harper lee Posted September 2, 2023 Posted September 2, 2023 2 minutes ago, roux senyurt said: mi smo kao saudijska arabija za sirotinju. umesto love nudimo igre u ligi sampiona, ostatak zezancija. atraktivan grad, a u cv se upisuje igra za oronuli ali kultni svetski klub. Upravo je suprotno. Mi sada nudimo ozbiljnu lovu igracima i daleko od toga da smo oronuli klub, igraci sada imaju odlicne uslove za rad. Veci je problem to sto nas nigde nije bilo par decenija pa smo nestali sa radara i izgubili reputaciju. U danasnjoj generaciji igraca niko nema pojma kakav smo nekada bili klub, dok ne odluce da potpisu za nas i vide gde su dosli nemaju blagog pojma ko smo.
Nikodije Posted September 2, 2023 Posted September 2, 2023 (edited) 3 minutes ago, harper said: Upravo je suprotno. Mi sada nudimo ozbiljnu lovu igracima i daleko od toga da smo oronuli klub, igraci sada imaju odlicne uslove za rad. Veci je problem to sto nas nigde nije bilo par decenija pa smo nestali sa radara i izgubili reputaciju. U danasnjoj generaciji igraca niko nema pojma kakav smo nekada bili klub, dok ne odluce da potpisu za nas i vide gde su dosli nemaju blagog pojma ko smo. Znači prvo neće da dođu i moraš da ih preplatiš, a kad dođu oduševe se jer nisu imali pojma kakav je to klub? I to sve u eri gde sve možeš da saznaš sa dva klika i imaš sve informacije servirane. Edited September 2, 2023 by Nikodije
harper lee Posted September 2, 2023 Posted September 2, 2023 3 minutes ago, Nikodije said: Zvezda će ove jeseni igrati egal utakmice protiv Jang bojsa, u ostale 4 u LŠ je totalni autsajder, a o domaćoj ligi ne vredi govoriti. Ne znam gde je ta Uefa sa reorganizacijom ovih anahronih domaćih liga i povezivanjem u regionalne. UEFA je decidno protiv regionalnih liga i to bismo igrali zabave radi jer preko tih liga ne bismo mogli u evropska takmicenja.
Dimitrije Posted September 2, 2023 Author Posted September 2, 2023 Zalosno je kada navijaci Zvezde nisu u stanju da procene za kakav klub navijaju. Kada sam ja bio mladji, u pitanju je bilo preterivanje u pozitivnom smislu. Danas je u pitanju preterano potcenjivanje kluba (delom sto je to u trendu jer je takva situacija u drzav pa bi svaka pohvala mogla da se protumaci kao pohvala rezimu).
Nikodije Posted September 2, 2023 Posted September 2, 2023 1 minute ago, harper said: UEFA je decidno protiv regionalnih liga i to bismo igrali zabave radi jer preko tih liga ne bismo mogli u evropska takmicenja. Pa zato i kažem da to mora da dođe od Uefe. Zvezda mora da igra sa Ferencvarošem, Dinamom, Grcima... bez toga klub ne može da napreduje.
pantelia Posted September 2, 2023 Posted September 2, 2023 Quote "Mondo" je otrkio ime veziste koga želi šampion Srbije, a reč je o 21-godišnjem Marokancu Benžamenu Bušariju, igraču desetostrukog prvaka Francuske Sent-Etjena. Ivanic je na klupi
harper lee Posted September 2, 2023 Posted September 2, 2023 Just now, Nikodije said: Znači prvo neće da dođu i moraš da ih preplatiš, a kad dođu oduševe se jer nisu imali pojma kakav je to klub? I to sve u eri da sve možeš da saznaš sa dva klika i imaš sve informacije servirane. Nista ja od toga nisam napisao, mada si dosta vesto iskombinovao iz onoga sto jesam napisao. Kad neko kao ovaj Ndijae cuje od agenta da ga trazi neka Crvena Zvezda iz Srbije velike su sanse da nema predstavu ni sta je Crvena Zvezda ni sta je Srbija. Za njega je to neka vukojebina od kluba i drzave blizu Evrope. Onda dodje i vidi grad od dva miliona stanovnika, dobije kljuceve od petosobnog stana u BW, dodje u klub gde vidi ogroman stadion u centru grada sa besprekornom podlogom, najmoderniju teretanu, sistem sa pogonom od 300 zaposlenih, a moze da skokne i do muzeja da vidi sta je sve taj klub predstavljao u naponu snage. Znas li koliko takvih klubova, sa takvom infrastrukturom i istorijom, ima van ovih najjacih liga? Mogu na prste jedne ruke da se nabroje. 1
roux senyurt Posted September 2, 2023 Posted September 2, 2023 4 minutes ago, Dimitrije said: Zalosno je kada navijaci Zvezde nisu u stanju da procene za kakav klub navijaju. Kada sam ja bio mladji, u pitanju je bilo preterivanje u pozitivnom smislu. Danas je u pitanju preterano potcenjivanje kluba (delom sto je to u trendu jer je takva situacija u drzav pa bi svaka pohvala mogla da se protumaci kao pohvala rezimu). dakle, navijaci nikada nisu u stanju da tacno procene :). nema tu sta da se procenjuje, nikada nema mnogo objektivnosti navijaca prema klubu za koji navijaju.
Dimitrije Posted September 2, 2023 Author Posted September 2, 2023 5 minutes ago, Nikodije said: Pa zato i kažem da to mora da dođe od Uefe. Zvezda mora da igra sa Ferencvarošem, Dinamom, Grcima... bez toga klub ne može da napreduje. Koliko vidim, Zvezda napreduje. To ne vidi samo onaj koji nece da vidi. S druge strane, zasto bi Ferencvaros, zagrebacki Dinamo, Olimpijakos i PAO igrali sa Zvezdom? On napreduju i bez regionalne lige.
harper lee Posted September 2, 2023 Posted September 2, 2023 7 minutes ago, Dimitrije said: Zalosno je kada navijaci Zvezde nisu u stanju da procene za kakav klub navijaju. Kada sam ja bio mladji, u pitanju je bilo preterivanje u pozitivnom smislu. Danas je u pitanju preterano potcenjivanje kluba (delom sto je to u trendu jer je takva situacija u drzav pa bi svaka pohvala mogla da se protumaci kao pohvala rezimu). U pitanju su ljudi, Profo, koji o Zvezdi znaju samo ono sto je ona u poslednjih dvadesetak godina a to sto znaju je izuzetno sumorno i potpuno opravdava njihovo misljenje. Mi tek sada polako pocinjemo da zasluzujemo samo mali deo reputacije koju smo nekada imali a i to je pitanje koliko dugo ce da traje. Zvezda je bila unistena do temelja.
Nikodije Posted September 2, 2023 Posted September 2, 2023 1 minute ago, Dimitrije said: Koliko vidim, Zvezda napreduje. To ne vidi samo onaj koji nece da vidi. S druge strane, zasto bi Ferencvaros, zagrebacki Dinamo, Olimpijakos i PAO igrali sa Zvezdom? On napreduju i bez regionalne lige. Zato da bi se napredovalo mnogo više i igralo mnogo više jakih utakmica, a samim tim zarađivale pare od karata i tv prava. Kad bi klub mogao da mi ponudi garantovanih 15 jakih utakmica u sezoni ja bih verovatno kupio sezonsku kartu. Za samo tri garantovane jake utakmice neću da je kupim.
HajdemoUPlanine Posted September 2, 2023 Posted September 2, 2023 27 minutes ago, Nikodije said: Mislim da svi oni imaju informacije koliko je ovo slaba liga, jednostavno tih evropskih utakmica je malo. Onaj 1 što smo ga jurili celo leto (zaboravih mu ime) i isto nudili neke ogromne pare, na kraju otišao u bezvezni Sanderlend čini mi se. Ali, tu će igrati 46 jakih utakmica. To je bio Late Lat koji je iz Atalante gde skoro nije odigrao nijednu zvaničnu utakmicu, već bio na pozajmicama u Švajcarskoj i na kraju otišao u Mildsbro ( a išla je priča da mu je navodno Šilja Pešić rekao kako su kod nas isplate nesigurne i neredovne). Inače imao je samo prošlu sezonu dobru u Sent Galenu. ostalo ništa. Mildsbro je danas kući izgubio od QPR kući 2-0 i trenutno su zadni sa 1 bodom iz 5 utakmica. Da l' se zajebao što je otišao tamo a ne kod nas videće se posle
roux senyurt Posted September 2, 2023 Posted September 2, 2023 12 minutes ago, harper said: Upravo je suprotno. Mi sada nudimo ozbiljnu lovu igracima i daleko od toga da smo oronuli klub, igraci sada imaju odlicne uslove za rad. Veci je problem to sto nas nigde nije bilo par decenija pa smo nestali sa radara i izgubili reputaciju. U danasnjoj generaciji igraca niko nema pojma kakav smo nekada bili klub, dok ne odluce da potpisu za nas i vide gde su dosli nemaju blagog pojma ko smo. bolje je nego sto je bilo, ali klub igra u jako losoj ligi, sve je jos uvek na klimavim nogama i verovatno imamo losu reputaciju oko placanja na vreme i sl.
Dimitrije Posted September 2, 2023 Author Posted September 2, 2023 2 minutes ago, roux senyurt said: dakle, navijaci nikada nisu u stanju da tacno procene :). nema tu sta da se procenjuje, nikada nema mnogo objektivnosti navijaca prema klubu za koji navijaju. Tako mu nekako dodje. Medjutim, u vreme pozitivnog preterivanja Zvezdu su navijaci stavljali u istu ravan sa Benfikom, Ajaksom a kada se igralo protiv "azdaja" uvek se ocekivalo da ih razvalimo na Marakani. U eri totalnog podcenjivanja, za Zvezdu se vezuju atributi trulez, raspad, kriminal, dunsteraj i ocekuje se da u utakmicama LS osvojimo 0 bodova i bivamo ponizeni.
Recommended Posts