namenski Posted March 3, 2023 Posted March 3, 2023 Neko se dosetio da istakne 100-ak naj omota/korica knjiga za 2022... Zapostavljena grana dizajna, slikarstva i jos kojecega: valjda i treba tako, knjiga se kupuje citanja radi, a ne gledanja u korice radi, pa ipak.. Za pocetak, onako random, pokojni Radomir Stevic Ras i ilustracije korica jedne svojevremeno cuvene Nolitove Занимљиве библиотеке i opet random: I usput, ponovo, preporuka za (jos) jednu bolju postnukapokalipticnu knjigu...
I*m with the pilots Posted March 3, 2023 Posted March 3, 2023 Ne znam zašt, tj. šta mi je toliko upečatljivo i privlačno kod dotičnih, ali mi na pomen dobrih korica od tada uvek padnu na pamet nekoliko knjiga koje je Deteta izdala u jednom ciklusu "Dereta vam predstavlja" u kom su "Otvoreni grad" i "Satantango" (sad gledam baš, 2016. je u pitanju, barem za Otvoreni grad) Što bi se reklo, picture doesn't do it justice
foto Posted March 4, 2023 Posted March 4, 2023 (edited) eh, kome prof sa grafike knjige ogadi istu za 2 naredna zivota taj knjigu u pak-papir umotanu cita. edit: sklonio ime Edited March 4, 2023 by foto 1
namenski Posted March 5, 2023 Author Posted March 5, 2023 Sarajevo, 1958, Svjetlost, tako se zvao izdavac i jedno remekdelo, knjizevno, likovno, grafickouredjajnotm... Zivopisao ga sam pisac, coveku sve islo od ruke... I fonttm, i papir i sve... I 1 Ivo Andric kao predgoovornik:
Recommended Posts