Jump to content

Stanje u IT sektoru

Featured Replies

43 minutes ago, Lezilebovich said:

Ne razumem, zasto to naglasavas ? Valjda stojis iza tog resenja, to deluje kao neka ograda ...

Ako nesto normalizujem zasto bih se ogradjivao? Cesto se desi i da razlititi AI modeli daju drugacija resenja pa nekad i diskutujemo koji pristup primeniti.

• Replies 3.4k
  • Views 280k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da citiram sebe s FB, pre par dana okačih:   1. Pojavi se trend koji apsolutno niko ne razume ali svi misle da će na tome zaraditi hiljadu milijardi ("web 2.0" -> "web 3.0/blockchain/cryp

• Od danas zvanicno jobless, nisam nista jos jurio jer sam sa drugarima u procesu pravljena firme I akvizicije projekata, pozelite nam srecu. 

• Da napišem par reči o radu u mojoj IT firmi u Kini, pošto sam nedavno proveo duže vreme u Šangaju.   Nakon prestanka kovid mera, ljudi su polako vraćani u kancelarije, da bi sada bilo obavez

Posted Images

1 hour ago, radisa said:

Da, ja sam primetio da ai nudi jeko cudna resenja i ako ne znas sta radis, kad si pocetnik, bude bas nekako kako ne treba...

Kazem junioru pre par dana da napravi union all par tabela, i dalje da uradi nesto sa njima... i kaze on da je resio...

Pogledam i vidim sintaksu koju u zivotu ne bi napisao čovek... U stvari nisam ni znao da moze tako da se napise i da radi... :)

AI ne nudi resenja, ne pise kod. AI izbacuje tekst koji u vecini slucajeva dovoljno lici na kod da bude korisno. To je sve. Ovo bi trebalo da bude na prvoj strani prirucnika no jbg.

Edited by Fins fleet

Naravno...

Inace, juniorka je pitala AI nesto o modelu podataka koji nije SAP sistrmski nego sam ga ja pravio...

AI se nalupetao za medalju, naravno...

Posle sam morao da drzim predavanje o tome da AI moze da bude sredstvo, ali ako nesto ne znaju da pitaju kolege pre AI... Dobice uvek smisleniji odgovor...

6 minutes ago, radisa said:

Naravno...

Inace, juniorka je pitala AI nesto o modelu podataka koji nije SAP sistrmski nego sam ga ja pravio...

Posle sam morao da drzim predavanje o tome da AI moze da bude sredstvo, ali ako nesto ne znaju da pitaju kolege pre AI... Dobice uvek smisleniji odgovor...

Key words su ti tu junior i juniorka. Sta god ljudi mislili o sebi, proci ce dani i meseci i godine pre nego sto se stekne osecaj za filing za osnovne stvari.

Nego niko ne komentarise onu neku vest da se ukidaju povlastice (?) za IT?

@radisa Zar je moguce da ne znaju da AI voli da izmislja?

9 minutes ago, radisa said:

Naravno...

Totales nerazumevanje kako stvari funkcionisu. A nije samo do juniora. Danas smo hteli da tweekujemo neku opskurnu konfiguraciju i gledam dokumentaciju nema settinga koji nam treba. No kolega principal insistira da pitamo ai, on ce da nam resi. Dobro, udovoljio sam mu, pitali smo 2 modela i naravno ocekivan resultat.

Alat je novi i radi na apstraktni nacin, treba vremena dok svi steknemo isecaj kako treba da se koristi.

8 minutes ago, Shan Jan said:

@radisa Zar je moguce da ne znaju da AI voli da izmislja?

Znaju, ali ...

Mene vise boli sto ne znaju sta treba da pitaju, a sta ne...

5 hours ago, Shan Jan said:

Ovo sa AI i programiranjem mi lici na ono da koj kurac ucimo matematiku kad imamo digitrone i male kompjutere u dzepu. A nekako opet uvek ovi koji su dobro izucili brojeve mnogo bolje prodju u zivotu...

Džabe i digitron i mali kompjuter ako čovek ne zna da postavi korake za rešenje jednačine/nejednačine koja sadrži jednu ili više nepoznatih.

Tako i sa AI ili pre toga Automation tool-ovima.