Jump to content
IGNORED

Stanje u IT sektoru

Svarog

Recommended Posts

Posted

Ovo je potpuni smehotres. Lično sam viđao nadmene i nadobudne ljude i ovde i napolju, u raznim profesijama, ali prvi put čujem da je neka profesija ovako targetovana u određenim državama. Ludilo

• +1 2
  • -1 1
Posted
1 minute ago, Lezilebovich said:

on nije ajtijevac, on je neko ko je došao do para drugim putem, ali razumem poentu :D

Posted
1 minute ago, ppetrovic said:

Lično sam viđao nadmene i nadobudne ljude i ovde i napolju

Verujem da jesi, svaki put kada se pogledaš u ogledalo.

Ne zameram ti, verovatno si mlad, kurčevit, gladan uspeha i svega. Bio sam i ja takav, šta više možda sam imao i slična razmišljanja kao ti, pa sam odrastao i na sreću se promenio.

• +1 2
  • Haha 1
Posted

Važi čiko, nek si ti meni živ i zdrav, drago mi je da razumeš probleme nas mladih nada srpskog ITa koji žele sve sada i odmah.

Idem da tostiram avokado u lepinji od chia semenki dok posmatram zalazak sunca

• Haha 2
  • -1 1
Posted

Klasicni IT-jevci ispisase 10 stranica u sred radnog vremena :covid19:

• +1 1
  • Haha 7
Posted
1 minute ago, Choda said:

Klasicni IT-jevci ispisase 10 stranica u sred radnog vremena :covid19:

• Haha 6
Posted

Lako je programatorima, mi iz DevOps ekipe nekad moramo da budemo on call u US vremenskim zonama, tek nam predstoji radno vreme večeras :/

Posted

Tolko je tezak IT posao, treba pratiti sve ove forume, stres na max kad te taguju.

I jos posle hoce da te oporezuju ko i onog prljavog sljakera, koji spokojno mota kablove.

Posted

Deploy na produkciju u pola 2 ujutru koji pada iz meni nepoznatih razloga, good old times. Jesam nekada rekao da je Netsuite najvece djubre koje postoji na planeti. Izvini Draganche.

• +1 1
Posted
8 hours ago, brusli said:

Obicni ITevci ostalim smrtnicima: sto nisu ucio javu ko ja, sad bi imao 3k.

Wunder ITevci obicnim ITevcima: sto nisi ucio kubernates i cloud, radio direktno za Amere, sad bi tukao 10k bruto tj 9k neto, svaki dan jeo sushi i avokado, umesto jednom nedeljno.

Sunce vam zarko ala ste se raspisali :D  To dal ces da tuces 10k je vec lutrija. Treba da znas nesto sto je u tom trenutku deficitarno, da ti se posreci da nadjes dobar ugovor i da onda kad krene navala na to zanimanje i ne bude vise deficitarno prezivis na osnovu svog znanja i dobro smestenog dupeta u firminoj stolici.

Mozes i da frilensujes i tuces te pare, ili ides u neki startup al u tim slucajevima mozes i da se pozdravis sa zaposlenjem kad naidje kriza ili tvoje znanje vise nije toliko potrebno. Plus ima da pregoris. Takodje postoje IT zanimanja koja se lakse i teze outsourcuju, pa nekog sami regruteri zatrpavaju ponudama a drugi moze da zaboravi na gomilu poslova bez EU papira. No, sve se moze. I da naucis nove tehnologije i da radis ko manijak da bi napredovao i da menjas destinacije i firme... samo u jednom trenutku se zapitas koj ce ti to. Ko u onom vicu o Dalmatincu koji peca na plazi. 

BTW kad sam ja kretao ovaj moj VMware je bio nesto najnovije sto je postojalo, tipa ko Cloud danas. Sada je to vec prastara tehnologija, bukvalno cuvam posao jer niko od klinaca vise i ne zna sta je to. Kad sam se zaposlio plata za programatore pocetnike je bila 400-500 evra. Sve to moze opet da se obrne za cas. Budite srecni i cutite :ph34r: 

6 hours ago, Braća Strugacki said:

a to ti je slobodno tržište, neko je pametan, pa se snađe

pričao je džordan piterson o tim hijerarhijama u društvu i zašto ne mogu da imaju uspeh ljudi sa niskim iq-om

srećom, takvih nema ovde, ako ne računamo ove koji zarađuju 2-3k eur mesečno, što svaka šuša može

zorannah-turbofolk.gif

6 hours ago, brusli said:

Kako placaju procentualno isto, kada postoje agencije, pausalci, DOO i ostali kreativni i legalni nacini da utajis porez.

Treba nam sistemsko resenje, a ne dobrovoljno.

Moja drugarica koja bije te neke nenormalne pare cak i za ITjevce placa oko 15% svega drzavi. Sve se moze kad se hoce, ko vam je kriv kad ste glupi sirotinjooo :fantom: 

6 hours ago, Willow said:

+1. Zanimljiva spika i dosta informacija koje nam na ovaj ili onaj način mogu koristiti. Ako nekom smeta ono što kolega @ppetrovic piše možda bolje da ga stavi na ignore nego da se ponovi @keksi krem situacija :(

Uporedjujes pateticno fleksovanje para ovog jadnicka sa legendom foruma koji je zasluzan za "vredi za dve, kosta kao tri". Ccc...

6 hours ago, Vapad said:

Uglavnom, to nije tema ovog topika a verovatno ni vaša želja, ali meni se čini da smo mi u zanimljivoj situaciji, ne znam da li je tako u drugim zemljama, kod nas ljudi ne žele da rade neke poslove čak iako nema radne snage i ima prilike da se zaradi bolje od minimalne, pa i prosečne, plate.

I ja sam dugo tako mislio ali ne verujem da je to vise slucaj. Nemamo vozace za autobuse jer se svima vise isplati da idu da voze kamione po Amerikama. Nemamo gradjevince jer im se vise isplati da rade na crno po Nemackama. Isto kao sto ne mozes leti naci konobare jer svi idu da rade na Hrvatskom primorju.

Doduse jeste dosla renesansa majstora, to se sad i dobro placa i puno trazi.

1 hour ago, Hamlet Strašni said:

Da li postoji neka potražnja za programatorima u bejziku, imam i kurs zavrsen.

Moj drug dermatolog je napravio za sebe program u visual basicu koji procenjuje kolike su sanse da je neki mladez rak. Kaze da ima neki dobar postotak. Nudili mu iz nase lekarske komore da kupe al je odustao, rece ko ce to da odrzava i bakce se sa tim. 

15 minutes ago, garmonbozia said:

Nije generalizacija na osnovu zanimanja, već na osnovu zanimanja u Srbiji. U inostranstvu nigde nisam video da ITevci misle da su posisali svu pamet ovog sveta i da na sebe gledaju kao da su bolji od ostalih samo zato što zarađuju više. To je fenomen siromašnih zemalja kao što je naša.

To je samo zato sto ITjevci zaradjuju mnogo vise od radnicke klase. Ako pogledas stavove klinaca bogatasa po Zapadu, videces da je to isto to.

Posted
5 minutes ago, Shan Jan said:

To je samo zato sto ITjevci zaradjuju mnogo vise od radnicke klase. Ako pogledas stavove klinaca bogatasa po Zapadu, videces da je to isto to.

Upravo i moja poenta, stvarno zahvaljujem što si napisao jasnije nego ja :D

Posted
49 minutes ago, djeneralche said:

Netsuite najvece djubre koje postoji na planeti. Izvini Draganche

Samo cepaj. Ja se bavim sa Oracle Fusion. 

Posted

Samo privremeno dok pokrijem kolege dok se ne vrate sa godišnjeg, posle se vraćam da budem jadnik koji fleksuje parama

• -1 1