April 18Apr 18 Zna nešto što ja ne znam.. između ostalog da sam rođen 1930, pa sam umro 2009, bavio se prevođenjem, publicistikom, objavio zbirku poezije, radovi se čuvaju u lokalnoj narodnoj biblioteci prigodnog naziva "Karlovo"..
April 18Apr 18 Mozda su sve to osobe koje se zovu kao ti, pa on naslaze podatke.Jel si probao sa JMBG Edited April 18Apr 18 by brusli
April 18Apr 18 Mislim da je nemoguće, pošto će se moje prezime u ataru biblioteke pojaviti najranije 1957. Ne bih se zaletao sa jmbg, ono, muzičar i to..
April 28Apr 28 Kad je počeo da propituje da bi korisnik ostao da priča u chatu?Juče se ja nešto raspitivao za neke stvari pred put, i kaže mi sve i onda na kraju, a kuda ideš ako smem da pitam. Pa onda to je baš super, jel mogu nešto da ti preporučim, a koji je razlog puta... Vidim ja nema nameru da stane, pa da vidim hoće li, kažem "idem da guzim sisate drolje" (nažalost laž). I tu mi obrišu poruku jer krši pravila, ja reko' ok to je neće više, kad eto njega™ svejedno nastavlja: a jel ideš sam ili s ekipom? Reko' gangbang samo s ekipom - i to ne obrišu Kad eto njega opet, jel imate i neke dodatne aktivnosti, reko' koje aktivnosti, kaže alkohol, vutra... Onda sam pitao jel pandur, kaže nije i tu smo se razišli.Sve u svemu, tinejdžer počeo da se buni protiv puritanskih roditelja.
April 28Apr 28 Mene izludjuje sa ovim "jel oces da ti nacrtam, a, a, a? nije mi tesko. ocas posla mi je. sta mislis da ti nacrtam?". i onda ja kao ajde kad si zapeo i on nacrta neku besmislicu.
April 30Apr 30 uzela sam chat gpt plusubrza mi generisanje nekih prilicno bejzik tekstova koji mi trebaju na dnevnoj bazi plus lijepo sazima poentu dugih tekstovaodlican je za prevodnekad mu dam da generise kod, dobar je ali zna da zakomplikujeposto koristim vise uslovno receno funkcija, dodje mi zgodno da ih kastomizujem ponaosob i postavim bazicne promptovesad, vrijedi li to 20 e mjesecno, jebenga, meni ubrzava pa iscjedim nesto iz pretplate. deepseek je prokleto spor i koci, claude ima ogranicenja u free verziji, pa volim da mislim da vrijediali zna da izmislja i sere ko vlado georgiev na spidu
April 30Apr 30 Ужасно измишља. Јуче сам му провере ради поставио питање о праву прече куповине у Србији. Дао је 2/3 одговора мање више тачно. Промашио је у потпуности шумско земљиште.Онда сам га питао за шуем и он је буквално измислио члан закона, одредбу написао потпуно погрешно и када је наводио закон измислио је неке измене и допуне. Тако је самоуверено наступио да сам се ја згрозио да нисам био у криву. Нисам.Исто палћа менку месечну кинту. Врхунски је за брзе формуле у екселу и сваку врсту превода.
May 17May 17 On 28. 4. 2025. at 21:48, Dsnake said:Mene izludjuje sa ovim "jel oces da ti nacrtam, a, a, a? nije mi tesko. ocas posla mi je. sta mislis da ti nacrtam?". i onda ja kao ajde kad si zapeo i on nacrta neku besmislicu.1 chatgpt query rabi 10-15% vise resursa negoli gugl (kaze cika jancovici)ne razumem zasto mami korisnike da klikcu dodatno, zar nisu valjda vec preoptereceni korisnicima Edited May 17May 17 by prima
May 17May 17 On 30.4.2025. at 14:50, Hamlet Strašni said:Ужасно измишља.Pa nije ChatGPT jedini, tu su i Copilot i Gemini i Grok i Deepseek i Qwen, tako da svako za svoje potrebe može da vidi šta mu daje najbolje rezultate.5 hours ago, prima said:1 chatgpt query rabi 10-15% vise resursa negoli gugl (kaze cika jancovici)10-15 puta, ne posto. Edited May 17May 17 by vememah
May 17May 17 3 hours ago, vememah said:Pa nije ChatGPT jedini, tu su i Copilot i Gemini i Grok i Deepseek i Qwen, tako da svako za svoje potrebe može da vidi šta mu daje najbolje rezultate.I bukvalno svaki od njih povremeno halucinira. Stvar je procene kad, kako, i zašto koji to radi, ali dešava se svakom.Od toga se ne može pobeći, prediktivni sintaksički princip je fundament tehnologije. Zato mi i deluje da će se ona ispostaviti kao ćorsokak.Razlika između paid & free modela je IMO zanemarljivo mala. Firma mi uplaćuje premium, sam svakako ne bih bacao pare na to.
May 17May 17 1 hour ago, Weenie Pooh said:I bukvalno svaki od njih povremeno halucinira. Stvar je procene kad, kako, i zašto koji to radi, ali dešava se svakom.Od toga se ne može pobeći, prediktivni sintaksički princip je fundament tehnologije. Zato mi i deluje da će se ona ispostaviti kao ćorsokak.Razlika između paid & free modela je IMO zanemarljivo mala. Firma mi uplaćuje premium, sam svakako ne bih bacao pare na to.Koliko ja kapiram, plaćeni ima onu detaljnu pretragu.
May 17May 17 22 minutes ago, Hamlet Strašni said:Koliko ja kapiram, plaćeni ima onu detaljnu pretragu.Da, ali koliko mu često tražiš aktuelne informacije za koje je potreban search? Za neke generalne stvari gotovo uvek može da sklepa odgovor približnog kvaliteta, oslanjajući se na stari training data.Ovo tvoje sa zakonima, bez searcha bi se možda ogradio i rekao "po podacima iz 2022, ovako stoje stvari." A uz search, odlučio je da prosto izmisli član zakona kako mu odgovara.(Bilo je ranije ono kad advokati koriste chatGPT pa izađu pred sudiju citirajući presedane iz nekih starijih slučajeva,.. nepostojećih, naravno.)
May 17May 17 49 minutes ago, Weenie Pooh said:Da, ali koliko mu često tražiš aktuelne informacije za koje je potreban search?Za neke generalne stvari gotovo uvek može da sklepa odgovor približnog kvaliteta, oslanjajući se na stari training data.Ovo tvoje sa zakonima, bez searcha bi se možda ogradio i rekao "po podacima iz 2022, ovako stoje stvari." A uz search, odlučio je da prosto izmisli član zakona kako mu odgovara.(Bilo je ranije ono kad advokati koriste chatGPT pa izađu pred sudiju citirajući presedane iz nekih starijih slučajeva,.. nepostojećih, naravno.)Ово за законе је ишло на обичну претрагу јер ми клијенти обично потурају оно до чега су дошли обичном претрагом.Користио сам тај дип нпр, да ми састави конфигурацију за канцеларију, требало му је 45 минута али ми је прпоручио и где да купим и дао три варијанте, плус је уклопио буџет.У ствари сам платио претплату када ми је усред нечега важнога, не могу да се сетим чега, рекао да морам да чекам. Да ме убијеш сада, не могу да се сетим чега али није било везано за правне ствари.