Jump to content

Stanje u IT sektoru

Featured Replies

12 minutes ago, Mel said:

Podseti me jednom kad sam napravila neki kvar na kompu, pa dodje ITjevac, inace meni gotivan duhovit likcudan naravno za sve pare, i kaze sav onako ozbiljan Korisnici prave svakakve gluposti ali ja ovako nesto nikad nisam video, ja krenem da se smejem kao salimo se, on me pogleda onako prezrivo i kao stvarno nikad ovo nisam imao, mislim da moram celo kuciste da zamenim.

Zbog tog prezrivog vajba sam zapamtila, kakav provejava ovom stranom fantom

Hm, imao sam jedan takav slucaj kad je koleginica pokusala da stavi kafu na ono ANS/JNC kuciste sa ruckom i prorezima ispod iste pa kafa zavrsila na maticnoj ploci...

Do duse, imam i koleginicu koja je "opeglala" kosu u laserskom stampacu tako da mogu reci da sam za 30 i kusur godina video svasta i opet mi se desi da me ponekad iznenade.

D

• Replies 3.6k
  • Views 289.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da citiram sebe s FB, pre par dana okačih:   1. Pojavi se trend koji apsolutno niko ne razume ali svi misle da će na tome zaraditi hiljadu milijardi ("web 2.0" -> "web 3.0/blockchain/cryp

• Od danas zvanicno jobless, nisam nista jos jurio jer sam sa drugarima u procesu pravljena firme I akvizicije projekata, pozelite nam srecu. 

• Da napišem par reči o radu u mojoj IT firmi u Kini, pošto sam nedavno proveo duže vreme u Šangaju.   Nakon prestanka kovid mera, ljudi su polako vraćani u kancelarije, da bi sada bilo obavez

Posted Images

1 minute ago, kronostime said:

Hm, imao sam jedan takav slucaj kad je koleginica pokusala da stavi kafu na ono ANS/JNC kuciste sa ruckom i prorezima ispod iste pa kafa zavrsila na maticnoj ploci...

Do duse, imam i koleginicu koja je "opeglala" kosu u laserskom stampacu tako da mogu reci da sam za 30 i kusur godina video svasta i opet mi se desi da me ponekad iznenade.

D

Ok, ali eto, sa takvim likovima je mene onaj uporedio. Pa stvarno nema smisla.

1 minute ago, Mel said:

Ok, ali eto, sa takvim likovima je mene onaj uporedio. Pa stvarno nema smisla.

Zavisi ko mu je bio referenta tacka u ocenjivanju, a to je vrlo podlozno promeni u zavisnosti od toga sa cim se sve sreces dok radis sa korisnicima.

Jos kad menjas stare verzije programa novim - e, tu tek bude veselja.

#pravdazaITpodrsku

D

On 8. 7. 2025. at 10:38, Shan Jan said:

Ne pita se ni za jednu poziciju. HR sluzi kao produzena ruka menadzmenta, opremljena pravilima i zakonima. Tu je da zastiti firmu a u slobodno vreme im daju i da se igraju onog sto stvarno misle da im je posao.

Ne pita se jer nema znanja da bi i mogao da se pita. Čak i da se formalno ne pita, mogao bi da sugeriše menadžmentu šta i kako da razume logiku. HR koji nema formalno obrazovanje iz nečeg što ima dodirne veze sa svojim poslom je bacanje novca od strane firme i u nekim slučajevima znak zapošljavanja preko veze. Nažalost, mnogi doguraju do HRBP a ne poznaju osnove biznis logike.

Društvo Psihologa recimo godinama ima problem sa ljudima koji izigravaju psihologe, pa daju ljudima testove i to onda bude neki uslov za selekciju, a veze nemaju sa psihologijom već skinu testove sa interneta.

Edited by Oniks

A ovaj što downvotuje post živi u nekom svom bablu gde po njemu je se super, danas apotekarka sutra HR-ovka može da bude. Sve super, sjajno.

Onikse, reci šta su te HR-ovci ojadili. Da olakšaš sebi dušu.

3 minutes ago, salerokada said:

Onikse, reci šta su te HR-ovci ojadili. Da olakšaš sebi dušu.

Nema šta mene da je neko ojadio. Kao nekom kome su ljudski resursi posao to tvrim odgovorno i mogu da stanem iza toga da većina nema veze sa životom. Na ATS sisteme primera radi se baca novac a većina ne zna ni da napravi automatske odbijence po isteku datuma oglasa, kamoli neke naprednije delove recimo za payroll ili slično u HRIS da koristi.

Pisao sam već na ovoj temi ranije o tome. Suština je što HR ne vredi ič menadžmentu ako će samo da klima glavu na odluke, umesto da deluje da se maksimalno izvuče za firmu ako je odluka loša da to objasni zbog čega je loša odluka. Ti ćeš klimati glavom ako nemaš nikakvo formalno obrazovanje da te potkrepi, čak iako je binta činjenica koja može da kompaniji uštedi novac.

Rodni disbalans da ne pominjemo.

Edited by Oniks