Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted

Darjan. Iskreno se nadam da se nalupetao, mada isti sastav najavljuje i maxbet.

Probao je razne varijante Barak Bahar, bio najbliži odluci da Miloša Degeneka vrati u ekipu kao ful-beka, ali je izraelski stručnjak odlučio da servira nekoliko velikih iznenađenja u startnih 11 za duel protiv Mančester Sitija.

Poslednje vesti sa Ostrva govore da će na Etihadu protiv Erlinga Halanda u crveno-belom dresu debitovati mladi štoper, došao iz Bazela, Naser Điga. Odlučio se Bahar da reprezentativcu Burkine Faso da prednost u odnosu na Uroša Spajića, Nemanju Milunovića, pa i Miloša Degeneka, uveren da će sa Đigom odbrana srpskog šampiona delovati brže. Ozbiljan rizik je na sebe preuzeo Bahar, ali možda se na Etihadu rodi potencijalno veliki štoper, jer će Điga imati šansu da pokaže od čega je satkan. Ili barem nagovesti potencijal.

Neće to biti jedina iznenađujuća odluka Baraka Bahara. Pored Nasera Đige u odbrani će igrati Aleksandar Dragović i Milan Rodić, dok će ulogu desnog ful-beka obavljati Srđan Mijailović. Prvi put otkako je u Zvezdi. Mada bilo je logično da se trener Crvene zvezde opredeli za takav manevar, s obzirom da će na toj strani delovati Žeremi Doku. Imaće Srđan Mijailović zadatak da neutrališe njegove supersonične moći i pomaže trojici štopera kako bi bili što manje u situacijama jedan na jedan.

Poslednje vesti iz Mančestera govore da će premijeru u Ligi šampiona na klupi početi Piter Olajinka i Žan Filip Kraso. Oni su kao tandem delovali sjajno tokom letnjih meseci, ali Bahar ih je razdvojio used povrede Mirka Ivanića i od tada njihova forma ima tendenciju pada. I pored toga očekivalo se da će ih Bahar ispoštovati.

Ponovo će u špicu igrati Šerif Endiaje, bez obzira na slabo izdanje protiv Čukaričkog. Iza njega će delovati Osman Bukari i Mirko Ivanić. Kao što se moglo pretpostavljati Korejac Hvan će igrati uz Marka Stamenića.

Posted

Svi izvestaci iz Engleske ga najavljuju... iskreno, meni je sastav malo wtf... u stvar ne malo... sad se nadam da je neki dribling ili maska ko sto rece dragance juce...

Posted
36 minutes ago, VoodooDerina said:

Pričamo o trci za titulu, a ne za 2/3. mesto, nije za poređenje ni što se tiče motivacije igrača, a pogotovo ne interesovanja/pritiska navijača i  opšte atmosfere ("mobilizacije").

da, ali ti pričaš o trci za titulu u okolnostima koje više ne postoje i kada je 8 ili 10 bodova prednosti bilo nedostižno. to više nije tako. Partizan je 2017. nadoknadio zaostatak od 9 bodova

Posted

komšije, braćo, prijatelji, srećno večeras. lošiju varijantu za početak LŠ epopeje niste mogli da dobijete. ovu su se likovi namerili da ponovo osvoje LŠ i imaju sve što im je potrebno za tako nešto. bolje bi bilo da ovo gostovanje ide u poslednjem kolu, al jbg, tako je kako je

• +1 2
  • Hvala 2
Posted

uto. 21:00 Milan Rodić (Czv.) skrivljuje penal i dobija crveni karton u prvih 15 minuta utakmice: Da 1.65 / Ne 2.15

Meridijan

• Haha 4
Posted
1 hour ago, Ted said:

komšije, braćo, prijatelji, srećno večeras. lošiju varijantu za početak LŠ epopeje niste mogli da dobijete. ovu su se likovi namerili da ponovo osvoje LŠ i imaju sve što im je potrebno za tako nešto. bolje bi bilo da ovo gostovanje ide u poslednjem kolu, al jbg, tako je kako je

Prvi mačići se u vodu bacaju…

Siguran sam da Pep neće paliti avion sa prvim timom u decembru, 6.kolo, kad već bude ubedljivo prvi u grupi. Već smo apsolvirali da je YB prva kući i Citi zadnja kući odličan raspored.

Posted
1 hour ago, Dankan Ajdaho said:

uto. 21:00 Milan Rodić (Czv.) skrivljuje penal i dobija crveni karton u prvih 15 minuta utakmice: Da 1.65 / Ne 2.15

Meridijan

Laki brate, zajebavao se covek kad je to napisao

Posted
3 hours ago, hrkljush boys_2 said:

A ko ga je projektovao?

Retardirana Balerina, ko drugi. Taj u zivotu nije pogodio sastav. Osim ako nije povredjen, nema trika da Kraso ne pocne.

• +1 1
Posted (edited)
3 hours ago, Ted said:

da, ali ti pričaš o trci za titulu u okolnostima koje više ne postoje i kada je 8 ili 10 bodova prednosti bilo nedostižno. to više nije tako. Partizan je 2017. nadoknadio zaostatak od 9 bodova

Naglasio sam bio u sezonama gde nije bilo podele bodova.

Edited by VoodooDerina
Posted

I ja očekujem Bukarija mnogo više, njegova brzina baš i nema neki efekat na beku kad nas protivnik sabije na našu polovinu. Neke duge lopte gdje Šerif Konjević "preglavava" do Bukarija, klasika. Šerif ima solidnu brzinu, iznenađen sam bio, doduše teška drvena građa, tu nisam iznenađen. Sa druge strane ojačana sredina, taktički pismeni igrači, dosta trčanja, mogla bi biti i koja kvalitetna duga lopta.

Trka, disciplina, prići blizu protivniku. Agresivno na čovjeka i loptu, ne dozvoliti puno prostora protivniku da primi loptu na 30 metara od gola, okrene se bez pritiska i traži rješenje. Jedan aktivan i pokretljiv blok sa brzom tranzicijom, djeluje da je to ideja. Ne znam samo zašto Šerif prije Krasoa, možda zbog brzine. Kraso je idealna martinela, ume sve sa loptom, odlično građenje, ali djeluje dosta tromije. Sa druge strane, potpuno rasterećeno gledam utakmicu, za ovo smo se spremali, valjda! Najviše me brine to što naši nisu navikli na takav presing, toliko savršeno postavljanje u tako kratkom vremenskom periodu. ALi iz ove utakmice samo možemo izvući pouke, oni će da ogole apsolutno sve naše mane.

Posted
On 17. 9. 2023. at 14:24, Dimitrije said:

Vec su im mesec dana glave u Mancesteru.  Mnogo dugo za profesionalce. 

Mnogo retko se igra protiv ovakvih ekipa

Posted (edited)

Ne znam da li je projektovani sastav onakoji Barah odista ima nameru da izvede na teren.  Dve stvari mi upadaju u oci, napadacki duo sa pocetka sezone, Kraso-Olajinka, koji se nadavao golova i koji je odista delovao impresivno, je izgleda rasformiran.  To je pocelo jos pre utakmice sa Sitijem, kada je Kraso povucen u manevar umesto Ivanica i kada je Olajinka prakticno ostao bez partnera u napadu.  Na obojcu se ovo lose odrazilo jer su pali u formi i jos vise u efikasnosti.  Barah izgleda zeli klasicnog napadaca, visokog, snaznog ali i brzog - kao sto je Serif.  (Nekog kao onog momka iz Makabija koji je u Haifi potopio Zvezdu.)  Drugo sto mi pada u oci je da pocetak takmicenja u LS i to protiv izuzetno jakog protivnika, u gostima, Barah zapocinje sa dvojcom debitanata.  Jedan od njih, Serif, koji nije ni nedelju dana u klubu i koji nije prakticno odradio vise od par treninga, i koji je u utakmici sa Cukarickim je ostavio slab utisak.  Drugi, Djiga, je malo duze u klubu od Serifa ali jos uvek nije odigrao ni jednu utakmicu.  To je gledanje iz mog laickog ugla.  Barah je profesionalac i bolje zna kako da skocka ekipu.  Videcemo.

Zaboravih i Hvanga kao treceg debitanta, mada od njega ocekujem da odigra kao mator.

Edited by Dimitrije
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...