Jump to content
IGNORED

Sitne optimizacije koje Watt-e znače

salerokada

Recommended Posts

Posted

Ja u tom slucaju obicno nesto bacim iz frizidera. Uopste nisam vican optimizaciji :(

Posted

Meni je nekad igranje tetrisa dok slažem u sudomasinu pravi zen. :blush:

Osim ako mi se beba mota oko nogu - onda je pakao, jer hoću da završim sve za minut-dva a uz nju to naravno ne može, pa na kraju ostavim za kasnije, pa me dodatno nervira što je mašina već mogla biti gotova.

Sa tetrisom u frižideru imam problem što vrata ne bi trebalo da budu dugo otvorena i tu već bude sekiracija. Jedva čekam da ovaj crkne pa da mirne duše možemo da uzmemo novi, užasno je nepraktičan.

• +1 2
Posted

Za malo toga sebe mogu pohvalit ko za smisao za otimizaciju, funkcionalni raspored i prakticnu organizaciju ali sam jako los i lenj u konstantnom odrzavanju tog stanja pa mu onda dodje ko da i nisam

Posted
23 hours ago, salerokada said:

I žena i njen brat uključuju veću ringlu da skuvaju kafu.

Dešnjaci smo ovde al' izgleda da je samo meni nelogično da ubrusi u kuhinji koji stoje na vertikalnom klip držaču a na pultu u lijevom ćošku; treba da se otvaraju s desne strane [bi bilo ispravnije]. Jer sa lijeve strane ako se otvaraju/kidaju puno nezgodnije je to izvesti desnom rukom nego kad je odsječak s desne strane. 

Kako ne volim da se mirim sa stvarima dok postoji način da se riješe (a način se uvijek može iznaći :happy: ), sa unutrašnje strane vrata od viseće koja se češće koriste zalijepim crtež:

z4jqxVC.png

Ako upali upali. 

Naravno da sam dopis'o "provjeri plin" pa rek'o da sam to sebi napomen'o da ne otvaram diskusiju. :rolleyes:

Sad, kako će se sljedeći papir postaviti, to je tek do statistike a nadamo se sve boljoj. ;) 

Posted
6 hours ago, Frank Pembleton said:

Ja imam pakao kod pakovanja za putovanje sa ženom.
Ona slaže sve na max uštede prostora, ja trpam ko u vreću...

lakše ti je da nosiš veći kofer po stanicama i aerodromima nego da se pažljivo spakujes? (Meni je to glavni razlog za pažljivo pakovanje)

Posted
lakše ti je da nosiš veći kofer po stanicama i aerodromima nego da se pažljivo spakujes? (Meni je to glavni razlog za pažljivo pakovanje)

Moj cilj je da ne nosim kofer uopšte [emoji6]

....shiit has hit the fan.
  • +1 2
  • 2 months later...
Posted
On 17. 2. 2023. at 19:25, Zverilla said:

Meni je zapravo obratno. Uzevši u obzir koje vreme ću uštedeti u pakovanju (posebno na moru) veliki kofer mi je idealan. I uvek ima toliko mesta da se ne stresiram ako kupim nešto na moru i na aerodromu mogu dodati stvari u kofer....

Vreme nošenja (zapravo guranja na 4 točka) je minimalno. Nisam backpacker da prolazim kroz džungle sa rancem na leđima...

Veći je problem kad veća ekipa putuje automobilom, pa ne može 4 velika kofera.

A što se tiče optimizacija - od prošle zime ponovo palim bojler noću - često posle 1-2 pred spavanje. Ušteda na jeftinoj struji mene samog je par stotina dinara mesečno, što i nije nešto, al prošla zima je bila trenutak kad smo bili na vrhuncu one energetske krize , pa da doprinesem i trošim struju za bojler kada je potražnja manja....

• +1 2
Posted
On 17.2.2023. at 15:26, Frank Pembleton said:

Moj cilj je da ne nosim kofer uopšte emoji6.png

....shiit has hit the fan.

a ciste gace pakujes u dzep? ili ih apstrahujes do povratka?