Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2023/2024: ciganski panegirik

Dimitrije

Recommended Posts

Posted

Mala ispravka, nije Bora Cosic nego Slobodan Cosic.  Ovaj prvi je pisac.  Inace slazem se da su Miljanic i Cosic udaril temelje Zvezde kao evropskog kluba.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
21 minutes ago, Dimitrije said:

Mala ispravka, nije Bora Cosic nego Slobodan Cosic.  Ovaj prvi je pisac.  Inace slazem se da su Miljanic i Cosic udaril temelje Zvezde kao evropskog kluba.

Da, Sloba Cosic. Iz nekog cudnog razloga, sto puta da pomenem njih dvojicu sto puta cu da im zamenim imena.

Posted
2 hours ago, Dimitrije said:

staaaaaari zvezdasi sa kojima sam ja pricao govorili su mi da je "doktor o" (profesor aca obradovic) najzasluzniji za uspon zvezde i njeno odvajanje od jugoslovenske konkurencije jer je uveo moderan menadzerski pristup, tako nesto

Posted
2 hours ago, Nikodije said:

staaaaaari zvezdasi sa kojima sam ja pricao govorili su mi da je "doktor o" (profesor aca obradovic) najzasluzniji za uspon zvezde i njeno odvajanje od jugoslovenske konkurencije jer je uveo moderan menadzerski pristup, tako nesto

da. doktor je doveo bearu u zvezdu i to je bio trenutak kada je zvezda postala najveca.

sledeci iskorak je bio teranje rajka mitica i postavljanje miljana za prvog trenera. kakav paradoks.

Posted

Jebi ga, Miljan je podigao fudbal na ovim regionima (i šire) do profesionalnog nivoa po svemu.

• +1 2
Posted
3 minutes ago, dragance said:

Jebi ga, Miljan je podigao fudbal na ovim regionima (i šire) do profesionalnog nivoa po svemu.

on i tomislav ivic. 

Posted

Miljan je najznacajniji fudbalski radnik koji se pojavio u Jugoslaviji.  Covek sa ogromnim fudbalskim znanjem, koji je kod nas prvi shvatio da se fudbal profesionalizuje i da je vek romanticarskog fudbala proslost, da se sistem igre menja, da napreduje, covek koji je neprestano ucio i studirao fudbal i radio na svom usavrsavanju, covek koji je imao viziju Zvezde kao evropskog fudbalskog velikana.  Rajko Mitic kao fudbalski radnik je bio susta suprotnost Miljanicu.  Covek zarobljen u vremenu u kome je on igrao fudbal, koji nije hteo da vidi da se taj fudbal koji je on igrao menja, koji nije shvatao znacaj profesionalizacije u fudbalu.  Kada je jedno vreme vodio reprezentaciju, Rajko je sa priprema oterao jednog izuzetno talentovanog igraca, Miroslava Vardica (igrao u niskom Radnickom i kasnije u Hajduku) samo zato sto je ovaj nosio bradu.  Mozda je Rajko bio veci gospodin i drazi covek od Miljana, ali Miljan je bio covek za sva vremena.

• +1 2
Posted

Miljan je stvorio i Bata Djoru :fantom:

• +1 2
Posted (edited)

Bata Djoru je stvorio domaci fudbal i sav olos koji se vrti oko domaceg fudbala.  Miljan je stvorio evropsku Zvezdu i u njoj Acimovica, Pavlovica, Filipovica, Bogicevica, Dzajica, Karasija, Lazarevica, Krivokucu, Pizona,....

Edited by Dimitrije
  • +1 2
  • Hvala 1
Posted

Miljan je bio ispred svog vremena, jer je pored teorije i prakse fudbala znao da je glavna  strategija, Tomislav  Ivić  bio iza vremena Krojfa i totalnog fudbala uglavnom i jedan i drugi su urezali staze i pravce razvoja budućeg fudbala ex-yu prostora.

Posted

Ne znam šta da kažem za ovu prodaju Azarova.

Nije 3m mala lova za nekoga ko je pre godinu dana plaćen 300k i nije se nešto naigrao.

Opet, pozicioniramo se kao klub koji pada na prvu cifru.

Nikako da se dostigne taj stepenik više.

• +1 1
Posted

Ko je kupio Azarova, ne ispratih?

Posted
Just now, hrkljush boys_2 said:

Ko je kupio Azarova, ne ispratih?

Sahtjor. Nije to jos gotovo ali izgleda da je blizu.

• Hvala 1
Posted

Onda Drkusic i neki parnjak Stamenicu.

A Terzic koliko je lud, dovesce i neku "bombu" 1.9. u 23:55 😁

Prelazni rok kod nas traje do 15.9. a prijava igraca za LS do 2.9.

Izvlacenje Grupa je 31.8. prva utakmica 19/20.9.

Sto bi znacilo, da ce cela frka oko pojacanja biti gotova do 1.9.

Posted

Zao mi je sto (ako) Azarov odlazi.  Tehnicki bolji i inteligentniji od Mitrovica.  Doduse ne toliko brz kao Mitrovic, ali nista slabiji u odbrani od Mitrovica.  Drugi Azarovljev hendikep je da je fizicki lagan/mrsav.  Problem je sto ako bi ostao kod nas vise vremena bi provodio na klupi nego u igri, jer Bahar voli brze i snazne igrace.  Za klupu je Nikolic bolja opcija od Azarova koji u drugim klubovima Zvezdinog kalibra moze da bude starter.  Tri miliona je dobra cena s obzirom da je dosao za 10 puta manju cenu.  Nisam siguran da bi Mitrovica u ovom trenutku mogli da prodaju za vece pare.

• +1 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...