harper lee Posted August 15, 2023 Posted August 15, 2023 2 minutes ago, tsva said: Odlican fudbal za nase prilike pogotovo TSC Braga ne spada u nase prilike.
tsva Posted August 15, 2023 Posted August 15, 2023 Mi smo Bragu skoro dobili sve sa Gobeljom i RIsariom u pocetnih 11 1
Arthur Kirkland Posted August 15, 2023 Posted August 15, 2023 27 minutes ago, tsva said: Mi smo Bragu skoro dobili sve sa Gobeljom i RIsariom u pocetnih 11 Ali Zvezda po raznim budalama igra sklanjalice i namestene meceva, a ovako prolazi srpski vicesampion u okrsajima sa ekipama protiv Brage. 1 1
harper lee Posted August 15, 2023 Posted August 15, 2023 33 minutes ago, tsva said: Mi smo Bragu skoro dobili sve sa Gobeljom i RIsariom u pocetnih 11 Ni mi ne spadamo u nase prilike. 1
Dimitrije Posted August 15, 2023 Author Posted August 15, 2023 Zvezda je za razliku od TSC-a imala kvalitetniji tim, uprkos Gobeljicu, Srnicu i Risairu. Uz to, imala je 5 godina iskustva igrajuci neprekidno u grupnoj fazi LS i LE, kao i kvalifikacije za grupnu fazu. To joj je omogucilo da u dvomecu sa Bragom pobedi u Beogradu i u kljucnoj utakmici u Bragi ne izgubi. 1
FPLS Posted August 15, 2023 Posted August 15, 2023 Risairo i Gobelja bi za ovaj TSC bili instant pojacanja.
harper lee Posted August 15, 2023 Posted August 15, 2023 1 minute ago, Dimitrije said: Zvezda je za razliku od TSC-a imala kvalitetniji tim, uprkos Gobeljicu, Srnicu i Risairu. Uz to, imala je 5 godina iskustva igrajuci neprekidno u grupnoj fazi LS i LE, kao i kvalifikacije za grupnu fazu. To joj je omogucilo da u dvomecu sa Bragom pobedi u Beogradu i u kljucnoj utakmici u Bragi ne izgubi. Zvezda je sa sve Pavkovom u spicu pobedila potonjeg osvajaca Lige Sampiona i to im je isti taj Pavkov presudio. Zvezda je klub sa potpuno drugacijim majndsetom, mi smo odigrali vise evropskih utakmica nego TSC ukupno u svim takmicenjima od promene imena sa AIK u TSC. 1
harper lee Posted August 16, 2023 Posted August 16, 2023 5 hours ago, Arthur Kirkland said: Ali Zvezda po raznim budalama igra sklanjalice i namestene meceva, a ovako prolazi srpski vicesampion u okrsajima sa ekipama protiv Brage. Nerealno. Videcemo kako ce Cukaricki da prodje, mada se ne nadam da ce bolje od ostalih, ali drugoplasirana, cetvrtoplasirana i petoplasirana ekipa nase lige su odigrale pet utakmica do sada, upisale pet poraza i napravile gol razliku 3 : 13. Ne ocekujem da ce ovi rezultati biti bilo kakvo otreznjenje za teoreticare zavere i mudrace koji prde o sklanjalicama i namestenim mecevima Zvezde, kako se malo bude zaboravio ovaj fijasko srpskih klubova a Zvezda izgazila nekog nastavice kao da se nista nije desilo. Mi smo sa istom ovom Bragom odigrali dve egal utakmice od kojih smo jednu pobedili. NIje bilo nimalo lako, moglo je da ode i na drugu stranu ali jedna pobeda i jedan neresen rezultat su upisani u tefter. TSC je primio sedam komada u dve utakmice i to iskljucivo zahvaljujuci tome sto je Braga na obe utakmice prikocila kad su ljudi shvatili s kim imaju posla pa da se ne znoje bezveze. Sad citam izjavu Lazetica i pitam se jesmo li mi gledali istu utakmicu, covek je mrtav hladan izjavio da Braga nije mnogo bolje ekipa nego su ovi nasi bili mlaki, previse razmisljali sta ce s loptom i dok dlanom o dlan popise cetiri komada. Mislim, kome on prica te price? Svojim igracima nema svrhe, igraci najbolje znaju protiv koga su igrali. Javnosti takodje nema svrhe jer ko je god gledao obe utakmice mogao je posle desetqk minuta prve da vidi da postoje bar dve klase razlike. Pametnije bi mu bilo da skokne do uprave i zamoli ih da izvade zmiju iz dzepa jer ovakav TSC, u grupi sa ekipama koje lako mogu biti jos vece azdaje od Brage ako zreb ne bude previse milosrdan, mogao bi tako da nastrada da ce igracima da ogadi fudbal. Braga je tradicionalno tvrda ekipa koja ne daje mnogo golova pa je ovaj rezultat varljiv ali ne na nacin na koji Lazetic misli. Ako mu iz te kategorije padnu ekipe koje igraju napadacki fudbal bice ozbiljnog belaja. Na kraju, malo su nas pocastili rezultati prethodnih sezona zbog kojih smo dobili nerealn nacionalni koeficijent ali izgleda samo zbog toga da nam taj koeficijent jos jasnije stavi do znanja koliko smo daleko od evropskog fudbala. Zvezda je rang Lige Evrope, Partizan Lige Konferencija i tu se prica o nasim klubovima u Evropi zavrsava. Ovi ostali su godinama daleko i to pod prilicno neutemeljenom pretpostavkom da ce svaku od tih godina iskoristiti da napreduju. 5
Ratamahatta Posted August 16, 2023 Posted August 16, 2023 Tako su i Rumuni jedno vreme imali 7 timova u evrokupovima, dok nisu poceli Panduri, Vaslui, Temisvar i Ocelul da krcme™ Steauino, Rapidovo i Kluzovo, jedino je Unirea Urziceni odigrala dobro jednu sezonu, cupali su bodove bogatasima Deceniju unazad su rivali za pozeleti, a neki od ovih klubova vise ni ne postoje TSC u LE ce biti za sladokusce, proci ce kao siroti Vardar onomad
pbg12345 Posted August 16, 2023 Posted August 16, 2023 ko je kriv drugim klubovima, neka nadju i oni fudbalskog znalca koji ce ih preporoditi i dici iz pepela zvezda je dugo cekala, gledala kao terza uzdize najpre ofk, zatim fss/reprezentaciju srbije, za to vreme sama pala na najnize grane, ali cekanje se isplatilo!!! sad zvezdi u srbiji, a vala i sire niko ne moze nista tako da, manje kukanja, teorija zavere, a vise srecenje u pronalazenju svojih zvezdana terzica 3
sigurnost Posted August 16, 2023 Posted August 16, 2023 13 hours ago, harper said: Zvezda je sa sve Pavkovom u spicu pobedila potonjeg osvajaca Lige Sampiona i to im je isti taj Pavkov presudio. Zvezda je klub sa potpuno drugacijim majndsetom, mi smo odigrali vise evropskih utakmica nego TSC ukupno u svim takmicenjima od promene imena sa AIK u TSC. Istina. Зато је Црвена звезда страх и трепет на свим теренима, чак и онда када је састављена од једанаест левих сметала или када у њој играју поглавито ученици у фудбалској привреди, смер дунстер. 1
VoodooDerina Posted August 16, 2023 Posted August 16, 2023 5 hours ago, Plajvi said: Tako su i Rumuni jedno vreme imali 7 timova u evrokupovima, dok nisu poceli Panduri, Vaslui, Temisvar i Ocelul da krcme™ Steauino, Rapidovo i Kluzovo, jedino je Unirea Urziceni odigrala dobro jednu sezonu, cupali su bodove bogatasima Deceniju unazad su rivali za pozeleti, a neki od ovih klubova vise ni ne postoje TSC u LE ce biti za sladokusce, proci ce kao siroti Vardar onomad Ova nepotputna mapa je već dovoljna da se vidi šta ih čeka...
Popular Post harper lee Posted August 16, 2023 Popular Post Posted August 16, 2023 12 minutes ago, sigurnost said: Istina. Зато је Црвена звезда страх и трепет на свим теренима, чак и онда када је састављена од једанаест левих сметала или када у њој играју поглавито ученици у фудбалској привреди, смер дунстер. Otkako se igra ozbiljan fudbal u Evropi Zvezda je jednostavno jedini pravi evropski klub u Srbiji, svim ostalim klubovima su ambicije lokalne i imaju lokalni mentalitet. Ukljucujuci i Partizan. Zvezdin fokus su uvek bili evropski rezultati, razni mitovi su pravljeni o cuvenom prezimljavanju u Evropi jos kad je to prezimljavanje znacilo da si najmanje u cetvrtfinalu evropskog takmicenja. Ja se ne secam skoro nijednog derbija tamo osamdesetih kad sam bio tinejdzer i emotivno pratio utakmice a secam se svake Zvezdine evropske utakmice do najsitnijih detalja. Znam da ce ovo proizvesti razne reakcije navijaca drugih klubova ali zabole me, to je tako kako je. To je jedan od razloga zasto je taj Bari tolika katarza i fascinacija navijaca Zvezde a u sustini od Partizanovog finala 1966, se razlikuje samo u rezultatu na jednoj, doduse finalnoj utakmici. Taj mentalitet su u Zvezdu ugradili Bora Cosic i Miljanic i opstao je cak i u vreme kad smo trpeli teror srpske fudbalske mafije da bi se izgurao Partizan kao podjednako veliki klub. Sreca pa je to nenormalno vreme za nama i stvari su se postepeno vratile u normalu. Da bi shvatio koliko je ovo tacno ne moras da ides u neke misaone eksperimente, vadis statistike i izvodis krive Drine, dovoljno je setiti se da je Partizan bio u istoj ovoj poziciji u kojoj je sada Zvezda i izduvao je u Evropi zbog seljackog mentaliteta svojih uprava. Imali su odlican koeficijent, ogroman novac, sudije i gomilu klijentskih klubova u Srbiji koji su im omogucavali setnju kroz prvenstvo ali kad je trebalo da naprave iskorak kockali su se s kupovinom igraca nadajuci se da se poslovicni krcag koji ide niz vodu ipak nece razbiti i kocka ih je izdala a krcag je razbio Pjer Boja. I to nema prevelike veze s konkretnim rezultatima u Evropi koliko sa ambicijom. Daleko smo mi jos uvek od LS i kad se vidi koga sve mozemo da dobijemo od protivnika na zrebu jasno je da i nas ceka "TSC golgota". Poenta je da smo se mi pripremili koliko smo mogli, da smo duze od godinu dana pripremali tranziciju i pazljivo ojacavali tim u segmentima koji su neophodni za moderan fudbal, da smo doveli ambicioznog trenera a ne kurajbera iz inostranstva da iskoreni lose fudbalske navike kod domacih igraca, da smo nasminkali i dalje sminkamo stadion kako bismo ostavili utisak odgovornog kluba. Nama je Marin trenutno u Danskoj, prati kako igra i skuplja informacije o jednom potencijalnom pojacanju koje smo targetirali, slicno je radjeno sa Olajinkom, Stamenicem i Krasoom. Koje smo, da ponovim taj vazan podatak, doveli za 0 evra obestecenja. Sve ti to govori da se Zvezda ove godine vraca kuci posle dugo, dugo vremena provincijskog ponasanja njenih uprava. Da, jesmo privilegovani i imamo mnogo vise para od drugih, razlika je u tome kako mi koristimo te privilegije a kako su ih nekad koristili drugi. Pre par dana je izasao podatak da je u poslednjih nekoliko godina Zvezda prihodovala 99 miliona od prodaja a ulozila 40 miliona na kupovinu igraca a Partizan prihodovao preko 100 miliona od prodaja a na igrace ulozio svega 16. Inace, zanimljivo je da su taj podatak izbacili grobari s idejom da pokazu koliko je nerealan Zvezdin status i da tu mora da postoji neka zavera, evo cifre same govore. S obzirom na to da prodaja igraca u Zvezdi ne ucestvuje u prihodima previse zbog bonusa UEFA koji su ubedljivo najveci izvor prihoda, ove Zvezdine cifre su u rangu razmere vecine drugih evropskih klubova. Na svaka dva evra od prodaje potrosen jedan na kupovinu, to je relativno uravnotezen odnos. Navijaci Partizana su ti koji treba da postave pitanje svojim upravama kako je moguce da im klub od zarade na tim ulozi samo nekih 11-12% i gde su te pare otisle. Pri cemu Partizanov pogon kao manjeg kluba kosta mnogo manje od Zvezdinog za odrazavanje a nisam video da su nesto mnogo ulozili u infrastrukturu, stadion im manje-vise izgleda isto. S tim pitanjima ce otici mnogo dalje od valjanja u iluzijama da ih Zvezda posredstvom Vucica busi, ponizava i maltretira. 10
Recommended Posts