kud u maglu Simoviću Posted November 14, 2022 Posted November 14, 2022 sećam se da sam sa đorđem vodio tu diskusiju, dal je povod bila lora ili anonima ili ta serija naši očevi naše majke ne sećam se
Mil@n Posted December 12, 2022 Posted December 12, 2022 Izuzetno je teško gledati ratni film iz ugla loših momaka™, jer je teško ostvariti bilo kakav emotivni kontakt i sa likovima i sa njihovim okruženjem. Ne mogu da kažem da mi film nije izmamio po neku emociju, ali mi je daleko od remek dela pa i vrhunskog filma iako nije loš ni na jednom polju. Nešto mu fali, da bi ga svrstao u kategoriju fenomenalnog. Odnosi likova nisu dovoljno razrađeni, ne postoji nikakva preterana dramatizacija osim konstantnog upiranja u užase rata, a nije da manjka takvih filmova i nije da nismo znali da je rat užasan i kako isti utiče na obe strane njegovih učesnika, i da je mnogo lakše izdavati narede sa balkona a potom sedeti u vili, nego popiti bajonet u rovu u borbi prsa u prsa. Ne mislim da je film loš, daleko od toga, ali nisam ni oduševljen.
Recommended Posts