Posted March 3, 20232 yr Neko se dosetio da istakne 100-ak naj omota/korica knjiga za 2022... Zapostavljena grana dizajna, slikarstva i jos kojecega: valjda i treba tako, knjiga se kupuje citanja radi, a ne gledanja u korice radi, pa ipak.. Za pocetak, onako random, pokojni Radomir Stevic Ras i ilustracije korica jedne svojevremeno cuvene Nolitove Занимљиве библиотеке i opet random: I usput, ponovo, preporuka za (jos) jednu bolju postnukapokalipticnu knjigu...
March 3, 20232 yr Ne znam zašt, tj. šta mi je toliko upečatljivo i privlačno kod dotičnih, ali mi na pomen dobrih korica od tada uvek padnu na pamet nekoliko knjiga koje je Deteta izdala u jednom ciklusu "Dereta vam predstavlja" u kom su "Otvoreni grad" i "Satantango" (sad gledam baš, 2016. je u pitanju, barem za Otvoreni grad) Što bi se reklo, picture doesn't do it justice
March 4, 20232 yr eh, kome prof sa grafike knjige ogadi istu za 2 naredna zivota taj knjigu u pak-papir umotanu cita. edit: sklonio ime Edited March 4, 20232 yr by foto
March 5, 20232 yr Author Sarajevo, 1958, Svjetlost, tako se zvao izdavac i jedno remekdelo, knjizevno, likovno, grafickouredjajnotm... Zivopisao ga sam pisac, coveku sve islo od ruke... I fonttm, i papir i sve... I 1 Ivo Andric kao predgoovornik: