Jump to content
IGNORED

sneakers kultura

Filozof manijak

koji ste team  

104 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ne znam da li uništavaju brend Ili ne ali često su po EU na akciji. Ova Cloudvista je 160 evra na njihovom sajtu, a ima u ovom trenutku da se uzme za 112.

13 hours ago, Heaviside said:

Ne znam da li uništavaju brend Ili ne ali često su po EU na akciji. Ova Cloudvista je 160 evra na njihovom sajtu, a ima u ovom trenutku da se uzme za 112.

navy/mineral 89,99 €

On su jako udobne svakodnevne patike, cak mozda i najudobnije od svih koje sam nosio (vrlo subjektivno naravno). Za trcanje su isto ok, ali se neverovatno brzo trose, za takvu premium marku sam ocekivao da traje barem kao osrednji asics. Ni govora, bas se brzo trose a onda i cena postaje bitna. I dalje ih nosim svaki dan ali ne trcim vise u njima.

• +1 2
17 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

nikako da kažeš kako to uništavaju brend?

:mellow:

ukratko:

svaki brand je obecanje kvaliteta. ako je ON svoje cene formirao na nivou 180-200 evra/par, onda se on obraca premium kupcu.

premium kupac je onaj koji placa vise za odredjen brand i ima razlog za to (npr dizajn, i/ili kvalitet, i/ili performanse). premium kupac ne zeli da deli proizvod sa obicnim kupcima.

Popusti na premium proizvode su put ka (nesto malo) povecanoj prodaji na kratak rok (mada je i ovo diskutabilno). Medjutim, na duzi rok dovodi do neminovnog pada vrednosti branda. 

razlozi:

- premium kupac ce prestati da ga kupuje jer ne zeli da se meša sa obicnim smrtnicima. time dolazi do devalvacije branda prema nizoj kategoriji kupaca i samo potvrdjuje da je prvobitno/previsoko pozicioniranje branda bilo pogresno ( a to niko od menadzera/vlasnika nikad ne zeli da prizna)

- brand (davanjem popusta) prestaje da bude željen=hot, i tako vremenom postaje irelevantan: dolazi do neminovnog pada prodaje

- kupci nisu kreteni i - kada ih naucis na popuste, nikad vise nece kupiti ON po punoj ceni, vec ce uvek cekati snizenja 

- pada ti marža i profit ( sto dovodi do mase vecih problema, koji nemonovno firmu uvode u spiralu rastućeg duga)

- kako se firma nadje u finansijskim problemima, tako izgubi i one kupce koje su imali - niko nece da kupuje proizvode branda, o kojem je juce u novinama citao da se muči (primeri propasti Reeboka, Pume itd).

Edit: samo da razjasnim ovaj slucaj, kod nas: ne radi se o tome da ON srozava svoj ugled, vec to rade njegovi srpski partneri. Siguran sam da ce ON menadzeri popizditi kad vide da su im partneri odmah krenuli sa popustima. To se ne radi, kontrolise se i na takve stvari ostro reaguje.

Edited by Djuro
  • +1 5
  • Hvala 1

izgleda da je Borko™ procenio da taj brend nece imati prodju kao premium brend u Srbiji ... 

Spoiler

Borko je jedan od brace vlasnika SVa za kog kazu da presuduje u svim odlukama za nove kolekcije, pa pretpostavljam i nove brendove

U Austriji ON i nije baš neki premijum brend u smislu u kom to Đura opisuje. Nosi ga obična raja samo tako i definitivno se nećeš razlikovati od običnih kupaca ako nosiš to. Verovatno najpopularniji brend patika trenutno. A i kao što rekoh uvek negde ima na popustu. Evo aram nađe ovaj malo skuplji model za 90 evra. 

8 minutes ago, msv said:

"Srpski partnerima" država popunjava rupe u budžetu 🚁

Za Novaka su dobili 50 evra za svakog učenika i nastavnika u Beogradu

Rekao bih da to je služilo nečemu drugom, i da SV od tih para nije video puno, bilo bi čudno i da su pokrili svoje troškove...

5 hours ago, Heaviside said:

U Austriji ON i nije baš neki premijum brend u smislu u kom to Đura opisuje. Nosi ga obična raja samo tako i definitivno se nećeš razlikovati od običnih kupaca ako nosiš to. Verovatno najpopularniji brend patika trenutno. A i kao što rekoh uvek negde ima na popustu. Evo aram nađe ovaj malo skuplji model za 90 evra. 

nema sanse. nije ni blizu. 

7 hours ago, Heaviside said:

Nosi ga obična raja samo tako i definitivno se nećeš razlikovati od običnih kupaca ako nosiš to. Verovatno najpopularniji brend patika trenutno.

Ozbiljno pitanje: je l više nose stariji ili mlađi ljudi? I je l nose žene? Proučavam ih već dva dana i s jedne strane odvratno, ali s druge strane nosila bih, maybe. Ne znam. Vrv bih prvo morala da ih vidim na nekome.

043A9A9F-C89C-431D-A2F5-86F22AD4EA3B.gif.267a09eb0b48add0fc3ba240b6838e26.gif

• Haha 1
1 minute ago, Patty Lee said:

Ozbiljno pitanje: je l više nose stariji ili mlađi ljudi? I je l nose žene? Proučavam ih već dva dana i s jedne strane odvratno, ali s druge strane nosila bih, maybe. Ne znam. Vrv bih prvo morala da ih vidim na nekome.

043A9A9F-C89C-431D-A2F5-86F22AD4EA3B.gif.267a09eb0b48add0fc3ba240b6838e26.gif

Podjednako muškarci i žene. Najviše između recimo 20 i 50 godina starosti. Baš klinci (nike) i penzosi (skečers) slabo. Mislim, u pravu je @Djuro, preterujem jbg, nisu sigurno ni blizu najka i ne samo najka, ali ima ih baš puno. Ja već par godina bih da ih kupim ali mi na kraju ne dozvoli duša jer mi se ne sviđa kako izgledaju, a ne trčim pa da uzmem za to. 

• +1 1
  • Hvala 1

Ja sam neke nesto normalnije modele videla kod vise penzionera, bas sam se zapitala koja je to marka patika. Delovale su mi malo premoderno za njih, ali to je zato sto penzioneri uglavnom nose neku drugu vrstu obuce pa mi je ovo dosta odstupalo od toga.

5 hours ago, Heaviside said:

Podjednako muškarci i žene. Najviše između recimo 20 i 50 godina starosti. Baš klinci (nike) i penzosi (skečers) slabo. Mislim, u pravu je @Djuro, preterujem jbg, nisu sigurno ni blizu najka i ne samo najka, ali ima ih baš puno. Ja već par godina bih da ih kupim ali mi na kraju ne dozvoli duša jer mi se ne sviđa kako izgledaju, a ne trčim pa da uzmem za to. 

ide gaaaas

• Haha 2