brusli Posted February 4 Posted February 4 Nesto razmisljam, koristeci AI, koji god, za npr programiranje, vi ga u stvari obucavate da bude jos bolji, pogotovo ukazujuci mu na greske i ispravljajuci ga. Sto logicno vodi tome da on bude sve bolji i bolji, dok ne stigne do nivoa najboljeg senior programera. Otprilike seci granu na kojoj sedis...
Shan Jan Posted February 4 Posted February 4 Ovaj ovakav AI mora da ima coveka koji ce da ceslja to sto on izbacuje. A progres je nemoguce zaustaviti. Tako da ostaje samo da se ljudi prilagode. Ako AI zaista zameni u poslovima gomilu ljudi onda to nece biti problem AI-a vec ljudskog drustva i uredjenja koje stvara jos vecu nejednakost umesto da se smanji broj sati koje ljudi rade a benefiti prosire na vecinu populacije. 1
brusli Posted February 4 Posted February 4 Ono sto je poenta, koristeci AI vi u stvari doprinosite tome da vas zameni, tj zameni vas trenutni posao. Kao neki paradoks. 1
Shan Jan Posted February 4 Posted February 4 Just now, brusli said: Ono sto je poenta, koristeci AI vi u stvari doprinosite tome da vas zameni, tj zameni vas trenutni posao. Kao neki paradoks. Pa moguce ali bukvalno nema resenja protiv tehnoloskog napretka, koliko god mu zabijao klipove u tockove. I on cak i nije los, samo pokazuje bolje kako je drustvo lose nasadjeno. 1
braca Posted February 4 Posted February 4 Pa krajnji cilj je da AI i roboti rade sve poslove, a mi ljudi uživamo ko trutovi...
Shan Jan Posted February 4 Posted February 4 3 minutes ago, braca said: Pa krajnji cilj je da AI i roboti rade sve poslove, a mi ljudi uživamo ko trutovi... Mislis da ce razne psihopate koje sada vode svet i dalje biti srecni kad svi budemo uzivali i oni se vise ne budu osecali posebno? Nikad necemo ziveti u full blagostanju, protivno je ljudskoj prirodi da budemo samo dobri jedni prema drugima.
braca Posted February 4 Posted February 4 1 minute ago, Shan Jan said: Mislis da ce razne psihopate koje sada vode svet i dalje biti srecni kad svi budemo uzivali i oni se vise ne budu osecali posebno? Nikad necemo ziveti u full blagostanju, protivno je ljudskoj prirodi da budemo samo dobri jedni prema drugima. Ne mislim uopšte (otud i Nestor ispod), živećemo u nekoj sumornoj distopiji... tj. živeće ovi posle nas, meni se ionako bliži kraj... 1
radisa Posted February 4 Posted February 4 44 minutes ago, braca said: Pa krajnji cilj je da AI i roboti rade sve poslove, a mi ljudi uživamo ko trutovi... Quote Agent Smith : Did you know that the first Matrix was designed to be a perfect human world? Where none suffered, where everyone would be happy. It was a disaster. No one would accept the program. Entire crops were lost. Some believed we lacked the programming language to describe your perfect world. But I believe that, as a species, human beings define their reality through suffering and misery. 1
Shan Jan Posted February 4 Posted February 4 Mislim ima i dobrog i loseg u ljudskoj prirodi ali da se ne lazemo - bogatstvo i moc se ne definise cime sta imas vec iznad koliko ljudi si i kakav uticaj imas na njih. Ljudi bi radije bili aristokratija u srednjem veku nego obicni radnici danas, iako realno obican radnik danas zivi udobnije od te arustokratije. To je u nasoj prirodi i nikakav progres to nece promeniti.
Dsnake Posted February 4 Posted February 4 1 hour ago, brusli said: Ono sto je poenta, koristeci AI vi u stvari doprinosite tome da vas zameni, tj zameni vas trenutni posao. Kao neki paradoks. Ma kakav paradoks pa to radi svaki inžinjer koji radi na automatizaciji.
brusli Posted February 4 Posted February 4 52 minutes ago, radisa said: Agent Smith : Did you know that the first Matrix was designed to be a perfect human world? Where none suffered, where everyone would be happy. It was a disaster. No one would accept the program. Entire crops were lost. Some believed we lacked the programming language to describe your perfect world. But I believe that, as a species, human beings define their reality through suffering and misery. Matrix danas izgleda potpuno realna mogucnost, doduse ne danas vec za recimo 10-20 godina. Zamislimo daleko mocniji AGI, koga trenira neko zlonameran bas kao agenta Smita, i pusti ga da se skriva u bespucima (dark) interneta, i da samog sebe usavrsava i reprodukuje.
brusli Posted February 4 Posted February 4 41 minutes ago, Dsnake said: Ma kakav paradoks pa to radi svaki inžinjer koji radi na automatizaciji. Jeste, samo sto AI treniranje moze biti sa 100 % efikasnosti, tj bukvalno mozes da zamenis skoro ceo ljudski mozak. Klasicna automatizacija zamenjuje koji %, drugo ta automatizacija se mora odrzavati/upgrejdovati od strane coveka.
Mel Posted February 4 Posted February 4 1 hour ago, Shan Jan said: Mislim ima i dobrog i loseg u ljudskoj prirodi ali da se ne lazemo - bogatstvo i moc se ne definise cime sta imas vec iznad koliko ljudi si i kakav uticaj imas na njih. Ljudi bi radije bili aristokratija u srednjem veku nego obicni radnici danas, iako realno obican radnik danas zivi udobnije od te arustokratije. To je u nasoj prirodi i nikakav progres to nece promeniti. Ja sam onda neki izrod, nad nula sam ljudi, mozda 10% kad dete slusa. I ne zanima me da me ljudi slusaju, samo me zanima da imam fin posao i novca za komforno egzistiranje i da idem sa klincima u zooloski vrt ili park ili na more. 1
duda Posted February 6 Posted February 6 (edited) Ono što sam ja videla od AI na području recimo dizajna, je običan zanat, čist manirizam i ništa mi se to ne dopada. Videla sam neku knjigu (moj neki mladi rođak mi se pohvalio da je radio dizajn ), dakle sranje totalno a on na žalost misli da je napravio nešto wow. AI nikada neće moći da ima kreativnost čoveka. Edited February 6 by duda
Recommended Posts