Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted

Ja se sve nadam da je naša ovakva igra nekakvo maskiranje prave situacije pred LŠ mečeve. ☹️

• +1 1
  • Tužno 1
Posted (edited)

Tesko da je maskiranje. Sta se tacno maskira? Niti mi imamo kapaciteta da stisnemo Siti, niti njih preterano zabole dal smo natrtili neki osrednji tim u srpskoj ligi koja uopste inje merodavna. Njima vise znaci da pogledaju nase meceve na onom turniruz u SP, ili sa Fiorentinom, jer su to ekipe koje igraju fudbal a ne bunker. 

Da me ne razumeju ljudi pogresno, Cuka je juce super odigrala svoju igru, ali ta super igra je zapravo cista destrukcija fudbala, iz koje sevnu 2-3 kontre, pa kako bude. Sa manje od 30% poseda, sa nekih 45 minuta provedenih u lezanju na travi, bunta kod svake odluke, oni su maksimalno ugusili bilo kakav pokusaj nase igre (kojih doduse i nije bilo puno). 

Jedino sto je bilo usper u Cukinoj igri juce je sto su pobedili. U Evropi sa ovakvom igrom prodju kao protiv Olimpijakosa. Pravo je pitanje sto mi to nismo primenili. Deo odgovora sam napisao malopre, a drugi je u tome kako se sudi domaci fudbal. Npr. imas situaciju gde Miladin Stevanovic sa dve ruke sa ledja vuce i obara nekog Zvezdinog igraca na centru kad ga je prosao. I ne dobija zuti karton. Minut kasnije ulece klizeci gde lucic kotrljajuci zavrsava negde na labudovom brdu. U Evropi bi tu dobio drugi zuti karton. Kod nas je dobio prvi. TO smo i videli kako su za svako takvo povlacenje svi nasi (igraci domacih klubova) dobijali kartone. Kod nas je to kriterijum, nece sudija da zakuva tako rano, itd. U prevodu, sudi se alibi, da se sto manje bilo kome zamere ako mogu. Pa onda dobijes onaj prvi penal, a ne svira ti posle 2 cista, ili npr ne svira cist prekrsaj nad Bukarijem posle koga mi primimo gol. Samo sto o tome niko ne pise, al se pise da nam je poklonio penal... 

Ja uopste ne verujem da su to neke teorije zavere, niti da je taj sudija namerno ostetio/pogurao Zvezdu, samo nema ocigledno dovoljno kvaliteta da odsudi ono sto vidi, vec ide iz kompenzacije u kompenzaciju. 

Elem, odoh na neku drugu stranu :D Nema nikakve maske, u losoj smo formi, ali ne fizickoj, sto znaci da bukvalno jedan mec moze da nas okrene naopacke i da opet to deluje super. Samo, treba i da se desi :)

Edited by adasevic
  • +1 2
Posted

Možda nas Son za siromašne pogura i udahne malo života. Nisam uspeo da nadjem kartu za Emptihad sutra, možda je i bolje.

Posted

Replika na repliku.  Nije poenta da li je Milos Milojevic dobar trener a jos manje da li je bolji od Bahara.  Nije.  Poenta je da je besmisleno pa cak i nepristojno prozivati bivseg trenera u trenutku kada tim igra lose a za sta veliku odgovornost snosi sadasnji trener.

Bahar je na pocetku sezone formirao tim koji je imao fizionomiju, igru, stil i natprosecne rezultate.  Sve to je uspeo da zabrlja u poslednjih mesec dana tumbanjem igraca na pozicije koje im ne odgovaraju, forsiranjem nekih igraca koje je trebalo da stavi na klupu, i uvodjenjem losih izmena kada je tim gubio.  Na primer, stavljanjem Stamenica na stopera protv Pazara i Cukarickog.  Videlo se protiv Pazara da je to greska i da umalo zbog te greske ne primismo i drugi gol.  Juce je ta greska urodila plodom za Cukaricki kada je centarfor-debitant obrnuo Stamenica na petoparcu pa zatim zabio golcinu.  Na pocetku sezone imao sam veliko poverenje u Bahara i tada sam mislio da je bolji od svih trenera koje smo imali od kako je pocela Zvezdina dominacija pre 6 godina.  Sada, da parafraziram Cosica, moja je sumnja dublja od nade.

• +1 1
Posted
37 minutes ago, Hobbit slayer said:

Ima na Viagogo 

Nemoj nikada da koristis Viagogo. Veoma nepouzdan "preprodavac". 

Drugo, Man City ima stroga pravila da nijedan navijac gostujuceg tima nema pravo da bude bilo gde na stadionu, osim u sektoru koji je predvidjen za njih. Kazna je instant izbacivanje sa stadiona. Karte za "nas" sektor nisu u slobodnoj prodaji, a ja sam se kasno nakanio i propustio da molim salataru da kupim kartu preko kluba.

Posted (edited)
6 minutes ago, dragance said:

Nemoj nikada da koristis Viagogo. Veoma nepouzdan "preprodavac". 

Drugo, Man City ima stroga pravila da nijedan navijac gostujuceg tima nema pravo da bude bilo gde na stadionu, osim u sektoru koji je predvidjen za njih. Kazna je instant izbacivanje sa stadiona. Karte za "nas" sektor nisu u slobodnoj prodaji, a ja sam se kasno nakanio i propustio da molim salataru da kupim kartu preko kluba.

Što se tiče Viagogo, u Maju sam kupio kartu za Real City na Santiago Bernabéu i bilo je OK. A ovo za gostujuće navijače je ista priča na svim stadionima u Engleskoj (pogotovo za evro mečeve). Doduše, i tu imam kontra primer 😜,  pošto sam na Emirates gledao Arsenal Zvezda i imao zadnje sedište pored sektora sa našima, uz člansku Arsenala 😂

Edited by Hobbit slayer
Posted

Takođe sam preko Stubhub uzeo za Olympiacos Zvezda na Karaiskakiju, i bilo je OK 

Posted
2 hours ago, adasevic said:

Tesko da je maskiranje. Sta se tacno maskira? Niti mi imamo kapaciteta da stisnemo Siti, niti njih preterano zabole dal smo natrtili neki osrednji tim u srpskoj ligi koja uopste inje merodavna. Njima vise znaci da pogledaju nase meceve na onom turniruz u SP, ili sa Fiorentinom, jer su to ekipe koje igraju fudbal a ne bunker. 

Da me ne razumeju ljudi pogresno, Cuka je juce super odigrala svoju igru, ali ta super igra je zapravo cista destrukcija fudbala, iz koje sevnu 2-3 kontre, pa kako bude. Sa manje od 30% poseda, sa nekih 45 minuta provedenih u lezanju na travi, bunta kod svake odluke, oni su maksimalno ugusili bilo kakav pokusaj nase igre (kojih doduse i nije bilo puno). 

Jedino sto je bilo usper u Cukinoj igri juce je sto su pobedili. U Evropi sa ovakvom igrom prodju kao protiv Olimpijakosa. Pravo je pitanje sto mi to nismo primenili. Deo odgovora sam napisao malopre, a drugi je u tome kako se sudi domaci fudbal. Npr. imas situaciju gde Miladin Stevanovic sa dve ruke sa ledja vuce i obara nekog Zvezdinog igraca na centru kad ga je prosao. I ne dobija zuti karton. Minut kasnije ulece klizeci gde lucic kotrljajuci zavrsava negde na labudovom brdu. U Evropi bi tu dobio drugi zuti karton. Kod nas je dobio prvi. TO smo i videli kako su za svako takvo povlacenje svi nasi (igraci domacih klubova) dobijali kartone. Kod nas je to kriterijum, nece sudija da zakuva tako rano, itd. U prevodu, sudi se alibi, da se sto manje bilo kome zamere ako mogu. Pa onda dobijes onaj prvi penal, a ne svira ti posle 2 cista, ili npr ne svira cist prekrsaj nad Bukarijem posle koga mi primimo gol. Samo sto o tome niko ne pise, al se pise da nam je poklonio penal... 

Ja uopste ne verujem da su to neke teorije zavere, niti da je taj sudija namerno ostetio/pogurao Zvezdu, samo nema ocigledno dovoljno kvaliteta da odsudi ono sto vidi, vec ide iz kompenzacije u kompenzaciju. 

Elem, odoh na neku drugu stranu :D Nema nikakve maske, u losoj smo formi, ali ne fizickoj, sto znaci da bukvalno jedan mec moze da nas okrene naopacke i da opet to deluje super. Samo, treba i da se desi :)

Odličan post.

Dodao bih činjenicu da smo od 6 primljenih golova na prethodne 3 utakmice 4 praktično dali sami sebi. Katastrofalne greške gde se protivnik ostavlja maltene 1-1 sa golmanom. Nije realno da će se to baš stalno desavati. Bahar je i sam rekao da je utisak da smo za svaku grešku kažnjeni golom. Dalje 3 gola su bukvalno evrogolovi za koje nisam siguran da su ti igrači u stanju da ih ponove. Poenta je da su se ovakve stvari dešavale u svih prethodnih 6 godina tzv dominacije samo sa različitim ishodom. Protivnik nešto i promaši, a i mi umuljamo golove pred kraj pa je konacan utisak drugačiji naročito kad prođe godinu dana pa se sve zaboravi. Šilja Pešić nas je u istom periodu prošle godine izvadio u NP i Nišu u nadoknadi. Kod Stankele dva remija i poraz u derbiju pretprošle godine. Partizan je 2 utakmice zaredom bio u goroj situaciji od nas pa se volšebno izvlačio. 

Da se razumemo, nismo igrali dobro prethodne 3 utakmice, pre svega mi se čini da nismo kvalitetno ušli u meč, bacali smo prvih pola sata, a u tom periodu se prethodne utakmice već bile rešene. 

Sutrašnja utakmica ne znači ništa i neće dati odgovore ni na jedno od pitanja kojima portali bombarduju javnost ovih dana. Osim ako ne pobedimo 🙂

Posted
On 16. 9. 2023. at 14:33, Dankan Ajdaho said:

Nemoj se tu zaustavljati. Nastavi niz. Ima tu Spajic, a tek gardisti i brdo polovnih stranaca.

Posted
On 16. 9. 2023. at 20:31, red star forever said:

Mi smo i da Dekijem čini mi se počeli prošlu sezonu odlično i ubjedljivo da bi kasnije došlo do naglog pada forme i rezultata  

Međutim, ne pamtim kada smo ovako rano u prvenstvu imali dva poraza. Uz to, igra sve gora. Ne razumijem. 🤷

Super smo poceli protiv Makabija

Posted

protiv Makabija smo bili bolji u oba prva poluveremena, očigledno je Bahar bolje čitao igru i korigovao u drugom, Dexa grešio sa izmenama i jbg

• +1 1
Posted (edited)

Iskreno, ono sto smo mi dali makabiju od nekog 40og minuta druge utakmice je za udzbenike. Penal srnica nicim izazvan, odbrana borjana koji u sred igre okrenut ka navijacima i slavi pa ne stize da odbrani sut sa 40m, a kanga umesto da je posalje u 3 lepe dribla igraca koji nam daje gol... Posle toga nismo ni morali da igramo.  Autosamar sto bi rekli :D

Edited by adasevic
  • +1 2
Posted

Znaci cim krene nizbrdo, skidaj gace. Super je to karakter.

Posted
12 minutes ago, adasevic said:

Iskreno, ono sto smo mi dali makabiju od nekog 40og minuta druge utakmice je za udzbenike. Penal srnica nicim izazvan, odbrana borjana koji u sred igre okrenut ka navijacima i slavi pa ne stize da odbrani sut sa 40m, a kanga umesto da je posalje u 3 lepe dribla igraca koji nam daje gol... Posle toga nismo ni morali da igramo.  Autosamar sto bi rekli :D

Za mene je tada Borjan potpisao sebi ispisnicu/pozajmicu iz kluba. Već je to pre radio, ali ovo je bilo katastrofalno.

• +1 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...