Jump to content
IGNORED

ChatGPT

Vapad

Recommended Posts

Posted

Nesto razmisljam, koristeci AI, koji god, za npr programiranje, vi ga u stvari obucavate da bude jos bolji, pogotovo ukazujuci mu na greske i ispravljajuci ga.

Sto logicno vodi tome da on bude sve bolji i bolji, dok ne stigne do nivoa najboljeg senior programera.

Otprilike seci granu na kojoj sedis...

Posted

Ovaj ovakav AI mora da ima coveka koji ce da ceslja to sto on izbacuje. A progres je nemoguce zaustaviti. Tako da ostaje samo da se ljudi prilagode.

Ako AI zaista zameni u poslovima gomilu ljudi onda to nece biti problem AI-a vec ljudskog drustva i uredjenja koje stvara jos vecu nejednakost umesto da se smanji broj sati koje ljudi rade a benefiti prosire na vecinu populacije.

• +1 1
Posted

Ono sto je poenta, koristeci AI vi u stvari doprinosite tome da vas zameni, tj zameni vas trenutni posao.

Kao neki paradoks.

• +1 1
Posted
Just now, brusli said:

Ono sto je poenta, koristeci AI vi u stvari doprinosite tome da vas zameni, tj zameni vas trenutni posao.

Kao neki paradoks.

Pa moguce ali bukvalno nema resenja protiv tehnoloskog napretka, koliko god mu zabijao klipove u tockove. I on cak i nije los, samo pokazuje bolje kako je drustvo lose nasadjeno.

• +1 1
Posted

Pa krajnji cilj je da AI i roboti rade sve poslove, a mi ljudi uživamo ko trutovi...

:covid19:

Posted
3 minutes ago, braca said:

Pa krajnji cilj je da AI i roboti rade sve poslove, a mi ljudi uživamo ko trutovi...

:covid19:

Mislis da ce razne psihopate koje sada vode svet i dalje biti srecni kad svi budemo uzivali i oni se vise ne budu osecali posebno? Nikad necemo ziveti u full blagostanju, protivno je ljudskoj prirodi da budemo samo dobri jedni prema drugima.

Posted
1 minute ago, Shan Jan said:

Mislis da ce razne psihopate koje sada vode svet i dalje biti srecni kad svi budemo uzivali i oni se vise ne budu osecali posebno? Nikad necemo ziveti u full blagostanju, protivno je ljudskoj prirodi da budemo samo dobri jedni prema drugima.

Ne mislim uopšte (otud i Nestor ispod), živećemo u nekoj sumornoj distopiji... tj. živeće ovi posle nas, meni se ionako bliži kraj... 

• Tužno 1
Posted
44 minutes ago, braca said:

Agent Smith : Did you know that the first Matrix was designed to be a perfect human world? Where none suffered, where everyone would be happy. It was a disaster. No one would accept the program. Entire crops were lost. Some believed we lacked the programming language to describe your perfect world. But I believe that, as a species, human beings define their reality through suffering and misery.

• +1 1
Posted

Mislim ima i dobrog i loseg u ljudskoj prirodi ali da se ne lazemo - bogatstvo i moc se ne definise cime sta imas vec iznad koliko ljudi si i kakav uticaj imas na njih. Ljudi bi radije bili aristokratija u srednjem veku nego obicni radnici danas, iako realno obican radnik danas zivi udobnije od te arustokratije. To je u nasoj prirodi i nikakav progres to nece promeniti.

Posted
1 hour ago, brusli said:

Kao neki paradoks.

Ma kakav paradoks pa to radi svaki inžinjer koji radi na automatizaciji.

Posted
52 minutes ago, radisa said:

Agent Smith : Did you know that the first Matrix was designed to be a perfect human world? Where none suffered, where everyone would be happy. It was a disaster. No one would accept the program. Entire crops were lost. Some believed we lacked the programming language to describe your perfect world. But I believe that, as a species, human beings define their reality through suffering and misery.

Matrix danas izgleda potpuno realna mogucnost, doduse ne danas vec za recimo 10-20 godina.

Zamislimo daleko mocniji AGI, koga trenira neko zlonameran bas kao agenta Smita, i pusti ga da se skriva u bespucima (dark) interneta, i da samog sebe usavrsava i reprodukuje.

Posted
41 minutes ago, Dsnake said:

Ma kakav paradoks pa to radi svaki inžinjer koji radi na automatizaciji.

Jeste, samo sto AI treniranje moze biti sa 100 % efikasnosti, tj bukvalno mozes da zamenis skoro ceo ljudski mozak.

Klasicna automatizacija zamenjuje koji %, drugo ta automatizacija se mora odrzavati/upgrejdovati od strane coveka.

Posted
1 hour ago, Shan Jan said:

Mislim ima i dobrog i loseg u ljudskoj prirodi ali da se ne lazemo - bogatstvo i moc se ne definise cime sta imas vec iznad koliko ljudi si i kakav uticaj imas na njih. Ljudi bi radije bili aristokratija u srednjem veku nego obicni radnici danas, iako realno obican radnik danas zivi udobnije od te arustokratije. To je u nasoj prirodi i nikakav progres to nece promeniti.

Ja sam onda neki izrod, nad nula sam ljudi, mozda 10% kad dete slusa.

I ne zanima me da me ljudi slusaju, samo me zanima da imam fin posao i novca za komforno egzistiranje i da idem sa klincima u zooloski vrt ili park ili na more.

• +1 1
Posted

Screenshot-2025-02-06-at-19-23-18.png

nit sam ga pitao za Tjenanmen, niti za Vini Pua :fantom:

• Haha 1
Posted (edited)

Ono što sam ja videla od AI na području recimo dizajna, je običan zanat, čist manirizam i ništa mi se to ne dopada.

Videla sam neku knjigu (moj neki mladi rođak mi se pohvalio da je radio dizajn ), dakle sranje totalno a on na žalost misli da je napravio nešto wow.

AI nikada neće moći da ima kreativnost čoveka.

Edited by duda