Hamlet Strašni Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 Da li postoji neka potražnja za programatorima u bejziku, imam i kurs zavrsen. 1 1
garmonbozia Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 19 minutes ago, ppetrovic said: koji zarađuje koliko zarađuje pukom srećom i spletom srećnih okolnosti a nikako zahvaljujući sopstvenom trudu i zalaganju Naravno da se ceni i sopstven trud i zalaganje i da je delom uspeh zbog toga, ali se cimao i poljoprivrednik iz Vojvodine više nego taj ITevac, pa ne zarađuje toliko. Sreća ima faktor je da je toliko plaćen posao ITevca i da taj što radi u ITu živi bolje nego 99% ljudi u Srbiji, a to ne treba da bude tako. Naravno, za to su najmanje krivi ITevci, ali ti predstavljaš kao da neko napada ljude koji su u ITu zato što toliko zarađuju kada to nije tačno - napadaju te ljude zato što su arogantni, zato što ih boli uvo za druge, zato što žmure na kriminalne poteze vlasti i kupuju stanove u Beogradu na vodi (znam nemali broj ITevaca koji je tamo kupio stan), zato što su zatvoreni u svom bablu i onda se bune na neke stvari kada samo zakorače na metar van tog babla, a da ne rade ništa po tom pitanju. Pa eto u tvom slučaju se bune zato što plaćaju više doprinosa za zdravstvo iako svi dobijaju istu uslugu (a plaćanje nema veze sa time kakvu ćeš uslugu dobiti). Malo je surovo pričati tako jer ti svakako lepo živiš sa cifrom koju imaš i to što plaćaš više zdravstvo koje će neko manje sposoban/srećan koristiti je neko životno pravo, a ne treba da bude zasnovano na kapitalizmu "ako zaradiš dovoljno onda se leči", itd. U potpisu, čovek iz ITa sa 20 godina iskustva i koji ne radi sa Srbima i na C-level poziciji je. 9
bags Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 19 minutes ago, Braća Strugacki said: btw, da li ima neki specijalista za kliper ovde? Prva ljubav zaborava nema...
Lezilebovich Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 15 minutes ago, extragluv said: jel ima neka app tipa revolut da sljaka u srb? A koji je benefit revoluta ?
ppetrovic Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 2 minutes ago, garmonbozia said: Naravno da se ceni i sopstven trud i zalaganje i da je delom uspeh zbog toga, ali se cimao i poljoprivrednik iz Vojvodine više nego taj ITevac, pa ne zarađuje toliko. Sreća ima faktor je da je toliko plaćen posao ITevca i da taj što radi u ITu živi bolje nego 99% ljudi u Srbiji, a to ne treba da bude tako. Naravno, za to su najmanje krivi ITevci, ali ti predstavljaš kao da neko napada ljude koji su u ITu zato što toliko zarađuju kada to nije tačno - napadaju te ljude zato što su arogantni, zato što ih boli uvo za druge, zato što žmure na kriminalne poteze vlasti i kupuju stanove u Beogradu na vodi (znam nemali broj ITevaca koji je tamo kupio stan), zato što su zatvoreni u svom bablu i onda se bune na neke stvari kada samo zakorače na metar van tog babla, a da ne rade ništa po tom pitanju. Pa eto u tvom slučaju se bune zato što plaćaju više doprinosa za zdravstvo iako svi dobijaju istu uslugu (a plaćanje nema veze sa time kakvu ćeš uslugu dobiti). Malo je surovo pričati tako jer ti svakako lepo živiš sa cifrom koju imaš i to što plaćaš više zdravstvo koje će neko manje sposoban/srećan koristiti je neko životno pravo, a ne treba da bude zasnovano na kapitalizmu "ako zaradiš dovoljno onda se leči", itd. U potpisu, čovek iz ITa sa 20 godina iskustva i koji ne radi sa Srbima i na C-level poziciji je. Izvini druže, ali upravo si potkrepio moju poentu još i više. Nigde nisam napisao da niko nema pravo da se leči o mom trošku, čak i sam kažem da državno zdravstveno treba da bude solidarna kategorija (što i jeste) i da svako treba da ima pravo da ga koristi, navodio sam i članove Ustava i Zakona koji to potvrđuju i ni na koji način nisam to osporavao bilo kome. Takođe kažeš da "ITevce boli uvo za druge" a nešto ne vidim da je bilo ko od nas to igde napisao, nemoj sad i ti da se spuštaš u tu kaljugu. Takođe optužuješ ITevce da žmure na kriminalne poteze vlasti i šta sad da ti ja odgovorim na to - je l' treba da ti okačim sopstveni selfi sa Gazele od letos da te ubeđujem u suprotno? Je li treba da ti kačim skeniranu dokumentaciju da sam bio dežurni posmatrač na nekoliko izbora u Srbiji (osim ovih poslednjih, tad sam digao ruke)? Je l' treba da ti okačim završni račun svoje firme gde se vidi da svake godine doniram 5% neoporezivog iznosa u dobrotvorne svrhe nekoj organizaciji za koju smatram da zaslužuje finansijsku pomoć? Je l' treba da ti okačim izvod iz katastra na svoje ime pa da vidiš da nemam stan u Beogradu na vodi, niti planiram da ga imam? Kapiraš li da generalizuješ na 16 jezgara kao i ostatak foruma samo na osnovu nečijeg zanimanja i proseka plate, koju čak nisam ni naveo kolika je tačno, niti planiram? Strahota šta pišeš ovde. 2 1
Lezilebovich Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 A zamislite samo koliko bi nam u ITiju plate bile da nesto i radimo, a ne samo pisemo po forumu 1 4 1
garmonbozia Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 (edited) Još da sam rekao da si ti sve to radio, pa da možda i odgovorim na ovu zamenu teza. Pričam iz iskustva sa ITevcima u Srbiji. U toj sam struci i na rukovodećim pozicijama, radio sa srpskim firmama itd i velika većina je takva. Nije ovde sve o tebi, ali jesi primer arogancije osobe koja sticajem okolnosti zarađuje više nego neki drugi koji su se trudili isto. Nema potrebe da kačiš ništa, verujem ti i poštujem što radiš to, samo mislim da to nije tema. Edited August 31, 2023 by garmonbozia 3
ppetrovic Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 Ma da, najjače da treba da pustim da mi svi sve stave u usta od asortimana neizrečenog pa da onda budem još i arogantan a ostatak ekipe na temi je baš na mestu, nema im se baš ništa zameriti. Sve je baš kako treba. 1
Sammael Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 21 minutes ago, Lezilebovich said: A zamislite samo koliko bi nam u ITiju plate bile da nesto i radimo, a ne samo pisemo po forumu Ajde molim te, nismo valjda došli do direktorskih pozicija da bismo radili... 1 3
ppetrovic Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 (edited) 30 minutes ago, garmonbozia said: U toj sam struci i na rukovodećim pozicijama, radio sa srpskim firmama itd i velika većina je takva. Tek sad videh ovo. Osim ako nisi radio sa svim srpskim firmama i svim domaćim stručnjacima, ne znam kako si tačno došao do ovog podatka. Zar to nije mooožda malo previše iskustva? Generalizacije gde god se okreneš boktetvoj, dosta ove teme za danas Edited August 31, 2023 by ppetrovic 1
LaLinea Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 @ppetrovic Neko mora i da radi za platu koju zaradjuje. Vidim da si me više puta tagovao da te citiram, ali ja to neću raditi jer sam samo uljudno odgovorila na pitanje o tome šta nekoga kvalifikuje, i to po mom mišljenju, u kamion avion ekipu. Nigde tebe lično nisam pomenula, a na pitanje zašto si ti svaku stavku povezao sa sobom moraćeš sam sebi da odgovoriš. Ne nameravam da ti ubuduće odgovaram na kvotove i tagove, osim ako budu imali smisla
garmonbozia Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 1 minute ago, ppetrovic said: Tek sad videh ovo. Osim ako nisi radio sa svim srpskim firmama i svim domaćim stručnjacima, ne znam kako si tačno došao do ovog podatka. Zar to nije mooožda malo previše iskustva? Generalizacije gde god se okreneš boktetvoj, dosta ove teme za danas Da nisi ti pričao i gledao u kartone svakog gastrabajtera u onoj tvojoj izjavi za zdravstvo? 1
ppetrovic Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 Ja nemam nikakav problem da priznam da nisam imao potpune informacije u vezi toga, a kačim i članak na koji sam naleteo pre par meseci koji tu temu obrađuje malo dublje ako uspem ponovo da ga iskopam. A sad ako možemo da batalimo generalizacije na osnovu zanimanja jednom za svagda. 1
garmonbozia Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 (edited) Nije generalizacija na osnovu zanimanja, već na osnovu zanimanja u Srbiji. U inostranstvu nigde nisam video da ITevci misle da su posisali svu pamet ovog sveta i da na sebe gledaju kao da su bolji od ostalih samo zato što zarađuju više. To je fenomen siromašnih zemalja kao što je naša. Edited August 31, 2023 by garmonbozia 4
Lezilebovich Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 3 minutes ago, garmonbozia said: Nije generalizacija na osnovu zanimanja, već na osnovu zanimanja u Srbiji. U inostranstvu nigde nisam video da ITevci misle da su posisali svu pamet ovog sveta i da na sebe gledaju kao da su bolji od ostalih samo zato što zarađuju više. To je fenomen siromašnih zemalja kao što je naša. Khm khm 2 1
Recommended Posts