda skontaš da taj višak prave štoperi Ake i Voker koji su u suštini dupli bekovi. Treba samo njih dvojicu posmatrati, kakva odgovornost u igri, kako se kreću nakon što izgube posjed.

Sa druge strane majstorčina Rodri, jbt šutira iz koraka, plasira loptu i ona leti kao da ju je udario iz trka punim stopalom. Nadrealne stvari! Koliko je momak snažan na nogama, kakvu tehniku šuta ima i koliko mu je malo potrebno da odapne, a svaka je precizna i jaka.

Glazer voli da boksuje, samo ne znam zašto to radi sa jednom rukom. Primjetio sam da nije baš siguran kod hvatanja visokih lopti i to laganih lopti. Zlatno pravilo kod hvatanja lopte, najlakše su lopte koje ti dolaze u visini glave i prsa, ostalo je stvar pozicioniranja i date situacije u samoj igri. Ako imaš ispred sebe protivnika naravno da ćeš napadati loptu, nećeš čekati da ti padne u visini prsa, pošto će je protivnik pokupiti ispred tebe, ali on je juče par laganih lopti boksovao umjesto da ih lahano pokupi. Stalno napada loptu, to nikako ne mogu da shvatim, i često se "podvuče" pod loptu, pa onda mora jednom rukom da pokuša da je prebaci preko sebe. U tim situacijama orjentacija je na manjem nivou i zato mu se i desio kiks, loše se pozicionirao, onda je pokušao da to izvuče jednom rukom. Još sam primjetio da volio prilikom parade da se baci ka nazad, gornji dio tijela i dalju ruku blago zabaci ka nazad, ne znam zašto to radi, naročito kod plasiranih lopti koje "obilaze golmana" u suštini pokuša da je uhvati kad je ona najudaljenija od njega umjesto da je napadne. Generalno te plasirane lopte sa boka su mu rak rana, baš je slab po tom pitanju, sa druge strane fantastični refleksi i postavljanje kod šuta.

• +1 6
Posted

Duvao je jak vetar, padala kisa... lopta je verovatno bila klizava i to je mozda razlog boksovanja, a ne hvatanja lopte.

Posted
13 minutes ago, Milosh76 said:

Duvao je jak vetar, padala kisa... lopta je verovatno bila klizava i to je mozda razlog boksovanja, a ne hvatanja lopte.

Opet je pozicioniranje bilo problem. Promašio je sve živo u toj stuaciji, visinu lopte i putanju lopte, lopta je prošla sa njegove desne strane, to prvi put u životu vidim. 

Posted
19 minutes ago, Milosh76 said:

Ne nih rekao. Tada boksujes sa dve ruke, ali ako baš nisi siguran samo je celom rukom skreneš u korner. Loše je procenio, loš izbor napravio, nedostatak iskustva jebi ga.

Ono što sam skoro siguran je da to više neće uraditi opet. Golman se najbolje uči na svojim greškama. 

Posted
3 minutes ago, dragance said:

Ne nih rekao. Tada boksujes sa dve ruke, ali ako baš nisi siguran samo je celom rukom skreneš u korner. Loše je procenio, loš izbor napravio, nedostatak iskustva jebi ga.

Ono što sam skoro siguran je da to više neće uraditi opet. Golman se najbolje uči na svojim greškama. 

Golmanske greške su najskuplje, a na sve to on i nije toliko mlad. Znamo svi za golmanski prajm, nije on još ut im godinama, ali nije ni junoša. Ne treba ovo shvatiti kao poziv za "povratak Borjana" imao je on i veće kikseve, a Omri je pošteno odradio gostovanje na Etihadu. Da nije bilo te greške bio bi savršen nastup.

Sjetih se gola što smo primili od Užica na pripremama, e o tome sam pričao. Po meni je ono morao skinuti

Posted

Možda je taj problem sa 'nehvatanjem' lopte, tj preteranim boksovanjem nešto što ga je ubacilo u opseg nama cenovno dostupnih golmana. Sve ovo ostalo što dobro radi ga čini golmanom koji je van našeg dostupa.

A ovo sa presingom City-ja je jezivo. Bukvalno taj skoncentrisani timski pritisak na prvog-drugog-trećeg igrača, gde trener zna da je šansa da pas stigne do četvrtog igrača svedena na prihvatljivih za njih, ne znam, 2%. Jbg, to košta tih nekoliko stotina miliona eura.

Mi da krenemo u presing na ManCity i sličnima, verovatnoća da im oduzmemo loptu do 4. pasa je možda ono, max15%, tj svaki šesti put :D. A ako to ne uspemo do tog 4. pasa onda nema smisla ni igrati presing, jer u praksi umiremo do 30. minuta, tj. ne možeš da postigneš tu fizičku spremu, da budeš tako često u jurnjavi za protivnikom

Posted

kako god uzmes, razlika u kvalitetu je tolika da nijedna taktika sama po sebi nije dovoljna da ih pobedis. taktika ti eventualno pomaze da te ne napune katastrofalno, ali i za to treba imati puno srece. 

Posted
32 minutes ago, MeanM@ said:

Možda je taj problem sa 'nehvatanjem' lopte, tj preteranim boksovanjem nešto što ga je ubacilo u opseg nama cenovno dostupnih golmana. Sve ovo ostalo što dobro radi ga čini golmanom koji je van našeg dostupa.

A ovo sa presingom City-ja je jezivo. Bukvalno taj skoncentrisani timski pritisak na prvog-drugog-trećeg igrača, gde trener zna da je šansa da pas stigne do četvrtog igrača svedena na prihvatljivih za njih, ne znam, 2%. Jbg, to košta tih nekoliko stotina miliona eura.

Mi da krenemo u presing na ManCity i sličnima, verovatnoća da im oduzmemo loptu do 4. pasa je možda ono, max15%, tj svaki šesti put :D. A ako to ne uspemo do tog 4. pasa onda nema smisla ni igrati presing, jer u praksi umiremo do 30. minuta, tj. ne možeš da postigneš tu fizičku spremu, da budeš tako često u jurnjavi za protivnikom

A ako im ne oduzmeš loptu do tog 4. pasa oni su na 30 m od tvog gola sa 5-6 igrača u roku od nekoliko sekundi. I mnogo jače ekipe od nas mogu da igraju presing protiv Sitija samo u stintovima od 10-15 minuta, sve drugo je samoubistvo. Potpisujem sve što je @adasevic pisao posle utakmice, odigrali smo što kako smo mogli, izgubili smo "normalnim" rezultatom. Mogli smo da primimo 7-8 komada, ali nismo, a to se računa. Nama je sledeća utakmica do or die, to mora da se dobije, i zbog bodova i zbog samopouzdanja.

• +1 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...