Jump to content
IGNORED

Twitter v2.0 - powered by Elon

mustang

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, Pokojni Ruxin said:

pa ne dolazi. 

i nije uvedena pretplata nego se uvodi naplaćivanje glupog čekmarka koji te kao verifikuje. pritom to niko neće ni plaćati, u pitanju je samo sprdnja i troll

Posted (edited)
19 minutes ago, radisa said:

Ne razumemo mi to, Elon je kupio da ga popravi... :fantom:

Ja sve vise mislim da je on to kupio da ga unisti...

Mislim, nije da ne znam primere da su ljude zajebali da nesto kupe, pa su gasili firmu po kupovini (DINERS u Srbiji i Erste Banka kao dobar primer), ali tu je uvek bila neka prevara... Ovde kao da on zeli da sve to zatvori i obezvredi jer ga je nerviralo...

Elon na kraju nije ni hteo da kupi Tviter, shvatio je da se zajebao, ali kasno.
To je najbolji deo priče (za sad). :lolol:

Edited by mraki
  • +1 3
Posted (edited)
4 minutes ago, theanswer said:

pa ne dolazi. 

i nije uvedena pretplata nego se uvodi naplaćivanje glupog čekmarka koji te kao verifikuje. pritom to niko neće ni plaćati, u pitanju je samo sprdnja i troll

oke

uvode se tierove koji ranije nisu postojali. imaćeš praktično 2 grupe korisnika, free i premium. nije samo checkmark, nego i prioritet u slobodi govora replies, manje reklama i sta već sve reče muskara. jel ti znaš za slućaj da je internet ikada ranije u svojoj istoriji pozdravio plaćanje nečega što nikad ranije nije moralo da se plaća? ja ne

Edited by Pokojni Ruxin
Posted
1 minute ago, Pokojni Ruxin said:

oke

uvode se tierove koji ranije nisu postojali. imaćeš praktično 2 grupe korisnika, free i premium. nije samo checkmark, nego i prioritet u slobodi govora replies i sta već sve reće muskara. jel ti znaš za slućaj da je internet ikada ranije u svojoj istoriji pozdravio plaćanje nečega što nikad ranije nije moralo da se plaća? ja ne

čekaj prvo da vidimo šta će sve da uvede i da li će da uvede

pričaš o subscriptionu btw ko da ga je Musk sad izumeo, ko da millioni ljudi na internetu ne plaćaju neke subscriptione za gomilu stvari jer lupam neće da slušaju reklame ili gomilu stvari. i kad kažeš za to internet pozdravio, ja ne vidim da je internet pozdravio, zapravo se na tviteru koji je levičarska mreža generalno više pljuje Musk nego što li se bodri. 

Posted
4 minutes ago, theanswer said:

čekaj prvo da vidimo šta će sve da uvede i da li će da uvede

pričaš o subscriptionu btw ko da ga je Musk sad izumeo, ko da millioni ljudi na internetu ne plaćaju neke subscriptione za gomilu stvari jer lupam neće da slušaju reklame ili gomilu stvari. i kad kažeš za to internet pozdravio, ja ne vidim da je internet pozdravio, zapravo se na tviteru koji je levičarska mreža generalno više pljuje Musk nego što li se bodri. 

pa jeste ga sad izumeo za twitter, nije ranije postojao :dry:

ne kažem da je to preovlađujući sentiment, nego da me šokira da postoji bilo ko na internetu ko brani uvođenje preplate na nešto što se nikad nije plaćalo. that's a first. a ne da postoji, nego muskova objava u vezi ovoga ima milion lajkova. 

• +1 1
Posted
14 minutes ago, Pokojni Ruxin said:

ne kažem da je to preovlađujući sentiment, nego da me šokira da postoji bilo ko na internetu ko brani uvođenje preplate na nešto što se nikad nije plaćalo. that's a first. a ne da postoji, nego muskova objava u vezi ovoga ima milion lajkova. 

zato što ljudi percipiraju Muska kao vrhunskog trolla i čoveka koji je na njihovoj ideološkoj strani i bodriće ga šta god da uradi u suštini, njima su bitne druge stvari u vezi tvitera koje nemaju veze sa glupim blue checkom

a stvarno ne vidim kako će subscription nešto promeniti za običnog peasanta je li bez blue checka. tako da će experience za 90% korisnika ostati isto u tom smislu. 

• +1 1
Posted

tviter jeste stvorio maska ali maskove firme nisu ni prve ni stote koje zive od hajpa u smislu brendinga i percepcije vrijednosti. i sama ideja da je mask tu nesto prvo ikada je dio hajpa.

• +1 4
  • Hvala 1
Posted
1 hour ago, Pokojni Ruxin said:

Postoji youtube free i premium verzija, a sigurno nisu jedini ni prvi

Posted (edited)

ljudi mene ovo lično uopšte ne dotiče, niti kažem da je skandal što hoće da uvede subscription na twitter. čitam ali nisam u životu post napisao. iako bih bio idealan tviteraš jer uglavnom postujem sa telefona, nepismen sam, i nikad ne čitam svoje postove pre nego što kliknem submit jer u suprotnom nikad ništa ne bih postovao.

više me zanima taj fenomen gde kažeš internetu da će morati da se plaća nešto što je 15 godina bilo besplatno i lajkuje te milion ljudi. to definitivno nije internet koji ja poznajem. :happy:

Edited by Pokojni Ruxin
  • +1 4
Posted (edited)

naravno, to se onda cita kao oduzimanje stecenog prava. ali nije nejasan ni milion lajkova, posto je stvorena percepcija da su ti akaunti elita koja sad maltene uzurpira javno dobro.  obozavam kad nova desnica prisvoji kategorije ljevice i obrne ih naunutra. salim se, ne oboyavam, smijesno mi je i gadno.

verifikovan tviter nalog naravno jeste kapital i ima smisla traziti da se za njega plati ali isto tako ima smisla prodiskutovati o prirodi participativnog medija i odnosu vlasnistva i prava, a nije iskljuceno da ce i to da se desi i da nece ici u prilog masku.

Edited by morgana
  • +1 1
Posted (edited)
10 minutes ago, Pokojni Ruxin said:

više me zanima taj fenomen gde kažeš internetu da će morati da se plaća nešto što je 15 godina bilo besplatno i lajkuje te milion ljudi. to definitivno nije internet koji ja poznajem. :happy:

Ma da je samo to: bice da je nesto drugo, mnogo znacajnije, a bilo je samo pitanje vremena cudi me da je i ovoliko potrajalo: pocinje beskrupulozna i nepostedna, nezamaskirana komercijalizacija Interneta koji se od platforme (ako se tako kaze) svakom dostupne uz minimalne troskove i demokratske po prvobitnoj sustini i ideji, pretvara u 1 supermarket sa istaknutim cenama uz povremene akcijetm, pa ko voli, moze - neka izvoli.

Musk-ovski kapitalizam polako dolazi na svoje, dok se slobode - kakve god - polako uteruju u obor... :fantom: 

Edited by namenski
Posted (edited)

Obzirom da je twitter sad ponovo privatna kompanija, moze da se decentralizuje i predje na web3. Dorsey i Mask su ranije pričali o tome. Videcemo. Dorsey ima bluesky u beti vec. 

Ja necu placati check mark jer sam nebitna na istom, uglavnom pratim market news i OTC whales i nesto malo politike. Vidim da su ovi sa marketa vec poceli da plaćaju za checkmark i niko se ne buni. 

Ne bi me cudilo i da implementira AI u tviter, na AI radi agresivno godinama, i sam trazi od vlade da se uvede red tu (!).niko jos nista nije predstavio za ogranicenje, sa velikom mogucnoscu da ce izmaci kontroli pa ce posle preko noci donositi zakone. As usual.  

Twitter, za nas ima lično, bi trebalo da ima mnogo vece mogucnosti i slobode u buducnosti. 

Edited by mustang
Posted

Svakako internet nije neko bistro jezero koje se tu stvorilo na prirodni način i onda svi uživamo u pogledu bez ograničenja, neko te usluge treba da pruža, infrastrukturu da održava, funkcije da razvija itd.

• +1 1
Posted
Just now, Time Crisis said:

Svakako internet nije neko bistro jezero koje se tu stvorilo na prirodni način i onda svi uživamo u pogledu bez ograničenja, neko te usluge treba da pruža, infrastrukturu da održava, funkcije da razvija itd.

Jes, mi da placamo, a oni da se bogate na nas racun. Nece da moze. Ne dam im ni dinara..