4 hours ago4 hr 43 minutes ago, Lezilebovich said:Ne razumem, zasto to naglasavas ? Valjda stojis iza tog resenja, to deluje kao neka ograda ...Ako nesto normalizujem zasto bih se ogradjivao? Cesto se desi i da razlititi AI modeli daju drugacija resenja pa nekad i diskutujemo koji pristup primeniti.
3 hours ago3 hr 1 hour ago, radisa said:Da, ja sam primetio da ai nudi jeko cudna resenja i ako ne znas sta radis, kad si pocetnik, bude bas nekako kako ne treba...Kazem junioru pre par dana da napravi union all par tabela, i dalje da uradi nesto sa njima... i kaze on da je resio...Pogledam i vidim sintaksu koju u zivotu ne bi napisao čovek... U stvari nisam ni znao da moze tako da se napise i da radi... :)AI ne nudi resenja, ne pise kod. AI izbacuje tekst koji u vecini slucajeva dovoljno lici na kod da bude korisno. To je sve. Ovo bi trebalo da bude na prvoj strani prirucnika no jbg. Edited 3 hours ago3 hr by Fins fleet
3 hours ago3 hr Naravno...Inace, juniorka je pitala AI nesto o modelu podataka koji nije SAP sistrmski nego sam ga ja pravio...AI se nalupetao za medalju, naravno... Posle sam morao da drzim predavanje o tome da AI moze da bude sredstvo, ali ako nesto ne znaju da pitaju kolege pre AI... Dobice uvek smisleniji odgovor...
3 hours ago3 hr 6 minutes ago, radisa said:Naravno...Inace, juniorka je pitala AI nesto o modelu podataka koji nije SAP sistrmski nego sam ga ja pravio...AI se nalupetao za medalju, naravno...Posle sam morao da drzim predavanje o tome da AI moze da bude sredstvo, ali ako nesto ne znaju da pitaju kolege pre AI... Dobice uvek smisleniji odgovor...Key words su ti tu junior i juniorka. Sta god ljudi mislili o sebi, proci ce dani i meseci i godine pre nego sto se stekne osecaj za filing za osnovne stvari. Nego niko ne komentarise onu neku vest da se ukidaju povlastice (?) za IT?
3 hours ago3 hr 9 minutes ago, radisa said:Naravno...Inace, juniorka je pitala AI nesto o modelu podataka koji nije SAP sistrmski nego sam ga ja pravio...AI se nalupetao za medalju, naravno...Posle sam morao da drzim predavanje o tome da AI moze da bude sredstvo, ali ako nesto ne znaju da pitaju kolege pre AI... Dobice uvek smisleniji odgovor...Totales nerazumevanje kako stvari funkcionisu. A nije samo do juniora. Danas smo hteli da tweekujemo neku opskurnu konfiguraciju i gledam dokumentaciju nema settinga koji nam treba. No kolega principal insistira da pitamo ai, on ce da nam resi. Dobro, udovoljio sam mu, pitali smo 2 modela i naravno ocekivan resultat.Alat je novi i radi na apstraktni nacin, treba vremena dok svi steknemo isecaj kako treba da se koristi.
3 hours ago3 hr 8 minutes ago, Shan Jan said:@radisa Zar je moguce da ne znaju da AI voli da izmislja?Znaju, ali ...Mene vise boli sto ne znaju sta treba da pitaju, a sta ne...
32 minutes ago32 min 5 hours ago, Shan Jan said:Ovo sa AI i programiranjem mi lici na ono da koj kurac ucimo matematiku kad imamo digitrone i male kompjutere u dzepu. A nekako opet uvek ovi koji su dobro izucili brojeve mnogo bolje prodju u zivotu...Džabe i digitron i mali kompjuter ako čovek ne zna da postavi korake za rešenje jednačine/nejednačine koja sadrži jednu ili više nepoznatih.Tako i sa AI ili pre toga Automation tool-ovima.