Sammael Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 9 minutes ago, noskich said: Moja je deviza uvek bila maksimalna zarada za minimalni trud. "Ne mogu mene tako malo da plate koliko mogu malo da radim"
noskich Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 (edited) 38 minutes ago, Sammael said: "Ne mogu mene tako malo da plate koliko mogu malo da radim" Ne mislim da je to isto. U toj maksimi zarada je nebitna. Nije nebitna. Napraviš imidž da radiš dosta, odradjujes neophodno, a ostalo neka ga... Uostalom kao i bilo koji drugi biznis. Znaš da se lepo prodas, sales ti je superioran, a support čekajte u redu dok popijem kafu. Samo primeniš biznis strategiju na svoje zaposlenje. Maksimizacija zarade i minimizacija truda (za biznis troškova). Na nekim gigovima te provale, nema veze, ideš dalje. Edited September 1, 2023 by noskich
Sammael Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 Meni je to etički neprihvatljivo. I u biznisu i u zaposlenju. Na stranu što bih lično podivljao da odrađujem i otaljavam umesto da radim i ostvarujem rezultate. Ali to je moj stav/problem, razumem da nismo svi isti. Nikad doduše ne bih zaposlio nekoga s tvojim stavom. 6
noskich Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 (edited) 3 minutes ago, Sammael said: Meni je to etički neprihvatljivo. I u biznisu i u zaposlenju. Na stranu što bih lično podivljao da odrađujem i otaljavam umesto da radim i ostvarujem rezultate. Ali to je moj stav/problem, razumem da nismo svi isti. Nikad doduše ne bih zaposlio nekoga s tvojim stavom. Meni je itekako etički prihvatljivo jer se biznis tako odnosi prema zaposlenima. Zasto bih se ja kao zaposleni odnosio drugačije prema biznisu? Ne bi niko zaposlio, tu dolazi sales, da se lepo prodas, i marketing da održavas dobar imidž. A kad te provale ideš dalje i uvek imaš X ljudi u rukavu koji će ti dati preporuku 10/10 (što onih što te nisu provalili, što onih koji jesu ali su isti kao ti, pa ja tebi vojvodo, ti meni serdaru). Edited September 1, 2023 by noskich
Sammael Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 Volim da mislim da imam nos da nanjušim to, jednom me samo neko preveslao, a u pitanju je čovek za koga sumnjam da ima ozbiljne psihičke poremećaje tako da mislim da je prosto bio u jednoj fazi kad smo ga primali a u drugoj kad je počeo da radi. 1
noskich Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 (edited) 7 minutes ago, Sammael said: Volim da mislim da imam nos da nanjušim to, jednom me samo neko preveslao, a u pitanju je čovek za koga sumnjam da ima ozbiljne psihičke poremećaje tako da mislim da je prosto bio u jednoj fazi kad smo ga primali a u drugoj kad je počeo da radi. Niko ne može da se proda svakome, ali ako imaš dobar sales prodaces se dobro nekome. I opet. I u nedogled. A etički biznis je oksimoron. To još ne videh u praksi. Edited September 1, 2023 by noskich
dragance Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 (edited) 13 minutes ago, noskich said: Niko ne može da se proda svakome, ali ako imaš dobar sales prodaces se dobro nekome. I opet. I u nedogled. A etički biznis je oksimoron. To još ne videh u praksi. Jao, gde se samo ti nadje da pises o etici Edited September 1, 2023 by dragance
noskich Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 4 minutes ago, dragance said: Jao, gde se samo ti nadje da pises o etici Etika u biznisu je deo marketinga i PR-a, pa i sales-a.
Sestre Bronte Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 ja sam primetio da kad ljudi nestanu, nestane i prošlost, nestane i svako sećanje na njih ostane samo ono što su radili u SF, a njima se gubi svaki trag međutim nije svaki odlazak iz firme isti ovo što sam napisao se odnosi na ljude koji su dobili otkaz, ne pominje im se ime više međutim, kada neko ode u penziju, onda se pominju, ali se o njima govori kao da su umrli inače smo zvanično great place to work i to realno 1 3
Sammael Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 (edited) Mene pominju u svim bivšim firmama i redovno održavam kontakte. Ne pominju me nužno po dobru Edited September 1, 2023 by Sammael 3
Heaviside Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 Jes petrović malo iritantan, ali meni se dopada da ima neko takav ovde da piše. Ima dosta ajtivaca i inženjera ali smo uglavnom matoriji i dosta nas je i u inostranstvu. Pod takav mislim mlad i ambiciozan kome se poklopilo da krene u profesionalni život uz kombinaciju sektora, vremena i prostora kakva se globalno baš, baš, baš retko kome namesti. Teško je ostati skroz na zemlji pod takvim okolnostima, a ti @ppetrovicmeni ipak ne zvučiš kao neki totalni kreten pa bih ti sa zakašnjenjem poželeo dobrodošlicu na forum. Inače se slažem sa većinom kritika upućenih tvom pisanju, ali i sa tvojim odgovorima da neke stvari ti nisi uopšte ni pisao. Međutim, postavio si jedno generalno pitanje Linei i ljudi su ti odgovarali na to. Ne interesuješ ti lično ovde nikoga već se diskutuje o određenom fenomenu. Ne shvataj ništa lično i samo rokaj. 7
Heaviside Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 1 hour ago, Sammael said: Meni je to etički neprihvatljivo. I u biznisu i u zaposlenju. Na stranu što bih lično podivljao da odrađujem i otaljavam umesto da radim i ostvarujem rezultate. Ali to je moj stav/problem, razumem da nismo svi isti. Nikad doduše ne bih zaposlio nekoga s tvojim stavom. Etički u smislu lojalnosti prema poslodavcu ili u smislu lične radne etike? Ja se trudim da radim pošteno sebe radi, prosto mi bezveze da otaljavam i stagniram, a imam uslove koje većina planete može samo da sanja. Ne znam baš da li sam petrović level ali nije mi ni loše. Osećam neku odgovornost da shvatim sve to maksimalno ozbiljno kad već imam priliku da budem u privilegovanoj poziciji. Ali samo sam prema jednom poslodavcu osećao lojalnost i ginuo da da bi firmi išlo dobro. Sada ginem iz skroz drugih motiva, a i generalno ginem manje nego na početku. 2
Sammael Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 Just now, Heaviside said: Etički u smislu lojalnosti prema poslodavcu ili u smislu lične radne etike? Ja se trudim da radim pošteno sebe radi, prosto mi bezveze da otaljavam i stagniram, a imam uslove koje većina planete može samo da sanja. Ne znam baš da li sam petrović level ali nije mi ni loše. Osećam neku odgovornost da shvatim sve to maksimalno ozbiljno kad već imam priliku da budem u privilegovanoj poziciji. Ali samo sam prema jednom poslodavcu osećao lojalnost i ginuo da da bi firmi išlo dobro. Sada ginem iz skroz drugih motiva, a i generalno ginem manje nego na početku. Lične radne etike pre 10tak godina sam shvatio da od lojalnosti poslodavcu (bilo kom) leba nema, što bih se ja lomio da bi CEO/gazda kupovao jahtu pola metra dužu. U tom odnosu je quid pro quo, s tim što ako sam po svom kriterijumu adekvatno kompenzovan, podržan i cenjen, radiću svoj posao što bolje mogu. 3
radisa Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 2 minutes ago, Sammael said: Lične radne etike pre 10tak godina sam shvatio da od lojalnosti poslodavcu (bilo kom) leba nema, što bih se ja lomio da bi CEO/gazda kupovao jahtu pola metra dužu. U tom odnosu je quid pro quo, s tim što ako sam po svom kriterijumu adekvatno kompenzovan, podržan i cenjen, radiću svoj posao što bolje mogu. Zavisi od poslodavca... Za korporaciju ne bi ginuo ni za kakve pare, za malu firmu, gde se svi znamo, idem sa vlasnikom na skijanje, letovanje, kurce/palce, sa kolegama se družim i van radnog vremena, bogami, ću da ginem, ako vidim da i gazda i kolege ginu, pogotovo ako je plata adekvatna... 5
Heaviside Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 6 minutes ago, radisa said: Zavisi od poslodavca... Za korporaciju ne bi ginuo ni za kakve pare, za malu firmu, gde se svi znamo, idem sa vlasnikom na skijanje, letovanje, kurce/palce, sa kolegama se družim i van radnog vremena, bogami, ću da ginem, ako vidim da i gazda i kolege ginu, pogotovo ako je plata adekvatna... To tvoje je više pogibija za tim nego za poslodovca, samo je igrom slučaja i gazda deo tima. To mi je već vrlo blisko. 1
Recommended Posts