Friday at 17:061 day 40 minutes ago, Lezilebovich said:Paklic ...U stvari, @radisa ajd pitaj onog tvog juniora da li mu/joj se svidja majicaU ponedeljak posaljem sliku na firminu grupu i pitam ko bi ovo nosio, mrtav ozbiljan... Posle javim komentare... :)
Friday at 17:271 day https://www.windowscentral.com/software-apps/work-productivity/microsoft-discovers-employees-feel-trapped-in-infinite-workdayThe research indicates that most employees start their day by 6 AM, even working from their beds.Things don't get any easier once official work hours start as Microsoft Teams joins the fold, with an average worker receiving up to 153 messages per weekday.Our telemetry data shows that, on average, employees using Microsoft 365 are interrupted every 2 minutes by a meeting, email, or notification.the study revealed that most organizations tend to set meetings when most people get their productivity spikes, usually between 9–11 AM and 1–3 PM.The research further reveals that time allocated for lunch breaks might be a mirage. Microsoft has spotted a surge in Word, Excel, and PowerPoint (WXP) usage during this period as employees attempt to write proposals and analyze data.the average employee now sends or receives more than 50 messages outside of core business hours.
Friday at 17:431 day Zato su kod mene sve notifikacije iskljucene. Medjutim sastanci su vecita borba. Dajem sve od sebe da se izvucem iz njih a ovi samo izmisljaju nove. Treci problem je kad te ljudi ukljuce u nesto cisto radi awarenessa. Za to bih slao na vesala. Ne shvataju da nepotrebni awareness oduzima mentalnu energiju.Na rekapitulaciji za proslu godinu menadzer mi je rekao da treba da budem vise ukljucen u desavanje tima. Pa majmune, upravo dajem sve od sebe da se izborim da mi mozak ne pukne od previse nepotrebnih informacija, mailova i sastanaka.
Friday at 17:531 day Kod mene je sa sastancima vise nego odlicno standarni scrum + 2,3 komada sto dolaze jednom u 14 dana + ovaj za celi tim jednom mesecno.Email je isto resen problem i tu nemam primedbe.Najvise me rasturaju Teams kanali + generalni chat u firmi.Na raznim teams kanalima te ljudi taguju i traze ili bar da glasas ili da se ukljucis u diskusiju a to iziskuje da procitas milion poruka vlasnika tog kanala koji pise tu nekih 16 sati svaki dan.Koliko god zaludno izgledalo cesto se znalo desiti da je na kanalu vec resen neki generalni problem koji svi imaju.Ovaj generalni chat je vocap sa milion ljudi na speedu. Opekao sam se 3,4 puta sto nisam nesto procitao i sad ga ne smem ignorisati.Inace imam svaki dan 2x2h kad gasim teams ali kasnije moras proci kroz poruke.
Friday at 23:181 day 5 hours ago, bags said:Kod mene je sa sastancima vise nego odlicno standarni scrum + 2,3 komada sto dolaze jednom u 14 dana + ovaj za celi tim jednom mesecno.Email je isto resen problem i tu nemam primedbe.Najvise me rasturaju Teams kanali + generalni chat u firmi.Na raznim teams kanalima te ljudi taguju i traze ili bar da glasas ili da se ukljucis u diskusiju a to iziskuje da procitas milion poruka vlasnika tog kanala koji pise tu nekih 16 sati svaki dan.Koliko god zaludno izgledalo cesto se znalo desiti da je na kanalu vec resen neki generalni problem koji svi imaju.Ovaj generalni chat je vocap sa milion ljudi na speedu. Opekao sam se 3,4 puta sto nisam nesto procitao i sad ga ne smem ignorisati.Inace imam svaki dan 2x2h kad gasim teams ali kasnije moras proci kroz poruke.Ja ne radim u IT, pa mozda mije relevantno. ali ja ne koristim IM od jos kako je ICQ dana. Ako ti sta trebam sroci u email ili me nazovi na telefon.Vrlo brzo se isfilterisu budalastine.
Yesterday at 03:171 day U većini IT firmi su Slack/Teams ili nešto slično obavezni kanali komunikacije.Doživeo sam bio da čujem da kolega iz Kine (team lead) mrtav ladan kaže da on ni nema mail podešen na računaru, njega to ne zanima pošto ne radi s klijentima direktno.
Yesterday at 06:221 day Da, teams/slack nije nesto sto mozes da biras da koristis. Ja sam srecan sto sam makar uspeo da ne instaliram na mob sva ta sranja pa ne mogu da me nadju u bas svakom trenutku.Glavni problem su zapravo nerealna ocekivanja menadzmenta da IT uvek bude tu da odgovori istog sekunda. I ako probas da radis drugacije gledajute ili kao lenstinu ili kao cudaka koji pravi nesklad. Ne znam gde sam citao (mozda bas na vom forumu) o dobrom poredjenju sa doktorima. Svi smatraju normalnim da kad doktor radi pregled da ga ne prekidas i da moze da se koncentrise, pa mu se obrati nakon toga ako treba. Ali ne IT, IT ko da prodaje zvake, treba odma da odgovara. To ubija mogucnost dublje koncetrancije a nije da nemamo posla koji to zahteva (naprotiv).
Yesterday at 07:521 day Koliko Google Meet oduzima resurse, to je strašno. Neki dan sam pokušao da pokažem kolegi preko Meet screen share intellij koji je terao dva test kontejnera, nije bilo šansi, tajmautovalo sve. Sa Teams to nije bio slučaj, samo kažem. Mogao sam lepo da radim nešto korisno u pozadini dok ovi drve bezveze na sastancima.