February 20Feb 20 E bas mi je drago Meni je scary ideja da se napravi nesto mocnije od ljudskog mozga. Kad tad, to nesto ce preuzeti dominaciju. Edited February 20Feb 20 by brusli
February 20Feb 20 3 hours ago, braca said: Halucinira ko da je na nekim jakim drogama... Jede sam sebe : da bi ga trenirali treba im uvek sve više i više podataka... A gde ćeš više naći nego na netu. E sad, otkad je ChatGPT eksplodirao u široj javnosti, pun internet sadržaja koje je on ili neki AI generisao, tako da sad žvaće stvari koje je ranije ispljunuo... i nakon nekoliko iteracija postaje besmisleno Ima i trolovanja, content kreatora koji ga namerno hrane djubretom zbog komicnog efekta. 1 hour ago, Shan Jan said: Ja ne mislim da ce to preuzeti dominaciju. Samo cemo mi posledicno zakrzljati. To apsolutno tacno. Nikad ne potcenjuj ljudsku lenjost.
February 26Feb 26 Престајем да пишем било шта на енглеском. Напишем на српском и дам му да ми преведе. Сад плаћам и 20 евра месечно претплату. Пробао сам данас да му аплоудујем неку моју базу података што сам сам склепао, али му је недостајала нека пајтон библиотека нешто да би могао да је отвори, па сам одлучио да не прчкам ништа.
February 26Feb 26 Kako je krenulo, za desetak godina ćemo imati univerzalni prevodilac kao u Zvezdanim stazama, pa neće samo programeri otići u istoriju, već i profesori jezika. A nismo ni mi tako daleko.
February 26Feb 26 Za profesore jezika ne znam, ali kontam da ce prevodioci vrlo brzo da nestanu sa spiska zanimanja
February 26Feb 26 3 hours ago, Ayatollah said: Kako je krenulo, za desetak godina ćemo imati univerzalni prevodilac kao u Zvezdanim stazama, pa neće samo programeri otići u istoriju, već i profesori jezika. A nismo ni mi tako daleko. Како је кренуло, за неку деценију ни људи неће бити потребни. Све ће радити АИ. Колика ће то бити уштеда на храни, грејању и осветљењу. Учење језука није само да се научи комуникација него много шира ствар. Исто као и превођење или писање књига.
February 26Feb 26 Kapiram da će prvo prevođenje pesama da se zameni, to je najlakše. Meni je i ovaj plaćeni GPT imbecilan za posao, doduše neverovatno koristan kao alat za pretragu.
February 26Feb 26 Sad sam mu dao onu duboku analizu da analizira moje pisanje na otvorenom delu foruma. Uhvatio se za dve-tri poruke pa na osnovu njih zaključuje, kao pravi analitičar na TV. Napisao je da imam jako loše mišljenje o DS i na osnovu ironičnog pitanja na jednom topiku zaključio kako sam sklon da budem ozbiljan. Doduše, ni učesnici u diskusiji nisu primetili ironiju. Moj zaključak, još je daleko od ozbiljnog razumevanja teksta. Dao sam mu i da mi preporuči koji kompjuter da kupi, vidim da je čitao neke forume i pregledavao sajtove. Za to bi trebalo da je super...
February 27Feb 27 Ja sam probao zadnja dva dana Claude 3.7 i vidljiv je napredak u odnosu na redovan Copilot. Ovaj feature sto sam trebao implemenirati je neka pretraga u bazi na osnovu korisnickog unosa, formiranje rezultata sa blagom kalkulacijom i izdavanje na ekran. Umesto tri dana zavrsio sam za jedan.
March 7Mar 7 gugl gemini i nase zagonetke neke zna napamet a neke pokusa da resi sam, poput cuvenog maksica: Quote Ovo je zanimljiva zagonetka! "Dva lokvanja oko panja" najčešće se odnosi na: Oči Evo zašto: "Panj" predstavlja nos. "Dva lokvanja" predstavljaju oči koje se nalaze sa obe strane nosa.
March 13Mar 13 Podugačak thread ali dobar. Ako ne mrzi struku™ da pogleda, voleo bih da čujem programerska mišljenja. Edited March 13Mar 13 by Weenie Pooh
March 13Mar 13 Pa vrlo jednostvno: klinci koriste ChatGPT da im resi programerske zadatke bez da se iscimaju da nauce kako to zaista radi. A zapravo treba obrnuto - da ti znas osnove, proces i kako da to uradis ali koristis ChatGPT da te ubrza i odradi neke delove a onda ga ti ispravljas jer razumes o cemu se radi. Lepo je rekao, takvi ljudi nece imati posao sutra.