April 5Apr 5 je l koristite ai u dokolici? na primer super je kombinacija knjiga sa random faktima i deepseek. uz to ga cimam od provere raznih stvari na koje naletim do učenja. jedino što mi se čini da malo škripi sa objašnjavanjem engleskog, konfuzan je i može to jednostavnije. uglavnom napričao sam se sa njim vrlo lepo i za mesec dana potrošio tek 90 centi. sad jedva čekam izlazak novog modela najavljenog za maj, da vidimo na šta će to da liči.
April 11Apr 11 Novi Gemini Deep Research je bolesno dobar.Ovo još uvek ne menja ljude ali totalno menja način kako se radi. Danas sam odradio u 5 min neku fizikaliju s njim za koju bih potrošio par dana (koje naravno nemam) žestokog smaranja i rovarenja kroz cloud compliance dokumentaciju
Thursday at 13:502 days Da li zavrsavate razgovore kao sa ljudima ili kad dobijete odgovor ne nastavljate dalje ? Konkretno, kad dobijem zadovoljavaju odgovor uvek napisem nesto tipa "ovo je odlicno, hvala" .
Thursday at 14:212 days Ja mu ni ne pisem ljudske recenice, samo keyworde, engleski, srpski, polupismeno, sve moze
Thursday at 14:282 days ne stavim znak pitanja, pa me ponekad... grize savest?zapravo je najzanimljivija ta smesa osećaja prema nečemu koji što može samo da ih imitira.
Thursday at 14:532 days Nwki dan sam ga zamolio da mi prevede word sa puno tabela sa srpskog na engleski...Vratio mi prazan papir...Pitao sam ga ponovo, Izvinio se, i rekao da sacekam koji minut...Posle 5 minuta ga pitam jel' zavrsio, kaze jos radi...Ugasio sam sesiju, imam dovoljno ljudi sa slicnim ponasanjem u okruzenju..
Thursday at 21:271 day 7 hours ago, Lezilebovich said:Da li zavrsavate razgovore kao sa ljudima ili kad dobijete odgovor ne nastavljate dalje ? Konkretno, kad dobijem zadovoljavaju odgovor uvek napisem nesto tipa "ovo je odlicno, hvala" .Kada preuzmu sve(t), valjda ce se setiti ko je bio ljubazan prema njima...
Thursday at 23:581 day On 16. 3. 2025. at 14:25, Venom said: To nije pitanje za programera nego za bilo koga. Studenti koriste chatgpt da im reši zadatke, ali news at 11 to im ne pomaže da nauče gradivo. Ako chatgpt bude u stanju da rešava probleme koje se uče na tom kursu, rešenje će biti da se ukine kurs. Da li je digitron ukinuo potrebu za ucenje racunskih operacija rucno?Ili vise nema potreba da racunovodje uce rucno duguje/potrazuje?Neki koncepti moraju da se rade da bi se internalizovalo njihovo znacenje bez obzira na digitron, SAP ili ChatGPT. To, dakako, zavisi od profesije. A ako ChatGPT moze da radi 90% posla kodera, to ne znaci da koderi ne treba da uce kodiranje, vec da ce biti manje potrebe za koderima, a da ovi sto ostaju u bransi jos uvek moraju da znaju osnove. Slicno i sa racunovodjama, bice nas manje, ali ovi sto ostaju, bez obzira na masinu, moraju da znaju osnove.
Yesterday at 00:071 day 9 hours ago, radisa said:Nwki dan sam ga zamolio da mi prevede word sa puno tabela sa srpskog na engleski...Vratio mi prazan papir...Pitao sam ga ponovo,Izvinio se, i rekao da sacekam koji minut...Posle 5 minuta ga pitam jel' zavrsio, kaze jos radi...Ugasio sam sesiju, imam dovoljno ljudi sa slicnim ponasanjem u okruzenju..Sta znam, ja sa kolegom capras divanio, neke ideje, on radio beleske.Fotografisao, nisam mogao da procitam.ChatGPT mi uredno transkribovao materijal, bolje cita od mene.
Yesterday at 04:261 day 3 hours ago, Budja said:Da li je digitron ukinuo potrebu za ucenje racunskih operacija rucno?Ili vise nema potreba da racunovodje uce rucno duguje/potrazuje?Neki koncepti moraju da se rade da bi se internalizovalo njihovo znacenje bez obzira na digitron, SAP ili ChatGPT.To, dakako, zavisi od profesije.A ako ChatGPT moze da radi 90% posla kodera, to ne znaci da koderi ne treba da uce kodiranje, vec da ce biti manje potrebe za koderima, a da ovi sto ostaju u bransi jos uvek moraju da znaju osnove.Slicno i sa racunovodjama, bice nas manje, ali ovi sto ostaju, bez obzira na masinu, moraju da znaju osnove.Mislim da je digitron ukinuo potrebu da se uči računanje ručno, viđam oko sebe stalno ljude koji ne umeju to da rade, a ne smeta im ni najmanje u životu. Da li postoje računovođe koje uzmu papir i olovku, napišu dva broja i podvuku crtu ispod?Da li je abeceda/azbuka ukinula potrebu da se ceo pretkosovski ciklus zna napamet? Možda neko zna Zidanje Skadra napamet i možda to ima neku vrednost, ali to objektivno nije čest slučaj.Moje dete je kao i neka druga deca koju sam video u stanju da ispriča reč po reč neku od priča koje čitamo pred spavanje, kaže mogu ja da čitam i onda pročita iz sećanja sve što piše, čak i strane okreće na pravom mestu. Kapacitet za svašta postoji, ali napredniji i korisniji koncept kao što je čitanje će kasnije ukinuti potrebu za pamćenjem celog kompletnog teksta. Moja keva kaže da sam umeo da izrecitujem celu ježevu kućicu od Ćopića u vrtiću, a danas se ne sećam ničega.Videćemo u praksi šta je neophodno a šta nije.
Yesterday at 04:421 day 14 hours ago, Lezilebovich said:Da li zavrsavate razgovore kao sa ljudima ili kad dobijete odgovor ne nastavljate dalje ? Konkretno, kad dobijem zadovoljavaju odgovor uvek napisem nesto tipa "ovo je odlicno, hvala" .Boze ja ne vidim naslov topika pa sam pomislila da je ovo pitanje za regular razgovor sa kolegama
Yesterday at 10:121 day Deco, jestel' probali sebe, imenom i prezimenom, da proterate kroz npr. Dipsik?Pa to je spe takl i šokovi, ahhah..PS / Na kraju, kadođu ponas, biće ono... A ti si muzičar? Edited yesterday at 10:141 day by makaronee ps