Mel Posted January 29 Posted January 29 Sramim se priznati ali.... nije mi bilo jasno kome AI krade poslove pa sam malopre izguglala, a sve kao slagvort na razgovor sa jednom prijateljicom koja mi se zalila kako joj je sin u polju koje je sad katastrofa zbog AIja, a treba da zavrsi za neki mesec hopefully. I onda kao mora neko preusmerenje vec il ne znam sta a nije ni nasao prvi posao (on je neke media studije radio, creative industry, tako nesto).
Weenie Pooh Posted January 29 Posted January 29 5 minutes ago, Mel said: Sramim se priznati ali.... nije mi bilo jasno kome AI krade poslove pa sam malopre izguglala, a sve kao slagvort na razgovor sa jednom prijateljicom koja mi se zalila kako joj je sin u polju koje je sad katastrofa zbog AIja, a treba da zavrsi za neki mesec hopefully. I onda kao mora neko preusmerenje vec il ne znam sta a nije ni nasao prvi posao (on je neke media studije radio, creative industry, tako nesto). Nas je firma slala na neke kao radionice kad je AI hype buknuo, ono kao da se informišemo kako stoje stvari i čemu da se nadamo. Gomila sranja, ali jednu rečenicu sam zapamtio: "Will AI replace human copywriters - probably not, but human copywriters using AI will replace human copywriters not using AI". I za sad su u pravu, AI se tretira kao obavezan productivity boost. Višestruko povećaju obim posla, pa ko hoće da piše ručno srećno mu bilo. Verujem da je slično i kod onih što štancuju/uređuju slike. Pesnici su sledeći: (ovo je DeepSeek, ne ChatGPT)
Mel Posted January 29 Posted January 29 6 minutes ago, Weenie Pooh said: Nas je firma slala na neke kao radionice kad je AI hype buknuo, ono kao da se informišemo kako stoje stvari i čemu da se nadamo. Gomila sranja, ali jednu rečenicu sam zapamtio: "Will AI replace human copywriters - probably not, but human copywriters using AI will replace human copywriters not using AI". I za sad su u pravu, AI se tretira kao obavezan productivity boost. Višestruko povećaju obim posla, pa ko hoće da piše ručno srećno mu bilo. Verujem da je slično i kod onih što štancuju/uređuju slike. Pesnici su sledeći: (ovo je DeepSeek, ne ChatGPT) ajme pesma zvuci odlicno. koji je input dat za ovo remek delo Pise li romane jbt? Zakocila sam svojevremeno sa par ideja na nekoliko strana. Mozda je vreme da se obogatimo. 1
JozoMujica Posted January 29 Posted January 29 3 minutes ago, Mel said: ajme pesma zvuci odlicno. koji je input dat za ovo remek delo Pise li romane jbt? Zakocila sam svojevremeno sa par ideja na nekoliko strana. Mozda je vreme da se obogatimo. Na kraju će AI da piše i da čita, a mi ćemo da zalivamo bašte koka kolom. 1 2
Mel Posted January 29 Posted January 29 14 minutes ago, JozoMujica said: Na kraju će AI da piše i da čita, a mi ćemo da zalivamo bašte koka kolom. Ti se zajebavaj, a ja sam vec narucila kosnice i gledam sta cemo za seme. A kako je krenulo sa susom kapiram da nije nezamisliva situacija u kojoj imam cabar vode za zalivanje i flasu kole u frizideru... ako bude bilo struje.
Shan Jan Posted January 29 Posted January 29 Al kako mi je drago sto je OpenAI koji se nadao da ce da jase ovaj monopol u beskonacno puko. 1
Weenie Pooh Posted January 29 Posted January 29 36 minutes ago, braca said: Kao što su joj objasnili čim je sa ovim stavom izašla, pranje veša i sudova odavno je automatizovano. Imamo takozvane "mašine za veš" i "mašine za sudove", samo im zadaš prompt i one odrade posao. Čudo tehnike! 2
Weenie Pooh Posted January 29 Posted January 29 41 minutes ago, Mel said: ajme pesma zvuci odlicno. koji je input dat za ovo remek delo Navodno samo "Write a heart rending piece of free form poetry about what it means to be an AI in 2025". Sve što sam prethodno video od AI poezije ili pričanja viceva bilo je katastrofalno loše. Ovo deluje kao popriličan iskorak. 1
Mel Posted January 29 Posted January 29 1 minute ago, Weenie Pooh said: Navodno samo "Write a heart rending piece of free form poetry about what it means to be an AI in 2025". Sve što sam prethodno video od AI poezije ili pričanja viceva bilo je katastrofalno loše. Ovo deluje kao popriličan iskorak. Kinezi anticipirali ovo pitanje, pesmu je ustvari pisala literarna sekcija se beijing univerziteta pa ubacili u AIja ovo je ustvari moj wishful thinking
JozoMujica Posted January 29 Posted January 29 6 minutes ago, Weenie Pooh said: Kao što su joj objasnili čim je sa ovim stavom izašla, pranje veša i sudova odavno je automatizovano. Imamo takozvane "mašine za veš" i "mašine za sudove", samo im zadaš prompt i one odrade posao. Čudo tehnike! A odvajanje, ubacivanje, vadjenje, prostiranje, skidanje, pakovanje...?
vememah Posted January 29 Posted January 29 (edited) Obe slike u spoileru: Spoiler Edited January 29 by vememah 3 1
braca Posted January 29 Posted January 29 10 minutes ago, Weenie Pooh said: Kao što su joj objasnili čim je sa ovim stavom izašla, pranje veša i sudova odavno je automatizovano. Imamo takozvane "mašine za veš" i "mašine za sudove", samo im zadaš prompt i one odrade posao. Čudo tehnike! Da sam pereš svoj veš znao bi da nije baš tako... ili i ti imaš neku čarobnu kuću : 4
mackenzie Posted January 29 Posted January 29 1 hour ago, Weenie Pooh said: Kao što su joj objasnili čim je sa ovim stavom izašla, pranje veša i sudova odavno je automatizovano. Imamo takozvane "mašine za veš" i "mašine za sudove", samo im zadaš prompt i one odrade posao. Čudo tehnike! Obrćemo čitav krug, bićemo goli i jesti što uberemo sa grane. Neće više biti potrebe za vešom i sudovima. O hvala ti Ai gospodaru što će muškarci biti napokon u pravu. Da se nas pitalo ne bi išli dalje od pećine. Ali ne, dragi kakva je ovo boja zidova, kakva je ovo kuća bez zavjesa. Moralo je proći 100.000 godina da bi se vidilo kako se može i bez toga. 🙄 1
Recommended Posts