Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted
5 minutes ago, Barrister said:

Za sada je problem što se previše forsira igra preko krila. To u domaćem prvenstvu gde su uski i loši tereni ne može da prođe. Evo danas je Lučić ubedljivo najviše imao loptu u nogama i nije uradio ništa.  Olajinka, Kraso, Katai su beskorisni ako će da primaju loptu na sredini terena sa celom odbranom ispred sebe. Kanga je zato koristan u ovakvim mečevima, jer ima odlične duže pasove, kojima se stvara prostor za napadače. 

Sta god da se forsira, elementarno je da to bude brzo i precizno. Toga nema za sada. 
I da postoji vise uvezbanih opcija, da l krila, da l sredina da l duzi pasovi. Onda budes fleksibilan sa svim tim i prilagodjavas i izludjujes protivnika.
Ovi mesarski autobusi protiv kojih igramo su disciplinovani, al nije da su brzi i da mogu da se tako lako prebacuju sa strane na stranu i da jos odrze nivo koncentracije 90 min.
 Mislim, ako ce timu koji pretenduje da se ne blamira u CL biti  problem odbrane Cukarickog i Vozdovca, onda jbg.

• +1 1
Posted

Barak je u teskoj situaciji.  Posle dva uzastopna poraza na gostovanjima i tri lose odigrane utakmice (Pazaru je malo falilo da izjednaci nakon 2-0), sledi gostovanje u Mancesteru.  Tu utakmicu sigurno gubimo.  Pitanje je samo da li ce da nas pregaze i napune nam mrezu za sramotu.  Zatim dolazi Derbi u kome su nam sanse da pobedimo ne vece od 50-50. Ako se desi da u poslednjih pet utakmica, Zvezda dozivi 4 poraza sa gol razlikom gde ce broj primljenih golova 2+ puta da nadmasi broj datih, golova, Barahu ne ostaje nista nego da podnese ostavku ili da bude oteran.  Jer poraz od Partizana znaci verovatno i gubitak titule a onda koja je svrha imati Bahara jos jednu sezonu posle koje on ionako odlazi.  Ja cak pomisljam da je Barak vec kovertirao ostavku i da Terzic uzurbano trazi mogucu zamenu ako se gornji scenario desi.

Uzgred, ne vidim razlog da se istersamo na M. Milojevica zato sto je Baharov tim uspeo da dozivi dva uzastopna poraza na gostovanju protiv osrednjih domacih timova.  To se nije desilo u poslednjih 6-7 godina a mozda i duze.

• +1 2
Posted

I još nešto...

Igramo neopisivo glupo, deluje da je ukupan IQ igrača na terenu oko 42.

Ne pravimo faulove kada treba, ali ih pravimo kada ne treba.

Nijedan odbitak nema ko da prihvati, šutira se na gol kad je sve blokirano a dodaje kada ima mesta. I tako u nedogled.

• +1 2
Posted

Trener Zvezde Barak Bahar neraspoložen je izašao pred kameru Arene sport posle meča.

Dva puta smo izgubili, ovo je previše. Prišli smo ozbiljno utakmici, bez obzira na Ligu šampiona. Trebalo je ozbiljnije da odigramo. Ovakve stvari se dešavaju, treba da se pripremimo za sledeću utakmicu“, kratko je ocenio Bahar.

Nije želeo da detaljiše o novim igračima u njegovom timu.

„Potrebno im je vreme, tek su došli“, rekao je Bahar i otišao.

Kasnije na konferenciji za novinare trener Zvezde je bio rečitiji.

"Izabrao sam najjači sastav, bez kalkulacija i razmišljanja o Sitiju. Želeli smo da pobeda bude uvod u sledeće utakmice, ali nismo uspeli da ostvarimo zacrtani cilj. Ne znam kako će poraz uticati na igrače, ali videćemo to u narednoj utakmici. Svaki duel je nova priča, a nas očekuje susret sa šampionom Evrope".

Zvezda je pretrpela drugi poraz u tri kola, a dodatni povod za razmišljanje predstavlja činjenica da nije blistala ni u međuvremenu, u pobedi nad Novim Pazarom (2:1).

"Svesni smo da trenutno ekipi ne ide dobro i da pravimo greške. Takođe, utisak je da se svaka naša greška kažnjava. Greške su sastavni deo igre. Činjenica je da Zvezda mora da igra bolje, da stvara više šansi i da ne previ naivne faulove za koje budemo kažnjeni potom".

Prokomentarisao je Bahar i promašaj Šerifa Endijaea iz prvog poluvremena.

"Dešavaju se takve greške, lopta je odskočila, teren je neravan... Očekujem da će Šerif postići mnogo golova za Zvezdu u narednom periodu".

Posted

Sprcali smo 15 milona na pojacanja za LS, doveli trenera koji je trbalo da nas odvede u prolecni deo takmicenja u Evropi.  Nakon svega toga, mi smo danas u situaciji da se grcimo u borbi za domacu titulu.  Da je u pitanju neki domaci trener, ovaj bi se forum gusio u psovkama i uvredama. Zato valjda i drvlje i kamenje ide na Coknin racun.

• +1 1
Posted

O Baharu će suditi dvomeč sa Jang bojsima, ovi kiksevi u domaćoj ligi se lako peglaju, ima i to Zvezdino proleće. 

• +1 3
Posted
1 minute ago, Dimitrije said:

Sprcali smo 15 milona na pojacanja za LS, doveli trenera koji je trbalo da nas odvede u prolecni deo takmicenja u Evropi.  Nakon svega toga, mi smo danas u situaciji da se grcimo u borbi za domacu titulu.  Da je u pitanju neki domaci trener, ovaj bi se forum gusio u psovkama i uvredama. Zato valjda i drvlje i kamenje ide na Coknin racun.

Ko je Cokna? Milojevic? I ko i zasto grmi na njega? 

Posted

kako će se ovde slaviti bahar, živ nisam da dočekam

Posted (edited)

Jeste, Milos Milojevic, trener iz prosle sezone.  Grmi se na njega jer nema pedigre, a i tim mu nije bas igrao lep i kvalitetan fudbal.  Ipak, nadigrao je i Ferencvaros i Trabzon u Beogradu. Protiv Monaka je u Beogradu isto tako njegov tim odigrao dobro i pored poraza.  Konacno, pobedjivao je u Derbijima.

Ne slazem se sa Barakom da je danas izveo najjaci tim.  Pre svega, Hvang je MORAO da bude u startnoj postavi umesto Kvange kao i Bukari umesto Nedeljkovica i Kraso umesto Olejinke ili Lucica.  Nisam siguran i da je Spajic trebalo da bude starter umesto Degeneka ili Mijailovica.

Edited by Dimitrije
Posted

Ovakvoj Zvezdi je plafon 1 bod u grupi LŠ.
Užasan fudbal.

Posted

Hvang, Kraso, Bukari... su se tek vratili sa reprezentativnih utakmica, verovatno nisu bili sposobni za vise  od pola sata igre.

Drugo, MiMi je los trener, dobar je mozda kao pomocnik, a kao glavni je dokazao da nema veze sa zivotom.

I najbitnije, ajde makar da pocne ta Evropa, pa da spekulisemo da li cemo osvojiti 0 ili 18  bodova.

• +1 2
Posted

Na pocetku sezone, kada je Zvezda gazila protivnike, tvrdilo se da Barah tempira formu za pocetak LS i da ce gazenje domacih timova da bude jos silovitije.  Cak se smatralo da domaci timovi koji uspeju da daju pocasni gol protiv Zvezde treba da se raduju sto nisu izgubili sa nulom.  Umesto toga, na pocetku takmicenja za LS Barahov tim totalno van forme tako da gubi utakmice i od pacera.  Ono sto je neobjasnjivo kako su uspeli da se za tako kratko vreme raspadnu, i tim, i igraci nosioci igre, i strucni stab.  Ja kao laik nisam u stanju da razumem sta se dogadja.

• +1 3
Posted

izgleda je pristup gospodina Bahara "ja pripadnik izabranog naroda došao među vas i donio vam fudbalsku loptu, radujte sja paori i geaci, ali ne prilazite previše blizu da mi ne uflekate farmerice" tresnuo kurcem o ledinu. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...