Venom Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 (edited) 46 minutes ago, ppetrovic said: Pripremi se da ti eksplodira mozak - pravo glasa imaju i srpski državljani koji žive van Srbije. Na stranu to, mislim da je opšte poznata stvar da su muljanja u biračkom spisku naša rak-rana decenijama unazad, ali to ne menja činjenicu da otprilike 50% glasača ne učestvuje u izbornom procesu, a ako ćemo opet da isterujemo mak na konac - nek ti bude, izlaznost je bila veća na poslednjim izborima, ali to ne menja moju poentu, mada ti to vrlo dobro i sam znaš. Eto, da naučiš i ti nešto novo od mene. Nema na čemu, molim i drugi put. Sportski pozdrav. Podsetio bih da si rekao sledeće: U zemlji u kojoj skoro 50% ljudi već decenijama ne izlazi na izbore i ne pokušava na bilo koji način da učestvuje u društveno-političkom životu ne treba ništa da nas čudi. Dakle od ljudi koji stvarno žive u Srbiji na izbore izlazi 65%-70%, što je vrlo solidno za svaku zemlju koja nema obavezu glasanja. Ljudi u inostranstvu očigledno nisu u zemlji i ne zanima ih učestvovanje u društvenom životu i u tome nema ništa neobično pošto su deo nekog drugog društva. Ljudi u inostranstvu su na biračkom spisku ako su još prijavljeni i dođu u Srbiju, ili ako se prijave u konzulatu - broj takvih se meri hiljadama u celom svetu. Meni mozak eksplodira već duže nakon čitanja tvojih postova, a deluje mi da će se to nastaviti. Edited August 31, 2023 by Venom 1 1
ppetrovic Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 (edited) Onda da podsetim i ja tebe da sam napisao skoro 50% ljudi, dakle nisam išao u drugu decimalu i isterivao mak na konac i vidi se iz aviona poenta koju sam hteo da napravim, ali da, planiram da nastavim da pišem na temi svakako, na tvoju veliku žalost. Inače, da te preteknem - pod učestvovanjem u političko-društvenom životu zemlje ne podrazumevam samo i isključivo izlazak na izbore jednom u par godina. Bio bih ti zahvalan ako bi iskopao i takvu statistiku, koliki procenat ljudi u zemlji nekad ode na neku tribinu, potpiše ili pokrene neku građansku inicijativu i tome slično. Verujem da bi te informacije bile od značaja za nekoliko tema ovde na forumu, uključujući i ovu. Unapred zahvalan. Ignore lista postoji sa razlogom, pa budi slobodan da je koristiš ako hoćeš, barem svoj mozak da malo sačuvaš pre nego što ti potpuno izgori od mog pisanja. Edited August 31, 2023 by ppetrovic 1
Hamlet Strašni Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 19 minutes ago, Time Crisis said: Koliko ljudi uopšte odjavi prebivalište pre nego što ode u inostranstvo? Ne mnogo, ali tu su i oni koji nikada nisu imali prebivalište i slično.
Indy Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 1 hour ago, Time Crisis said: Koliko ljudi uopšte odjavi prebivalište pre nego što ode u inostranstvo? Nedavno slučajno otkrih da sam i dalje prijavljen tamo odakle sam otišao pre 30 godina... 3
Hamlet Strašni Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 2 minutes ago, Indy said: Nedavno slučajno otkrih da sam i dalje prijavljen tamo odakle sam otišao pre 30 godina... Ako se nisi lično odjavio, teško i da je moglo drugačije. Osim ako ti ne pasiviziraju adresu - vraćaju se preporucena pisma drzavnih organa koja su tebi upućena… 1
napadaj Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 1 hour ago, placenik said: Za pausalca se za godisnji prihod racuna "knjiski" pausalni. Ko predje 6.000.000 godisnje prelazi u knjigase To znamo, naravno. 1 hour ago, ppetrovic said: Prihod od paušala ne ulazi u osnovicu za godišnji porez, isključivo poreska osnovica koja stoji u rešenju za tekuću godinu. Ko uspe da udesi da prođe Test samostalnosti i zarađuje do 6 miliona RSD godišnje, čestitam - plaća porez like a boss. Test samostalnosti se ne primenjuje na nas advokate, tako da ne moramo da brinemo o tome.
Venom Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 1 hour ago, ppetrovic said: Onda da podsetim i ja tebe da sam napisao skoro 50% ljudi, dakle nisam išao u drugu decimalu i isterivao mak na konac i vidi se iz aviona poenta koju sam hteo da napravim, ali da, planiram da nastavim da pišem na temi svakako, na tvoju veliku žalost. Inače, da te preteknem - pod učestvovanjem u političko-društvenom životu zemlje ne podrazumevam samo i isključivo izlazak na izbore jednom u par godina. Bio bih ti zahvalan ako bi iskopao i takvu statistiku, koliki procenat ljudi u zemlji nekad ode na neku tribinu, potpiše ili pokrene neku građansku inicijativu i tome slično. Verujem da bi te informacije bile od značaja za nekoliko tema ovde na forumu, uključujući i ovu. Unapred zahvalan. Ignore lista postoji sa razlogom, pa budi slobodan da je koristiš ako hoćeš, barem svoj mozak da malo sačuvaš pre nego što ti potpuno izgori od mog pisanja. Sam si izneo argument da 50% ljudi ne izlazi na izbore i iz toga izvlačio zaključke. Isuse. Zaokružio si 65%-70% izlaznosti na 50%, strava, razlika između toga je valjda teranje maka na konac. Moja poenta je da ne znaš činjenice i da iz toga konstantno izvlačiš zaključke. Pogrešne. Isto kao i sa krvožednim deviznim penzionerima koji se leče o tvom trošku. Ništa nije tačno, sorry. 1 1
ppetrovic Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 (edited) Ama sve je to OK, nego deder kaži ti nama koliko se prosečan Srbin po tvom mišljenju cima oko svoje zemlje. Kad smo već mi senior ITevci toliko egoistični i nemamo gram empatije i mislimo da svi koji nisu mi manje vrede (još uvek čekamo da me @LaLinea citira po tom pitanju, nešto je nema da se javi a tu je), hajde baš me zanima šta to prosečan stanovnik ove zemlje uradi u roku od recimo 5 godina da poboljša stanje u svojoj zemlji. Znači, eto, zaobiđi i ITevce koji rade za inostranstvo i krvožedne gastoze (tvoje reči, moje nisu, čisto da utefterimo), gde mogu da vidim taj silni građanski aktivizam koji se aktivno bori za poboljšanje stanja u zemlji? Koliki procenat stanovništa izlazi na proteste? Koliki procenat stanovništa donira u dobrotvorne svrhe barem jednom godišnje? Koliki procenat stanovništa pokreće i potpisuje inicijative bilo kog tipa u toku godine? Hajde baš da vidimo šta to mi ITevci ne radimo i boli nas uvo za sve dok uživamo u svojim milijardama za razliku od vas koji ste toliko pametniji i sposobniji od nas. Evo živo me zanima koliki procenat stanovništa radi bilo šta od toga aktivno. Je li taj procenat veći ili manji od 50%? Edited August 31, 2023 by ppetrovic 1 1
Venom Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 Ne znam brate, kad izneseše neku tvrdnju ti je slobodno potkrepi. Kad je potkrepiš nečim što nije tačno i neko te ispravi, onda se obično vratimo za radni sto i zagrejemo stolicu. Nego ti hoćeš da izlaneš neku nebulozu i misliš da je dovoljno što baš baš mnogo zarađuješ, pa da nas impresioniraš ovde. 1
ppetrovic Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 (edited) Pa eto, izneo sam tezu da je izlaznost na prošlim izborima bila 58% što je jedini zvanično dostupni podatak koji imam, a onda je priča skrenuta u to ko ima pravo glasa, ko se odjavio a ko ne, i na kraju smo došli do toga da je izlaznost nekom matematikom 65-70% a niko da to potkrepi nečim konkretnim, a radi se ionako o najnebitnijem detalju u celoj priči jer je glavna poenta da prosečnog stanovnika ove zemlje apsolutno zabole za stanje u istoj i 99% aktivizma se svodi na piskaranje po forumima i društvenim mrežama, eventualno jednom izlazak na izbore u X godina i toliko. Ali dobro, bitno je da si napravio kompletan psihološki profil ITevca u Srbalja koji zarađuje koliko zarađuje pukom srećom i spletom srećnih okolnosti a nikako zahvaljujući sopstvenom trudu i zalaganju, otprilike ide ITevac ulicom i startuje ga random lik u stilu "ej oćeš radiš IT za 10K EUR mesečno" i on kaže hoću i to je to, nema laži nema prevare. Takav ITevac je naravno glup kao tocilo i ništa ne kapira i direktno je odgovoran za stanje u zemlji jer je nekim čudom deo sistema i samo hoće da impresionira sve oko sebe, dok recimo onaj arhitekta koji zarađuje iste te pare radeći za isto to inostranstvo nije takav, on je uzoran građanin i nije tako glup kao ITevac i ne priča nikakve nebuloze nego samo krupne reči. Hajde kad smo već svi toliko glupi i samo hoćemo nekoga da impresioniramo, pokaži nam ti kako to treba, da vidimo koliko se ljudi aktivno angažuje na poboljšanju sopstvene zemlje kad već mi ovakvi kakvi smo ne umemo. Edited August 31, 2023 by ppetrovic 1 1
Sestre Bronte Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 da li prosečan ajtijevac za nuklearke ili solarnu energiju?
ppetrovic Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 Vrlo očekivan odgovor, nažalost. Više sreće u sledećem izvlačenju. 1
Sestre Bronte Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 btw, da li ima neki specijalista za kliper ovde? 1
Mr.Mxyzptlk Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 jel ima neka app tipa revolut da sljaka u srb?
Recommended Posts