Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted

Fudbalski klub Crvena zvezda odlučio je da nagradu od osvajanja "Pari kupa" u Sankt Peterburgu, koja iznosi 50 hiljada evra donira Narodnim kuhinjama na Kosmetu.

• +1 4
Posted (edited)

Da sam na Marinovom mestu, rekao bih Terzi da bukvalno sutra putujem u Kopenhagen i da se ne vraćam dok ne dogovorim transfer Osmana, ne pitam šta košta, ima 18 godina a bolja levonoga verzija Mitrovića.

Edited by Nikola77
  • +1 1
Posted

Nije reper igra protiv Arandjela Stojkovica

• +1 2
Posted
52 minutes ago, Nikola77 said:

Da sam na Marinovom mestu, rekao bih Terzi da bukvalno sutra putujem u Kopenhagen i da se ne vraćam dok ne dogovorim transfer Osmana, ne pitam šta košta, ima 18 godina a bolja levonoga verzija Mitrovića.

Traze 14 MILIONA evra za njega...

a drugo, protiv Arandjela bi i moja baba bila mesavina Pelea i Mesija

Posted (edited)

Ne bih o komsijama, ovo veceras je stvarno bilo ispod svakog nivoa, pa je bas suludo i pisati bilo sta. 

Ova diskusija o Mitrovicu mi je zapravo zanimljiva. Deluje mi kao da je potrebno da igrac ode odavde da bi ljudi poceli da ga gotive. Sad je Ristic top,. da dodje, odma Mitrovica malte ne govnjivom motkom oterati. A kapiram da ga verovatno niko nije gledao vise od 2 puta od kad je otisao iz Zvezde (izuzev u repki, gde je btw bio vise nego prosecan kad dobije sansu).

Mogao bi Ristic da igra svakako, rejting mu je veci nego Mitrovicu trenutno, ali i Luki Jovicu je veci rejting nego celom timu Zvezde pa od Ajntrahta nije sastavio 5 minuta. 

Od odlaska iz Zvezde odigrao je 7-8 utakmica u svim takmicenjima ya Krasnodar i jos 3-4 za spartu. Za Benfiku je skupio celih 8 nastupa i to ukupno 155 minuta (dakle jednu i po utamicu - to i po je u kupu). Ono gde jeste igrao i gde jeste digao sebi rejting je Monpelje, gde je igrao dosta utakmica u proseku po 60 minuta. Ucinak je bio 3 gola i 7 asistencije za 3 sezone. u timu koji je bio 13, 9 i 10 u Ligi 1.  

Nije mi cilj da omalovazim Ristica, niti mislim da je los igrac, samo mislim da se hajpuje kao neka ogromna zvezda, a da to bas i nije tako. Da li bih voleo da se za mesto u timu bore on i Mitrovic? Svakako. A da li mislim da bi Mitrovic izleteo iz tima samim tim sto bi se ovaj pojavio? Nikako. 

Mitrovicu je potrebno jos malo snage i nesto vise koncentracije u zavrsnici. On nije igrac koji ce da kreira igru, ail ce bryinom takvim igracima da otvara mogucnost da odigraju svoje sahovske poteze. On i Bukari po krilima su veliko blago za nas tim. 

Edited by adasevic
  • +1 4
Posted

U principu je Drkusic najblizi Zvezdi, pitanje je samo da li cemo uspeti koliko-toliko da smanjimo obestecenje. Za njega smo bas zapeli. Dobar je igrac, odgovara nam po konstituciji i nacinu igre, igrao bi kao "domaci" igrac, on hoce kod nas, sve osim visine obestecenja je manje-vise tu. Prosli put smo prekinuli pregovore jer ga Soci ne da ispod 3 miliona ali izgleda da smo obnovili razgovore nakon sto se Sahtjor ispruzio za Azarova.

Sto se Ristica tice, delim misljenje sa @adasevic-em da je preterani hype oko njega i njegovog povratka. On je solidan igrac i mogao bi da udje u rotaciju ali vec misli da mu je povratak u Zvezdu prelazak s konja na magarca i pitanje je da li je uopste svestan kolika je razlika u kvalitetu ovog tima i onog iz kojeg je svojevremeno otisao. Nezgoda je sto nije mnogo igraca na trzistu koji igraju levom nogom a mogu uspesno da odigraju i na levom wing back-u i u sredini a obe te pozicije su nam jos otvorene za pojacanja.

Treci igrac koji se pominje je Kris Badia iz Serveta. Klasican napadac.

Inace, zanimljiv koncept skautinga je pripremio Marin kad su u pitanju "nepoznati" igraci i ovi koji kao nisu domaci (iz regiona). Izabrano je nekoliko evropskih liga koje se konstantno prate jer je procena da u tim ligama igra vecina igraca koji su u nasem cenovnom rangu a po karakteristikama odgovaraju filozofiji nase igre pod Baharom. U pitanju su danska, svajcarska, prva i druga portugalska i druga francuska liga. Te lige imaju veliki dotok mladih igraca sa africkog i juznoamerickog kontinenta a posto mi na tim kontinentima nikada necemo imati skauting ravan klubovima iz tih zemalja pratimo ono sto su oni vec izabrali i pravimo portfolio nama zanimljivih igraca koji nisu uspeli da se probiju do najjacih liga. Prate se svi igraci, cak i oni koji nam trenutno finansijski nisu dostupni jer Marin, kao bivsi fudbaler, zna da iz raznih razloga cene igracima uvek mogu drasticno da se promene preko noci. To je krenulo pre nekoliko meseci i do sada su svi igraci koje smo markirali kao interesantne dobili dosijee i skaute koji stalno prate promene u njihovim karijerama. Nije to jos sve postavljeno kako on zeli, nemamo ni dovoljno skauta, ali ide u tom pravcu. Prate se, naravno, i druge lige ali ove koje sam nabrojao su pod stalnom paznjom skautinga. Tako su Krasoa iskopali. Najveci problem nam je reputacija i kvalitet nase lige, najvise vremena ode na ubedjivanje igraca da dolazak u Zvezdu ne znaci nuzno korak nazad u karijeri. Mi smo sada u igri za sasvim solidne i ne tako jeftine igrace koji su na ivici da budu zanimljivi klubovima iz jacih evropskih liga a oni osim sto kostaju jos uvek imaju ozbiljne ambicije.

Uskoro bi trebalo da pocne sa radom i ova akademija za rad sa 16 najtalentovanijih klinaca iz omladinskog pogona. Ona je zamisljena kao neka vrsta koledza na kojem bi se klinci spremali ne samo da fudbalski napreduju po pitanju taktike i tehnike vec bi tu bili smesteni, imali posebnu ishranu, trening centar na raspolaganju, ucili engleski jezik i gomilu nekih drugih stvari vezanih za ponasanje, timski duh, odnos prema strucnom osoblju i slicno. Talentovani klinci nam dolaze u prvi tim vecinom prilicno nezreli kao ljudi, pored toga zaostaju najvise na taktickom i fizickom planu. Ne znam koliko je realno ali ideja je da se tamo osposobe da kad udju u prvi tim budu potpuno opremljeni da konkurisu za prvi tim umesto da isteruju klinacke bubice i sazrevaju na utakmicama.

Krace receno, Marin je sasvim ozbiljno shvatio svoj posao a posto je prosao sito i reseto u brojnim ligama koje su mnogo bolje organizovane od nase tacno zna sta hoce i sta prolazi u tim jacim ligama u kojima je igrao. Ne znam koliko dugo ce da ga trpe ovi nasi duduci jer je promenio dosta ali zeli da promeni jos vise. Za sada ima Terzicevu punu podrsku, stari krimos je namirisao da moze da ima velike koristi od njegove energije i znanja.

• +1 8
Posted
6 hours ago, Nikola77 said:

Nordsjeland je jedan od vecih habova za dovodjenje talentovanih igraca iz Afrike, njih je kupila Right to Dream akademija 2015. godine. Tesko da mi mozemo tamo nesto da proberemo za pare koje mozemo da damo, pogotovo ne Osmana koji ce pretpostavljam dosta brzo u neku od najjacih evropskih liga.

Posted (edited)
8 hours ago, harper said:

Nordsjeland je jedan od vecih habova za dovodjenje talentovanih igraca iz Afrike, njih je kupila Right to Dream akademija 2015. godine. Tesko da mi mozemo tamo nesto da proberemo za pare koje mozemo da damo, pogotovo ne Osmana koji ce pretpostavljam dosta brzo u neku od najjacih evropskih liga.

Mislim da si malo pobrkao. Vlasnik Nordsjelanda je pathways grupa, investicioni fond (lobiranje, edukacija, konsalting itd...). Istog vlasnika ima i akademija Right to dream koja je stacionirana u Africi, na kraju krajeva i FCN stadion se zove Right to dream arena. Mada, možda su ovi prvo osnovali tu akademiju u Africi pa tek onda kupili klub u Evropi preko kojeg bi afirmisali igrače iz te akademije, uglavnom vlasnici su Englezi. Ta akademija posluje isključivo sa njima, znači ne postoji niti promil šanse za dovođenje zih igrača, sve što valja će otići u Nord. Na području Afrike ima još kvalitetnih akademija, neke imaju ekskluzivne saradnike u Evropi, mislim da je Mane iz Senegala došao u Mec preko jedne od tih akademija iz Senegala i da oni rade baš sa Mecom. Pored svega toga ima tovar igrača, može se probrati, pa Trencin je afirmisao par igrača iz Afrike (Bukari između ostalih), a sjećam se da su i par dobrih Brazilaca oni nanjušili. Sve je stvar rada i znanja, odnosno ulaganja u znanje. Nemamo mi para da dovedemo nekog njihovog igrača (Nord), sve što iole valja će u ligu petice, ali ima drugih klubova u Danskoj, igra se moderan fudbal tamo, kvaliteta svuda ima, samo treba probrati.

Drago mi je da radimo barem djelomično temeljan skauting, mislim da su pogodili prave lige gdje se igra brz i moderan fudbal. Ali opet, sa druge strane, nije mi jasno kako nam je isplatnije da damo par jakih obeštećenja , nego da damo solidnu platu dvojici ljudi i da rade skauting po Africi.

Edited by Jesper23
  • +1 2
Posted
13 minutes ago, Jesper23 said:

Mislim da si malo pobrkao. Vlasnik Nordsjelanda je pathways grupa, investicioni fond (lobiranje, edukacija, konsalting itd...). Istog vlasnika ima i akademija Right to dream koja je stacionirana u Africi, na kraju krajeva i FCN stadion se zove Right to dream arena. Mada, možda su ovi prvo osnovali tu akademiju u Africi pa tek onda kupili klub u Evropi preko kojeg bi afirmisali igrače iz te akademije, uglavnom vlasnici su Englezi. Ta akademija posluje isključivo sa njima, znači ne postoji niti promil šanse za dovođenje zih igrača, sve što valja će otići u Nord. Na području Afrike ima još kvalitetnih akademija, neke imaju ekskluzivne saradnike u Evropi, mislim da je Mane iz Senegala došao u Mec preko jedne od tih akademija iz Senegala i da oni rade baš sa Mecom. Pored svega toga ima tovar igrača, može se probrati, pa Trencin je afirmisao par igrača iz Afrike (Bukari između ostalih), a sjećam se da su i par dobrih Brazilaca oni nanjušili. Sve je stvar rada i znanja, odnosno ulaganja u znanje. Nemamo mi para da dovedemo nekog njihovog igrača (Nord), sve što iole valja će u ligu petice, ali ima drugih klubova u Danskoj, igra se moderan fudbal tamo, kvaliteta svuda ima, samo treba probrati.

Drago mi je da radimo barem djelomično temeljan skauting, mislim da su pogodili prave lige gdje se igra brz i moderan fudbal. Ali opet, sa druge strane, nije mi jasno kako nam je isplatnije da damo par jakih obeštećenja , nego da damo solidnu platu dvojici ljudi i da rade skauting po Africi.

"In 2014, Right to Dream Academy launched the first Right to Dream school programme in Takoradi.[14][15] 

In 2015 Right to Dream bought FC Nordsjaelland.[3]

As of 2015, partners included Tullow Oil Ghana,[16][17] Mantrac Ghana,[18][19] Ashoka,[20] and Laureus Sport For Good Foundation.[21]

In 2021 Mansour Group invested $120 million in a takeover and announced it was forming a new entity, ManSports.[3]

In 2022, Right to Dream bought Egyptian pro football club TUT FC .

In 2023, Right to Dream announced a joint-acquisition of a new expansion team within the MLS, a new pro men's team based in San Diego launching in the 2025/26 season."

Akademija je osnovana 1999. godine, osnovao je nekadasnji glavni skaut Mancester Junajteda za Afriku. Tom Vernon.

Posted

kad je zreb za ls?

izasle li su karte?

Posted (edited)

31.8. u 18h je zreb 

Prva utakmica 19/20.9. a od karata imas Premium koja vazi za LS i sve druge utakmice kad smo domacini.

Edited by Milosh76
  • +1 1
Posted
28 minutes ago, Jesper23 said:

Pricamo o akademijama po Africi koje kupuju klubove iz evropskih liga, toliko je daleko otisao taj biznis, dvojica sa solidnom platom da rade skauting u celoj Africi ne bi uradili nista. Imamo mi ljude dole, stizu nam i sada po preporuci klinci iz Afrike, ali nikada necemo biti toliko konkurentni da uzimamo najbolje talente ispred nosa svim tim akademijama i skauting sluzbama najvecih klubova. Nama je zapravo prvi cilj da sredimo svoj juniorski pogon za klince iz Srbije i regiona, u neverovatnom slucaju da to uspemo lakse cemo od druge ruke postati prva ako budemo imali neku poslovno-tehnicku saradnju sa tim akademijama nego ako se budemo takmicili za inostrane talente sa klubovima koji su mocniji, bogatiji i bolje organizovani od nas.

Druga stvar je ovde problem a to je da je sve ovo o cemu pisemo lepo na papiru ali takodje i kosta da se odrzava. Mi smo jos uvek klub koji duguje boga oca, zavisi od politike i politicara, ima nejasan i zastareo oblik svojine i oko njega se vrti gomila "prijatelja kluba" kojima vise prilici da pljackaju banke nego da se vrzmaju po fudbalskim klubovima a klub je u obavezi da im ispunjava finansijsko-muzicke zelje. Da i ne pricam o tome kakvi karakteri upravljaju samim klubom. Dakle, sve ovo sto sada prave, sve ideje koje Marin ima, sve to visi o tankom koncu jer ni u klubu ni oko njega nije zdrava poslovna atmosfera (eufemizam veka) u kojoj se isplati dugorocno investirati.

• +1 2
Posted

Sportklub je doziveo prosvetljenje oko ovog Diomandea iz Nordsjelanda pa su napisali tekst kao da smo sad odjednom zainteresovani jer je ucestvovao u rasturanju Partizana i kao da smo ga sinoc prvi put videli. Stavili su i prigodan naslov za Zvezdom, Partizanom, zeljom i dzelatom. Ono sto je istina je da je Diomande skautiran kao jedan od nekoliko igraca na toj poziciji iz danske lige po onom modelu koji sam opisao u jednom od prethodnih postova ali da je procena bila da se pojuri Cukvuani iz Lingbija jer nam je vise odgovarao odnos cena-kvalitet. Diomande je, naime, dosta skuplji a tu su negde po kvalitetu. Taj Cukvuani bi vec bio potpisan da je hteo da dodje kod nas, sa njegovim klubom je sve vec bilo dogovoreno.

Posted

Navodno 5 milki traze Danci za Diomandea, a 14 za Osmana. Za obojicu smo se raspitivali.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...